ΟΙ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΥΤΕ ΤΑ ΠΡΟΣΧΗΜΑΤΑΓράφει ο Κακός Γαύρος
 
Το κείμενο αναφέρεται σε ένα μεγάλο «ολυμπιακάρα». Έναν «αγνό» φίλαθλο και ντροπαλό ολυμπιακό. Τον άνθρωπο που πετσόκοψε το Σύστημα Υγείας και πεθαίνει κόσμος στις εντατικές και στα ράντσα. Δεν κρατήθηκε και προσπάθησε να προστατέψει το αφεντικό του.
 
 
Σαν συνήγορος του Αλαφούζου ο Λοβέρδος ρωτούσε: «Γιατί είναι εδώ;»
Σε μία τοποθέτηση που θύμιζε περισσότερο συνήγορο εξεταζόμενου παρά εκπρόσωπο του ελληνικού Κοινοβουλίου επιδόθηκε ο «πανταχού παρών» Ανδρέας Λοβέρδος, πριν αφήσει την αίθουσα της εξεταστικής επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια για να προλάβει να μιλήσει και στην Ολομέλεια.
«Γιατί είναι εδώ;» ρωτούσε επανειλημμένα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για τον Θέμη Αλαφούζο, υπονοώντας ότι ο μεγαλομέτοχος στις Καθημερινές Εκδόσεις ΑΕ δεν έχει τίποτα να καταθέσει στην εξεταστική επιτροπή. Ο κ. Λοβέρδος πιθανώς αγνοεί τις εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για τα έτη 2012, 2013, 2014, όπως επίσης και το δανεισμό ύψους 51,3 εκατ. Ευρώ από την Εθνική, από τον οποίο 1,7 εκατ. δεν πληρώθηκαν και δεν υπήρξαν οι προβλεπόμενες κυρώσεις με δεσμεύσεις λογαριασμών.
«Είναι ντροπή!» συνέχισε ο κ. Λοβέρδος, με τον πρόεδρο της Επιτροπής να παίρνει το λόγο για να απαντήσει στα σχόλια και ερωτήματα του βουλευτή. Ο Σωκράτης Φάμελλος απάντησε αρχικά στον Λοβέρδο πως κάποιος θα μπορούσε να θεωρήσει πως η τοποθέτησή του αποσκοπεί στο να δημιουργήσει εντυπώσεις και πως αν δεν θέλει να τοποθετηθεί μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ίδιος τον χρόνο του. «Εγώ, έχω εντοπίσει 5 ερωτήματα. Δεν είμαι πιο έξυπνος από εσάς. Εσείς μπορεί να έχετε 10» είπε με νόημα. Εξήγησε, επίσης, πως ο κ. Αλαφούζος είναι μεγαλομέτοχος ενός μεγάλου εκδοτικού οργανισμού και πως στην Επιτροπή δίνουν το «παρών» και άνθρωποι που δεν είναι απαραίτητα ένοχοι, αλλά μπορούν να παρέχουν χρήσιμη πληροφόρηση για τον τρόπο και τη μέθοδο του δανεισμού των ΜΜΕ.
Ο βουλευτής όταν ξανά πήρε το λόγο σημείωσε πως ουσιαστικά καλούνται άνθρωποι που εξυπηρετούν τα δάνειά τους και τους προσάπτεται το αμάρτημα ότι κατέχουν ΜΜΕ. Επιπρόσθετα, ο κ. Λοβέρδος έκανε και το… καθήκον του, ρωτώντας τον κ. Αλαφούζο αν έχει αρρύθμιστες οφειλές.
«Είμαστε τυπικοί, ποτέ δεν είχαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές είτε για τόκου, κεφαλαια ή δεν έχουμε μπει σε κάποια σχετική διαδικασία» τόνισε και πρόσθεσε ότι πάντα ο όμιλος στον οποίο μετέχει κατέβαλε ως όφειλε τις φορολογικές ή ασφαλιστικές εισφορές, όπως επίσης ότι είναι τυπικοί ως προς την καταβολή μισθοδοσίας.
Στη συνέχεια, κατέθεσε και ένα ερώτημα για το οποίο δεν πήρε την απάντηση που θα ήθελε από τον κ.Αλαφούζο.
«Έχει διαφορά η δανειοδότηση μιας εταιρίας του Τύπου με οποιαδήποτε άλλη εταιρία;» ήταν το ερώτημα, με τον κ. Αλαφούζο να του απαντά όχι όπως θα περίμενε: «Δεν θα έπρεπε να έχει…».
Αξίζει να σημειωθεί πως σε ερώτηση της βουλευτού Αννέτας Καββαδία σχετικά με το αν προκύπτουν παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο κι αν αυτές αποσκοπούν -μεταξύ άλλων- στην καλλιέργεια αρραγών σχέσεων με τις τράπεζες, ο κ. Λοβέρδος για άλλη μια φορά δεν κρατήθηκε και προέβη στην ανάλογη υπερασπιστική παρέμβαση κατά τη διάρκεια της απάντησης του κ. Αλαφούζου. «Δεν χρειάζεται υπεράσπιση ο κ. Αλαφούζος» του απάντησε ο πρόεδρος της Επιτροπής.
 
Σε έχουμε πάρει χαμπάρι από χρόνια. Είσαι ΝΤΡΟΠΗ για τους πανεπιστημιακούς.
ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ.
 
ΥΓ. Ούτε το σάλιο μας δε σου χαρίζουμε. Δε θα σε κάνουμε "μάγκα" ή "ήρωα". Η ΞΕΦΤΙΛΑ είναι η μεγαλύτερη τιμωρία σου.

 

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Ρε παίδες, μην τσιμπάτε από ολυμπιακάρες. Ο Λοβέρδος είναι μόνο; Εδώ ολόκληρος Αντωνάκης Σαμαράς, ολυμπιακάρας, κολλητός του τίγρη της νικαίας, πόση ζημιά πήγε να μας κάνει; Πόση αβάντα έκανε στους αντιπάλους μας; Ο Μαλέλης, μέγας ολυμπιακός, υπήρξε επί χρόνια διευθυντής στον ΣΤΑΡ του βαρδινογιάννη και τώρα στον ΣΚΑΙ του αλαφούζου και, υποτίθεται, εγκρίνει όλα τα δελτία ειδήσεων, που επιτίθενται ολημερίς σε Μαρινάκη και ΟΣΦΠ. Και πόσα άλλα παραδείγματα. Σε τέτοια επίπεδα, όταν τα συμφέροντα και τα λεφτά είναι πάαααααααααρα πολλά, τα οπαδικά φεύγουν από τη μέση.