Πώς λέμε αλλιώς τη μπάλα εδώ στην τούμπα ; Ξέρει κανείς;



Γράφει ο CEN-TAURUS
 
Φωτιά στα ΜΜΕ περί του σημερινού ματσακίου.
Μεγάλο ντέρμπι λέει σήμερα στο Καραϊσκάκη, μεταξύ ΘΡΥΛΟΥ και μπάουγκ. Λεπτό λεπτό το κρίσιμο ματς. Μείνετε συντονισμένοι όλοι. Πανικός. Ένταση. Έξαψη. Αναμονή.
 
Ποιο ντέρμπι ρε γιδοποιμένες;
 
Επειδή οι ίδιοι δημιουργούν πολεμικό κλίμα κάθε φορά που παίζουν μαζί μας; Πότε τελείωσαν πρωτάθλημα με λιγότερους από 25-30 πόντους διαφορά; Εκεί φαίνονται οι ανταγωνιστικές ομάδες.
 
Επειδή βάζουν φωτιές, χτυπάνε παίχτες, ρίχνουν φωτοβολίδες, καίνε αμάξια, κάθε που ανηφορίζουμε στην τάμπα τούμπα;
Θέλουν να το βλέπουν ως ντέρμπι, για να ικανοποιούν τον κομπλεξικό επαρχιωτισμό τους. Στην πραγματικότητα όμως, είναι ένα ενοχλητικό αγκάθι στο δεξί αρχίδι του λέοντα.
 
Εντός ελλάδας, το μόνο ντέρμι είναι αυτό με τον ποα, όχι βέβαια βάσει δυναμικότητας, αλλά αποκλειστικά για ιστορικούς και κοινωνικοπολιτικούς λόγους.
 
Και θα είναι ντέρμπι, μέχρι να αποφασίσει η ομάδα να ψαχτεί σοβαρά, μήπως μπορεί να παίξει πλέον σε κάποιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, όπως το γαλλικό ή το ιταλικό ας πούμε, να γλιτώσει από τη γλίτσα και τον εσμό των λαμογιών, των λαθρεμπόρων και των τιποτανδρών, με τους οποίους αναγκάζεται να συνυπάρχει.
 
Τότε θα δούμε πραγματικά ποιον θα αφορά το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς τον κόσμο, τους παίχτες, το ειδικό βάρος, τα έσοδα, το στάτους της ΘΡΥΛΑΡΑΣ. Ποιος θα πληρώνει τηλεοπτικά δικαιώματα για να βλέπει όλα αυτά τα τσίρκουλα με στολή ποδοσφαιριστή ή τα πατατοχώραφα, που χρησιμοποιούν ως γήπεδα. Πού θα βρεθούν οι τζίροι που κάνει ο ΘΡΥΛΟΣ εντός και εκτός ελλάδας. Ποιος θα πληρώνει κιμπάρικα, μετρητοίς και υπερκοστολογημένα τις μεταγραφές στο εσωτερικό. 
 
Αδέρφια, μπορεί να κερδίσουμε, μπορεί να χάσουμε, μπορεί να έρθει χι το ματς. Για μας δεν τρέχει τίποτα. Γι αυτούς κρίνεται όλη η ύπαρξή τους. Είναι ο λόγος να κοιμηθούν ευχαριστημένοι και να ξυπνήσουν ήσυχοι, χωρίς χάπια και ρετσίνα, γιατί θα έχουν καταφέρει να κοντράρουν τον μόνιμο ΘΡΥΛΟ των ελληνικών γηπέδων. 
 
Θεοποίησαν και ανακήρυξαν εθνικό τους ήρωα έναν διπολικό τύπο, τον Γκαρσία, επειδή χτυπούσε στο ψαχνό τους παίχτες μας, εντός ή εκτός φάσεως. Κατά τ΄ άλλα, όταν ο Καστίγιο στα 18 του έριχνε καμια λατινοαμερικάνικη κλωτσιά, ούρλιαζαν ότι το κράτος πρέπει να τον απελάσει. Αν κάποιος ψάχνει ορισμό του κομπλεξισμού, εδώ θα τον βρει.
 
Αγαπητοί δενδροποταμίτες, η μπουγάτσα με αέρα, η μπάλα δηλαδή (για να απαντήσω στην ερώτηση του τίτλου), θέλει προπαντός ομάδα και φρύδια. Δεν θα σας ακολουθήσουμε στο μίσος και τη βία, εσείς θα μας ακολουθείτε κάθε χρόνο στην ξέφρνη πορεία μας.
 
Ξεκινάμε συγά- σιγά για το γήπεδο, να φχαριστηθεί η ψυχή μας κόκκινο και λευκό, τα χρώματα των πιο όμορφων ονείρων μας, που θα είναι παντοτινός εφιάλτης για όλους σας ανύπαρκτοι.
 
Ακολουθεί φωτό με την άφιξη της αποστολής της μπουγάτσας στον περίβολο του ναού.

Σχόλια

Εικόνα el trick

Για μένα η χρήση των καπνογόνων (υπό την αυστηρή προϋπόθεση να μην πετιέται στον αγωνιστικό χώρο ούτε τσόφλι από πασατέμπο) πρέπει να γίνεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ και μόνο στην αρχή με την εμφάνιση της ομάδας. Ποτέ στη διάρκεια του αγώνα. Ιδιαίτερα ΠΟΤΕ μετά την επίτευξη ΔΙΚΟΥ μας γκολ. Ο ΘΡΥΛΟΣ ήταν, είναι και θα είναι ομάδα ΡΥΘΜΟΥ. Οτιδήποτε σταματάει τον αγώνα ΒΛΑΠΤΕΙ τον ΘΡΥΛΟ.

Πέρα από αυτά κάτι πρέπει να γίνει και να ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ τουλάχιστον τα ΚΡΑΤΙΚΑ κανάλια και τις φάσεις που φαίνεται ο ΘΡΥΛΟΣ αδικημένος. ΟΥΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΟΥΤΕ ΕΙΚΟΝΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ για το ΣΠΡΩΞΙΜΟ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ του Φιγκέιρας (να σχολιαστει αν είναι ή δεν είναι πέναλτι και γιατί) Η Φάση αυτή έγινε. Την είδαμε όλοι. Γιατί τα κρατικά ΜΜΕ την σβήνουν;;;;;; ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΣΟΥΖΕΙ!!!!!!
(Αφήνω ασχολίαστο το ΓΕΓΟΝΟΣ ότι έκαναν σημαία το ότι το νύχι του Ιντέγιε ήταν οφ σαιτ στη σέντρα του α΄ γκολ του ΘΡΥΛΟΥ, ενώ ούτε σχολιάζουν ούτε δείχνουν τα ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ μέτρα που καλυπτόταν ο ΚΑΡΝΤΟΣΟ και τα ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ που ΚΑΛΥΠΤΟΤΑΝ και ο Μάρτινς και τη φάση την έβγαλαν οφ σαιτ οι διαιτηταράδες, ενώ μάλλον θα ήταν γκολ για τον ΘΡΥΛΟ)

Εικόνα KCS

Γύρισα σπίτι πριν λίγο από το γήπεδο και θέλω να τα πω κάπου δημόσια και τα γράφω εδώ. Μερικοί οπαδοί και αδέρφια μας είναι τέρμα βλάκες. Οταν κερδάς 2-1 και θέλει δύο λεφτά να λήξει, κράτα τα τα γαμημένα τα καπνογόνα, μαλάκα και ζώον οπαδέ και μόλις λήξει τ'ανάβεις! Γιατί τους δίνεις το δικαίωμα να πούνε μαλακίες? Να σου πω εγώ διότι είσαι και σύ μαλάκας και μεγάλος μάλιστα!

Για το ματς, πέρα από τα κομπλεξικά των μπαοξήδων για τη διαιτησία και τις παπαργιές των ΑΡΔ(εννοείται ότι γαμιούνται όλοι και καλό ΟΑΕΔ), να δούμε και λίγο το ματς. Αυτό ήταν το Σαβ-Κο σε Μπάσκετ(δικαιολογείται για μένα λόγω συνεχόμενων αγώνων) και Ποδόσφαιρο που είμασταν τέρμα τυχεροί. Ο μπαοκ έχασε άχαστα γκολ, στο Α ημίχρονο παίζαμε με 10(ο Βιάνα δεν μπορεί ακραίος ΚΑΘΟΛΟΥ) και με τη μαλακισμένη ατμόσφαιρα στην εξέδρα αν καθόταν το 1-2 πηγαίναμε για διακοπή στάνταρ. Νά'ναι καλά οι μαύροι του μπαοκ για τη γκολάρα της ισοφάρισης ο ένας και το άχαστο τετατετ ο άλλος.
Θέλω να πω, η ομάδα είχε αμυντικά προβλήματα τέτοια που την εξέθεταν συνολικά και παρά το γεγονός ότι μπροστά τα πήγε πολύ καλά και ευκαιρίες έκανε και πάθος είχε και τα πάντα. Στο θέμα του πάθους δεν έχω παράπονο, 2ο ντέρμπι που παίξανε σαν γαύροι. Και η μεν αεκ ήταν ανύπαρκτη, ο σημερινός αντίπαλος ήταν πραγματικά δύσκολος.

Ο μπαοκ ήτανε πολύ καλά διαβασμένος και στημένος,χτύπησε τις αδυναμίες μας(κέντρο άμυνας και αριστερά) και κατάφερε να χάσει. Τα κόμπλεξ τους ΜΑΣ ΕΣΩΣΑΝ. Αν ήταν πιο χαλαροί δε νομίζω να καθαρίζαμε με τέτοια άμυνα.

Καλά μυαλά σε μερίδα οπαδών μας και ΖΗΤΩ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ!

Εικόνα Romain

Αυτη όντως είναι η πραγματικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι μυαλό έχουν αυτοί οι οπαδοί. Στην πλειοψηφία τους έχουν ένα κόμπλεξ για τον Ολυμπιακό. Μέχρι και ο Ρωσσοποντιος το πήρε χαμπάρι (ή του το σφυριξανε) και τους δουλεύει κανονικά. Έχει μάθει το κουμπί τους
Υπάρχουν και από άλλες ομάδες αλλά όχι στο % του σμπαουγκ.
Είναι και καλά αντίπαλοι του Θρύλου. Έτσι θέλουν να πιστεύουν.

Εικόνα apostolos gaganis

Έξοχος.

Τιποτάνδρας και Μπουγάτσα με αέρα ( μπάλα ). Τα συγκρατώ.

Εικόνα Harry red logic

Τεράστιας σημασίας νίκη μέ ανατροπή!
Λίγα λόγια προς το παρόν (θα επανέλθω)
1. Μέτρια εμφάνιση στο ημίχρονο-(άχ αυτή η άμυνα πόσες φορές πρέπει να το φωνάξουμε-ακόμα και οι αόματοι το βλέπουν!Πρόεδρε φέρε στόπερ και αριστερό μπάκ απο το πάνω ράφι τον Γενάρη! από τώρα τους εντοπίζουμε οχι την τελευταία στιγμή)
2. Καλύτεροι σθένος ολυμπιακής ψυχής στο β ημίχρονο.Το γκόλ σε τέλειο χρονικό σημείο!
3. Τα καπνογόνα τι τα θέλαμε? Αυτά που κοροιδεύουμε?Αφορμή ψάχνουνε οι χουντο-εξυγιαντές και τα αρδάκια.Πρόεδρε αυστηρός έλεγχος να μη ξανασυμβεί θα πάθουμε χοντρή ζημιά!