Πανικός στο «σύστημα Γατούλη»



Γράφει ο Κακός Γαύρος 
 
Το πάντα τεκμηριωμένο http://www.eksegersi.gr/ επανέρχεται στο θέμα του γηπέδου που θέλει να κάνει στο ΤΖΑΜΠΑ ο ΝΙΑΟΥ, και σ΄αυτό τον βοηθάει σύσσωμο το γελοίο ελληνικό κράτος με όλες του τις συνιστώσες (κόμματα και αποκόμματα..).
Διαβάστε. Έχει πλάκα το πώς τα ΑΡΔακια του πενταευρου, βαφτίζουν τις προμελέτες μελέτες (κατ εντολή βεβαίως βεβαίως…). Και πως η «Δούρου μπασαβιόλα το κούλα πάνω απ όλα» ζήλεψε τον ιωάννη μελισσανίδη στις κυβιστίσεις, αφού ρίχνει το μπαλάκι στο Δήμο.
Αν και στο κείμενο της eksegersis αναφέρεται ξεκάθαρα, ΝΑ ΤΟΝΙΣΟΥΜΕ κι εμείς την τεράστια ευθύνη που θα έχουν όσοι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ βάλουν την υπογραφούλα τους σε έγγραφα, κάνοντας το χατήρι των προισταμένων τους και του ΝΙΑΟΥ.
 
 
Και να θέλει κανείς να το αποσυσχετίσει, δεν μπορεί. Την Τρίτη δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της «Κόντρας» το αποκαλυπτικό άρθρο-ρεπορτάζ με τον τίτλο «Υψόμετρα από το Δήμο ζητάει ξανά ο Μελισσανίδης», την Παρασκευή η έντυπη ναυαρχίδα του «συστήματος Γατούλη» κυκλοφόρησε με πρωτοσέλιδο… φωτιά: «Δόξα σοι ο θεός! - Εγκρίθηκε η μελέτη της υπογειοποίησης - Ενα χρόνο μετά (13/10/2015) από τη συνάντηση Δούρου-Μελισσανίδη και το περίφημο “Δούρου-Αρένα“, η δέσμευση της Περιφέρειας έγινε πράξη και εστάλη υπογραμμένη στον Δήμο (που την είχε ζητήσει από τον Νοέμβρη του 2014), η Μελέτη για την υπογειοποίηση της Πατριάρχου Κωνσταντίνου και ενός τμήματος της Φωκών».
 
Με την πεποίθηση ότι απευθύνονται σε Χαχόλους και θέλοντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την αποκάλυψη της «Κόντρας», ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έχει απευθυνθεί και πάλι στο δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας για τη μελέτη Υψομέτρων και επομένως τα παπαγαλάκια έλεγαν ψέματα όταν ισχυρίζονταν ότι το ζήτημα της Υψομετρικής Μελέτης λύθηκε με παράκαμψη του δήμου, γυρίζουν την κουβέντα αλλού, εν γνώσει τους ότι επιβεβαιώνουν  πλήρωςτο ρεπορτάζ μας.
 
Ακόμα κι αν ήταν αλήθεια ότι «εγκρίθηκε η μελέτη υπογειοποίησης», όπως έγραψαν τα παπαγαλάκια, αυτό σημαίνει ότι δεν πήραν υψόμετρα παρακάμπτοντας το δήμο, αλλά ότι απευθύνθηκαν και πάλι στο δήμο ικανοποιώντας ένα από τα προαπαιτούμενα που τους είχε θέσει τον Οκτώβρη του 2014. Αρα, επιβεβαιώνουν ότι καλώς δεν τους ενέκρινε την Υψομετρική Μελέτη ο δήμος και ότι τόσον καιρό τώρα ενεργούν σαν προβοκάτορες-γκεμπελίσκοι, καταγγέλλοντας το δήμο ότι σαμποτάρει το θεόπνευστο έργο της «Αγιασοφιάς».
 
Ομως, αυτό που κατατέθηκε στο δήμο δεν είναι η μελέτη, αλλά η προμελέτη της υπογειοποίησης. Εχουμε στα χέρια μας το έγγραφο της περιφέρειας (δείτε φωτογραφία), που υπογράφεται από τον αν. προϊστάμενο της γενικής διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών, τοπογράφο μηχανικό Κωνσταντίνο Φλώρο. Από άποψη ουσίας, το συγκεκριμένο έγγραφο μας επαναφέρει στο Σεπτέμβρη του 2014. Αναφέρει: «Η μελέτη του έργου της υπογειοποίησης και ανακατασκευής της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου εκπονείται από ιδιωτικό μελετητικό γραφείο σε δυο στάδια -προμελέτη και οριστική μελέτη- με τις διαδικασίες του άρθρου 2Α του Ν. 3316/2005. Η προμελέτη έχει παραληφθεί και εγκριθεί σύμφωνα με το από 17/9/2014Πρακτικό της επιτροπής που ορίστηκε…».
 
Μετά από δύο χρόνια, λοιπόν, η περιφέρεια ξαναστέλνει στο δήμο την ίδια προμελέτη! Αυτή τη φορά, όμως, υπάρχει μια… καινούργια ανακάλυψη. Η τελευταία παράγραφος του εγγράφου αναφέρει: «Κατά συνέπεια με την έγκριση της προμελέτης έχουν καθοριστεί τα υψόμετρα της οδού και η οριστική μελέτη του έργου “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια“ θα εγκριθεί και παραληφθεί μετά την οριστικοποίηση των υψομέτρων κατασκευής του γηπέδου με την έκδοση της οικοδομικής άδειας».
 
Σε απλά ελληνικά, λένε στο δήμο: εσύ θα εγκρίνεις την Υψομετρική Μελέτη του Μελισσανίδη με βάση την προμελέτη της υπογειοποίησης, ο Μελισσανίδης θα πάρει την άδεια και μετά θα κάνουμε εμείς την οριστική μελέτη. Ωπα, ρε δουρόμαγκες! Σας πήρε δυο χρόνια για να τ' ανακαλύψετε αυτό; Αφού η προμελέτη έχει εγκριθεί από το Σεπτέμβρη του 2014, γιατί δεν είπατε από τότε στο δήμο -που ζητούσε την οριστική μελέτη- ότι δεν έχει δίκιο; Εδώ υπάρχει ολόκληρη αλληλογραφία των ανθρώπων του Μελισσανίδη (Dimand και «Δικέφαλος 1924») με τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, από τον Οκτώβρη του 2014 μέχρι το Φλεβάρη του 2015  (έχουμε όλα τα έγγραφα), στην οποία ποτέ οι άνθρωποι του Μελισσανίδη δεν υποστήριξαν ότι η προμελέτη είναι αρκετή για να τους δώσει ο δήμος υψόμετρα. Το τελευταίο έγγραφο αυτής της αλληλογραφίας υπογράφεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ι. Καλαμπόκη (αρ. πρωτ. 2160/6-2-2015) και αναφέρει ότι η «υπ' αρ. 162/2014 απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ΑΔΑ: ΒΙΗΔ7Λ7 – ΜΝ4), δεν αποτελεί έγκριση οριστικής μελέτης».
 
Εκτοτε, όλοι μουγκάθηκαν. Δε βγήκε κάποια από τις… μηχανικάρες του Μελισσανίδη να πει στον αντιδήμαρχο «τι λες, ρε Καλαμπόκη;». Δεν έστειλε κάποιο έγγραφο η περιφέρεια για να πει στις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, ότι η προμελέτη είναι υπεραρκετή για να δώσει υψόμετρα. Το λέει τώρα, δυο χρόνια μετά, και είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί μια ακόμα αθλιότητα, ένα ακόμα αίσχος της διοίκησης Δούρου, που αβαντάρει τον Μελισσανίδη, με στόχο να του επιτρέψει να στοχοποιήσει το δήμο Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ως σαμποταριστή της «Αγιασοφιάς» και μάλιστα ως παρανομούντα.
 
Περιττεύει να πούμε ότι ο δήμος (που κανονικά θα έπρεπε να επιστρέψει το φάκελο στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, διότι δε νομιμοποιείται να εμφανίζεται ως κύριος του έργου ούτε ως δυνάμει κύριος του έργου), δεν πρέπει να κάνει εκατοστό πίσω από τις προϋποθέσεις που έθεσε (που δεν εξαντλούνται μόνο στην έγκριση της οριστικής μελέτης υπογειοποίησης).
 
ΥΓ1. Προειδοποιούμε τη ΔΑΟΚΑ (που έτσι κι αλλιώς έχει το πρόβλημα της μη νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ) να μην τολμήσει να βάλει στο φάκελο Μελέτη Υψομέτρων «μαϊμού», στηριγμένη στην προμελέτη της υπογειοποίησης, κατά παράκαμψη του δήμου.
 
ΥΓ2. Στην κυριακάτικη αθλητική εκπομπή του ΣΚΑΙ εμφανίστηκε, εντελώς στα ξεκούδουνα, ο ιδιοκτήτης της Dimand Δ. Ανδριόπουλος για να πει ότι το γήπεδο έχει… καταντήσει φετίχ, κι ότι δεν πρόκειται να χτιστεί αν δε συνεργαστεί ο δήμος. Δύο τινά συμβαίνουν: ή ο Ανδριόπουλος «ψυλλιάζεται» ότι ο Μελισσανίδης τον προορίζει για αποδιοπομπαίο τράγο και ετοιμάζει «ηρωική έξοδο» ή οι δυο τους βρίσκονται σε συνεννόηση με στόχο να ασκήσουν πίεση πάνω στη διοίκηση Βασιλόπουλου και να την αναγκάσουν να τους εγκρίνει τα Υψόμετρα. Γι' αυτό και απαιτούνται καθαρές κουβέντες από τη δημοτική αρχή, όπως ορίζει η ίδια η αστική νομιμότητα.
 
YΓ3. Προς τους άσπονδους φίλους μας του aek-watch: προς τι τα νευράκια; Εκτός αν είναι για ξεκάρφωμα, οπότε πάσο… Θα θέλαμε να σας πούμε πολλά, όμως ο χώρος δεν το επιτρέπει.
 
1. Οταν λέγαμε ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ έβαλε πάγο στα σχέδια του Μελισσανίδη, το εννοούσαμε και εξακολουθούμε να το εννοούμε. Και αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος: ακόμα στον πάγο είναι η υπόθεση. Ομως, όπως γνωρίζει κάθε χρήστης της ελληνικής γλώσσας, ό,τι μπαίνει στον πάγο μπορεί να ξεπαγώσει και να γίνει… φρέσκο και λαχταριστό.  Οχι μόνο τα χταπόδια και τα ψάρια στις ψαροταβέρνες, αλλά και διάφορες παράνομες ρυθμίσεις. Κι επειδή εμείς έχουμε συνηθίσει να αγωνιζόμαστε (ελπίζουμε η λέξη να μην σας είναι εντελώς ξένη), γι' αυτό προειδοποιούσαμε και εξακολουθούμε να προειδοποιούμε. Θέλουμε η υπόθεση να ξεπαγώσει και να πεταχτεί στα σκουπίδια. Και βέβαια, η άποψή μας δε σχετίζεται με την εκκρεμούσα δικαστική προσφυγή μελών της ΑΕΚ κατά της γενικής συνέλευσης-παρωδία και της σύμβασης παραχώρησης. Είναι δύο διαφορετικά ζητήματα. Είναι ζήτημα αρχών η τήρηση των κανόνων  της χρηστής διοίκησης, που επιβάλλουν την αποχή των δημόσιων υπηρεσιών από κάθε πράξη ή κρίση ή γνωμάτευση, όταν υπάρχει εκκρεμής δίκη (ξέρετε, εμείς δεν ενδιαφερόμαστε μόνο για τη συγκεκριμένη υπόθεση). Ομως, ανεξάρτητα από την έκβαση της συγκεκριμένης δίκης, ο νόμος είναι  σαφής: η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν μπορεί να μεταβιβάσει το οικόπεδο ιδιοκτησίας του κράτους στην εταιρία του Μελισσανίδη. Κι επειδή τα ματάκια μας έχουν δει τερατουργήματα (όχι μόνο το σκάνδαλο του Βατοπεδίου), επαγρυπνούμε, προειδοποιούμε και αγωνιζόμαστε.
 
2. Ακούσαμε κι εμείς τη συνέντευξη του κ. Ερτσου. Δεν λέει ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ απευθύνθηκε στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, αλλά ότι θα απευθυνθεί. Εκτίμησή του είναι αυτό (όχι αβάσιμη, αλλά πάντως εκτίμηση). Το Αυτοτελές Τμήμα έχει νέα προϊσταμένη (η προηγούμενη συνταξιοδοτήθηκε), ενώ η εισηγήτρια της υπόθεσης απουσιάζει σε άδεια (επιστρέφει τέλη Οκτώβρη με αρχές Νοέμβρη). Δεν υπάρχει, λοιπόν, απόφαση προσφυγής στο ΝΣΚ προκειμένου να γνωματεύσει σχετικά. Αν υπάρξει τέτοια απόφαση, να είστε σίγουροι ότι θα το μάθετε από εμάς. Stay tuned…
 

Σχόλια

Εικόνα DoctorRED

Οι τύποι έχουν χάσει την μπάλα... Έχουν φτάσει στο σημείο να ξεβρακώνονται μόνοι τους...

http://aekwatch.gr/item/1028-%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5-%CE%B8%CE%B1-%CE%B...

Βεβαια έχει ενδιαφέρον να σταθούμε στο κλείσιμο του άρθρου που λέει...

"Κλείνοντας θ’ αποτολμήσουμε μια πρόβλεψη.

Μέχρι στιγμής για κάθε εμπόδιο υπήρχε και από ένας «φταίχτης». Τον ρόλο αυτό υποδύθηκαν ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο Βασιλόπουλος, το Υπουργείο, μέλη της Ερασιτεχνικής, οι «17». Εσχάτως μπαίνουν στο κάδρο οι «2» που έκαναν την προσφυγή στο ΣτΕ. Βάζουμε στοίχημα ότι ο επόμενος «φταίχτης» θ’ ανήκει στους συνεργάτες του Μελισσανίδη; Μα σας φανεί περίεργο αν ο επόμενος «φταίχτης» είναι ο Ανδριόπουλος. Ούτε θέλω να αιφνιδιαστείτε αν η στοχοποίηση του ξεκινήσει με διαρροές προς τον Κ.Α.Τ. οι οποίες θα εκπορεύονται από τον Διευθύνοντα την «Δικέφαλος 1924 Α.Ε.».

Φυσικά στο κάδρο και αναλόγως των εξελίξεων θα μπεί και η «οικονομική δυσπραγία», η οποία καθώς η παγκόσμια οικονομία ασθμαίνει (και γι’ αυτό οι θαλάσσιες μεταφορές πάνε κατά διαόλου) κάνει τους ΑΕΚτζήδες πλοιοκτήτες αρνητικούς στην χρηματοδότηση του έργου. Εναλλακτικά (ίσως και συμπληρωματικά) δεν πρέπει ν’ αποκλείσουμε και τίποτα μπηχτές για κάποιους απ’ αυτούς που έκαναν παρ’ ότι είχαν υποσχεθεί στον Μελισσανίδη να «ξηλωθούν» για την «Αγιά Σοφιά».
"

Γιατί δεν λένε ξεκάθαρα ότι ο "εν τοις πράγμασι διοικητικός ηγέτης" της ΑΕΚ δεν βάζει λεφτά για να γίνει το γήπεδο και θέλει να γίνει τσάμπα??

ΣΑΒΒΑ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΕΣ ΠΙΣΩ!!!!

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλα φιλε.

Εικόνα koropi48

Πάλι τζακποτ στο παιχνίδι της αδιάφθορης εταιρείας του πιο τίμιου έλληνα. Τρέχετε παιδιά να παίζετε τζόκερ να πλουτίσετε. Μάλλον το πάει μέχρι τα χριστούγεννα για να μαζέψει όλο το χαρτί. Τα πρόβατα βελάζουν ενθουσιασμένα και εντυπωσιασμένα. Μπεμπεμπε, μπεμπεμπεεεεε! Στα καφενεία γίνεται θέμα συζήτησης. Οι νοικοκυρές στις αυλές σχολιάζουν ότι ήρθε η μεγάλη ευκαιρία να προικίσουν τις κόρες. Το νέο παρατσούκλι του επιστήμονος εφοπλιστού πετρελαιά θα είναι τζακποτάρχης, το αξίζει. Πρώτη φορά αριστερά πρώτη φορά τζακποτερά. Ακουμπήστε τις οικονομίες σας στους τίγρητες αδέλφια, αυτοί ξέρουν!

Εικόνα el trick

Πέραν των άλλων από 8-8-2016 ισχύει ο νέος ΝΟΜΟΣ 4412/2016 και που αφορά ΟΛΕΣ τις δημόσιες συμβάσεις. Κατα συνέπεια η έγκριση των υψομέτρων (όπως και κάθε υπηρεσία που παρέχεται από οποιαδήποτε τεχνική υπηρεσία) θα πρέπει να γίνει ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 44 του νόμου αυτού από ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ που διαθέτει ΕΠΑΡΚΕΙΑ. Την επάρκεια ΘΑ καθορίσει ο αρμόδιος υπουργός εντός χρονικού διαστήματος 6 μηνών από την δημοσίευση του νόμου. ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ έχει καθορίσει τους όρους επάρκειας ο υπουργός. Άρα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ αν διαθέτει την ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ εκ του άρθρου 44 του ν. 4412/2016 ΕΠΑΡΚΕΙΑ ώστε να δύναται να εκδώσει βεβαίωση υψομέτρων σε ΑΙΤΗΣΗ που έγινε ΜΕΤΑ την έναρξη εφαρμογής του νόμου. Άρα θα πρέπει να περιμένει πρώτα να καθορίσει ο υπουργός τις ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ για την επάρκεια και αφού ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΕΙ ότι ο Δήμος τις διαθέτει τότε και μόνο τότε θα ασχοληθεί με αν η οποιαδήποτε αίτηση κ.λ.π. διαθέτει τα απαιτούμενα ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ και ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ώστε να υλοποιήσει το αίτημα.

Εικόνα savvas gridlock

Φιλε πιστευω σε ενα εξαμηνο θα ειναι ολα ετοιμα, ωστε να μπουμε στην τελικη ευθεια για να αρχισουν οι διαδικασιες εκδοσης οικοδομικης αδειας. Τοτε θα καταρρευσει οριστικα το σαπιο γαυρικο προπαγανδιστικο συστημα που πολεμα λυσσωδως την ιστορικη ΑΕΚ, την κολονα της προσφυγιας που θα'λεγε και ο "Αντιχούλιγκαν"...

Εικόνα savvas gridlock

Τώρα που ετοιμάζεται μια ωραία δικογραφία στον Πειραιά, για κάτι διαχειρισεις αποβλητων, να δουμε που θα πανε οι κεραμιδογατοι.

Εικόνα koropi48

Μια ω-ραία δικογραφί-α, μια ω-ραία δικογραφί-α στον περαία μιά φορά στον περαία μια φο-ρά
αν-δεν-πει άλλα ο σά-ββας αν-δεν-πει άλλα ο σά-ββας θα μας μείνει η χαρά θα μας μείνει η χα-ρά

Εικόνα savvas gridlock

Ηδη με αυτα που λεω καποιοι τσαντιζονται.

Εικόνα koropi48

Σε πειράζω Σάββαρε! Ξέρω ότι λες αυτά που μπορείς να πεις! Καλωσόρισες και πάλι.

Εικόνα savvas gridlock

Εγω το ξερω οτι εσυ καταλαβαινεις, αλλα καποιοι αλλοι τρεμουν και την σκια τους, οποτε αν φυγει καμια στραβη πορδη εδω μεσα, αρχιζουν τα μηνυματα "σε παρακαλω, μην λες τιποτε, οχι ακομη". Μεγαλυτερες λουμπινες απο τους δικηγορους δεν υπαρχουν. Σε λιγο θα τρολαρουμε εδω μεσα και θα απαντα με νον πειπερ η Γεροβασιλη απο του Μαξιμου...

Εικόνα thita

καμιά δουλειά δεν είναι ντροπή ρε σάββα, χαχαχα

Εικόνα thita

γεια σου σάββα, σίδερο ρε, τώρα και πάντα εύχομαι (το ξαναείπα ε.....), το καλύτερο νέο της ημέρας που σε ξαναδιαβάζουμε, με το καλό να ξεμπλέξεις και μετά, αν σου περισσεύει λίγος χρόνος και όρεξη, εδώ θα είμαστε

Εικόνα savvas gridlock

Μίλησα και με το Νίκο, μετά από δυο εβδομάδες, αν είναι όλα ΟΚ όπως κατά 99,9% θα είναι, κανονίζουμε άμεσα καφέ.

Εικόνα thita

θα χαρώ πολύ ρε φίλε

Εικόνα REDNYC

ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΕ ΣΑΒΒΑ; ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕΣ ΑΔΕΛΦΕ; ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΕΙΣ ΠΑΛΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΟΥ ΣΠΑΕΙ ΚΟΚΚΑΛΑ!

Εικόνα savvas gridlock

Δυο εβδομαδες θελω ακομη, Γιαννη. Εκει μετα το Πολυτεχνειο θα πεσει η Χουντα των αντιολυμπιακων. Αυτη τη φορα υποσχομαι. Θα βγουν πραγματα που θα γουσταρει ο κοσμος να διαβαζει εδω μεσα...

Εικόνα nik7os

Καλως ηρθες φιλε μου...
Σε περιμενουμε και παλι δυναμικο,αιχμηρο & καυστικο οπως παντα...
Μας τα τουμπανιασανε...ελεος...

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλα Νικο.

Εικόνα REDNYC

ΜΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕΣ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕΣ!

Εικόνα koropi48

Κατάλαβα! Πάλι θ΄ αρχίσουν οι αυθόρμητες επισκέψεις φουσκωτών στα διοικητικά συμβούλια του δήμου! Ρε παιδί μου, όπου εμπλέκεται ο μάγιας μέλισσας, παντού ξύλο, σακατέματα, πυρκαϊές, σπασμένα πόδια, αίμα, εκρήξεις. Ο θαμνάκιας και η ομάδα του σε πλήρη δράση. Συμπτώσεις!
Το πρώτο παγωτό το έφαγε βέβαια με την αποτυχία του να εκλέξει δήμαρχο φιλαδέλφειας το γεωργαμλή. Για τους ΑΡΔ τότε, η υποψηφιότητα γεωργαμλή ήταν οκέι, στον πειραιά ο μώραλης ήταν ντροπή! Ε ρε χαμούρες! Και τώρα τα παγωτά συνεχίζονται, με το θέμα του γηπέδου και την υπόθεση που έσκασε αναφορικά με τα 10 εκατομμύρια που αγνοούνται από το ταμείο του αεκ. Γι αυτό πηγαίνει συνεχώς στο γραφείο κοντομνή, για να ρυθμίζουν τα προβλήματα από κοντά, γιατί τα τηλέφωνα ίσως παρακολουθούνται και οι συνομιλίες τους δεν είναι και τόσοοοοοοο... καταλαβαίνετε.... Γι αυτό είναι κάθε τρεις και λίγο στο υπουργείο. Απορούσα πότε βρίσκει χρόνο να κατευθύνει τις παγκόσμιες επιχειρήσεις του. Έτσι, το πράγμα βρίσκει μια εξήγηση!

Εικόνα thita

μια μικρή διόρθωση: το πρώτο, το μεγάααααααλο παγωτό το έφαγε με την αποτυχία του να εκλεγεί δήμαρχος στον Πειραιά ο μιχαλολιάκος

άμα θέλει ο σάββας, μπορεί να εξηγήσει πάρα πολύ αναλυτικά το γιατί

Εικόνα koropi48

Ο οποίος μιχαλολιάκος πήρε, κατά τη γνώμη μου, υπερβολικά μεγάλο ποσοστό, το οποίο το καταχωρώ στη συνείδησή μου ως ντροπή για τον Πειραιά. Η μόνη δικαιολογία είναι ότι η υποψηφιότητά του στηρίχθηκε από το συντηρητικό χώρο (ισχυρό στην α΄ πειραιά) και το μανιάτικο στοιχείο, αλλά και πάλι, είναι πολύ.

Εικόνα savvas gridlock

Στον Πειραια εδω και 150 χρονια κανουν κουμαντο οι Μανιατες. Σε οποια υπηρεσια του Δημου κι αν πας, αν δεις τα επιθετα, νομιζεις οτι εισαι στο Γυθειο. Και για να πας στην τουαλετα, την αδεια τους πρεπει να παρεις. Το γραφω τωρα, σε ανυποπτο (εκλογικα) χρονο, επειδη στο διαστημα των δημοτικων εκλογων ειχαμε γαμηθει να γελαμε εδω στο site, διαβαζοντας τον καθε ξεφτιλα, που αν τον αφησεις π.χ. στα Μανιατικα θα ψαχνει GPS για να βγει στη Θηβων, να κανει περισπουδαστες αναλυσεις για το πώς ψηφιζουμε οι Πειραιωτες και πως "εκει ψηφιζουν ο,τι εχει σχεση με Ολυμπιακο". Ειτε μιλαει η μπυρα 13, ειτε μιλαει ενας προβεβλημενος αρθρογραφος πολιτικης εφημεριδας, ενα και το αυτο. Χολη για τον Ολυμπιακο, αυτο τους ποναει, στα αρχιδια τους η πολη. Αν δεν εκανε δυο δυνατες κινησεις τελευταια στιγμη ο προεδρος να διασπασει το μετωπο Αρεοπολης-Γυθειου, παρελαση θα εκανε ο Μιχαλολιακος. Με εντολη απο την Αρεοπολη ψηφιζει ο μισος Πειραιας, όποτε υπαρχουν εκλογες πεφτουν τα τηλεφωνα "αυτον στηριζουμε" και τελος. Αυτη ηταν, ειναι και θα ειναι η κατασταση εσαει, οσο υπαρχει Πειραιας. Αυτοι ειναι οι Μανιατες, με τα καλα τους και με τα κακα τους. Γι'αυτο σπανιως θα ακουσεις Πειραιωτη που δεν εχει μανιατικη καταγωγη,να λεει καλα λογια γι'αυτους. Και ο λογος που τα λεω τωρα δεν ειναι φυσικα η διαθεση μου να πολιτικολογησω, αλλα επειδη το οψιμο ενδιαφερον πολλων για "την τυχη του Πειραια", αν το παρεις στα σοβαρα, θα επρεπε να σε οδηγησει στο να τους δερνεις με το τηγανοψωμο. Νοιαστηκαν αυτοι ας πουμε που 500 μετρα απο το Λιμανι πηζαμε στην βρωμα και περναγε το σκουπιδιαρικο ανα 3 μερες. Νοιαστηκαν που η ανεργια ειναι στο 70% και βαλε μην σου πω στις δυτικες γειτονιες της πολης. Τα μισα σπιτια ειναι διχως ρευμα και νερο, ρευμα απο την μπαταρια του αυτοκινητου παιρνουν, αλλα πρεπει να ακους τον καθε βλαχο να σου λεει "εσεις εκει στον Πειραια νοιαζεστε μονο για τον Ολυμπιακο". Θα μας βγαλει και προνομιουχους "επειδη μενετε στην πρωτευουσα" αυτος που καβαλαει προβατινες πριν μπει να πει την εξυπναδα του στο facebook. Καριολη Ζουκερμπεργκ...

Εικόνα DoctorRED

Υπάρχει ο μύθος ότι τo '60-'70 όταν γεννιόταν αγόρι στη Μάνη ερχόταν τηλεγράφημα στον Πειραιά που έλεγε "Εγεννήθη άρρεν, παρακαλώ κρατήσατε θέσιν" εννοώντας να διασφαλιστεί θέση για δουλειά στο νεογέννητο αγόρι. Δεν ξέρω αν ισχύει αλλά έτσι όπως τα λέει ο Σάββας δεν είναι καθόλου απίθανο.

Εικόνα thita

ρε φίλε, έχεις σε πάρα πολλά από αυτά που λες γενικώς δίκιο και μπράβο σου για τις πηγές σου και την επιμονή και τον χρόνο σου, respect, τσεκάρω κάποιες φορές κάποια πράγματα που ακούω από εσένα και βγαίνουν

για τα της καθαριότητας πόσο δίκιο έχεις, τα είχε πει και ο φασούλας πολύ καλά, άλλο αν τα θυμήθηκε δύο μόλις μήνες πριν τις εκλογές για να δικαιολογηθεί για την αδράνειά του

Εικόνα savvas gridlock

Προσπαθώ να μιλάω για όσα (νομίζω ότι) ξέρω, Πάνο. Να πω οτι "ξέρω" κάτι που βρήκα ας πούμε μετά από δίλεπτη αναζήτηση στο google, δεν παίζει. Ε για την πόλη μου, στην οποία οι δικοί μου ζουν καμιά 100στή και βάλε χρόνια, νομίζω κάτι παραπάνω ξέρω από το μέσο αποψιάτορα, που πριν 2 χρόνια είχε κωλοπιλάλα για "την τϋχη του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας" και τα "φαινόμενα Μπερλουσκονισμού", ενώ τον Πειραιά τον ξέρει από φωτογραφίες. Όλως τυχαίως συνέπεσε η αγωνία του με την υποψηφιότητα Μαρινάκη. Πολλή αγωνία φίλε, σε πολλά sites, αυθόρμητα, για τον Πειραιά. Ξαφνικά. Γαμώ τις χορηγίες του ΟΠΑΠ και γαμώ την ασχετοσύνη του καθενός που επηρεάζεται από τον κάθε γνώστη αρθρογράφο, που αν ήξερε αυτός ο καθένας το τι ρόλο βαράει πραγματικά ο γνώστης, θα τον έφτυνε.

Εικόνα nissios

Καλά τα λέει το κορόνι από πάνω αλλά να συμπληρώσουμε ότι κάθε Μανιάτης που σέβεται τον εαυτό του πρέπει υποχρεωτικά να έχει στην ταράτσα περιστέρια με προαιρετικό τον σκύλο. Να τα αμολάνε τα περιστέρια όλοι μαζί, να μπλέκονται στους ουρανούς τα σμήνη, να γουστάρει ο μαχαλάς όλος. Τι να μας πείτε;
http://grekamag.gr/33183/

Εικόνα savvas gridlock

Χαχα ετσι.

Εικόνα savvas gridlock

Την προηγούμενη φορά που ξεκίνησα να λέω πέντε πράγματα, απολύθηκε η κόρη του Πηρούνια από τον ΟΠΑΠ. Και στενοχωρήθηκα πάρα πολύ. Δάκρυσα πραγματικά. Πού να έλεγα τίποτε και για καμιά Πολεοδομία. Ουρές την άλλη μέρα στον ΟΑΕΔ.

Εικόνα thita

χαχαχα βρετανικό φλέγμα κι όχι απλά χιούμορ

Εικόνα REDNYC

ΣΩΣΤΟΣ!

Εικόνα RedManu

Καλησπέρα... Διαβάζω ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ το site κάθε μέρα και ΟΛΕΣ τις αναρτήσεις, αλλά σπάνια σχολιάζω γιατί δεν έχω και τι να πω δηλαδή... Να λες συνεχώς απλά ένα μπράβο, ε , νομίζω, δεν έχει και κάποια έννοια... Όταν διάβασα την ανάρτηση, φίλε Σάββα, (αν και δε σε γνωρίζω προσωπικά, έτσι σε νοιώθω πλέον τόσες φορές που σ' έχω διαβάσει και με έχεις τρελάνει, όπως και ΟΛΟΥΣ όσους γράφουν εδώ), δεν μπόρεσα παρά να γράψω δυο αράδες... Κάθε φορά ρε παιδιά που διαβάζω RATM είναι σαν να είμαι τυφλός και βρίσκω το φως μου!!! Ε μα την Παναγία έτσι νοιώθω! Πάω στους πελάτες μου (επαγγελματικά) και τους βάζω bookmark στους browser τους το RATM και τους λέω διαβάζετε αδέρφια να μη σας κουνιέται κανένας αλλόθρησκος!!! Ευχαριστώ πολύ σε όλους συνεχίστε να μας συγκινείτε! ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Εικόνα savvas gridlock

Να'σαι καλα φιλε.

Εικόνα koropi48

Δεν πειράζει, είναι απαραίτητο να γράφουν όλοι εδώ κι ας είναι ένα γεια. Όσοι δηλαδή γράφουμε περισσότερες λεξούλες, νομίζεις είμαστε κάτι διαφορετικό; Φαφλατάδες μόνο.

Εικόνα thita

έτσι ακριβώς

Εικόνα RedManu

έγραψα "φίλε Σάββα" νομίζοντας οτι ο Σάββας είχε γράψει το κείμενο!! Διορθώνω λέγοντας φίλε Κακέ Γαύρε. Όλα τα άλλα ισχύουν τα ίδια!!! Όπως ισχύουν τα ίδια για όλους τους αρθρογράφους.