ΑΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ......



Γραφει ο CEN-TAURUS
 
Διαβάζουμε στις φυλλάδες και τα σάιτ τους, ακούμε στις ραδιοεκπομπές τους, την πραγματικά εναγώνια προσπάθεια να κρατήσουν ήρεμο όσο γίνεται τον κόσμο τους, να του δώσουν ελπίδα, προοπτική, ότι κάτι θα αλλάξει, θα βελτιωθεί, θα δει άσπρη μέρα.
Γιατί, με την αγωνιστική κατρακύλα, τη διάψευση όλων των προβλέψεων, την αποκάλυψη της κοροϊδίας, το κοινό τους αντιδρά και εξοργίζεται. Αρχίζει να ψυλιάζεται πλέον ότι κάτι σάπιο υπάρχει σε όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι, που παρουσιάζει καθημερινά το άσπρο μαύρο, τη μέρα νύχτα, τον κουρελή βασιλιά.
 
Βέβαια, το επικοινωνιακό- προπαγανδιστικό άρμα προσπαθεί ακόμη και τώρα να βρει και να πλασσάρει δικαιολογίες και αποδιοπομπαίους τράγους. Κάτι άλλο φταίει, εκτός από τους πραγματικούς φταίχτες, που είναι τα αφεντικά, τα κουμάντα των ομάδων. Ίσως φταίει ακόμη και η τύχη, που γυρίζει συνεχώς την πλάτη στις "ομαδάρες" τους. Οπωσδήποτε φταίει ο Θεοδωρίδης, που τους κατατρέχει στα διεθνή παιχνίδια!
 
Ακούσαμε ότι δεν έκανε καλή προετοιμασία ο Τιμούρης. Δεν λένε βέβαια ότι τον επέλεξε η διοίκηση, που όφειλε να γνωρίζει επακριβώς τί προγράμματα εφαρμόζει (τρομάρα του!) και ποιες είναι οι δυνατότητές του. Όπως δεν λένε ότι βράχνιαζε να μιλάει για ανάγκη ποιοτικών προσθηκών, αλλά μάταια όπως αποδείχθηκε. Φταίνε οι τραυματισμοί, αλλά δεν λένε ότι ο ιδιοκτήτης προτίμησε να στήσει πολυτελή γραφεία, παρά να βελτιώσει τους αγωνιστικούς χώρους στα προπονητήρια και τα μηχανήματα αποθεραπείας. Δεν ακούμε να λένε ότι με 600 χιλιάρικα βαριά- βαριά, ομάδα επιπέδου δεν κάνεις!
 
Φταίει κι ο Στραπατσόνι, για τον οποίο δεν λένε βέβαια ότι το καλοκαίρι όλοι εκθείαζαν τις αστραπιαίες μεταγραφικές κινήσεις του, το πόσο πλήρη έφτιαξε την ομάδα του σε όλες τις θέσεις, τί καλές προσβάσεις είχε στη διεθνή αγορά, πόσο μεταμόρφωσε την ομάδα του την προηγούμενη χρονιά, πόσο στρωτό ποδόσφαιρο έπαιζε... Τα δικά τους σχόλια αναφέρω. Όπως δεν λένε, πόσα καλά λόγια έγραφαν για την άρτια προετοιμασία του καλοκαιριού. Αποφεύγουν ακόμα να πουν ότι ο ιδιοκτήτης του είχε ζητήσει πάση θυσία να περάσει στην ευρώπη για να πάρει τα λεφτά και να βγει η χρονιά. Αυτό σημαίνει πρόωρο αγωνιστικό φορτσάρισμα στην αρχή και κλατάρισμα και θλάσεις στη συνέχεια, ειδικά όταν το ρόστερ είναι κάποιας ηλικίας και ευπαθές. Ή όταν κοιτάζεις να βάψεις τις κερκίδες στη λεωφόρο και να βάλεις λαμαρίνες στη σκεπή να το κάνεις κλειστό, αντί να βελτιώσεις το προπονητικό κέντρο, που με τις αδυναμίες του ευθύνεται για πολλούς τραυματισμούς και καταπονήσεις.
Κρύβουν επίσης από τον κόσμο ότι ο ιδιοκτήτης διέθεσε ένα μικρό ποσό για να γίνουν πολλές προσθήκες και ότι, αν το μπάτζετ ήταν πολύ υψηλότερο, ο προπονητής ήξερε ποιούς παίχτες ακριβότερους και ποιοτικότερους να φέρει. Με δυο κρεμύδια στιφάδο δεν κάνεις, απλές λαϊκές ρήσεις. Το ότι δεν ήταν και από τους πιο ξύπνιους προπονητές στη διεύθυνση του αγώνα, ο ιδιοκτήτης όφειλε να το ξέρει, από τη στιγμή μάλιστα που τις ίδιες αδυναμίες είχε και στις προηγούμενες ομάδες του.
 
Για τους μπάουγκες, πάντα φταίει η περίμετρος του ηγέτη και ποτέ ο ίδιος. Άλλοτε φταίει ο κροάτης προπονητής, άλλοτε ο μίχελς, ο βρύζας... όλοι. Δν λένε βέβαια ότι, όταν διακανονίζεις τις διαφορές σου με βία και αίμα (όπως στην περίπτωση Δώνη), αυτό μαθεύεται στα γραφεία των μανατζαραίων και πολλοί αξιόλογοι προπονητές και παίχτες αποφεύγουν να έρθουν και να μπλέξουν! Λατινοαμερικάνοι κυρίως, που έχουν ζυμωθεί στις συνθήκες του μεξικού και της κολομβίας, δέχονται να αγωνιστούν εκεί. Σοβαροί επαγγελματίες δενννν..... Αποκρύπτουν επίσης ότι αποπροσανατολίζονται κάθε χρόνο με τη διαμονοποίηση του ΘΡΥΛΟΥ και όσο συμβαίνει αυτό, άλλο τόσο όλοι θα ψάχνουν άλλοθι στις αποτυχίες.
Φταίνε όλοι οι άλλοι, αλλά σπανίως οι ιδιοκτήτες, που είναι και τα αφεντικά τους.
 
Προ ημερών σε βραδυνή ραδιοφωνική εκπομπή του σπορεφεμ άκουσα γνωστό ΑΡΔ να προσπαθεί πάλι να καλμάρει τον κόσμο, εκφράζοντας τη σιγουριά του ότι οι δύο μεγαλοίδιοκτήτες των αθηνών είναι λέει αποφασισμένοι το γενάρη ΝΑ ΧΩΣΟΥΝ ΦΡΑΓΚΑ, ΠΟΛΛΑ ΦΡΑΓΚΑ για την αγωνιστική ανάταση των ομάδων τους. Εγώ τώρα, από τη φύση μου πονηρός, το άκουσα όλο αυτό με δυσπιστία, αφού δεν μπορούσα να δικαιολογήσω γιατί κάποιος να δώσει το γενάρη τα λεφτά που δεν έδωσε το καλοκαίρι. Γιατί να πάει το γενάρη να χτυπήσει πόρτες και να αγοράσει πανάκριβα παίχτες με συμβόλαια, αφού δεν απέχτησε το καλοκαίρι ελεύθερους.
 
Έτσι απόφάσισα να εξακριβώσω με τα μάτια μου, αν πράγματι υπάρχουν διαθέσιμα φράγκα από τους μεγαλοϊδιοκτήτες για ξόδεμα. Έχω φίλους  τρεις σεκιούριτι, που δουλεύουν στις χρηματαποθήκες αλχαβούζου και τίγρητα, οι οποίοι, μετά από μεγάλη πίεση, με διευκόλυναν να μπω για λίγο στους σκοτεινούς θαλάμους. Πήρα ένα φακό, μπήκα και έπαθα την πλάκα μου!!!!!!! Πολύ φράγκο ρε φίλε!!!!!! Ατέλειωτα πακέτα, σωροί τα χαρτονομίσματα, βουνά τα τάλαρα, τα χιλιάρικα και τα κατοστάρικα. Ποταμός ατελείωτος! Τυφλώθηκα σου λέω μεγάλε! Πριν φύγω, πήρα μερικά για δείγμα, να τα φωτοργαφίσω, να τα δημοσιεύσω εδώ, να τα δούνε οι οπαδοί και να ησυχάσουν ενόψει γενάρη.
Μεταγραφές αδέρφια θα γίνουν.
ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ. ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ.
 
ΔΕΙΤΕ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠ ΑΥΤΑ ΝΑ ΠΕΙΣΤΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ
Υ.Γ. Λεπτομέρεια ότι τα 1000 φράγκα από αυτά αντιστοιχούν σε ένα σεντ του ευρώ. Ούτε το χαρτί της εκτύπωσης δηλαδή! Πάρτε να ΄χετε!

Σχόλια

Εικόνα thita

Ένας στον Πειραιά που βάζει είκοσι χαρτιά είναι καβούριας,άλλοι που χρωστάνε και τους καφέδες,είναι εξυγιαντες και οραματιστές.

Ε ναι λοιπόν,πράγματι είναι καβούριας ο μαρινακης,αφού δεν δίνει από ένα πενηντάρικο σε 20 αρδακια να τον λιβανίζουν όλη μέρα.....

Στην Ελλάδα οποίος καταφέρει να ιδρύσει χρηματιστηριακή αγορά εμπορευμάτων,και εισάγει για διαπραγμάτευση το σανό,θα γίνει Μπιλ γκειτς λέμε.....

Εικόνα koropi48

Σιγά μην υπάρχει άθρωπας στον πειραιά να ξεπατελονιάζει λεφτά για την ομάδα του! Κι ο μαρινάκης κι ο σωκράταρος κι ο σταύρακας ο νταϊφάς και ο γουλανδρής παλιότερα, μόνο εισέπραταν από το θρύλο κι από το κράτος. Όλο έξω από υπουργικά γραφεία τους θυμάμαι να σβήνουν χρέη και να παίρνουν λεφτά για να αλλάξουν του καμπινέδες στου ρέντη! Ντρέπομαι μόνο και που το γράφω. Άσε, μας έχουν ξεφτιλίσει τα λαμόγια! Χάθηκε ο κόσμος να έχουμε και μεις έναν κιμπάρη πρεζιντέντε όπως ο τίγρητας, ο αλασκούζος, ο φιλιππίδης (που έσωσε το ταχυδρομικό ταμιευτήριο), ο ντέμης βανδής, ο ψωμιάδης, ο γιδόπουλος, ο τροχανάς... Ζηλεύω...

Εικόνα Aprosarmostos17

Έχει πολύ πλάκα να ακούς τους ρεπόρτερ βάζελου να μας αναλύουν την "πολιτική Αλαφούζου για στήριξη του προπονητή" και να ξεχνούν να μας αναφέρουν την αποζημίωση που έχει λαμβάνειν...

Εικόνα apostolos gaganis

Μ΄άρεσε πολύ το άρθρο. Και το φινάλε με τα χαρτονομίσματα, εξαιρετικό. Εκείνος ο σκίουρος ειδικά...

ΔΩΣΕΕΕ....

Εικόνα koropi48

Το μόνο που δεν είναι φράγκο απόστολε!