Δύο Υπουργοί , ένας ένστολος και μια Δικαστική Λειτουργός . ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΤΡΟΠΗ. Το Ειδικό Δικαστήριο είναι το λιγότερο.Γραφει ο Πρωτοετής Νομικής
 
Οι σημερινές αποκαλύψεις του UNFOLLOW, δεν αναφέρονταιαπλά σε ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, από τα πολλά, που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
Ας δούμε αναλυτικά, προσπαθώντας να μην ανεβάσουμε πίεση, και  να έχουμε στο μυαλό μας σας φίλαθλοι , το σημείο στο οποίο αναφέρεται στον τίγρι των φρίσκις. 10.000.000 δίνει ο τιγρούλις για να καταστρέψει τον Μαρινάκη.
 
 
 
 
Λευτέρης Χαραλαμπόπουλος | 19/6/2017
 
Τα στοιχεία που αποκαλύπτει το UNFOLLOW καταδεικνύουν ότι υπήρξε επικοινωνία από το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με το τηλέφωνο που χρησιμοποιεί ο καταδικασμένος για την «υπόθεση Noor 1» Μάκης Γιαννουσάκης. Με αυτό το δεδομένο, οι ηχογραφημένες συνομιλίες που δημοσιεύουμε, όπου αναφέρονται ως ονόματα των συνομιλητών αφενός αυτό του Μ. Γιαννουσάκη και αφετέρου του ανακριτικού λειτουργού και αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, Παναγιώτη Χριστοφορίδη, εγείρουν τεράστια ερωτήματα. Αδύνατον, επίσης, είναι το να μην διατυπωθούν ερωτήματα και για τον ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ή παρακολουθεί την υπόθεση: αληθεύει ότι ο υπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από την εισαγγελέα Ειρήνη Τζίβα, ενώ αυτή βρισκόταν στο κελί του Μ. Γιαννουσάκη; Αν είναι αλήθεια ότι υπουργοί, καθώς και ανακριτικοί και δικαστικοί λειτουργοί, «υποδεικνύουν» σε κρατούμενο και μάρτυρα το περιεχόμενο της κατάθεσής του, ώστε να ενοχοποιηθεί το «σωστό» πρόσωπο, τότε κανένας μας δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
To UNFOLLOW αποκαλύπτει σήμερα στοιχεία που, εάν επαληθευθούν, καταδεικνύουν πως βρίσκεται σε εξέλιξη απόπειρα να εξυφανθεί δικαστική σκευωρία, με στόχο να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την «υπόθεση Noor-1». Βάσει των στοιχείων αυτών, στην εν λόγω απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Παράλληλα, αρμόδιος ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από καταδικασθέντα για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Την ίδια ώρα, οι ελληνικές αρμόδιες αρχές μοιάζουν απρόθυμες να προχωρήσουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να εντοπιστούν και έρθουν ενώπιον της δικαιοσύνης οι ήδη κατονομασμένοι χρηματοδότες της μεταφοράς των ναρκωτικών με το πλοίο Noor-1.
Το UNFOLLOW δημοσιεύει σήμερα ένα κρίσιμο ντοκουμέντο: ηχογραφημένες συνομιλίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο και είναι δημόσια προσβάσιμες (σύνδεσμος). Οι συνομιλίες αυτές εγείρουν τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο των ανακριτικών μηχανισμών και των δικαστικών λειτουργών, αλλά και για τον ρόλο του υπουργού Πάνου Καμμένου και άλλων κυβερνητικών στελεχών.
Εναλλακτικά, δείτε το video στο κανάλι του UNFOLLOW στο You Tube ή διαβάστε την απομαγνητοφώνηση:
 
 
 
 
Στις συνομιλίες αυτές ακούμε δύο συνομιλητές που αναφέρουν τα ονόματά τους. Ο ένας φέρεται, κατά δήλωσή του, να ονομάζεται «Mάκης Γιαννουσάκης», ενώ ο άλλος αναφέρεται στον εαυτό του με το όνομα «Παναγιώτης Χριστοφορίδης» και δηλώνει ότι είναι λιμενικός.
Μπορούμε συνεπώς βάσιμα να υποθέσουμε ότι πρόκειται για τον πρωτόδικα καταδικασμένο σε ισόβια για την «υπόθεση Noor-1», Μάκη Γιαννουσάκη, και τον αξιωματικό του Λιμενικού Παναγιώτη Χριστοφορίδη, με βάση το περιεχόμενο του διαλόγου, την ομοιότητα ανάμεσα στη φωνή του Γιαννουσάκη σε αυτές τις συνομιλίες και άλλες που έχουν δει το φώς της δημοσιότητας παλαιότερα, την αναφορά που κάνει ο ένας εκ των συνομιλητών («Χριστοφορίδης») στο δικό του όνομα σε ένα σημείο των διαλόγων (14:25), το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς που έκανε ο Μ. Γιαννουσάκης προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατά του Παναγιώτη Χριστοφορίδη, Λιμενικού στο Τμήμα Ασφαλείας Λιμενικού Πειραιά, και την Ειρήνη Τζίβα, Προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά. Το δε περιεχόμενο της συνομιλίας αντιστοιχεί και σε όσα αναφέρει ο Μ. Γιαννουσάκης σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Real News την Κυριακή 28 Μαΐου 2017, και στην οποία αναφέρεται σε απειλές και εκβιασμούς που δέχεται προκειμένου να εμπλέξει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην χρηματοδότηση της μεταφοράς ναρκωτικών, και όπου ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρει ότι τον προσέγγισε «συγκεκριμένος αξιωματικός του Λιμενικού που μου μετέφερε μηνύματα πανίσχυρων ανθρώπων, κυρίως πολιτικών και δικαστικών». Το πιεστικό αίτημα ήταν να δώσει το αντίγραφο του λογαριασμού του και αναφέρει ότι οι «οι συγκεκριμένες μεταφορές χρημάτων αφορούσαν το ταξίδι του “Noor”, πράγμα που δεν είναι αληθές».
Κομβικό σημείο των συνομιλιών αφορά το ποια τακτική πρέπει να ακολουθήσει ο Μ. Γιαννουσάκης στο Εφετείο για την «υπόθεση Noor-1». O αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης» πιέζει τον εμφανιζόμενο ως «Γιαννουσάκη», λέγοντάς του: «Πρόσεχε μη σε δουλέψουν […] μη σου τάξουνε ότι στο Εφετείο σπάσεις τα ισόβια και […] μείνεις μαλάκας γιατί εκεί πέρα δεν υπάρχει δεύτερη» και υπογραμμίζοντας ότι είναι «το πιόνι σε μια σκακιέρα που όλοι έχουν κέρδος». Του λέει ρητά ότι «πρέπει να κάνεις εχθρό». Η εξήγηση που ο εικαζόμενος ως Χριστοφορίδης λέει είναι: «Τρελά οικονομικά συμφέροντα και τρελά πολιτικά συμφέροντα ρε Μάκη».
Σε αυτό το πλαίσιο, αυτό που πιεστικά ζητάει ο αυτοαποκαλούμενος «Χριστοφορίδης» είναι ο Γιαννουσάκης να κάνει μια κατάθεση, με την οποία να εμπλέκει τον Βαγγέλη Μαρινάκη στις μεταφορές χρημάτων που σχετίζονται με την «υπόθεση Noor-1». Ειδικότερα, η πίεση είναι να διαμορφωθεί μέσα από τις καταθέσεις και τα σχετικά παραστατικά, η εικόνα ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης, με ενδιάμεσο κρίκο τον πρωτόδικα καταδικασθέντα Αιμίλιο Κοτσώνη, ζήτησε από τον Μ. Γιαννουσάκη να μεταφέρει ποσά με πλαστά παραστατικά στον Κοτσώνη και αυτός στον έτερο καταδικασθέντα για την υπόθεση, Γιώργο Μπουρδούβαλη.
 
Τα τηλεφωνήματα του Πάνου Καμμένου
 
Ο ίδιος ο Μ. Γιαννουσάκης και σε αυτές τις συνομιλίες, όπως και στη συνέντευξη που έδωσε στη Real News, ισχυρίζεται ότι δέχτηκε πολύ συγκεκριμένη πίεση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο να δώσει κατάθεση με αυτό το περιεχόμενο, παρότι ο ίδιος υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα είχε σχέση με την πραγματικότητα: «Εγώ στον Καμμένο το είπα, του λέω Πάνο εκείνο το βράδυ, μου λέει θα καταθέσεις. Του λέω “Πάνο εγώ τα είπα στο Δικαστήριο. Εμένα για ναρκωτικά ο Μπουρδούβαλης μου μίλησε, δεν μου μίλησε ποτέ αυτός”, “δεν με ενδιαφέρει”, μου λέει, “Αυτός είναι μπλεγμένος” μου λέει».
Επίσης, στη συνέντευξή του στη Real News, ο Μ. Γιαννουσάκης αναφέρει ότι τον πήρε τηλέφωνο ο Πάνος Καμμένος για να τον ενημερώσει ότι θα τον επισκεφτεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά, κ. Τζίβα, για να δώσει κατάθεση σε βάρος του Β. Μαρινάκη.
Στην κατοχή του UNFOLLOW βρίσκεται sms που έχει απευθύνει ο Μ. Γιαννουσάκης στον Πάνο Καμμένο, όπου ενημερώνει τον υπουργό ότι θα προχωρήσει σε κατάθεση στοιχείων στην προϊσταμένη, ενώ θα ζητήσει και ειδική μεταγωγή. Επίσης, sms χαμένης κλήσης που προέρχεται από τον αριθμό τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
 
Στην κατοχή του UNFOLLOW, ωστόσο, έχει περιέλθει και η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία προκύπτει πως όντως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.

 
Η επίσκεψη της κ. Τζίβα στον Μ. Γιαννουσάκη τεκμηριώνεται από σχετική υπηρεσιακή βεβαίωση των Φυλακών Αυλώνα (E.K.K.N. Αυλώνα), που αναφέρει ότι την 17η Ιανουαρίου 2017 επισκέφτηκε τον Γιαννουσάκη η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά «για περίπου τρεις (3) ώρες».
Ο λόγος για τον οποίον ο Μ. Γιαννουσάκης εμφανίζεται, στο sms του προς τον Πάνο Καμμένο, να ανησυχεί ότι η εισαγγελέας είχε αργοπορήσει, είναι ότι -σύμφωνα με πληροφορίες- η κ. Τζίβα είχε κατά λάθος πάει αρχικά στις Φυλακές Κορυδαλλού.
Σχετικά με τη συνομιλία που είχε με την κ. Τζίβα, ο Μ. Γιαννουσάκης στη συνέντευξή του στη RealNews αναφέρει: «Δεν πήρε καμία κατάθεση, ενώ ήρθε με τον γραμματέα της. Έκατσε σχεδόν τρεις ώρες. Όταν διαπίστωσε πως δεν προτίθεμαι να δώσω τέτοια κατάθεση, τηλεφώνησε, κατά τα λεγόμενά της, στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Μίλησε 45-50 λεπτά. Αποχώρησε γύρω στις 3 το πρωί. Μετά από τρεις ημέρες ήρθε ο λιμενικός και του έδωσα την κίνηση των λογαριασμών μου που είχα δεσμευτεί στην κ. Τζίβα ότι θα του δώσω».
Στην συνομιλία του με τον εικαζόμενο ως «Χριστοφορίδη» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μαλάκα πήρε τον Κοντονή από εδώ μέσα, μία ώρα του μιλάγαμε».
Αντίστοιχη αναφορά σε επικοινωνία της κ. Τζίβα με τον υπουργό Δικαιοσύνης επικαλείται ο Μ. Γιαννουσάκης και στη μηνυτήρια αναφορά του στον Άρειο Πάγο:
 
 
Βάσει των ηχογραφημένων συνομιλιών, της κατάστασης εισερχομένων κλήσεων του τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, και της βεβαίωσης των φυλακών, είναι αδύνατον να μην διατυπωθούν τα ερωτήματα: Αληθεύει ότι η αρμόδια προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πειραιά όντως επισκέφτηκε τον Γιαννουσάκη μετά από τηλεφώνημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας στον φυλακισμένο, που προανήγγειλε την επίσκεψή της; Αν ναι, πώς ένας υπουργός γνώριζε για την επίσκεψη μιας εισαγγελικής λειτουργού, δεδομένου όχι μόνο του χωρισμού των εξουσιών αλλά και της ανάγκης να διατηρείται ο απόρρητος χαρακτήρας της διερεύνησης τέτοιων υποθέσεων; Υπάρχει κάποιος ευρύτερος κυβερνητικός συντονισμός στον χειρισμό αυτής της υπόθεσης, που να περιλαμβάνει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;
Αδύνατον, επίσης, είναι το να μην διατυπωθούν ερωτήματα και για τον ρόλο του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή και τον τρόπο με τον οποίον χειρίζεται ή παρακολουθεί την υπόθεση: Αληθεύει ότι ο υπουργός δέχτηκε τηλεφώνημα από την εισαγγελέα ενώ αυτή βρισκόταν στο κελί του Μ. Γιαννουσάκη; Αληθεύει η διαδιδόμενη πληροφορία ότι η κ. Τζίβα συνδέεται με φιλική σχέση με τη σύζυγο του κ. Κοντονή, την Πρωτοδίκη Χριστίνα Σαλάππα;
Εξάλλου, εφόσον αληθεύουν οι ισχυρισμοί του Μ. Γιαννουσάκη στις ηχογραφημένες συνομιλίες, εγείρεται ζήτημα ως προς τον τρόπο με τον οποίο κινείται η συγκεκριμένη δικαστική έρευνα: είναι αλήθεια ότι τα αντίγραφα λογαριασμού που κατέθεσε ο ίδιος στην κ. Τζίβα διαμέσου του αυτοαποκαλούμενου «Χριστοφορίδη», ήταν ήδη στα χέρια της εισαγγελικής λειτουργού; Ρωτάει ο «Γιαννουσάκης» τον «Χριστοφορίδη»: «Ρε το χαρτί όταν στο κατέθεσα πήγες και το είχε η Τζίβα στα χέρια της; Πριν το δώσω εγώ, το είχε στο χρηματοκιβώτιό της;». Για να λάβει την απάντηση: «Ναι μου το είχε πει».
 
Πώς υπαγορεύεται μια κατάθεση;
Τα όποια αντίγραφα λογαριασμών, ωστόσο, μοιάζει να μην αρκούσαν για να στοιχειοθετηθεί η από ό,τι φαίνεται προαποφασισμένη ενοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη. Από τις ηχογραφημένες συνομιλίες προκύπτει ότι επιδιώχθηκε και η απόσπαση μιας ρητής αναφοράς ότι ο Β. Μαρινάκης είπε στον Μ. Γιαννουσάκη να μεταφέρει χρήματα στον Γ. Μπουρδούβαλη.
Στις συνομιλίες, ο αυτοαποκαλούμενος «Χριστοφορίδης» ρητά υποδεικνύει στον «Γιαννουσάκη» το περιεχόμενο της κατάθεσης που θα πρέπει να δώσει και δη το σημείο στο οποίο, ύστερα από σχετική ερώτηση θα πρέπει να αναφέρει ότι ο Β. Μαρινάκης του υπέδειξε να μεταφέρει χρήματα στον Αι. Κοτσώνη και από εκεί στον Γ. Μπουρδούβαλη. Του υπαγορεύει μάλιστα και την ακριβή διατύπωση, προσπαθώντας να ξεπεράσει έτσι το γεγονός ότι ο «Γιαννουσάκης» διαρκώς επιμένει ότι δεν μπορεί να μιλήσει για ναρκωτικά σε σχέση με τον Β. Μαρινάκη.
Από τις συνομιλίες προκύπτει ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί από την «κατάθεση» αυτή η εντύπωση ότι τα εμβάσματα, τα οποία έφυγαν από εταιρεία συμφερόντων του εφοπλιστή, δεν αφορούσαν   πετρελαιεύσεις –δηλαδή εφοδιασμό πλοίων με καύσιμα, όπως προκύπτει από τα παραστατικά που έχει στα χέρια της η κ. Τζίβα– αλλά ότι δήθεν τα συγκεκριμένα χρήματα θα πήγαιναν για τη χρηματοδότηση των εξόδων του ταξιδιού του Noor-1.
Ιδού με ποια λόγια ο «Χριστοφορίδης» υπαγορεύει το περιεχόμενο της κατάθεσης, καθώς λέει στον «Γιαννουσάκη» να γράψει τα ακόλουθα, που υποτίθεται ότι του είπε ο Β. Μαρινάκης και θα διαβιβαστούν στην εισαγγελέα: «“Έχω συνεννοηθεί με τον Αιμίλιο, περιμένεις κάτι ψιλά από μένα, με πλαστά παραστατικά, θα στα στείλω για να τα δώσεις στον Αιμίλιο. Ο Αιμίλιος όταν του τα έδωσα μου είπε ότι θα τα δώσω, του λέω τι έγινε, θα τα δώσω στο Μπουρδούβαλη”».
Μάλιστα, για να είναι βέβαιος ότι δεν θα κάνει λάθος στην καθ’ υπαγόρευση κατάθεση, ο «Γιαννουσάκης» σπεύδει να επαναλάβει το βασικό σημείο: «Το ξαναλέω να μην κάνω λάθος, εγώ θα καταθέσω μου έστειλε ο Μαρινάκης αυτά τα λεφτά, και μου είπε…».
 
Το συμβόλαιο θανάτου και το «ευεργέτημα»
Η πίεση προς τον καταδικασμένο σε ισόβια Μ. Γιαννουσάκη, στις ηχογραφημένες συνομιλίες, δεν ασκείται βέβαια δίχως την προσφορά του αναμενόμενου ανταλλάγματος – όπως προκύπτει από τον εξής διάλογο:
«Χ: Αν δώσεις εσύ αυτή την κατάθεση και δώσεις και τα συνημμένα ποιος θα το απορρίψεις ποιο Εφετείο θα το απορρίψει, ρε μαλάκα; Θα τους γαμήσεις.
Γ: Αρκεί να πω ότι είναι για ναρκωτικά, αυτό λες.
Χ: Θα τους γαμήσεις όλους, Και να σου πω και κάτι άλλο; Εγώ σε κοιτώ στα μάτια και στο λέω, εγώ ψέμματα δεν θα σου πω, εντάξει; Θα βγεις φίλε, θα βγεις».
Βέβαια, ο «Χριστοφορίδης» δεν περιορίζεται απλώς να επισημάνει τα οφέλη από την ψευδή κατάθεση. Παράλληλα, σπεύδει ουσιαστικά και να εκβιάσει, θυμίζοντας στον «Γιαννουσάκη» τις απειλές που έχει μπροστά του. Ο παρακάτω διάλογος είναι ενδεικτικός:
«Χ: Το θέμα ποιο είναι; Ότι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή, καλώς ή κακώς – γι’ αυτό σου λέω ότι είσαι πιόνι και δεν το έχεις καταλάβει. Δεν το έχεις καταλάβει, θα σε γαμήσουνε, θα σε πετάξουν στα σκουπίδια…
Γ: Ρε Παναγιώτη, ξέρεις τι έχω ακούσει; Μέχρι συμβόλαιο θανάτου έχω ακούσει ότι υπάρχει για μένα.
Χ: Δεν ξέρω, εγώ σου είπα. Πρόσεχε».
Από τη συνομιλία φαίνεται επίσης ότι ο «Χριστοφορίδης» φέρεται να έχει πει στον «Γιαννουσάκη», σε προγενέστερο χρόνο, ότι εάν γινόταν μεταγωγή του κρατουμένου σε άλλες φυλακές και συγκεκριμένα σε αυτές της Πάτρας, υπήρχε συμβόλαιο δολοφονίας για τον ίδιο. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο «Γιαννουσάκης»: «Εσύ μου είπες ότι εάν πάω στην Πάτρα θα με φάνε. Και με κρατάς τώρα με νύχια και με δόντια».
Εντέλει, από τις συνομιλές προκύπτει ότι η άσκηση πίεσης στον Μ. Γιαννουσάκη αποτελεί υποκεφάλαιο ενός πολιτικού και επιχειρηματικού πολέμου. Η παρακάτω αναφορά του «Γιαννουσάκη» είναι ενδεικτική: «Ξέρεις τι μου είπε η Τζίβα; Το πιασες; Μου είπε η Τζίβα. “Το πρώτο” μου λέει “που δεν σε θέλουμε είναι απέναντί μας”. “Γιατί” της λέω, “καταλαβαίνεις τι είναι αυτά που μου ζητάς”; “Το πρώτο που δεν σε θέλουμε, εγώ γι’ αυτό είμαι εδώ, γιατί θέλω να διαπιστώσω ότι δεν είσαι απέναντί μας”».

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να μην έχουν εκδοθεί τα εντάλματα για τους δύο χρηματοδότες του Noor-1, των οποίων τα στοιχεία έχουν ήδη τεκμηριωθεί. Ειδικότερα, με βάση απόρρητη κατάθεση που δόθηκε στις 23 Νοεμβρίου 2015 και το περιεχόμενο της οποίας αποκάλυψε δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα στις 9 Οκτωβρίου 2016, ο Μ. Γιαννουσάκης υποδεικνύει δύο Τούρκους, τον Νάτσι Σερίφι Ζιντάστι και τον «Άλεξ» Ριγκαμπάντι, ως τους χρηματοδότες της μεταφοράς της ηρωίνης. Παρ’ όλα αυτά εξακολουθούν να μην έχουν εκδοθεί τα σχετικά εντάλματα. Όπως αναφέρει ο «Γιαννουσάκης» στην ηχογραφημένη συνομιλία: «Ρε μαλάκα δίνω τους χρηματοδότες και η νομοθεσία τι λέει; Δώσε ότι είναι χρηματοδότης ο Μαρινάκης για να βγεις; Αυτό λέει ο νόμος; Τι λέει; Όχι, να σου πω τι λέει. Ότι θέλει ο Μελισσανίδης και ο Καμμένος να τον γαμήσουν λέει».
Και οι αναφορές του αυτοαποκαλούμενου ως «Χριστοφορίδη» συνεχίζονται ως εξής: «Μόνο μ’ αυτόν τον τρόπο που σου λέω. Εκεί λοιπόν τι κάνεις; Κάνεις αυτό που σου είπα από την αρχή εγώ. Κάνεις έναν εχθρό. Είναι τελειωμένο. Πρέπει να διαλέξεις εχθρό. Θέλεις να πεθάνεις εδώ; Πέθανε. Η διαφορά ξέρεις ποια είναι; Αυτοί είναι έξω. Γαμάνε γκόμενες, έχουν τα λεφτά τους κι εσύ είσαι φυλακή. Ποιος είναι από κάτω; Δηλαδή αν ο Μελισσανίδης έμπαινε φυλακή με κάποιον τρόπο, θα ήταν ίδια η θέση του; Θα πει εσύ είσαι φυλακή, αυτός είναι; Αυτός μια χαρά περνάει, δεν έχει θέμα. Να μπει ο Μαρινάκης φυλακή; Ναι. Θέλει να τον βάλει.».
Από την άλλη, ο ίδιος ο «Γιαννουσάκης» φαίνεται να υπαινίσσεται ότι εάν κρατήσει τη «σωστή» στάση, θα υπάρξει και ένα σημαντικό οικονομικό ποσό: «Με πήρε του Μελισσανίδη ο Κώστας ο αγγελιοφόρος, με ρώτησε… Δεν ξέρω αν πήγε, τον είδε, τι έγινε. Με ρώτησε εάν έχω εμπιστοσύνη σ’ αυτόν, τον αγγελιοφόρο δηλαδή, να πάρει τα 10.000.000 αυτός». Για να πάρει και την απάντηση από τον «Χριστοφορίδη»: «Το θέμα είναι ότι εσύ έχεις μπλέξει χωρίς να το θες.».
Ένα επίσης ενδιαφέρον σημείο της ηχογραφημένης συνομιλίας αφορά την τηλεοπτική εκπομπή «Δίκη» του Κυριάκου Θωμαΐδη. Στο σχετικό απόσπασμα, ο αυτοαποκαλούμενος «Χριστοφορίδης» παραδέχεται ότι συγκεκριμένες συνομιλίες που έπαιξε η εκπομπή δεν είναι επίσημα απομαγνητοφωνημένες και ότι τις υπέβαλε ο ίδιος: «Δεν είναι απομαγνητοφωνημένες επίσημα. Αυτές λοιπόν τις συνομιλίες τις απομαγνητοφώνησα εγώ και τις υπέβαλα.».
Σε άλλο δε σημείο, ο «Γιαννουσάκης» ισχυρίζεται ότι μιλούσε με τον Κ. Θωμαΐδη – τον οποίο μάλιστα κατονομάζει και ως «φίλο» του συνομιλητή του – την παραμονή της απολογίας του και ο δημοσιογράφος τον ρωτούσε εάν θα καταθέσει για τον Β. Μαρινάκη. Όταν ο «Γιαννουσάκης» του είπε ότι δεν πρόκειται να καταθέσει το όνομα «Μαρινάκης», γιατί δεν προκύπτει κάτι, ο Κ. Θωμαΐδης, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του «Γιαννουσάκη», «απογοητεύτηκε», διότι περίμενε κάτι διαφορετικό.
 
Μια προαναγγελθείσα επίσκεψη της Οικονομικής Αστυνομίας;
Οι ηχογραφημένες συνομιλίες συνιστούν ενδείξεις μιας παράξενης μεθόδευσης. Αναφέρει χαρακτηριστικά ο αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης»: «Φυλακή θα τον βάλουμε είναι τελειωμένο, φυλακή θα μπει […] Φυλακή θα μπει και ξέρεις τι λένε καμιά φορά; “Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται”. Άμα πέσει η δύναμη, εκεί να δεις τι έχει να γίνει, Θα του προσάπτουν συνέχεια πάρε, πάρε, πάρε». Και παρότι ο «Γιαννουσάκης» σπεύδει να πει ότι «εμένα, σου ξαναλέω η Τζίβα μου λέει εκτός του Noor για άλλο πράγμα είναι δύσκολο να μπει φυλακή, με την έννοια της δημόσιας κατακραυγής», ο «Χριστοφορίδης» σπεύδει να πει: «Ήδη αυτή τη στιγμή υπάρχει προκαταρκτική για το ξέπλυμα, υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρεις. Και η οικονομική έχει μπει, η οικονομική ψάχνει, έχουμε κάνει αιτήματα δικαστικής συνδρομής. Θα μας τα δώσουν, στο λέω εκ των προτέρων θα μας τα δώσουν». Το σημείο αυτό έχει ενδιαφέρον, διότι δείχνει να σχετίζεται με την πρόσφατη επίσκεψη της Οικονομικής Αστυνομίας στα γραφεία εταιρειών συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη, επίσκεψη η οποία μοιάζει ουσιαστικά να προαναγγέλλεται ήδη από τις 20 Μαρτίου.
Από τη μεριά του, ο «Χριστοφορίδης» επιμένει ότι τώρα πρέπει να κάνει τη «σωστή» κατάθεση στις αρχές ο «Γιαννουσάκης»: «Το θέμα είναι να τύχεις εσύ του ευεργετήματος, γι’ αυτό σου λέω, πάρε ένα τηλέφωνο, πάρε τον Στέλιο και πες του τώρα σου πληρώνω τα έξοδα, πήγαινε Ντουμπάι, παίρνεις τα πάντα αυτά που θα σου ζητήσω και μου τα φέρνεις». Μ’ άλλα λόγια, να μαζέψει στοιχεία και να τα εντάξει σε μια κατάθεση που σαφώς δεν θα έχει σχέση με την πραγματικότητα αλλά θα «δένει» την υποτιθέμενη εμπλοκή του Β. Μαρινάκη.
 
Ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο;
Το ερώτημα, βέβαια, που προκύπτει από όλα αυτά είναι: Ποιον στόχο εξυπηρετεί η εμμονή να αποσπαστεί μια ψευδής κατάθεση που θα ενοχοποιεί τον Βαγγέλη Μαρινάκη σε μια υπόθεση εμπορίου ναρκωτικών; Εδώ ο αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης» σπεύδει να δώσει την εξής απάντηση: «Εξολοθρεύουν κατευθείαν την οικογένεια Μητσοτάκη. Έχουν τελειώσει, δέκα χρόνια Σύριζα […] δηλαδή δεν τους νοιάζει για τους Τούρκους». Και επιμένει: «Το’πιασες; Δηλαδή στα αρχίδια τους οι Τούρκοι. Το θέμα είναι ποιο τώρα; Το θέμα είναι ότι εσύ έχεις έναν άσσο, θα τον χρησιμοποιήσεις; Πρέπει να κάνεις εχθρό, αποφάσισε, πρέπει να κάνεις εχθρούς».
Μ’ άλλα λόγια, στις συνομιλίες περιλαμβάνεται ο ισχυρισμός ότι η προσπάθεια να κατασκευαστεί μια κατηγορία κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη σχετίζεται και με μια συνολικότερη πολιτική επιδίωξη να χτυπηθεί μέσω αυτού η οικογένεια Μητσοτάκη, στη βάση των ιστορικών δεσμών με την οικογένεια Μαρινάκη, και με αυτό τον τρόπο να αναδιαταχθούν πλήρως οι πολιτικοί συσχετισμοί, με σκοπό να παραταθεί η παραμονή στην εξουσία της σημερινής κυβέρνησης.
Παράλληλα, στις συνομιλίες γίνεται λόγος για ένα ιδιότυπο καθεστώς μέσα στις ανακριτικές και τις δικαστικές αρχές, καθώς υπάρχει η αναφορά ότι η κ. Τζίβα παραμένει σε αυτή τη θέση, παρά την προαγωγή της που συνεπάγεται και αλλαγή θέσης, για να ολοκληρώσει τη διερεύνηση αυτής της υπόθεσης και να εξασφαλίσει ότι θα υπάρξει στο τέλος η «ορθή» απόφαση. Στο ερώτημα ποιος θα πάρει την «υπόθεση Noor-1» τώρα που θα φύγει η κ. Τζίβα, με βάση την προαγωγή της, ο αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης» αναφέρει ότι αυτή πρέπει να παραμείνει στην υπόθεση: «Παλεύω και εκεί να την κρατήσουμε εκεί δηλαδή βρήκαμε έναν να τον κρατήσουμε μέχρι να τελειώσει».
Δύσκολο να μην διατυπωθεί κι εδώ το αυτονόητο ερώτημα: Ισχύει ότι, παρά το γεγονός ότι η κ. Τζίβα λόγω της προαγωγής της έχει μετατεθεί στην Καλαμάτα, θα παραμείνει με άνωθεν παρέμβαση, μέχρι τον Σεπτέμβριο στην εισαγγελία Πειραιά για να ολοκληρώσει την έρευνά της, ενόψει του Εφετείου;
Την ίδια στιγμή, ο αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης» σπεύδει να πει ότι την κατάθεση ο «Γιαννουσάκης» πρέπει να τη δώσει στον ίδιο και όχι στην κ. Τζίβα μια που αυτό θα αποτελεί καλύτερο διαπραγματευτικό χαρτί στην ατομική του υπηρεσιακή ανέλιξη: «Γιατί λέω ότι τη δίνεις σε μένα και όχι στην Τζίβα; Για έναν και μόνο λόγο. Για μου δίνεις τον άσσο, δεν ξέρω εάν θα το κάνει η Τζίβα, να πάω στον Κοντονή και τον οποιοδήποτε Κοντονή και στον Τσίπρα ακόμη και να πω κύριε πρωθυπουργέ νάτη την έχω, δως μου να βγάλω αντίγραφα, δεν βγάζετε αντίγραφα, αντίγραφα δεν υπάρχουν. Την έχω. Θέλετε να με μεταθέσετε; Μεταθέστε με…».
Πάνω από όλα, ο αυτοαποκαλούμενος ως «Χριστοφορίδης» προσπαθεί, με όλους τους δυνατούς τρόπους, να δείξει ότι πίσω από τη διαχείριση της υπόθεσης είναι η ίδια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ότι αυτός είναι ο κυριότερος λόγος για τον οποίον πρέπει να συμμορφωθεί ο «Γιαννουσάκης». Ενδεικτικά, παραδέχεται ότι ενώ υπήρξε εντολή μετάθεσής του, με κυβερνητική παρέμβαση αυτή δεν προχώρησε, προκειμένου, όπως ο ίδιος λέει, να αποτελέσει το «όχημα» για να ολοκληρωθεί η σκευωρία – μια σκευωρία που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι σε πλήρη γνώση της κυβέρνησης, με συμμετοχή στελεχών της στον σχεδιασμό της: «Δε θα βγεις. Ίσα – ίσα που έχουν μουλαρώσει και όχι μόνον δεν θα βγεις μην έχεις και άλλες επιπτώσεις, δηλαδή έχεις ξεκινήσεις ένα πόλεμο χωρίς να το θές, που δεν καταλαβαίνεις που οδηγεί […] Με την Κυβέρνηση δεν κερδίζεις θα χάσεις. Δηλαδή εγώ τώρα σαν Λιμενικός, πετάγεται αύριο ο τυφλός που είναι στο υπουργείο Ναυτιλίας και λέει: “Χριστοφορίδη Λειψούς, άντε γαμήσους”, τι να του πω; Δεν πάω; Με κρατάνε, πώς με κρατάνες Μου έβγαλαν μετάθεση όσο μίλαγα με σένα στο δικαστήριο, μου έβγαλαν μετάθεση, Ποιος μου την έκοψε; Εγώ; Τώρα με δουλεύεις; Πέσαν τηλέφωνα της πουτάνας (μη τυχόν και τον πάρετε). Γιατί; Επειδή με αγαπάνε; Με συμπάθησαν ξαφνικά; Όχι γιατί είμαι το τρένο που έχει εμπιστοσύνη ο πούστης. Το έπιασες; Απλά πράγματα».
Τα αναπόφευκτα ερωτήματα εδώ πολλαπλασιάζονται: Τι από όλα αυτά και σε ποιο βαθμό είναι σε γνώση του υπουργείου Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα του υπουργού κ. Κοντονή; Πώς μπορεί ο Άρειος Πάγος να παραμένει θεατής σε μια υπόθεση, όπου διάφοροι ισχυρισμοί εμπλέκουν ακόμη και κορυφαίους υπουργούς; Ο πολυπράγμων κ. Χριστοφορίδης που, σύμφωνα με την ηχογραφημένη συνομιλία, αναλαμβάνει σε αυτή την υπόθεση ρόλο όχι απλώς ανακριτικού υπαλλήλου αλλά διαμεσολαβητή πολιτικών πιέσεων και εκβιασμών, και φέρεται είναι έτοιμος να αποσπάσει τη σύνταξη καταθέσεων που θα διαστρεβλώνουν την αλήθεια, από πού αντλεί την αυτοπεποίθησή του; Γιατί δεν έχει ήδη κληθεί ενώπιον της δικαιοσύνης για να δώσει τις σχετικές εξηγήσεις; Κυρίως, όμως, ποια είναι η στάση που θα κρατήσει το Μέγαρο Μαξίμου, από τη στιγμή που υπάρχουν ενδείξεις ότι κομβικό πρόσωπο στη διαχείριση αυτής της υπόθεσης είναι ο συγκυβερνήτης και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος;
Μέχρι στιγμής, στις απαντήσεις τους σε σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, οι δύο υπουργοί δεν έχουν υπάρξει ιδιαίτερα διαφωτιστικοί. Ο μεν Σταύρος Κοντονής αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι θλιβερό η αξιωματική αντιπολίτευση να ταυτίζεται με επιχειρηματικά συμφέροντα, τη στιγμή που η οικονομική αστυνομία διενεργεί ελέγχους και η υπόθεση διερευνάται από τη δικαιοσύνη»· ο δε Πάνος Καμμένος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο Υπουργό» – και συμπληρώνει: «Θα δούμε ποιος θα πάει πρώτος μέσα…».
 
Γιατί πρέπει να ανησυχούμε
Τα γεγονότα αυτά είναι πάρα πολύ ανησυχητικά. Και εδώ θέλουμε να εξηγηθούμε. Το UNFOLLOW έχει δείξει κατ’ επανάληψη ότι δεν φοβάται να συγκρουστεί με ολιγάρχες. Για να το πούμε διαφορετικά: η τρέχουσα εικόνα ενός λυσσαλέου επιχειρηματικού πολέμου με επίδικο τον έλεγχο της ενημέρωσης και την πολιτική επιρροή είναι η άλλη όψη μιας συνθήκης καταστροφής μιας κοινωνίας στην οποία μόλις υποσχέθηκαν συνεχή λιτότητα μέχρι το 2060.
Την ίδια στιγμή, ωστόσο, γνωρίζουμε τις εξελίξεις στον χώρο των ΜΜΕ και την κυβερνητική προσπάθεια να αποκτήσει φιλικά προσκείμενα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του UNFOLLOW, σε σχέση με τον διαγωνισμό για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, το Μέγαρο Μαξίμου κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμούσε την είσοδο του Βαγγέλη Μαρινάκη με πιο αποφασιστικούς όρους στο χώρο των ΜΜΕ. Ακόμη και όταν η πλευρά Μαρινάκη αναζήτησε συνεννόηση, ώστε να μην αισθάνεται η κυβερνητική πλευρά απειλούμενη, η απάντηση ήταν η επίμονη απαίτηση για άμεση έξοδο από τα ΜΜΕ.
Σε αυτό το φόντο, η εκ νέου επιτάχυνση της διερεύνησης της «υπόθεσης Noor-1» και τα στοιχεία που φέρνουμε στο φως, συμπεριλαμβανομένης της ενδεχόμενης εμπλοκής του Πάνου Καμμένου, μοιάζει να μην είναι άσχετη και με αυτές τις αναδιατάξεις και συγκρούσεις.
Δεν είχαμε και δεν έχουμε και δεν θα έχουμε κανένα ενδοιασμό να αποκαλύψουμε οποιαδήποτε τέτοια υπόθεση με ονόματα και διευθύνσεις. Θέλουμε, όμως, αυτό να γίνεται με πραγματικές αποδείξεις, με πραγματικά και αδιάψευστα στοιχεία και όχι με πολιτικές παρεμβάσεις, με καταθέσεις καθ’ υπαγόρευση, με σχεδιασμούς που έχουν να κάνουν με επιχειρηματικούς πολέμους και πολιτικές στρατηγικές, με πολιτικούς που λειτουργούν με κυνισμό και αμοραλισμό.
Γιατί τότε ο κίνδυνος υπερβαίνει κατά πολύ το εάν ένας ολιγάρχης, για τον οποίο μπορεί –δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, μικρή σημασία έχει– η κοινή γνώμη να έχει αρνητική εικόνα, θα βρεθεί αντιμέτωπος με μια στημένη υπόθεση χωρίς στοιχεία. Σε τελική ανάλυση, αυτός μπορεί και να βρει τρόπο να γλυτώσει.
Αλλά σε μια τέτοια συνθήκη, με διωκτικούς και δικαστικούς μηχανισμούς χειραγωγημένους από οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα, οι απλοί άνθρωποι, από τους εργαζομένους σε μια διεκδίκησή τους απέναντι στην εργοδοσία και τους συμμετέχοντες σε μια διαδήλωση, ως έναν αναρχικό, όπως ο Τάσος Θεοφίλου, ή μια «φίλη αθωωθέντα κατηγορουμένου», όπως η Ηριάννα Β. Λ., οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς δικαστικές σκευωρίες, όλοι εμείς δεν θα έχουμε καμιά ελπίδα αντιμέτωποι με μια τέτοια διαπλοκή οικονομικής, πολιτικής και δικαστικής εξουσίας, σε ένα παιχνίδι χωρίς κανόνες, χωρίς εγγυήσεις και μέχρι τελικής εξόντωσης.
Το UNFOLLOW λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης κατέθεσε σήμερα όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στην κατοχή του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (Αρ. Πρωτοκόλλου: 5353), προκειμένου να διερευνηθούν και να διαπιστωθεί η αλήθεια.
 
Εμείς για επίλογο παραθέτουμε απλά την Aκρoτελεύτια διάταξη του Συντάγματος.
 
ΣYNTAΓMA THΣ EΛΛAΔAΣ
Aκρoτελεύτια διάταξη
Άρθρo 120

 
 1. To Σύνταγμα αυτό, πoυ ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Boυλή των Eλλήνων, υπoγράφεται από τoν Πρόεδρό της, δημoσιεύεται από τoν πρoσωρινό Πρόεδρo της Δημoκρατίας στην Eφη- μερίδα της Kυβερνήσεως, με διάταγμα πoυ πρoσυπoγράφεται από τo Yπoυργικό Συμβoύλιo και αρχίζει να ισχύει από τις ένδεκα Ioυνίoυ 1975.
 2. O σεβασμός στo Σύνταγμα και τoυς νόμoυς πoυ συμφωνoύν με αυτό και η αφoσίωση στην Πατρίδα και τη Δημoκρατία απoτελoύν θεμελιώδη υπoχρέωση όλων των Eλλήνων.
 3. O σφετερισμός, με oπoιoνδήπoτε τρόπo, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξoυσιών πoυ απoρρέoυν από αυτή διώκεται μόλις απoκαταστα- θεί η νόμιμη εξoυσία, oπότε αρχίζει και η παρα- γραφή τoυ εγκλήματoς.
 4. H τήρηση τoυ Συντάγματoς επαφίεται στoν πατριωτισμό των Eλλήνων, πoυ δικαιoύνται και υπoχρεoύνται να αντιστέκoνται με κάθε μέσo ενα- ντίoν oπoιoυδήπoτε επιχειρεί να τo καταλύσει με τη βία.

Σχόλια

Εικόνα ΟΡΕΣΤΗΣ

Σήμερα στην ομιλία Κοντονή στην Βουλή, ο υπουργός Δικαιοσύνης (που σε ολόκληρη την ομιλία του δεν αρνήθηκε πουθενά το ότι ο υεθα μιλούσε με τον φυλακισμένο κι οι συριζαίοι από κάτω τον χειροκροτούσαν κι από πάνω!!!) εν τη ρύμη του λόγου του, αποκάλυψε στην πρωτολογία του, ότι η υπόθεση είναι "πόλεμος επιχειρηματιών" και ότι "τα κόμματα της αντιπολίτευσης ταυτίζονται κι υποστηρίζουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα", ενώ κανείς στην Βουλή δεν έκανε λόγο για τέτοια πράγματα. Οι κατηγορίες που εκτοξεύονται στο κοινοβούλιο είναι για άλλο λόγο, όπως λέει και η ανάρτηση εδώ, εκείνος, όμως, πάνω στην προσπάθειά του να καλύψει τον υεθα, πρόδωσε αυτό που όλοι μας κρυφά γνωρίζαμε, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κάποια επίσημη επιβεβαίωση. Μένει μόνον να μας πει και ποιό επιχειρηματικό συμφέρον υποστηρίζει η ίδια η κυβέρνηση.
Γιατί αφού υπάρχει "επιχειρηματικός πόλεμος" πρέπει να υπάρχουν και τουλάχιστον 2 αντιμαχόμενες πλευρές. Κανείς δεν πολεμάει μόνος του.
Ωραία η μια. Την ξέρουμε.
Την άλλη;
Τι κάνει νιάου-νιάου, ε;

Τέλος πάντων, για όποιον έχει πολύ γερό στομάχι κι αντέχει να λουστεί τον χείμαρρο της απελπισμένης παραμύθας του σκληρίζοντος αυτοφωράκια του τσίπρα, του καμμένου και του... αιλουροειδούς επιχειρηματικού συμφέροντος (ούτε οι σαμουράι τέτοια αφοσίωση), ας δει την ομιλία του κακοθεατρίνου κοντονή, αν θέλει όλη (να έχει κουβά μαζί του όποιος το αποτολμήσει) - αλλά για να αποφύγει τον μαζοχισμό, ας δει από το 10ο λεπτό του παραληρήματός του και πέρα. Μιλάμε είναι από άλλο πλανήτη το άτομο - όχι πως δεν το ξέραμε τόσο καιρό, αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσο χαμηλά μπορεί να σε ρίξει η έλλειψη ήθους κι η μωροφιλοδοξία!

Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΖΕΣΤΟ ΕΡΩΤΑ

Εικόνα ΝΙΚ

Καλα αυτός ο ρεμπεσκές του zougla γιατί προσπαθεί με τόσο πάθος να πείσει το κόσμο για το αντίθετο? Πληρωμένος κονδυλοφόρος, ο γατούλης τα στάζει και σε αυτόν?

Έχει και το ιστορικό της προπαγάνδας του αναρτημένο τώρα. Πάντως ξεφτιλίστηκαν, να δω τώρα τη δικαιοσύνη πως θα πράξει και φυσικά πως θα κινηθεί η ''αδιάφθορη'' βουλή!

Εικόνα Γιάννης ο Red

Ναι,ο γατούλης τα στάζει και σε αυτόν:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/170606/i-symmoria-kammenoy-p...

Εικόνα ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ

Με βάση λοιπόν το άρθρο 120 αναρωτιέμαι.Τίποτα μαγκίτες δεν υπάρχουν εκεί κάτω στο αρχηγείο του λιμενικού να σφυρίξουν δυο λογάκια στον Χριστοφλωρίδη και να ζητήσει μόνος του μετάθεση στους Λειψούς και ακόμη μακρύτερα?Στο επίσημο κοτέτσι του γατούλη εκεί στον Πειραιά δεν βρίσκεται κανένας χριστιανός να γράψει στους τοίχους ή έστω να πετάξει φειγ βολάν με την πρόταση <Ντροπή του Πειραιά οι μέρες σου είναι μετρημένες (ελευθερίας εννοώ)> ? Τίποτε αυγά με αλεύρι δεν υπάρχουν?

Εικόνα Γιάννης ο Red

Δείτε εδώ πως παρουσιάζει η ιστοσελίδα του ΣΚΑΪ το θέμα.Το κανάλι που στο παρελθόν μέσω της "ΔΙΚΗΣ"του καταδικασμένου συκοφάντη άρχισε όλη αυτή τη σκευωρία.:
http://www.skai.gr/news/politics/article/349077/politiko-thema-apo-tis-s...

Πολιτικό θέμα από τις συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη (aud)
Στόχος των επαφών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση Noor-1

Δημοσίευση: 19/06/2017 - 13:38 Τελευταία ενημέρωση: 19/06/2017 - 13:3814 σχόλια
Πολιτικές προεκτάσεις στην περιβόητη υπόθεση του NOOR1

Μείζον πολιτικό θέμα, που χρήζει άμεσης διερεύνησης, και όχι απάθειας από όλους τους αρμοδίους, προκαλούν οι συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασθέντα για την υπόθεση Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη που έδωσε στη δημοσιότητα το πόρταλ UNFOLLOW.

Στόχος των επαφών ήταν να ενοχοποιηθεί ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης για την υπόθεση του Noor-1. Με βάση πάντα τα στοιχεία αυτά, στην απόπειρα εμφανίζεται να έχει κεντρικό ρόλο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ενώ ανακριτικός λειτουργός, αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος, από κοινού με δικαστικούς λειτουργούς, εμφανίζονται να προσπαθούν να αποσπάσουν από τον καταδικασθέντα σε ισόβια για την πολύκροτη υπόθεση, ψευδή κατάθεση που θα εμπλέκει άμεσα τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το UNFOLLOW δημοσιεύει ηχογραφημένες συνομιλίες, οι οποίες αναρτήθηκαν από άγνωστο χρήστη στο διαδίκτυο και είναι δημόσια προσβάσιμες.

Μάλιστα, στην κατοχή του UNFOLLOW έχει περιέλθει και η αναφορά εισερχομένων κλήσεων που έκανε η αρμόδια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τον αριθμό που χρησιμοποιεί ο Μ. Γιαννουσάκης, από την οποία προκύπτει πως όντως το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου 2017, ο αριθμός τηλεφώνου που χρησιμοποιεί ο Πάνος Καμμένος εμφανίζεται να πραγματοποιεί τρεις κλήσεις προς τον Μ. Γιαννουσάκη (στις 21.03, στις 21.33 και στις 21.36), ενώ κλήση υπάρχει και την επόμενη μέρα στις 20.13.

Εξηγήσεις αναφορικά με την επικοινωνία του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη κρατούμενο και τη διαμεσολάβησή του προς την Εισαγγελία και τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ζητούν από τον Σταύρο Κοντονή, οι αρμόδιοι τομεάρχες της ΝΔ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Νίκος Παναγιωτόπουλος και Θεόδωρος Παπαθεοδώρου. Για τεράστιο σκάνδαλο κάνει λόγο Το Ποτάμι σχολιάζοντας την υπόθεση.

Πλήρης κάλυψη Κοντονή στον Πάνο Καμμένο

Πλήρη κάλυψη παρέσχε πάντως ο υπουργός Δικαιοσύνης στον Πάνο Καμμένο για τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη κρατούμενο.

«Δεν είναι παράνομο αν ένας υπουργός λάβει μία πληροφορία τέτοιου επιπέδου να ενημερώσει τον υπουργό», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποφεύγοντας να αποσαφηνίσει σε ποια πληροφορία αναφέρεται, και κυρίως στον τρόπο κτήσης της, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι ίδιος είχε λάβει γνώση, ενώ υποστήριξε πως ο ίδιος, και όχι ο Πάνος Καμμένος, ενημέρωσε την εισαγγελία για να πράξει τα δέοντα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαίωσε ότι τυχόν παραβίαση του Κανονισμού των Φυλακών θα ελεγχθεί, χαρακτηρίζοντας ωστόσο «ήσσονος σημασίας» το θέμα, και εστιάζοντας το ενδιαφέρον του στη διακίνηση των 2,1 τόνων ηρωίνης, αφήνοντας αιχμές περί επιχείρησης αποπροσανατολισμού από ορισμένα ΜΜΕ.

Ο Σταύρος Κοντονής δήλωσε ότι η έρευνα της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη πράττουν τα δέοντα για να λάμψει η αλήθεια, τονίζοντας ότι «δεν κάμπτονται» από παρεμβάσεις.

«Δεν μπορεί να γίνει δικανική ή κοινοβουλευτική συζήτηση του θέματος – γιατί έχει προκύψει από μία είδηση που αφορά σε παρανόμως κτηθέντα αποδεικτικά μέσα – βάσει νόμου δυνατότητα θεσμικής αξιοποίησης παράνομων κτηθέντων μέσων υπάρχει μόνο με 3 όρους (…) Επομένως δεν νομίζω μπορούμε να συζητήσουμε το θέμα» αρκέστηκε να σχολιάσει ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

https://www.youtube.com/watch?v=M2pmRfn5b0s
"

Εικόνα Γιάννης ο Red

Δείτε τι έγραψε ο δημοσιογράφος της Athens Voice,Δημήτρης Αλικάκος στον λογαριασμό του στο facebook:

"Ο κόσμος ψάχνει και προβληματίζεται και αναρωτιέται αν είναι ποτέ δυνατόν ένας υπουργός να ήρθε σε επικοινωνία με ισοβίτη προκειμένου να τον πιέσει να καταθέσει...
και ο Καμμένος κοινοποιεί στο τουίτερ του την «ΑΛΗΘΕΙΑ» όπως λέει, δηλαδή δημοσίευμα της "Ζούγκλας" στο οποίο όχι μόνο ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ η επικοινωνία του με τον ισοβίτη, αλλά και ότι τον πίεσε.
«Με πίεσε να δώσω κατάθεση».
Και το κερασάκι.
Μάκης Τριανταφυλλόπουλος προς ισοβίτη: «Εγώ προσπάθησα να σε βοηθήσω με τον Καμμένο για να πάρει άλλη διάσταση το πράγμα -ούτως ώστε να αισθανθείς σίγουρος- και τον έβαλα στην διαδικασία.»
...και αυτό το κοινοποίησε!"

(Η κοινοποίηση του Καμμένου εδώ:
http://www.zougla.gr/greece/article/nor-1-pi-parasiroun-ton-mitsotaki )

Επίσης,χρησιμοποιεί το άρθρο του Βασίλη Λαμπρόπουλου(του Βήματος και του sdna)""Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η πλευρά του κ. Γιαννουσάκη φαίνεται να διαθέτει καταγραφές εισερχομένων κλήσεων από το τηλέφωνο του υπουργού.""

http://www.tovima.gr/society/article/?aid=886559

"Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Πυκνώνουν τα ερωτήματα για το παρασκήνιο του Noor-1 μετά την «εμπλοκή Καμμένου»
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας επιβεβαίωσε «παρέμβαση» για υπόθεση με φυλακισμένο - Τα νέα στοιχεία – Ξέσπασε πολιτική θύελλα - Οι ανακοινώσεις από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/06/2017 23:43

Πληθαίνουν τα ερωτήματα για το παρασκήνιο της υπόθεσης του Noor-1 ύστερα από ανακοίνωση του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Καμμένου ότι «παρενέβη» στον υπουργό Δικαιοσύνησης και τον εισαγγελέα για τον καταδικασμένο σε ισόβια, για την υπόθεση, κ. Ευθύμιο Γιαννουσάκη.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε αναδείξει προ μερικών ημερών «Το Βήμα» και ακολούθησαν δημοσιεύματα της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Το Καρφί». Βασικό έγγραφο θεωρείται η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε προ μερικών εβδομάδων στον Αρειο Πάγο ο κ. Γιαννουσάκης . Ο φυλακισμένος επιχειρηματίας «αναφέρεται σε συνεχείς πιέσεις και διαρκή «εκβιασμό» που δεχόταν στις φυλακές Αυλώνα από αξιωματικούς του Λιμενικού (σ.σ το Λιμενικό ασχολήθηκε κυρίως με το Noor-1) προκειμένου να συνδέσει τον εφοπλιστή κ. Ευάγγελο κ. Μαρινάκη με την μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης με το Noor-1, το καλοκαίρι του 2014. Ο κ. Γιαννουσάκης στην εν λόγω αναφορά του στον Αρειο Πάγο μνημονεύει ότι «στις 17 Ιανουαρίου 2017 βραδινή ώρα επικοινώνησε μαζί μου στις φυλακές Αυλώνα ο υπουργός, που μου είπε ότι θα δεχόμουνα επισκέψεις από την Εισαγγελία Πειραιά. Μάλιστα ο υπουργός επικοινώνησε τηλεφωνικά και με έναν αρχιφύλακα. Σε αυτή την επικοινωνία μου έκανε φανερό ότι θα ερχόταν δικαστής για να δώσω επιτέλους αυτή την κατάθεσή μου εναντίον του Μαρινάκη».

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η πλευρά του κ. Γιαννουσάκη φαίνεται να διαθέτει καταγραφές εισερχομένων κλήσεων από το τηλέφωνο του υπουργού.

Η εφημερίδα «Το Καρφί» ανέφερε ότι ο εν λόγω υπουργός ήταν ο κ. Πάνος Καμμένος.

Εξωθεσμικές κινήσεις και επικοινωνίες

Η ΝΔ με ανακοίνωσή της το πρωί της Κυριακής, ζήτησε απαντήσεις για την υπόθεση, τόσο από τον υπουργό Άμυνας όσο και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρο Κοντονή, που φαίνεται να ασχολήθηκε με την υπόθεση.

Ο κ. Καμμένος στην απάντησή του ωστόσο, παραδέχθηκε την «εμπλοκή του» στην υπόθεση . Όπως ανέφερε στην ανακοίνωσή του «ο κρατούμενος Γιαννουσάκης ζήτησε δια του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου δικαστική προστασία για να καταθέσει στοιχεία για την υπόθεση του «Noor 1». Ως όφειλα, ενημέρωσα αμέσως την Εισαγγελία και τον αρμόδιο υπουργό».

Όμως, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά. Όπως επισημαίνουν «ποιος ήταν ο λόγος ένας υπουργός «άσχετου» υπουργείου με τα ζητήματα της ΕΛ.ΑΣ, του Λιμενικού και δικαστικών αρχών να ασχοληθεί με το ζήτημα του Noor-1; Γιατί ένας υπουργός επικοινώνησε στην φυλακή με έναν καταδικασθέντα για την μεταφορά δύο τόνων ηρωίνης και δεν ακολούθησε θεσμοθετημένες διαδικασίες; Ακόμη νέα ερωτήματα προκύπτουν από την αναφορά του κ. Γιαννουσάκη ότι ο κ. Καμμένος επικοινώνησε και με τον αρχιφύλακα των φυλακών Αυλώνα προκειμένου να επιτρέψει την είσοδο σε μία δικαστή του Πειραιά που θα του έπαιρνε μυστική κατάθεση, τις νυκτερινές ώρες. Γιατί δεν ενημερώθηκε γι αυτό η διευθύντρια των φυλακών Αυλώνα και υπήρξε επικοινωνία και συνεννόηση του υπουργού Εθνικής Αμυνας με …σωφρονιστικό υπάλληλο; Μήπως επειδή δεν θεωρείτο –σε αυτές τις παρασκηνιακές κινήσεις- «άνθρωπος εμπιστοσύνης» η προϊσταμένη των φυλακών»;

Μία κατάθεση με… σημασία

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το ενδιαφέρον του υπουργού Εθνικής Αμυνας για την υπόθεση του Noor-1 δεν φαίνεται να είναι τόσο «αποσπασματικό», μόνο για την «προστασία ενός μάρτυρα». Κι αυτό γιατί σε πρόσφατη δίκη, όπου ο κ. Καμμένος ήταν αντίδικος, προχώρησε σε αναφορές για την υπόθεση του Noor-1, μίλησε για μυστικές καταθέσεις μαρτύρων και φαινόταν να γνωρίζει το παρασκήνιο της υπόθεσης. Υπενθυμίζεται ακόμη ότι στην μηνυτήρια αναφορά του κ. Γιαννουσάκη που συνοδεύονταν με ηχογραφημένες συνομιλίες σημειώνονταν ότι «μου έλεγαν να καταθέσω ότι αυτές οι - προηγούμενες - συναλλαγές μου με τον κ. Μαρινάκη αφορούσαν ναρκωτικά και ότι με την συμπεριφορά μου να μην τα παραδέχομαι έχω ανοίξει πόλεμο με τον υπουργό (σ.σ. μνημονεύει το όνομά του κ. Καμμένου ) που θέλει να βάλει στην φυλακή τον κ. Μαρινάκη».

Οι αντιδράσεις των κομμάτων

Σε νεώτερη ανακοίνωσή της –μετή την ανακοίνωση του κ. Καμμένου- η Νέα Δημοκρατία ανέφερε:«Μετά την απάντηση του κ. Καμμένου στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας τα ερωτήματα όχι απλά παραμένουν αλλά ενισχύονται, καθώς ο κ. Καμμένος παραδέχεται την άμεση εμπλοκή του στην υπόθεση».

Επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε και ο υπεύθυνος του Κοινοβουλευτικού Τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

Όπως υποστηρίζει, «η επικοινωνία του κ. Καμμένου με ισοβίτη κρατούμενο στις φυλακές, καθώς και η αντιθεσμική του παρέμβαση στη Δικαιοσύνη δεν δείχνουν μόνο την παρακμή της κυβέρνησης αλλά και τις επικίνδυνες για τη Δημοκρατία και τη λειτουργία των θεσμών αντιδράσεις και συγκαλύψεις αυτής της κυβέρνησης, η οποία δε διστάζει να χρησιμοποιήσει τα κρατικά αξιώματα για ίδιον όφελος. Ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας είναι κάθε μέρα και περισσότερο εκτεθειμένος από τη συμπεριφορά του υπουργού του κ. Πάνου Καμμένου. Αύριο», καταλήγει ο Θ. Παπαθεοδώρου, «θα καταθέσω επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή για τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις του κ. Καμμένου στο χώρο της Δικαιοσύνης, τις οποίες ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κοντονής δεν έχει βρει ακόμα τον χρόνο να καταδικάσει. Πρόκειται για κυβέρνηση που καταχράται την εξουσία, λεηλατεί τους θεσμούς και καταρρακώνει το κύρος τους».

Έντονη ήταν και η αντίδραση του Ποταμιού, το οποίο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Η εμπλοκή του κ.Καμμένου σε συνομιλίες με ισοβίτες αποτελεί από μόνη της ένα τεράστιο σκάνδαλο. Το σκάνδαλο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται την ανάμειξή του. Με ποια αρμοδιότητα ο Υπουργός Άμυνας εμπλέκεται στην κατάθεση σε μια υπόθεση που αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών;"

Μήπως και ο Αλικάκος και η Athens Voice είναι του Μαρινάκη?Γιατί έτσι λένε τελευταία τα αντιολυμπιακά πρόβατα.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Εδώ η φωτογραφία που ανέβασε ο Αλικάκος:
https://scontent-mxp1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/19225751_10155454232068151...

Εικόνα thita

Αδιανόητα. Ποσο οργή...

Τετοια πουστια που του έπαιξαν του γιαννουσακη,που τον βρήκαν στην ανάγκη,όπως κάθε φυλακισμένο,κι έπαιξαν με τον πόνο του μπας και βγει από την φυλακή,καλά τους κάνει,και λίγα τους κάνει κιολας εδώ που τα λεμε,μακάρι να έχει κι αλλά γραμμένα και να τους στείλει μέσα

Εικόνα Romain

Ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλοπουλους μόλις έγινε η αποκάλυψη από τους UNFOLLOW είχε γράψει ότι ετοιμάζεται " να απαντήσει στη Νέα Δημοκρατία". Δείχνει φανερά ότι έχει πάρει θέση στο πλευρό του ΚΑΜΜΕΝΟΥ, του ΚΟΝΤΟΝΗ, και του ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ.

Είναι γνωστό βέβαια ότι είναι το πιστόλι του Μελισσανιδη. Σήμερα το επεδειξε.

Στις τρανταχτες αποκαλύψεις των UNFOLLOW, δεν έχει με τι να απαντήσει. Απλά δείχνει φωτογραφικό υλικό με τον Μαρινάκη κοντα στον Γιαννουσακη (PHOTOSHOP) και κάνει δικές του εκτιμήσεις που δεν βασίζονται σε στοιχεία.

Είμαι πεπεισμένος ότι η όλη διαδικασία για ενοχοποίηση του προέδρου του Ολυμπιακού, είναι καραστημενη από τον Μελισσανιδη και την κυβέρνηση. ΟΛΌΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ.

Είμαι σίγουρος ότι είναι και ο Πρωθυπουργός ενημερωμένος σε αυτή την υπόθεση εκβιασμού και αλλοίωσης της αλήθειας με στόχο την ενοχοποίηση Μαρινάκη.

Ο Τσιπρας δεν είναι αυτό που νομίζαμε πριν λίγο καιρό. Είναι η ίδια πάστα με Καμμένο και Κοντονή.

Γιαυτό....

ΜΑΥΡΟ..........

Εικόνα apostolos gaganis

Σωστή παρουσίαση. Πρωτοφανή πράγματα, με αδιάσειστες ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ. Σε μια στοιχειωδώς ευνομούμενη χώρα, θα είχε συγκλονιστεί και ανατραπεί το σύμπαν. Το ζήτημα είναι εξόχως ΠΟΛΙΤΙΚΟ. Θα΄λεγα ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ. Περιμένω την εξέλιξη αυτής της ιστορίας, που κάνει πέρα όλα τα καθημερινά που συζητάμε εμείς οι οπαδοί μεταξύ μας. Ασφαλώς οι περαιτέρω χειρισμοί αφορούν τον πληττόμενο βαρέως από τούτη την υπόθεση. Δεν περίμενα τόση ΛΥΣΣΑ και τέτοια ΒΡΟΜΙΑ από τους αντιπάλους του. Η απάντησή μας θα περιμένει, αλλά θα΄ρθει. ΣΙΓΟΥΡΑ. Το πράμα παραείναι ΧΟΝΤΡΟ...

Εικόνα Aprosarmostos17

Είναι απορίας άξιο γιατί τα ΜΜΕ που μαστιγώνουν καθημερινά την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πολλές φορές ακόμα και για αστείους λόγους, σιωπούν σε μια τέτοια σκανδαλάρα όπου εμπλέκονται και οι 3 εξουσίες της ελληνικής δημοκρατίας δολοπλοκώντας εναντίον ενός Έλληνα πολίτη. Πολύ παράξενο όλο αυτό και άλλη μια απόδειξη για το πόσο κατευθυνόμενα και ελεγχόμενα είναι τα "πολυφωνικά" μας μέσα. ΚΑΝΑΛΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΑΡΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ.

Εικόνα Romain

Και μερικοί ασχολούνται αν είναι καλή επιλογή ο Χάσι.

Εδώ ολόκληρη κυβέρνηση προσπαθεί με ανύπαρκτα στοιχεία να στείλει τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού στη φυλακή. Με σκευωρίες και παράνομες ενέργειες υπουργών Αμυνης, Δικαιοσύνης, αξιωματικους του Λιμενικου Σώματος, Εισαγγελέα και υπεύθυνους φυλακών.

Σε χώρα ευνομούμενη, θα είχε πέσει η κυβέρνηση. Εδώ βγήκε ο αρμόδιος υπουργός ΚΟΝΤΟΝΗΣ να τους δικαιολογησει.

Άλλος σύμμαχος της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Δημήτρης Μελισσανιδης, υπόσχεται στον καταδικασθέντα σε ισόβια Γιαννουσακη, 10,000,000 ευρώ απλά για να δώσει μία ειδικά προσχεδιασμενη κατάθεση που να ενοχοποιει τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Εμείς τι μπορούμε να κάνουμε?

ΜΑΥΡΟ!

Στους ΣΥΧΤΙΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ!

Υ. Γ. Ένα μεγάλο μπράβο στους UNFOLLOW!!!

Όπως και να έχει, οι μέρες τους στην εξουσία είναι μετρημένες.

Εικόνα CostasS

Μπόχα, βρώμα του μπούλη η ιστορία,
ΣΥΡΙΖΑ κι ΑΝΕΛ μας κάναν Κολομβία....
Παρωνυχιδα στα παραπάνω το ότι χρησιμοποιεί τα μεταγωγικά ελικόπτερα του Στρατού σαν αεροταξί για να πηγαινοέρχεται στο νησί της κυρίας Τζούλης (Ικαρία). Ψαξτε να βρείτε πόσες και ποιες κινησεις έκανε το ΝΗ-90 στα εγκαίνια του έργου στο Καρκινάγρι πέρσι τέτοιο καιρό....
ΥΓ: Ο (και καλά) ΡΑΜΠΟ εύκολα γίνεται ΡΟΜΠΑ!