Που νά ’ναι οι μπουλντόζες;



Γράφει ο Κακός ο Γαύρος
Συνεχίζεται το ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ του κιτρινόμαυρου Μπομπ Μάστορα ή αλλιώς «τίγρι των φρίσκις», από την ΚΟΝΤΡΑ και το site eksegersi.gr.
 
 
«Ο συγκεκριμένος νόμος 4277/2014 του ελληνικού Κράτους σε ξεχωριστό άρθρο προβλέπει με σαφήνεια την εκχώρηση των δικαιωμάτων του ερασιτεχνικού σωματείου σε ανώνυμη εταιρία που στην προκειμένη περίπτωση είναι η “Δικέφαλος Κατασκευαστική 1924 ΑΕ“».  (Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ, 28.6.2017).
 
«1. Εκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου (…) παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως» (…) για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια».
 
2. Για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης της παραγράφου 1 και των ειδικότερων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με τη σύμβαση της παραγράφου 3, το τελευταίο δύναται να αποδέχεται δωρεές ή χορηγίες από τρίτους, να εκχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτους, να συμβάλλεται με αυτούς και εν γένει να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συντείνει στην εκπλήρωση των σκοπών της παραγράφου 1». (Νόμος 4277/2014, άρθρο 42).
 
Βλέπετε να προβλέπει πουθενά ο νόμος «με σαφήνεια την εκχώρηση των δικαιωμάτων του ερασιτεχνικού σωματείου σε ανώνυμη εταιρία», όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΑΕΚ; Αμα ήταν έτσι, το θέμα θα είχε λήξει εδώ και τρία χρόνια και οι δικές μας προσπάθειες θα είχαν πέσει στο κενό. Η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία θα είχε πάρει την άδεια και οι οπαδοί θα είχαν δει επιτέλους τον… αναθρώσκοντα καπνό από τις μπουλντόζες.
 
Εκδίδοντας ανακοίνωση για να μας πει «πρώτα να διαβάσουμε τον νόμο, αν διαθέτουμε δυνατότητα κατανόησης», η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν απευθύνθηκε σ' εμάς. Ξέρει πολύ καλά ότι εμείς έχουμε διαβάσει τον νόμο και τον έχουμε κατανοήσει τέλεια. Οπως τον έχουν κατανοήσει και οι υπηρεσίες. Γι' αυτό και το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ ουδέποτε νομιμοποίησε τη «Δικέφαλος 1924» ως παραχωρησιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου. Γι' αυτό ζήτησε από τον Σταθάκη να υποβάλει Ερώτημα στο ΝΣΚ. Για τον αντίθετο λόγο ο Σταθάκης αρνήθηκε να υποβληθεί Ερώτημα. Γιατί ήξερε πολύ καλά (τον ενημέρωσαν οι νομικοί του σύμβουλοι) πως το ΝΣΚ θα γνωμάτευε ίδια κι απαράλλαχτα με το 2006 (Γνωμοδότηση 112): το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σε ένα αθλητικό σωματείο είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν τρίτο. Οπότε… πάπαλα η άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.
 
Εμείς αντιλαμβανόμαστε τον πανικό που κατέλαβε τους ανθρώπους του Μελισσανίδη. Πήγαν να κάνουν τη «δουλειά» με τον Σπίρτζη και τους υπηρεσιακούς του παράγοντες και τώρα οδηγούνται όλοι μαζί στην ποινική δικαιοσύνη. Οπότε αυτή η εξέλιξη δρα αποτρεπτικά για άλλους επίδοξους επίορκους. Γι' αυτό και δεν απαντά σ' εμάς η πανικόβλητη ΠΑΕ ΑΕΚ. Στους οπαδούς της ΑΕΚ απαντά. Είναι και τα διαρκείας που βγήκαν και πρέπει να  πουληθούν. Και για να πουληθούν πρέπει να τυλιχτούν με τη ζάχαρη του γηπεδικού νόστου. Πρέπει οι οπαδοί να φαντασιωθούν ότι βλέπουν καπνό αναθρώσκοντα από τις εξατμίσεις των ερπυστριοφόρων. Κι ας μην τον δουν ποτέ. Σημασία έχει να πουληθούν τα διαρκείας, όπως πέρσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι.
 
Εμείς θ' απευθυνθούμε στους οπαδούς της ΑΕΚ για να τους πούμε τη μεγάλη αλήθεια που τους κρύβουν.
 
Ο νόμος 4277/2014 είναι ένας απαράδεκτος περιβαλλοντοκτόνος και δασοκτόνος νόμος. Εκοψε ένα κομμάτι από το Αλσος για να το δώσει στο γήπεδο. Μετά από δύο προσφυγές (μία πολιτών και μία του Δήμου), που κατά τη δική μας γνώμη έγιναν πρόωρα και διευκόλυναν το σχέδιο του Μελισσανίδη, το ΣτΕ έκρινε τη συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 42) του νόμου συνταγματική. Γιατί δε βγήκε η άδεια για το γήπεδο, μολονότι πέρασαν τρία χρόνια από την ψήφιση του νόμου, αφού όλα ήταν τόσο ξεκάθαρα; Η άδεια δε βγήκε και δεν πρόκειται να βγει, γιατί ο Μελισσανίδης θέλει το γήπεδο ιδιοκτησία για μισό αιώνα (όσο θα διαρκέσει και η ζωή του) μιας δικής του εταιρίας και όχι της ΑΕΚ. Ελα, όμως, που αυτό απαγορεύεται!
 
Στην αρχή σας είπαν ότι έφταιγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες που «κωλοβάραγαν». Μετά σας είπαν ότι έφταιγαν αυτοί που έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ. Μετά ότι έφταιγε ο Λαφαζάνης που δεν υπέγραφε την έγκριση της ΜΠΕ. Μετά ότι έφταιγε ο Βασιλόπουλος που δεν ενέκρινε τα υψόμετρα. Τώρα ποιος φταίει; Φταίμε εμείς που κάναμε μηνυτήρια αναφορά! Αν όμως ήταν όλα εντάξει, όλα καθαρά, όλα νόμιμα, η δική μας μηνυτήρια αναφορά δε θα μπορούσε να μπλοκάρει την έκδοση της άδειας. Θα ήταν μια μηνυτήρια αναφορά «στον αέρα». Η υστερική αντίδραση των «υπαλληλικών» Μέσων και της ΠΑΕ θα έπρεπε να σας έχει «ψυλλιάσει» ότι η μηνυτήρια αναφορά μας ήρθε να αποκαλύψει μια παρανομία (από το υπουργείο Υποδομών) και να καταστήσει προσεκτικούς εκείνους που πιέζονταν να ολοκληρώσουν την παρανομία εκδίδοντας την άδεια (στο υπουργείο Περιβάλλοντος).
 
Αν η οικοδομική άδεια εζητείτο στο όνομα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, θα είχε εκδοθεί προ πολλού. Κακώς κατά τη γνώμη μας, επί τη βάσει ενός περιβαλλοντοκτόνου νόμου, αλλά θα είχε εκδοθεί. Γιατί, λοιπόν, ο «μεγάλος ΑΕΚτζής» δε βγάζει την άδεια στο όνομα της Ερασιτεχνικής, αλλά θέλει να τη βγάλει στο όνομα μιας δικιάς του εταιρίας; Για σκεφτείτε το λίγο και θα καταλάβετε ότι  το μόνο που ενδιαφέρει τον «μεγάλο ηγέτη» είναι να προωθήσει τη μεγάλη μπίζνα του real estate, από το άλσος της Φιλαδέλφειας και το γήπεδο, μέχρι την περιοχή του Προμπονά, όπου έχει αγοράσει κάμποσα στρέμματα μέσω εταιριών συμφερόντων του. Επειδή συνεχίζεται η προσπάθεια να βγει μια παράνομη άδεια, άδεια δε βγαίνει. Οσο για εμάς, συνεχίζοντας τον αγώνα μας, είμαστε ταυτόχρονα ο καθρέφτης που σας δείχνει την αλήθεια.

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Δείτε εδώ τι λέει η Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ:
http://www.aek-live.gr/gia-pio-gipedo-tis-aek-milate/

Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ: Για ποιο γήπεδο της ΑΕΚ μιλάτε;
Μας έφτασε η εξής επιστολή από την Ανεξάρτητη Ένωση Φίλων ΑΕΚ την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτελούν και δική μας άποψη τα γραφόμενα…

"ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Α.Ε.Κ. ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ;

Για ποιο γήπεδο της Α.Ε.Κ. μιλάτε Κύριοι; Το γήπεδο που πάτε να φτιάξετε δεν θα το διαχειρίζεται, ούτε θα το εκμεταλλεύεται η Α.Ε.Κ. αλλά η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ», για 49 χρόνια, δηλαδή, μια ανώνυμη εταιρεία επενδυτών, κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θα κατέχουν τις εύκολα μεταβιβάσιμες μετοχές της και θα ψάχνουμε να βρούμε, όπως συνέβη στο παρελθόν, με την ΑΕΚ-ΠΑΕ, ποιος τις κατέχει και ελέγχει την εταιρεία και κάνει κουμάντο στο γήπεδο.
Δυστυχώς, όλα αυτά τα χρόνια, που πέρασαν, χωρίς να γίνει τίποτα, ενώ θα παίζαμε στο γήπεδό μας, αν φορέας του γηπέδου ήταν το Σωματείο ΜΑΣ, ο κόσμος της Α.Ε.Κ. έχει παραπλανηθεί, από αναληθέστατες δηλώσεις–εξαγγελίες και παραπληροφόρηση ορισμένων, οι οποίοι έχουν διχάσει τον κόσμο της Α.Ε.Κ., προσπαθώντας να χαρακτηρίσουν τους ΑΕΚτζήδες, που θέλουν το γήπεδο να γίνει στη Νέα Φιλαδέλφεια, να ανήκει στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ και να στεγάζονται σε αυτό όλα τα τμήματά της, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και τα μέλη της Ενώσεώς μας, ως «εσωτερικούς εχθρούς», «προδότες», «γραφικούς» αρνητές του γηπέδου και λοιπά παρόμοια, για να μην ακουσθούν οι απόψεις τους και αναδειχθεί η αλήθεια, στοχοποιώντας τους, παράλληλα, σε «δήθεν» αγανακτισμένους οπαδούς, για να βιαιοπραγήσουν εναντίον τους.
Φθάσαμε στο σημείο, μάλιστα, να μας δουλεύουν και μάνατζερ-τρίτοι, που έχουν οικονομικό συμφέρον, από την έκδοση μιας άδειας, ανεξάρτητα, αν αυτή είναι νόμιμη ή όχι, αν μπορεί να υλοποιηθεί και όχι απλά να κορνιζαριστεί, για να εισπράξουν την παχυλή αμοιβή τους (1.750.000 ευρώ), χωρίς να βάλουν λιθαράκι. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση για το γήπεδο της ΑΕΚ, που έγινε, προ καιρού, στην ΕΤ-1, με πρωτοβουλία των δημοσιογράφων, Ν. Αγγελίδη και Χ. Παγώνη και με προσκεκλημένους, τον Δήμαρχο Ν. Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας, κ .Βασιλόπουλο και τον κ. Ανδριόπουλο, Πρόεδρο της εταιρείας «DIMAND Α.Ε.», που έχει αναλάβει το μάνατζμεντ του γηπέδου, για λογαριασμό της εταιρείας «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΑΕ», κατά το κλείσιμο της συζητήσεως, σε παρατήρηση του Νίκου Αγγελίδη, ότι «το γήπεδο πρέπει να ανήκει στην Α.Ε.Κ. γιατί το θέλει πλειοψηφία του κόσμου της», ο κ. Ανδρεόπουλος απάντησε, ότι «θα γίνει γήπεδο, που θα ανήκει για πάντα στην Α.Ε.Κ. και δεν θα ανήκει σε κανένα ιδιώτη».
Επίσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, στις 16/6/2017, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 ο κ. Ανδριόπουλος ερωτηθείς για θέμα της ιδιοκτησίας του γηπέδου, απάντησε: « Η ιδιοκτησία της γης των 29,2 στρεμμάτων, όσο υφίσταται το ερασιτεχνικό σωματείο, θα ισχύει. Αν ποτέ διαλυθεί το ερασιτεχνικό σωματείο δεν θα ισχύει. Το ερασιτεχνικό σωματείο έχει αυτή την έκταση και έχει και την υπεριδιοκτησία του έργου. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Το ερασιτεχνικό σωματείο δεν μπορεί να μεταβιβάσει, μπορεί να παραχωρήσει(;;;;;). Η Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. θα παίζει εκεί, πληρώνοντας μίσθωμα» (αλλά σε ποιόν; Στη «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924», βέβαια).
Φθάνει πια, κ. Ανδριόπουλε. Οι δηλώσεις σας αυτές είναι αναληθέστατες και εντελώς παραπλανητικές, σε βαθμό που προσβάλουν τη νοημοσύνη κάθε λογικού ατόμου, πολύ περισσότερο δε των φιλάθλων της Α.Ε.Κ. που, κατά γενική παραδοχή, θεωρούνται οι πλέον λογικοί και νοήμονες φίλαθλοι. Προσπαθείτε να εφαρμόσετε τη μεθόδευση των γηπέδων «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ» και «ΛΑΡΙΣΑΣ». Στις περιπτώσεις αυτές, όμως, όπως γνωρίζετε, τα οικόπεδα δεν ανήκαν και μάλιστα κατά κυριότητα, στα αθλητικά σωματεία, αλλά στο Δημόσιο (Γ.Γ. Αθλητισμού).
Με την μεθόδευση που προτείνατε και ακολουθείτε, για την ανέγερση του γηπέδου, αυτό, όχι μόνο δεν θα ανήκει, για μισό αιώνα, στην Α.Ε.Κ. (49 χρόνια) αλλά υπάρχει ορατός κίνδυνος απώλειας του οικοπέδου της, λόγω παραβάσεως των όρων του παραχωρητηρίου, προς το Σωματείο ΜΑΣ, από το Δημόσιο, το 1934, αλλά και των ισχυόντων νόμων και ανακλήσεώς του, καθώς και απώλειας της επιχορηγήσεως της Περιφέρειας.
Και αυτό γιατί, με τη μεθόδευση που ακολουθείτε, η έγκριση περιβαλλοντικών όρων (Μ.Π.Ε.), η έγκριση των υψομετρικών και λοιπών αδειών, έχουν εκδοθεί, κατόπιν αιτήσεών της, στο όνομα της «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» και όχι της Ερασιτεχνικής Α.Ε.Κ., ως ιδιοκτήτριας του οικοπέδου, όπως απαιτεί ο νόμος. Κατά συνέπεια αυτών και η οικοδομική άδεια θα εκδοθεί στο όνομα της ίδιας εταιρείας, η οποία, μάλιστα, έχει υποβάλει, στην αρμόδια για την έκδοση της ΔΑΟΚΑ και την από 13 Αυγούστου 2014 αίτηση, με υπογραφή Νίκου Στράτου. Συνεπώς, με τη μεθόδευση αυτή, φορέας του έργου κατασκευής και εκμετάλλευσης του γηπέδου θα είναι η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» η οποία θα το κτίσει πάνω σε οικόπεδο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, χωρίς να πληρώνει μίσθωμα ή άλλη αποζημίωση, όμως, η εταιρεία αυτή θα εισπράττει και θα καρπώνεται όλα τα έσοδα, από την εκμετάλλευσή του, όπως είναι :
Α) Το 15% από τα έσοδα των αγώνων (από την Π.Α.Ε.), β) το 15% από τα έσοδα διαφημίσεων εντός του γηπέδου, γ) τα έσοδα από τις σουΐτες, δ) τα έσοδα από μισθώσεις σε τρίτους εμπορικών χώρων, ε) τα έσοδα από εκδηλώσεις (συνέδρια, συναυλίες κ.λ.) στ) τα έσοδα από την ονοματοδοσία του γηπέδου, και διάφορα άλλα έσοδα, για 49 χρόνια.
Δηλαδή, η «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 Α.Ε.» θα είναι επενδυτής – ιδιοκτήτης του γηπέδου, που θα κτίσει στο οικόπεδο της Ερασιτεχνικής και θα το εκμεταλλεύεται, για 49 χρόνια, με τεράστια κέρδη, εκμεταλλευόμενη τον κόσμο της Α.Ε.Κ. και τον πόθο του, για γήπεδο.
Φθάνει πια, Κύριοι, που «τρέχετε» το γήπεδο. Μη μας δουλεύετε άλλο. Αφήστε τα τερτίπια αυτά και βγάλτε την άδεια οικοδομής, στο όνομα της Ερασιτεχνικής, όπως προβλέπουν οι νόμοι ης χώρας μας. Θα παίζαμε, σήμερα, στο γήπεδό μας, αν από την αρχή είχατε ακολουθήσει τη νομιμότητα και δεν προσπαθούσατε, με διάφορα έωλα και νομικά ευάλωτα επιχειρήματα και ενέργειες, να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα.
Κύριοι, εσείς που «τρέχετε» το μοντέλο Ανδρεόπουλου, προσέξτε. Με την επιμονή σας εφαρμογής του, υπάρχει άμεσος και ορατός κίνδυνος να χαθεί και το οικόπεδό μας, στη Νέα Φιλαδέλφεια, που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες, από τους παππούδες μας, το 1929, όταν το κατέλαβαν και το περιέφραξαν. Θα ξεσηκωθούν και αυτοί, από τους τάφους τους και θα σας κυνηγούν.
Πάψτε, πια, να συκοφαντείτε και να διαγράφετε τους φιλάθλους εκείνους, που επιθυμούν, διακαώς, να γίνει το γήπεδο, αλλά να ανήκει στην Ερασιτεχνική Α.Ε.Κ. και να στεγάζονται σε αυτό, μαζί με το ποδόσφαιρο και τα λοιπά αθλητικά τμήματά της.

Αθήνα 5 Ιουλίου 2017

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΩΝ Α.Ε.Κ

Η Α.Ε.Κ. μας ενώνει
Η ΑΛΗΘΕΙΑ μας δυναμώνει"

Εικόνα CEN-TAURUS

Κακέ γαύρε, είμαι και γω κακός, αλλά και καχύποπτος. Έχω μια σιγουριά ότι όλοι γνωρίζουν πως γήπεδο εκεί ΔΕΝ γίνεται. Συντηρούν το θέμα με διπλό στόχο, που τους βολεύει όλους:
1. Και ο τίγρητας λέει στον κόσμο ότι, να, θέλω να τα χώσω να το φτιάξω, αλλά δεν με αφήνει η κακή ΚΟΝΤΡΑ και ο δήμος. Κάτι σαν το ζήκο στην ελληνική ταινία, που ήθελε τάχα να δείρει τον Ρίζο και έλεγε στην προξενήτρα "άσε με να τον σκοτώσω μη με κρατάς" και ταυτόχρονα της ψυθίριζε "κράτα με καλά, δεν πιστεύω να μ΄αφήσεις".
2. Και τη μαφία των ξυριζανέλ, που παραμυθιάζει τους ψηφοφόρους ότι κάνει ό,τι μπορεί να τους φτιάξει την αγιασοφιά, αλλά τα δικαστήρια την εμποδίζουν.