Γήπεδο Μελισσανίδη . Εκτρωμα και αρπαγήΓράφει ο Κακός ο Γαύρος
 
Και πάλι από το πάντα τεκμηριωμένο site www.eksegersi.gr.
 
Τρεις γυναίκες υπεύθυνες να γνωμοδοτήσουν για το την «ΑγιαΣοφιά». Η μία, η Ρένα Κλαμπατσέα, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, επίκουρη καθηγήτρια στη σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ, μέλος του Τομέα Πολεοδομίας και Χωροταξίας. Η δεύτερη Δημόσια Υπάλληλος στο Υπουργείο και η τρίτη μέλος του συλλόγου Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων, με σημαντική διαφοροποίηση πάντως. Σιγά μην άντεχαν στις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ. Είδαμε και τους αρσενικούς ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ και ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, με τα παντελόνια ....ΚΟΤΕΣ….. Από τη στιγμή που τα βρήκανε ο ΝΙΑΟΥ με το Φλαμπουράρη, ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΔΕΜΕΝΑ....
 
ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ….. Θα χρειαστεί. 
 
 
«Το μέλος του Συμβουλίου κ. Κατερίνη επιθυμεί να δηλώσει ότι στη συγκεκριμένη θέση θα όφειλε να κατασκευαστεί γήπεδο μικρότερης κλίμακας με ιδιαίτερη μέριμνα για την ένταξή του στον παραδοσιακό οικισμό και με χρήση βάσει των σκοπών της αρχικής παραχώρησης που είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού προς όφελος των κατοίκων του Δήμου.
Δεδομένου όμως ότι από το ΚΕ.Σ.Α. εξετάζεται το κτήριο ως προς τα μορφολογικά του χαρακτηριστικά και μόνο ως προς αυτό, η ψήφος του είναι θετική».
 
Με την καταγραφή αυτής της θέσης στη Γνωμοδότηση του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, η πρόεδρος του ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ενωση Αρχιτεκτόνων), Τόνια Κατερίνη, περιέγραψε λακωνικά το διπλό έγκλημα που επιχειρείται να διαπραχτεί στη Νέα Φιλαδέλφεια: να φυτευτεί ένα φαραωνικό έκτρωμα στην καρδιά ενός παραδοσιακού οικισμού και σε βάρος ενός από τα ελάχιστα άλση της Αθήνας κι αυτό το έκτρωμα να το εκμεταλλεύεται κερδοφόρα η επιχείρηση μιας καπιταλιστικής φαμίλιας, σε βάρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και του σκοπού για τον οποίο της παραχωρήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο το οικόπεδο το 1934.
 
Μολονότι το ΚΕΣΑ δεν εξέταζε αυτό το ζήτημα, η κ. Κατερίνη έκρινε σκόπιμο να καταθέσει αυτή την άποψη, που αποτελεί χαστούκι όχι για τον όμιλο Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του (αυτοί δεν υπάρχει περίπτωση να «κοκκινίσουν» από ντροπή, ούτε να αισθανθούν καμιά συγκίνηση για περιβαλλοντικά και αθλητικά ζητήματα - μόνο το χρώμα του χρήματος τους προκαλεί συγκίνηση), αλλά στην πρόεδρο του ΚΕΣΑ και γενική γραμματέα του ΥΠΕΝ, Ρένα Κλαμπατσέα, που υπογράφει τη Γνωμοδότηση.
 
«Ηabemus γενική γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού» έγραφε η «Αυγή» στις 3 Μάη του 2015, όταν η Κλαμπατσέα διορίστηκε γενική γραμματέας στο υπουργείο. Και να οι τίτλοι: δρ πολεοδόμος - χωροτάκτρια, επίκουρη καθηγήτρια ΕΜΠ. Και να τα υψηλά ιδανικά και τα μεγάλα καθήκοντα: «Γνώστρια του αντικειμένου και με το παραπάνω, αναλαμβάνει αρμοδιότητες που στα πέντε μνημονιακά χρόνια είτε καταργήθηκαν στην πράξη είτε κακοποιήθηκαν βάναυσα. Πέντε χρόνια που οι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ πολιτικές ηγεσίες του ΥΠΕΚΑ “κατέστρεψαν“ το αντικείμενό του, απορρυθμίζοντας με πλήθος νόμων κάθε έννοια και κανόνα στον χωρικό και πολεοδομικό σχεδιασμό, λειτουργώντας ως μεσιτικό γραφείο υπέρ πελατών..., μεγάλων ή μικρών». Και… άμ' έπος άμ' έργον. Η κ. Κλαμπατσέα κάνει το αντίθετο απ' αυτό που υποτίθεται ότι θα έκανε. Κάνει αυτό για το οποίο ο χώρος της κατήγγελε τους προηγούμενους: «μεσιτικό γραφείο υπέρ πελατών»! Ειδικά όταν ο «πελάτης» είναι ο όμιλος Μελισσανίδη, για τον οποίο η εντολή «από πάνω» είναι σαφής: ό,τι θέλει.
 
Μέλος του ΚΕΣΑ είναι και η -επίσης αρχιτέκτων- Ντόρα Γαλάνη, προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ, η οποία πιέζεται να δώσει την οικοδομική άδεια στη «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ, «βάζοντας το κεφάλι της στο ντορβά», καθώς γνωρίζει πολύ καλά ότι οικοδομική άδεια μπορεί να εκδοθεί μόνο στο όνομα του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ και όχι στο όνομα οποιουδήποτε τρίτου. Η νομοθεσία, η νομολογία και η Γνωμάτευση 112/2006 του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους δεν αφήνουν κανέα περιθώριο. Αλλιώς, πάμε για νέο Βατοπέδι. Κι αυτό το ξέρουν όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 8 ΙΟΥΛΗ

 

Σχόλια

Εικόνα CEN-TAURUS

Επειδής τα παλλουκάρια συρθήκανε σαν τους σάλιαγκες στην εξουσία, πεινασμένα και διψασμένα, αλλά ταυτόχρονα και λιμασμένα για χρήμα και δόξα, άνοιξαν φτερά και τσέπες. Ήταν όμως μικρά κι αμάθητα, αλλά και ξιπασμένα από τη χλιδή, έπεσαν με τα μούτρα στη μάσα χωρίς να παίρνουν στοιχειώδη μέτρα προφύλαξης. Έτσι κάποιες παλιές καραβοπουτάνες τους βρήκαν μπόσικους και τους έχουν σε φωτογραφίες γυμνούς κάτω από τρεις αφρικανούς, με αριθμούς λογαριασμών από μαύρες δοσοληψίες, με κασετούλες όπου ομολογούν τέρατα και σημεία, σαν τον ζαχόπουλο, και πολλά άλλα. Γι αυτό τους δίνουν εντολές κι αυτοί εκτελούν πρόθυμα και αμέσως, χωρίς αντίρρηση. Και να τροπολογίες και να χάρισμα χρεών απροκάλυπτα και να τσιγαράδικα να καλύπτονται και να άλση να κόβονται και να χρήμα και επιχορηγήσεις, τα πάντα όλα. Ας τολμήσουν να κάνουν αλλιώς. Τέτοια αφοσίωση στην παρανομία δεν έχει εξήγηση.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Δυο άρθρα για τον ΣΥΡΙΖΑ:
http://www.eksegersi.gr/issue/923/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική

Υπόθεση Καμμένου-Μαρινάκη

Πονάει τον ΣΥΡΙΖΑ

Ούτε κατά τη διάρκεια του «πολεμικού» τετ-α-τετ Τσίπρα-Μητσοτάκη στη Βουλή, την περασμένη Δευτέρα, πληροφορηθήκαμε αν ο Καμμένος είχε ενημερώσει τον Τσίπρα για τις επαφές του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη σχετικά με την υπόθεση του πρεζόπλοιου «Noor-1» και την ενδεχόμενη εμπλοκή του Μαρινάκη. Μολονότι ο Μητσοτάκης τον ρώτησε στα ίσια και με προκλητικό τρόπο, ο Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει, όπως είχαν αποφύγει την προηγούμενη εβδομάδα οι Καμμένος και Κοντονής, που απάντησαν σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή. Και δεν τον ρώτησε μια φορά ο Μητσοτάκης αλλά πολλές.

Ο Τσίπρας αφιέρωσε όλη την πρωτολογία του στη «μεγάλη νίκη» στο Eurogroup της 15ης του Ιούνη και προς το τέλος της πρωτομιλίας του «πέταξε» και κάτι γι' αυτό που περίμενε ότι θα εγείρει ο Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «ξαναπαίζει το χιλιοπαιγμένο έργο δήθεν κυβερνητικών παρεμβάσεων στον χώρο της Δικαιοσύνης. Γιατί; Γιατί ο Υπουργός Άμυνας έκανε το μεγάλο έγκλημα να παροτρύνει κάποιον που ισχυριζόταν πως έχει στοιχεία για τη μεγάλη υπόθεση, τη μεγαλύτερη υπόθεση πανευρωπαϊκά εμπορίας ναρκωτικών –δεν ίδρωσε το αυτί κανενός- με πάνω από δύο τόνους ηρωίνης να τα δώσει στη Δικαιοσύνη, για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αυτό ήταν το μεγάλο έγκλημα».

Ο Μητσοτάκης ξεκίνησε απ' αυτό το θέμα, στο οποίο ήθελε να εστιάσει την όλη συζήτηση (για ξεκάρφωμα πρόσθεσε και λίγη σάλτσα από Πολάκη). Κι από την αρχή έβαλε στον Τσίπρα το κρίσιμο ερώτημα: «Σας ερωτώ, λοιπόν, ευθέως, και θα έχετε φαντάζομαι τη δυνατότητα στη δευτερολογία σας να μου απαντήσετε: Κύριε Τσίπρα, σας είχε ενημερώσει εκ των προτέρων ο κ. Καμμένος για την επαφή του με τον ισοβίτη; Είχατε εγκρίνει την πρωτοβουλία αυτή; Λάβατε γνώση όλων όσων συζητήθηκαν σε αυτές τις απανωτές τηλεφωνικές συνομιλίες; Ναι ή όχι;».

Περίπου το ίδιο ερώτημα έβαλε στον Τσίπρα και η Γεννηματά: «Γνωρίζει ή όχι το περιεχόμενο των συνομιλιών, οι οποίες ομολογήθηκαν και δεν αμφισβητήθηκαν από κανέναν; Εδώ δεν πρόκειται απλά για παραβίαση των κανόνων της φυλακής, αλλά για κατάχρηση εξουσίας. Αν δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των συνομιλιών, τότε πώς τον καλύπτει;».
Μούγκα

Ο Τσίπρας δεν είπε τίποτα στη δευτερολογία του. Υπερασπίστηκε μόνο τον Πολάκη, ενώ δεν είπε λέξη για τον Καμμένο. Ούτε απάντησε στο ερώτημα του Μητσοτάκη και της Γεννηματά. Και βλάκας να ήταν (που δεν είναι) ο Μητσοτάκης θα καταλάβαινε την εμφανή αμηχανία του Τσίπρα και την προσπάθειά του να μην απαντήσει στο ερώτημα. Επανήλθε, λοιπόν, στη δευτερολογία του: «Ερχομαι τώρα –και κλείνω με αυτό- στα ζητήματα με τα οποία κλείσατε κι εσείς τη δευτερολογία σας. Κοιτάξτε, εγώ σας έκανα μια σειρά από πολύ συγκεκριμένα ερωτήματα. Τα επαναλαμβάνω: Γνωρίζατε ότι ο κ. Καμμένος συνομιλούσε με έναν ισοβίτη; Σας ρωτώ ευθέως. Το γνωρίζετε, ναι ή όχι; Περιμένω μια απάντηση».

Κάτι πήγε να πει ο Τσίπρας και του την έπεσαν Κικίλιας και Μπουμπούκος: «Πείτε το να τελειώνουμε. Γνώριζες ή δεν γνώριζες; Ηλθε η ώρα της αλήθειας!» - «Πες μας. Το ήξερες;». Ο Μητσοτάκης συνέχισε: «Διότι εδώ δύο τινά συμβαίνουν. Ή το γνωρίζατε, οπότε έχουμε ανάμειξη σε επίπεδο πρωθυπουργού σε μια υπόθεση άκρως προβληματική, ή δεν το γνωρίζατε, οπότε ο κ. Καμμένος έχει αυτονομηθεί πλήρως και κακώς απολαμβάνει της εμπιστοσύνης σας». Ο Τσίπρας ξαναπήρε τον λόγο, απάντησε σε άλλες πτυχές, αλλά στο συγκεκριμένο ερώτημα του Μητσοτάκη δεν απάντησε! Κατάφερε μόνο να πάει τη συζήτηση στο… unfair του Μητσοτάκη, που «ξέπλυνε» τη Χρυσή Αυγή με τη συνέντευξή του στο Politico.

Μπορεί αυτό να πόνεσε τον Μητσοτάκη, όμως δεν «ξέπλυνε» τον Τσίπρα από την υπόθεση Καμμένου-Μαρινάκη. Εξακολούθησε να μην απαντά στο ερώτημα αν ήξερε για τις επαφές Καμμένου-Γιαννουσάκη και αν τις είχε εγκρίνει. Προσπάθησε να κρατήσει τον εαυτό του έξω απ' αυτή τη βρόμικη υπόθεση, όμως υπό τις δεδομένες συνθήκες αυτό δεν ήταν -εκ των πραγμάτων- δυνατό.
Τσάμικο

Ανάλογα ερωτήματα έθεσε και ο Βορίδης στον Καμμένο για τον αξιωματικό του Λιμενικού, Π. Χριστοφορίδη, που από συνομιλίες που έχουν κυκλοφορήσει φέρεται να συνομιλεί με τον Γιαννουσάκη και να του ζητάει να «στήσουν» τον Μαρινάκη. Ρώτησε ο ακροδεξιός της ΝΔ τον Καμμένο: «Τον συγκεκριμένο ανακριτικό υπάλληλο τον γνωρίζει; Έχει συνομιλήσει μαζί του; Τη συγκεκριμένη Εισαγγελέα μάς είπε ότι δεν τη γνωρίζει. Μπορεί να μας εξηγήσει πώς συνδέεται το μήνυμα με την παρουσία της;».

Ο Καμμένος δεν απάντησε. Προτίμησε να το γυρίσει στο… τσάμικο: «Δεν έχω να πω τίποτα. Ενας άνθρωπος που πληρώνεται για να κάνει αυτή τη δουλειά (σ.σ. ο Βορίδης) και το παραδέχεται δημόσια, ας κάνει τη δουλειά του στα δικαστήρια. Εδώ είναι η Βουλή των Ελλήνων! Εδώ θα μιλάμε πολιτικά. Για αυτή την ποινική υπόθεση, αν θέλετε, καταθέστε πρόταση μομφής και αίτημα για προανακριτική! Τώρα! Καταθέστε τώρα! Αφήστε τις απειλές! Καταθέστε πρόταση μομφής ή καταθέστε αίτημα για προανακριτική! Καταθέστε το! Απειλείτε από τις εφημερίδες; Αφήστε, κύριε Βορίδη, δεν σηκώνουμε όλοι απειλές! Αν έχετε τα άντερα, καταθέστε τώρα πρόταση μομφής! Καταθέστε τη τώρα!».

Η πλάκα είναι πως στους τελικούς διαξιφισμούς ανάμεσα στους «δύο μονομάχους», ο Μητσοτάκης είπε στον Τσίπρα να συμφωνήσει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Κι ο Τσίπρας έκανε πως δεν άκουσε ότι προηγουμένως ο υπουργός του (και πρωταγωνιστής αυτής της υπόθεσης), Π. Καμμένος, προκαλούσε τη ΝΔ «αν έχει άντερα» να προτείνει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, επιστράτευσε το πιο βλακώδες και αμυντικό επιχείρημα που θα μπορούσε να σκεφτεί, ακροβατώντας ανάμεσα στην υπεράσπιση του Καμμένου και στην τήρηση κάποιων αποστάσεων απ' αυτόν: «Η υπόθεση αυτή, κύριε Μητσοτάκη, όπως γνωρίζετε, διερευνάται από τη δικαιοσύνη και σε μια υπόθεση που διερευνάται από τη δικαιοσύνη, νομίζω ότι είναι -το λιγότερο- άστοχο να προτείνετε εδώ στη Βουλή να συστήσουμε τώρα Εξεταστική Επιτροπή».

Και συνέχισε ο Τσίπρας: «Σας επαναλαμβάνω: οποιαδήποτε ένδειξη έχετε, οποιοδήποτε στοιχείο, γιατί μέχρι στιγμής αυτό που έχει βγει στη δημοσιότητα -και από τις δικές σας παρεμβάσεις- είναι ότι ο υπουργός Αμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται στις φυλακές, όταν αυτός που είναι μέσα τού ζήτησε βοήθεια, προκειμένου να μιλήσει και να μαρτυρήσει, όπως έλεγε -προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε έναν κατάδικο, αλλά αυτό είπε ο ίδιος- για να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση. Τι έπραξε;

Του είπε να πάει στη δικαιοσύνη και να πει ό,τι γνωρίζει. Εάν έχετε οποιαδήποτε ένδειξη ότι έκανε οτιδήποτε παραπάνω από αυτό, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Δεν χρειάζεται να ζητάτε Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή. Πηγαίνετε στη δικαιοσύνη. Η δικαστική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Δεν μπορεί a la carte να σεβόμαστε τη δικαιοσύνη όταν μας συμφέρει και όταν δεν μας συμφέρει να την αμφισβητούμε. Να πάτε να καταθέσετε ό,τι έχετε, προκειμένου να διερευνηθεί μαζί με όλα τα υπόλοιπα στοιχεία αυτής της υποθέσεως».

Ο Τσίπρας ήταν μόνος του στην αρένα εκείνη τη στιγμή, κατά συνέπεια απροστάτευτος. Και υπό το βάρος του ότι ήταν αναγκασμένος να μην απαντά στο αν ήξερε τι έκανε ο Καμμένος, διέπραξε τη γκάφα. Αν οι νομικοί του σύμβουλοι είχαν τη δυνατότητα να του ψιθυρίσουν στ' αυτί τι να πει, θα μπορούσαν να τον προστατεύσουν. Καμιά Δικαιοσύνη δεν μπορεί ν' ασχοληθεί με οτιδήποτε που να αφορά μέλος της κυβέρνησης. Αν, ας πούμε, πάει η ΝΔ και υποβάλει αίτημα να αρθεί το απόρρητο των τηλεφωνικών συνομιλιών του Καμμένου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα βάλει το αίτημά της σ' ένα φάκελο και θα το στείλει στη Βουλή, τη μόνη αρμόδια να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών. Αρα, ο Τσίπρας έλεγε στον Μητσοτάκη να κάνει αυτό που είναι αδύνατο να γίνει και την ίδια στιγμή αρνιόταν αυτό που μπορεί να γίνει. Δηλαδή, να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή και σ' αυτή να κληθεί ο Καμμένος να δώσει εξηγήσεις. Θα μπορούσε ο Καμμένος να ανοίξει μόνος του τη λίστα με τις τηλεφωνικές του επικοινωνίες, να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα στη Βουλή και να μη χρειαστεί να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή. Γιατί άραγε δεν το κάνει;

Ο Μητσοτάκης έβαλε και στον Καμμένο ένα ερώτημα-καρφί: «Δεν σας προβλημάτισε αυτή η υπόθεση, κύριε Καμμένε, όταν ο κ. Μαρινάκης κατάφερε κι έγινε υπερθεματιστής και πήρε μία τηλεοπτική άδεια; Γιατί ξαφνικά προέκυψε ζήτημα με τον κ. Μαρινάκη μετά την υπόθεση του ΔΟΛ; Εάν πραγματικά υπήρχε τέτοιο ζήτημα, θα έπρεπε –φαντάζομαι- τα καμπανάκια να τα είχατε βαρέσει πιο νωρίς. Εν πάση περιπτώσει, ο κ. Τσίπρας, που εξ όσων γνωρίζω συναντούσε τον κ. Μαρινάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, ή αν δεν τον συναντούσε ο κ. Τσίπρας, τον συναντούσε ο κ. Παππάς, γιατί εγώ δεν τον έχω συναντήσει, ο κ. Τσίπρας τον συναντούσε…». Ο Καμμένος, μολονότι ξαναπήρε το λόγο, «ξέχασε» ν' απαντήσει στο ερώτημα του Μητσοτάκη. Δεν ξέχασε, όμως, να «καρφώσει» τον Μητσοτάκη, λέγοντάς του ότι μια μέρα μετά την είσοδο της Οικονομικής Αστυνομίας στο γραφείο του Μαρινάκη, αυτός «έτρωγε με την αδερφή σας και την κόρη της στον Πειραιά, όπως έχω πει από την προηγούμενή μου ομιλία, πριν ακριβώς αρχίσουν επιθέσεις από τα μέσα που διαθέτει». Κι ο Μητσοτάκης, φυσικά, προτίμησε να μην απαντήσει.
Σκανδαλολογία

Αυτή τη φορά ήταν ο Τσίπρας που «πόνεσε» προσωπικά απ' αυτή την υπόθεση, καθώς άκουγε τον Μητσοτάκη να του επαναλαμβάνει το ίδιο ερώτημα κι απέφευγε να απαντήσει, προφανώς γιατί φοβάται ότι το αντίπαλο στρατόπεδο έχει κι άλλα «χαρτιά» που τα κρατάει καβάτζα. Η στάση του ήταν από την αρχή μέχρι το τέλος απολογητική, σε στιλ «τι κακό έκανε ο Καμμένος και τον κατηγορείτε, για δυο τόνους πρέζα μιλάμε». Δε δοκίμασε καν να εστιάσει σε κατηγορία κατά της ΝΔ ότι είναι «βαποράκι» των συμφερόντων του Μαρινάκη. Κάτι πέταξε μια φορά (από τις πολλές που μίλησε), αλλά δεν επέμεινε.

Τον είχε ψιλοαφοπλίσει από την αρχή ο Μητσοτάκης, όταν είπε πως «όποιος εμπλέκεται σε αξιόποινες υποθέσεις πρέπει να υφίσταται τις συνέπειες του νόμου, όπως κι αν λέγεται, όσο ισχυρός κι αν είναι. Κι αν βρεθεί ένοχος, να πάει στη φυλακή», συμπληρώνοντας: «Μόνο που σε μια Δημοκρατία, κύριε Τσίπρα, αυτό το κρίνει η Δικαιοσύνη, αφού έχουν ολοκληρώσει το έργο τους οι διωκτικές αρχές. Ούτε ο Τσίπρας, ούτε ο Καμμένος, ούτε ο Μητσοτάκης».

Επί της ουσίας τίποτα καινούργιο δεν έχει προστεθεί. Ο Γιαννουσάκης καταθέτει στις δικαστικές αρχές (όχι στην εισαγγελέα Τζίβα πλέον) και πλέκει το φωτοστέφανο του… αθώου Μαρινάκη που κάποιοι (Καμμένος, Μελισσανίδης) προσπάθησαν να του τη «στήσουν», για να πλήξουν μέσω αυτού τη ΝΔ και την οικογένεια Μητσοτάκη. Σύντομα θα διαρρεύσουν αυτές οι καταθέσεις του και ενδεχομένως να έχουμε και δεύτερο γύρο ηχητικών με συνομιλίες διαφόρων με τον Γιαννουσάκη. Το καπάκι του βόθρου τινάχτηκε και ο Μαρινάκης θα το κλείσει όταν εξασφαλίσει αυτά που θέλει.
Σάββατο 08 Ιουλίου 2017"

http://www.eksegersi.gr/issue/923/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική

Κατάντια

Πλήρη κάλυψη από τον Τσίπρα, θερμά χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Τσίπρα. Αυτά εισέπραξε ο Καμμένος στην προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή, που επικεντρώθηκε κυρίως στην υπόθεση του «Noor-1» και στη δική του εμπλοκή σ' αυτήν. Δε θα αναφερθούμε στα γνωστά σενάρια συνωμοσίας, στα οποία χρόνια τώρα επιδίδεται ο Καμμένος ή στις αντιδικίες του με στελέχη του αστικού Τύπου, για τις οποίες καμάρωσε και πάλι (και χειροκροτήθηκε από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ). Δε θ' αναφερθούμε στις στρεψοδικίες του, όπως ότι ανακατεύουν τα παιδιά του και απειλείται η οικογένειά του (ενώ είναι γνωστό ότι αυτός ανακάτεψε το παιδί του, φορτώνοντάς του το tweet με τους φαλλούς). Δε θα αναφερθούμε στην επανάληψη των κατηγοριών κατά του τουρκικού κράτους («η Τουρκία, με σχεδιασμό, επί χρόνια ολόκληρα έβαζε στο στρατό ναρκωτικά και εξοντώνονταν πόλεις ολόκληρες με την τουρκική ηρωίνη»), που όταν λέγονται από έναν υπουργό, χωρίς καμιά τεκμηρίωση, δημιουργούν αμέσως ζήτημα εξωτερικής πολιτικής. Θα αναφερθούμε μόνο στη νέα εκδοχή που παρουσίασε για τις επαφές του με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Καμμένος έλεγε πως αυτός μίλησε με τον Γιαννουσάκη και τον προέτρεψε να αποτανθεί στη Δικαιοσύνη. Οσο για τα τηλεφωνήματα, έλεγε πως τον έπαιρνε ο Γιαννουσάκης που αγωνιούσε αν και πότε θα πάει η εισαγγελέας Τζίβα στη φυλακή (ως γνωστόν, η εισαγγελέας πήγε, νυχτιάτικα κιόλας, αλλά ο Γιαννουσάκης δεν της έδωσε κατάθεση). Τώρα, επειδή κατάλαβε ότι τον έχουν στο χέρι, ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι είχε πολλές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γιαννουσάκη και ότι ενήργησε σαν προανακριτικός υπάλληλος. Πήρε αυτός τηλεφωνική κατάθεση από τον Γιαννουσάκη, πριν του στείλει την εισαγγελέα! Παραθέτουμε όσα είπε:

«Θα σας πω ακριβώς τον διάλογο που είχα τα είκοσι ένα λεπτά. Κάποιοι από εσάς βάλτε και τα τηλέφωνά σας να γράφουν τα είκοσι ένα λεπτά των συζητήσεων. Και θα σας πω και ποιο ήταν το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης με τον ισοβίτη, που αφού ειδοποιήθηκα από τον δημοσιογράφο Τριανταφυλλόπουλο ότι ήθελε να μιλήσει, μίλησα μαζί του. Επιβεβαίωσε ο Γιαννουσάκης στα τηλεφωνήματα, στα είκοσι ένα αυτά λεπτά, και επανέλαβε τις τέσσερις σελίδες του φύλλου εξετάσεως ως μάρτυρα, που αναφέρεται ο ίδιος την Πέμπτη 23 Ιουλίου του 2015 στον ανακριτικό υπάλληλο, σε σχέση με εμπλοκή του Ευάγγελου Μαρινάκη στην υπόθεση του NOOR 1 … Αυτές τις καταθέσεις μου επανέλαβε ο ισοβίτης, προκειμένου να ζητήσω διά του υπουργού Δικαιοσύνης, ως υποχρεούμαι, την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. … Και τι έγινε μετά τη διαβεβαίωση που του έδωσα και την επίσκεψη της Εισαγγελέως;».

Ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι είχε επανειλημμένες συνομιλίες με έναν κρατούμενο, ο οποίος του έδωσε κατάθεση, και αφού τον άκουσε και αξιολόγησε ως σοβαρά αυτά που λέει, απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης για να στείλει εισαγγελέα. Και μέχρι να πάει η εισαγγελέας, τηλεφωνούσε στον κρατούμενο για να του ανακοινώσει την επικείμενη έλευσή της. Μόνο που ο κρατούμενος τον «έγραφε» και τον έπιασε στο ίδιο του το δόκανο (από έναν Καμμένο δεν μπορούσαμε να περιμένουμε μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα). Και τον χειροκρότησαν και γι' αυτά!

Και κάτι τελευταίο, όχι χωρίς σημασία. Ενώ ο Καμμένος είπε όσα παραθέσαμε παραπάνω, ο Τσίπρας, στην τριτολογία του, επανέλαβε το παλιό παραμύθι: «ο Υπουργός Άμυνας συνομίλησε πράγματι με κάποιον που βρίσκεται στις φυλακές, όταν αυτός που είναι μέσα τού ζήτησε βοήθεια, προκειμένου να μιλήσει και να μαρτυρήσει, όπως έλεγε -προφανώς δεν μπορούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε έναν κατάδικο, αλλά αυτό είπε ο ίδιος- για να δώσει φως σε μια σκοτεινή υπόθεση. Τι έπραξε; Του είπε να πάει στη δικαιοσύνη και να πει ό,τι γνωρίζει». Ολόκληρη κατάθεση του πήρε ο Καμμένος -και το παραδέχεται- κι ο Τσίπρας λέει τα δικά του!

Σάββατο 08 Ιουλίου 2017"