Γήπεδο Μελισσανίδη: Νέα ντοκουμέντα για τη διάτρητη-παράνομη άδειαΓράφει ο Κακός Γαύρος
 
Οι αποκαλύψεις για το μεγαλύτερο ΠΟΛΙΤΙΚΟΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ όλων των εποχών, δηλαδή την κατασκευή του Γηπέδου του ΝΙΑΟΥ, είναι συνεχείς. Δεν κράτησαν ούτε τα προσχήματα. Σε σοβαρό κράτος, ήδη θα είχαμε προφυλακίσεις. Ας δούμε τη νέα αποκάλυψη από το http://www.eksegersi.gr, για την ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ.
Ας μας πει ο Κώστας ο Τσίλης το μεσημέρι στην εκπομπή του, στο ραδιόφωνο, ότι δεν υπάρχει ΣΚΑΝΔΑΛΟ και όλα έγιναν νόμιμα. Δε ρωτάει το Φλαμπουράρη καλού κακού, να μάθει τι διαδικασίες ακολουθήθηκαν; Τουλάχιστον να είναι πιο μαζεμένος.
Στους Υπηρεσιακούς παράγοντες και πάλι καλό κουράγιο....
 
 
 
 
Στις 17 του περασμένου Ιούλη, υποβάλαμε στις αρμόδιες για την έκδοση της άδειας του γηπέδου της ΑΕΚ υπηρεσίες του ΥΠΕΝ μια αίτηση, με συνημμένα το τελευταίο εκείνη την περίοδο φύλλο της Κόντρας, και αναφερόμενοι στη θρυλούμενη ολοκλήρωση του σκανδάλου Μελισσανίδη, ρωτούσαμε:
 
«1. Επειδή η ΔΑΟΚΑ, όπως η ίδια μας έχει ενημερώσει εγγράφως με το υπ' αρ. Πρωτ. 53835/8.12.2014 έγγραφό της, έχει ζητήσει τη “συνδρομή του Αυτοτελούς Τμήματος Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του Υπουργείου μας όσον αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Αθλητικής Ενωσης Κωνσταντινουπόλεως“, προτίθεστε να εκδώσετε Εγκριση Δόμησης μολονότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου δεν έχει απαντήσει θετικά ως προς το ιδιοκτησιακό, δηλαδή ως προς τη νομιμοποίηση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου;
 
2. Δεδομένου ότι το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου δεν έχει γνωμοδοτήσει θετικά ως προς τη νομιμοποίηση της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ (αντιθέτως, όπως ασφαλώς γνωρίζετε, εισηγήθηκε στον υπουργό ΠΕΝ, Γιώργο Σταθάκη, την υποβολή σχετικού Ερωτήματος στο ΝΣΚ, εισήγηση την οποία ο υπουργός δε δέχτηκε), προτίθεστε εσείς να εκδώσετε την αιτηθείσα Εγκριση Δόμησης στο όνομα της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ;
 
Κατά την άποψή μας, αυτό θα ήταν παντελώς παράνομο και θα γεννούσε ένα ακόμη σκάνδαλο σε βάρος της δημόσιας περιουσίας, ανάλογο με το περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου».
 
Οπως είναι γνωστό, στις 25 Ιούλη εκδόθηκε η διάτρητη, παντελώς παράνομη Εγκριση και Αδεια Δόμησης. Τέσσερις μέρες πριν από την έκδοσή της, στις 21 Ιούλη, η προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ, Ντόρα Γαλάνη, που έβαλε την τελική υπογραφή (οι υπόλοιποι συνυπογράφοντες είναι οι ελέγξαντες μηχανικοί Αννα Σπυροπούλου και Νικολία Αντωνοπούλου και ο τμηματάρχης Νίκος Μπίας), διαβίβασε την αίτησή μας στο Γραφείο Τύπου του ΥΠΕΝ (κοινοποιώντας το έγγραφό της στα Γραφεία του υπουργού ΠΕΝ, της γενικής γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος και του γενικού διευθυντή Πολεοδομίας, καθώς και στην εφημερίδα μας).
Αφού η κ. Γαλάνη έκρινε ότι αρμόδιο να απαντήσει στην αίτησή μας ήταν το Γραφείο Τύπου του υπουργείου, προς τι η κοινοποίηση του εγγράφου και σ’ εμάς; Ηταν μια κουτοπόνηρη κίνηση, προκειμένου να υπάρξει καθυστέρηση και στο μεταξύ να εκδοθεί η παράνομη Εγκριση και Αδεια Δόμησης. Το έγγραφο της κ. Γαλάνη έφτασε στα γραφεία της εφημερίδας μας με το ταχυδρομείο στις αρχές Αυγούστου! Κατόπιν εορτής δηλαδή. Νομίζει, άραγε, η κ. Γαλάνη ότι μ’ αυτόν τον τρόπο οχυρώθηκε νομικά; Τον πνιγμένο που πιάνεται απ’ τα μαλλιά του μας θυμίζει.
 
Γράφει η Ντόρα Γαλάνη στο έγγραφό της: «Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι η προσφάτως υποβληθείσα αίτηση έγκρισης / άδειας δόμησης για την δημιουργία Κέντρου Αθλητισμού Μνήμης και Πολιτισμού στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής (στα πλαίσια του άρθρου 42 του ν. 4277/14), υπόκειται στον προβλεπόμενο από τις κείμενες πολεοδομικές διατάξεις έλεγχο».
 
Αυτό ακριβώς το σημείο δεν ήθελε να πέσει στην αντίληψή μας πριν ολοκληρωθεί το σκάνδαλο της έκδοσης της άδειας. Γιατί όταν θα διαβάζαμε για «προσφάτως υποβληθείσα αίτηση», θα καταλαβαίναμε ότι κάποιο άλλο κόλπο πάνε να εφαρμόσουν. Η αίτηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είχε υποβληθεί τον Αύγουστο του 2014, οπότε δε θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρόσφατη. Αρα, θα καταλαβαίναμε ότι έχει κατασκευαστεί νέα αίτηση και φυσικά θα ζητούσαμε αντίγραφό της. Επιλέγοντας τον… δρόμο του μεταξιού για την αποστολή της απάντησής της σ’ εμάς, η κ. Γαλάνη ήθελε να κερδίσει τον χρόνο για να υπογράψει την παράνομη άδεια, χωρίς εμείς να καταλάβουμε τι μαγειρεύουν. Προσέξτε τις ημερομηνίες: 20 Ιούλη κατασκεύασαν τη νέα αίτηση, 21 Ιούλη έχουν βάλει τις υπογραφές οι ελεγκτές μηχανικοί (την ίδια μέρα που η Ντ. Γαλάνη έστελνε στο Γραφείο Τύπου την απάντησή της στην αίτησή μας), 25 μπήκε η τελική υπογραφή και η παράνομη άδεια ανέβηκε με διαδικασία εξπρές στη Διαύγεια.
 
Ποια ήταν η κατασκευή; Σκάρωσαν μια νέα αίτηση, στην οποία εμφανίζονται ως συγκύριοι του έργου η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ, χωρίς η συγκυριότητα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ να έχει οποιαδήποτε νομική βάση (είναι παντελώς παράνομη, κι αυτό το γνώριζε πολύ καλά η προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ, αφού ήταν η ίδια που είχε υποβάλει σχετικό ερώτημα πριν από δυόμισι χρόνια).
Οπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε (τα σχετικά ντοκουμέντα βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας), η αίτηση φέρει ημερομηνία 20-7-2017, ως κύριοι του έργου εμφανίζονται το Αθλητικό Σωματείο ΑΕΚ και η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ και υπογράφουν για την ΑΕΚ ο πρόεδρος Αλεξ. Αλεξίου και για τη «Δικέφαλος» ο γενικός διευθυντής Νίκος Στράτος. Τα εγκεκριμένα σχέδια, όμως, έχουν ημερομηνία σύνταξης τον Δεκέμβριο του 2016 και εμφανίζουν ως κύριο του έργου μόνο τη «Δικέφαλος 1924». Θυμίζουμε ότι με κύριο του έργου τη «Δικέφαλος 1924» έχουν εκδοθεί επίσης η Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων (Σκουρλέτης) και η Εγκριση Υψομετρικών Μελετών (Σπίρτζης).
 
Αυτή είναι η εφαρμογή των κείμενων πολεοδομικών διατάξεων που εφάρμοσαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΑΟΚΑ και επαίρεται η προϊσταμένη Ντόρα Γαλάνη; Να δέχονται μια αίτηση με δύο συγκύριους (ο ένας εκ των οποίων εμφανίζεται ως συγκύριος εντελώς παράνομα) και να σφραγίζουν σχέδια με κύριο τον ένα μόνον απ’ αυτούς (και μάλιστα τον παρανόμως εμφανισθέντα ως συγκύριο);
Δεν πρόκειται για αβλεψία, ούτε για προϊόν βιασύνης. Πρόκειται για σκόπιμη κίνηση από πλευράς εταιρίας Μελισσανίδη, που θέλει να έχει τον κύριο λόγο και να εμφανίζει το γήπεδο ως ιδιοκτησία της.
 
Αυτά τα λίγα ως πρελούδιο για όσα θ’ ακολουθήσουν σε επίπεδο αποκαλύψεων (και όχι μόνο). Οπως γράψαμε τη μέρα που εκδόθηκε η διάτρητη άδεια, οι εισαγγελείς θα έχουν άφθονη δουλειά.
 
Τετάρτη 06 Σεπτεμβρίου 2017

Σχόλια

Εικόνα koropi48

Οποιαδήποτε προσφυγή στη διοικητική δικαιοσύνη, με παράλληλη αναφορά στον Άρειο Πάγο και στον επίτροπο Δημόσιας Διοίκησης, αρκεί να καθυστερήσει τη φάμπρικα μέχρι τις εκλογές. Άλλωστε έχει ξαναγραφεί ότι όλοι ξέρουν πως μ΄αυτά τα τερτίπια και τις δουλειές του ποδαριού, γήπεδο δεν στήνεται. Απλά όλοι είναι ευχαριστημένοι, αφού ο συριζανελ παίρνει τα ψηφαλάκια και ο νιάου καμαρώνει ότι παλεύει για το πολιτιστικό κέντρο μουνήμης του προσφυγικού στοιχείου (έλα μουνί στον τόπο σου!) και όλοι μαζί θα κατηγορήσουν στο τέλος μια χούφτα ανθρώπους ω ααίτιους που χάλασε το μεγαλόπνοο έργο. Να το επαναλάβουμε να γίνει κτήμα όλων: γήπεδο με λεφτά της Περιφέρειας και των χρεωκοπημένων τραπεζών, σε δημόσια γη και άλσος, με φαραωνικά έργα παρέμβασης σε ένα προάστειο με διώροφα στην πλειοψηφία σπίτια, με πλήθος παράνομες ρυθμίσεις και μεθοδεύσεις, ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Κι αφήστε τους δημοσιοκάφρους, με προσόντα γυμνασίου και γλώσσα ματωμένη από το γλείψιμο, να λένε ότι η άδεια είναι καθόλα νόμιμη. Αυτοί κάνουν μια ώρα κάθε πρωί να καταλάβουν ποιο παπούτσι είναι το αριστερό και ποιο το δεξί! Για τα πολεοδομικά και νομικά γνωματεύουν; Πού πα ρε καραμήτρο!
Είναι σίγουρο και αποδεδειγμένο μέσα στους αιώνες ανθρώπινης ιστορίας ότι, όποιος κρατάει το χαλινάρι της εξουσίας, μεθάει και νομίζει πως δεν θα την αφήσει ποτέ! Είναι γλυκιά η εξουσία η ρημάδα και, για την απόχτησή της, έχουν ξεφτυλιστεί διαχρονικά πολλοί. Ακόμη και μνημόνια έχουν υποσχεθεί ότι θα σκίσουν κάποιοι και σεισάχθειες και κατάργηση φόρων και νταούλια και κλαρίνα! Φανταστείτε σε τί χάλι μπορεί να φτάσεις για να την πάρεις. Τη ζητάς σαν την πρέζα, παρακαλάς, φυλάς κατουρημένες ποδιές, κάνεις πίπες στα στενάκια της ομόνοιας σε πακιστανοαφγανά για να πάρεις το σακκουλάκι με το μισό γραμμάριο. Τέτοιος ξεπεσμός! Όταν έρθει η ώρα της πτώσης, τότε ο βασιλιάς δείχνει τη γύμνια του. Τότε αρχίζουν τα "πώς ονομάζεσαι, πού κατοικείς, ορκίζομαι να είπω την αλήθεια" και τα τοιαύτα. Έχουν να πάθουν εγκεφαλικά άνθρωποι έξω από ανακριτικά γραφεία, δεν φανταζεστε πόσοι. Υπομονή και το γέλιο θα είναι αφθονο.

Εικόνα PGK

Οι μπουλντόζες όμως δουλεύουν νυχθημερόν.