Οι τελευταίες εξελίξεις για το γήπεδο Μελισσανίδη.



Γράφει ο Κακός  Γαύρος
 
Ας δούμε τις εξελίξεις σχετικά με το Γήπεδο του Μελισσανίδη στα Νέα Φιλαδέλφεια, από το πάντα ΜΑΧΗΤΙΚΟ και ταυτόχρονα ΜΟΝΑΧΙΚΟ eksegersi.gr, που δίνει μάχες έχοντας απέναντι παλιούς «συντρόφους» (που είχαν και οικολογικές ευαισθησίες τρομάρα τους…) που πλέον έγινα ΕΞΟΥΣΙΑ και προσπαθούν να γίνουν ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
Πενήντα έξι πολίτες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας, επικαλούμενοι μια πληθώρα λόγων (από τις παρανομίες που περιλαμβάνει αυτή καθαυτή η διάτρητη άδεια, που την καθιστούν άκυρη, μέχρι τις συνέπειες που θα έχει για την Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα και ευρύτερα για την Αθήνα το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα).
 
Ζητούν, να ανασταλεί άμεσα η διάτρητη οικοδομική άδεια και να σταματήσουν τα έργα, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής.
Σύμφωνα με  πληροφορίες του eksegersi.gr , εκτός από την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ 56 πολίτες ζητώντας την ακύρωση της διάτρητης άδειας για το γήπεδο Μελισσανίδη, έχει κατατεθεί και δεύτερη αίτηση ακύρωσης. Η αίτηση αυτή έχει κατατεθεί στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και αφορά την ακύρωση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης του γηπέδου Μελισσανίδη, καθώς και κάθε συναφούς διοικητικής πράξης.
Από την άλλη η πλευρά Μελισσανίδη , στις 20 Οκτώβρη, χωρίς να περιμένει να της κοινοποιηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνώρισε ως ανυπόστατη της γενική συνέλευση και το παραχωρητήριο προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ κατέθεσε έφεση κατά αυτής της απόφασης διά πληρεξούσιας δικηγόρου.
 
Ας παρακολουθήσουμε αναλυτικά τις εξελίξεις από το eksegersi.gr
 
 
Η αντίστροφη μέτρηση για την ακύρωση της άδειας του γηπέδου Μελισσανίδη άρχισε. Πενήντα έξι πολίτες κατέθεσαν στο ΣτΕ αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας, επικαλούμενοι μια πληθώρα λόγων (από τις παρανομίες που περιλαμβάνει αυτή καθαυτή η διάτρητη άδεια, που την καθιστούν άκυρη, μέχρι τις συνέπειες που θα έχει για την Φιλαδέλφεια-Χαλκηδόνα και ευρύτερα για την Αθήνα το επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα).
 
Επειδή τα έργα στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ έχουν ήδη ξεκινήσει και μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ (έχει οριστεί για τις 7 Φλεβάρη του 2018) και την έκδοση απόφασης, ενδέχεται να διαμορφωθεί μια μη αντιστρεπτή κατάσταση (αυτό, άλλωστε, επιδιώκει και η πλευρά Μελισσανίδη), οι 56 πολίτες κατέθεσαν και αίτηση αναστολής και έκδοσης προσωρινής διαταγής. Ζητούν, δηλαδή, να ανασταλεί άμεσα η διάτρητη οικοδομική άδεια και να σταματήσουν τα έργα, μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ επί της προσφυγής, για να μην «κληρονομήσει» η περιοχή ένα τσιμεντένιο κουφάρι (όπως το μισοχτισμένο Mall του Βωβού στον Ελαιώνα), που θα επιβαρύνει το περιβάλλον για πολλά χρόνια, καθώς κανένας δε θα αναλαμβάνει να το κατεδαφίσει και να απομακρύνει τον τεράστιο όγκο των υλικών κατεδάφισης.
 
Η θαρραλέα πρωτοβουλία των 56 πολιτών δημιουργεί νέα δεδομένα στον αγώνα ενάντια στο επιχειρούμενο περιβαλλοντικό έγκλημα. Γι' αυτό και πρέπει να αγκαλιαστεί όχι μόνο από τον κόσμο της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και των γύρω περιοχών, που βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται παρανάλωμα στο βωμό αδηφάγων κερδοσκοπικών συμφερόντων, αλλά από όλο τον κόσμο που δε θέλει να χάσει τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου, που δε θέλει να γονατίσει μπροστά στους πλιατσικολόγους καπιταλιστές και στις μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν και να πνίξουν κάθε φωνή αντίστασης.
 
Δημοσιεύουμε στη συνέχεια το πρώτο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η πρωτοβουλία των 56 πολιτών:
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1-11-2017
Αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο Μελισσανίδη
Πενήντα έξι πολίτες υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της οικοδομικής άδειας (έγκριση δόμησης και άδεια δόμησης) του γηπέδου Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια, συνεχίζοντας και στο νομικό επίπεδο τον αγώνα για την αποτροπή ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος, με τεράστιες, διαρκείς και ανεπίστρεπτες κοινωνικές επιπτώσεις.
 
Εναν αγώνα που κρατάει χρόνια τώρα (από τις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν απετράπη το σχέδιο Γρανίτσα) και ο οποίος τα τελευταία χρόνια –εκτός των άλλων- βρέθηκε αντιμέτωπος με τη βία και την τρομοκρατία των «αγανακτισμένων οπαδών» του «ιδιωτικού στρατού του προέδρου», με επιθέσεις σε πολίτες, σε εκλεγμένους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε κοινωνικούς χώρους κτλ..
 
Κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας, κάτοικοι γειτονικών περιοχών και πολίτες απ’ όλη την Αττική -ανάμεσά τους επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, πολίτες με μακρά ενασχόληση με την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων, εκλεγμένοι σε διοικήσεις συνδικαλιστικών οργάνων και επιστημονικών σωματείων (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΤΑ, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κτλ.), αιρετοί στο χώρο της αυτοδιοίκησης (μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και δημοτικών συμβουλίων)- υπογράφουν την αίτηση ακύρωσης και την αίτηση αναστολής.
 
Ως νομικό τους παραστάτη έχουν ορίσει τον κ. Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος στο παρελθόν είχε εκπροσωπήσει -με επιτυχία- την πλευρά των πολιτών που αγωνίζονταν για την ακύρωση του «σχεδίου Βωβού» στον Ελαιώνα.
Η αίτηση ακύρωσης επικαλείται το γεγονός ότι εκδόθηκε οικοδομική άδεια σε ακίνητο εκτός συναλλαγής, με συγκύριο του έργου μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία (τη συμφερόντων Μελισσανίδη «Δικέφαλος 1924» - Κατασκευαστική Α.Ε.), γεγονός που συνεπάγεται εκτροπή από τον αρχικό σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΑΕΚ και παραβίαση του δημόσιου συμφέροντος, σε συνδυασμό με την παντελή έλλειψη νομιμοποίησης στα πρόσωπα εκείνων  που εμφανίζονται ως κύριοι και δικαιούχοι του έργου.
 
Στους λόγους της αίτησης ακύρωσης περιλαμβάνονται επίσης: η επιδείνωση των οικιστικών όρων διαβίωσης των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η παράκαμψη της διαδικασίας εκπόνησης Στρατηγικής Εκτίμησης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, καθώς και η παραβίαση των καταστατικών σκοπών της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, με τη στέρηση των αθλητικών δραστηριοτήτων από όλα τα τμήματά της, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα γήπεδο αποκλειστικά για επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
 
Επικαλούμενοι τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης από την πρόοδο των έργων, οι 56 πολίτες κατέθεσαν στο ΣτΕ και αίτηση αναστολής της οικοδομικής άδειας και όλων των διοικητικών πράξεων που συναρτώνται μ’ αυτή.
 
Η πρωτοβουλία της κατάθεσης της προσφυγής φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμη ψηφίδα στον πολύμορφο αγώνα των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας και ολόκληρης της Αττικής, για την οριστική αποτροπή ενός δρομολογημένου περιβαλλοντικού εγκλήματος. Ενός αγώνα που δίνεται στο όνομα της υπεράσπισης της πόλης, του άλσους και της ζωής των πολιτών και δεν πτοείται από την τρομοκρατία μιας δράκας τραμπούκων. 
 
Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017
 
  
 
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας, εκτός από την αίτηση ακύρωσης που κατέθεσαν στο ΣτΕ 56 πολίτες ζητώντας την ακύρωση της διάτρητης άδειας για το γήπεδο Μελισσανίδη, έχει κατατεθεί και δεύτερη αίτηση ακύρωσης. Η αίτηση αυτή έχει κατατεθεί στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών και αφορά την ακύρωση της έγκρισης δόμησης και της άδειας δόμησης του γηπέδου Μελισσανίδη, καθώς και κάθε συναφούς διοικητικής πράξης.
 
Η συγκεκριμένη αίτηση ακύρωσης κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο και όχι στο ΣτΕ, γιατί δεν επικαλείται ζητήματα περιβαλλοντικής επιβάρυνσης και βλάβης της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά επικαλείται τη βλάβη του ερασιτεχνικού αθλητικού σωματείου ΑΕΚ (με την αρπαγή του οικοπέδου του και τη μεταβίβασή του στην κερδοσκοπική εταιρία «Δικέφαλος 1924» ΑΕ), στην εκτροπή από τον σκοπό για τον οποίο έγινε η παραχώρηση του οικοπέδου στην ΑΕΚ (ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού και στέγαση όλων των τμημάτων της), στο παράνομο παραχωρητήριο της ερασιτεχνικής ΑΕΚ προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (το οποίο -πέραν του ότι μεταβιβάζει πράγμα εκτός συναλλαγής, του οποίου η μεταβίβαση απαγορεύεται- έχει ήδη κριθεί ως ανυπόστατο, με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου), τις εγκρίσεις που έγιναν στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ (π.χ. ΜΠΕ), στο γεγονός ότι εκδόθηκε άδεια δόμησης χωρίς να προηγηθούν οι δύο υπογειοποιήσεις οδών, όπως προβλέπεται στη ΜΠΕ, στην έλλειψη νομιμοποίησης του Αλεξίου, που είναι έκπτωτος από το ΔΣ της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και μια σειρά άλλους λόγους.
Εφεση για γέλια και για κλάματα
Στις 20 Οκτώβρη, χωρίς να περιμένει να της κοινοποιηθεί η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία αναγνώρισε ως ανυπόστατη της γενική συνέλευση και το παραχωρητήριο προς τη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ, η ερασιτεχνική ΑΕΚ κατέθεσε έφεση κατά αυτής της απόφασης διά πληρεξούσιας δικηγόρου.
 
Το περιεχόμενο της δεκατετρασέλιδης έφεσης δείχνει την απελπισία στην οποία έχει περιέλθει το «σύστημα Μελισσανίδη», καθώς δεν βρίσκει ούτε έναν ουσιαστικό λόγο για να αντικρούσει την εμπεριστατωμένη αιτιολογία που περιλαμβάνει η δικαστική απόφαση. Προσπαθεί να ξεπεράσει την μείζονα σκέψη της δικαστικής απόφασης (την νομική επιχειρηματολογία δηλαδή) με νομικά φληναφήματα, ενώ  τα πραγματικά περιστατικά προσπαθεί να τα ξεπεράσει με ταυτολογία. Ισχυρίζεται ότι το ΔΣ της ΑΕΚ που συγκάλεσε τη γενική συνέλευση που κρίθηκε ως ανυπόστατη ήταν νόμιμο, επειδή… ήταν νόμιμο.
 
Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που δείχνουν την απελπισία των νομικών που κλήθηκαν να συντάξουν αυτή την έφεση, στα οποία δε θα αναφερθούμε, για ευνόητους λόγους. Είναι μια έφεση που οι συντάκτες της γνωρίζουν ότι δεν έχει καμιά τύχη, όμως κατατέθηκε για να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες.
 
Υπενθυμίζουμε ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο δεν έκρινε επί της ουσίας το παραχωρητήριο, δεδομένου ότι έκρινε ανυπόστατη τη γενική συνέλευση που το ενέκρινε. Επί της ουσίας, κρίσεις γι' αυτό το παραχωρητήριο θα γίνουν από το ΣτΕ, στο οποίο προσέφυγαν 56 πολίτες, προσβάλλοντας και τη νομιμότητα αυτού του παραχωρητήριου, αλλά και από το Διοικητικό Εφετείο, ενώπιον του οποίου άλλοι πολίτες έχουν καταθέσει αίτηση ακύρωσης. Η έφεση στην απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου έγινε μόνο και μόνο για να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα (εξ ορισμού αδύναμο) σ' αυτές τις δύο δίκες.
 
ΚΟΝΤΡΑ: ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 
Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2017

 

Σχόλια

Εικόνα thita

απόλυτα σωστό: το παραχωρητήριο και οι όροι του δεν κρίθηκε από το πρωτοδικείο

πιθανότατα δεν θα κριθεί, κατά το ουσιαστικό του περιεχόμενο (αν δηλαδή είναι επωφελές για το σωματείο) ούτε από το Σ.τ.Ε.

θα κριθεί όμως από εισαγγελέα και ποινικό δικαστήριο, στο πλαίσιο της μήνυσης που έχει κατατεθεί, και η διοίκηση που το πρότεινε ή ενέκρινε ή εφάρμοσε θα πάει για απιστία

και από κοντά και οι συμπράττοντες δημόσιοι υπάλληλοι φυσικά

η έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου που αναγνωρίρίζει ως ανυπόστατη την γενική συνέλευση που ενέκρινε (τάχα) το παραχωρητήριο, ασκήθηκε ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΑ για τα μάτια του κόσμου, τυπικά και ουσιαστικά

Εικόνα Κόκκινος Επιστήμονας

ΓΗΠΕΔΟ ΚΩΛΟΤΟΥΡΚΟΙ Π-Ο-Τ-Ε Π-Ο-Τ-Ε Π-Ο-Τ-Ε