Ο ΠΑΠΠΑΣ, Η ΑΓΩΓΗ ΣΧΟΙΝΑ ΚΑΙ Ο ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ



Γράφει ο Pentheus.
 
Γνωστό το θέμα της διαμάχης FIBA-Ευρωλίγκας και της απόφασης των παικτών του Ολυμπιακού να μην πάρουν μέρος στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019, που ξεκινούν σε λίγες μέρες. Αυτό το κείμενο με τις προκλήσεις του Νίκου Παππά χρειάζεται να επανέλθει στην επικαιρότητα. Τι λέει όμως ο ''Σωλήνας''-ΒαΖΕλακόπουλος για όλα αυτά; Αν δεν δώσει το ok, πως θα βγουν να ξεμπροστιάσουν παίκτη του ΠΑΟ τα φερέφωνα του ''Σωλήνα''; Άρα, έκανε πίσω ο ''Σωλήνας'' (το πρόσταξε ο ίδιος καλύτερα) στο ''σεντράρισμα'' του Παππά εξαιτίας της υβριστικής του στάσης κι αυτός είναι ο λόγος που δεν κάλεσε τον Παππά στην Εθνική. Σωστά; Σωστά. Τώρα όμως, μετά την "επιθυμία" των παικτών του Ολυμπιακού να εξαιρεθούν από την κλήση του Σκουρτόπουλου, πώς αναμένεται να αντιδράσει ο Βασιλακόπουλος;
1. Θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να καλέσει τον υβριστή Παππά για να συμπληρώσει τις κλήσεις;
2. Θα τιμωρήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού σε περίπτωση που δεν ανταποκριθούν στις κλήσεις;
3. Θα ακολουθήσει πρωτόγνωρες πρακτικές και θα παραστήσει ότι δεν ασχολείται με τους συγκεκριμένους;
 
Έχουμε και δεύτερο θέμα: Χρυσόστομος (Τόμι) Σχοινάς εναντίον Δημήτρη Παύλου Γιαννακόπουλου. Αγωγή του Σχοινά κατά του Τράκη για τις προ διετίας βωμολοχίες και δημόσιες απειλές εντός γηπέδου (φυσικά) στους τελικούς ''αιωνίων'' της Α1. Το "αισθησιακό" της υπόθεσης δεν είναι φυσικά η αγωγή του Τόμι ή η συμπεριφορά του Τράκη, αλλά κάτι που σηκώνει πολλές δεύτερες και τρίτες σκέψεις. Ποιον κάλεσε ως μάρτυρα υπεράσπισης (του) ο Τράκης; Τον Βαγγέλη Παπαλιό, εκδότη του All Star Basket. Το All Star Basket που περιλαμβάνει ως γνωστόν το λαμπρό νεανία Νίκο Συρίγο της ''Πράσινης'' στο ρόστερ του. Αναμενόμενο; Διαβολικό σενάριο! Σημείωση εκ των έσω: O Τόμι έχει εκμυστηρευτεί σε δικούς του κύκλους ότι θα πάει την υπόθεση μέχρι τέλους. Γιατί όμως χαρακτηρίζουμε ''αναμενόμενη'' τη συμπεριφορά του Παπαλιού;
 
Στο πρόσφατο τεύχος του All Star Basket, υπάρχει ένα αφιέρωμα 6 σελίδων με τίτλο "έργα και ημέρες" του Παππά. Υποτίθεται ότι θα ήταν ένα θέμα που θα κράζει τον παίκτη. Το θέμα όμως κλήθηκε να γράψει ο Νίκος Συρίγος, ως πρωτοπαλλήκαρο του επωνύμου φιλάθλου της ΚΑΕ ΠΑΟ, κυρίου Τράκη. Ενώ λοιπόν όλη η πιάτσα γνωρίζει ότι τον έχει χώσει υπεύθυνο των DPG media, αντί να αναλάβει άλλος να γράψει το κείμενο, το αναθέτουν στο Συρίγο. Είναι σαν να βάζουν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Προφανώς και δεν γίνεται να γράψει ο Συρίγος ο,τιδήποτε μεμπτό κατά του Παππά, αφού αποτελεί περιουσιακό στοιχείο του αφεντικού του. Σαν να βάλει ο Μαρινάκης τον Τσουκαλά να κράξει τον Παπανικολάου. Γίνεται; Δεν γίνεται. Αντί λοιπόν για το αναμενόμενο και προβλεπόμενο κράξιμο, μας προκύπτει ένα καθώς πρέπει ξέπλυμα με λευκαντικό και μπόλικο μαλακτικό. Χωρίς καν απορρυπαντικό. Ποιο είναι το αυτονόητο στην υπόθεση; Ότι ο Τράκης απλώνει τα πλοκάμια του ΚΑΙ στο All Star Basket σταδιακά, με τον Νίκο Συρίγο, σε σημείο που να δίνει γραμμή για τα περισσότερα κείμενα που αφορούν την ομάδα του. Λογικό κατά μία έννοια βέβαια, χωρίς να κακίζω τον Καρύδα, επειδή με τόσες χορηγίες, διαφημίσεις και διαγωνισμούς, ήταν αναπόφευκτο ότι θα συνέβαινε κάτι αντίστοιχο όταν η πίεση στα ντελαβάλ έφτανε στο κόκκινο.
 

 

 
 
Και το πιο ''ισορροπημένο'' editorial.
 
 
Κλείνουμε με το θέμα που προέκυψε εσχάτως και αφορά το Λουκά Μαυροκεφαλίδη.
 
 

 
Ο παίκτης της Λιέτουβος Ρίτας ρωτήθηκε γιατί δεν καλείται εδώ και χρόνια στην Εθνική Ανδρών, αποδίδοντας το γεγονός στην Ομοσπονδία: "Η σχέση μου με την ομοσπονδία είναι μπερδεμένη. Για την ακρίβεια, δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτούς τους ανθρώπους. Πίστεψέ με, αυτή την άποψη δεν την έχω μόνο εγώ στην Ελλάδα. Στο παρελθόν είχαμε πολλά προβλήματα, μου συμπεριφέρθηκαν άσχημα και άδικα. Κάτι από το οποίο δεν κέρδισα ούτε εγώ ούτε αυτοί. Δυστυχώς, αυτή είναι η πραγματικότητα", εξήγησε πριν ερωτηθεί για το αν περιμένει να ακούσει μία "συγγνώμη" για να επιστρέψει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: "Δεν θα ζητήσουν ποτέ συγγνώμη. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην ομοσπονδία πιστεύουν ότι όλος ο κόσμος γυρίζει γύρω από αυτούς".
 
Έτσι εξηγείται επομένως η επιλογή Βουγιούκα αντί του Μαυροκεφαλίδη από τον ΠΑΟ, στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι. Υπάρχει γραμμή για συγκεκριμένους παίκτες. Οι "αντισωληνικοί" δεν βολιδοσκοπούνται μεταγραφικά, δεν αγγίζονται καν απ'τον Τράκη.
 
Να ξέρουμε το τι μας γίνεται ως Ολυμπιακοί...
 
Y.Γ. Νέο υλικό από Νίκο Συρίγο.
 

Σχόλια

Εικόνα giorg7

Στο contra.gr του Golendri24 o ΑΡΔακας Ψαρράκης αποθεώνει τράκη και λέει ότι ''οι παίχτες του Ολυμπιακού είναι υπόλογοι σε μεγάλη μερίδα του φίλαθλου κόσμου'' και ποιο πάνω κοτσάρει και τη κλασική ατάκα κάθε ΑΡΔ για τη''κοινή γνώμη''.Μπράβο στη διοίκηση και τους παίχτες που δε μάσησαν από τις απειλές και δε θα πάνε στη γελοιότητα της ΦΙΒΑ του Βαζελακόπουλου σε αντίθεση με τους σαλίγκαρους της ζέλας.

Εικόνα ThomasK

Μπράβο στον Σχοινά που τόλμησε την αγωγή
κατά του τραμπούκου.

'Οσο για την ΕΟΚ και τη δικτατορία Βασιλακόπουλου
και Τράκη πολύ φοβάμαι πως δεν θα ξεμπερδέψουμε
ούτε εάν ο πρώτος αφήσει τον μάταιο τούτον κόσμο.
Είτε θα επιστρέψει ως βαμπίρ ή walking dead είτε θα
μας φορτωθεί κάποιος Τρακόπουλος.