Πανστρατιά υπέρ του Μελισσανίδη



Γράφει ο Κακός Γαύρος
 
Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις για το θέμα του γηπέδου Μελισσανίδη στα Νέα Φιλαδέλφεια, μέσα από την αρθρογραφία του μαχητικού site http://www.eksegersi.gr
 
Ακολουθούν λεπτομέρειες από τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την έγκριση της ΜΠΕ που αφορά στην κυκλοφοριακή μελέτη των οδών  πέριξ του γηπέδου (ουσιαστικά την  υπογειοποίηση της οδού Πατριάρχου Κων/νου και της οδού Φωκών).
 
Τρία είναι τα σημαντικά ζητήματα που προκύπτουν.
 
ΠΡΩΤΟ. Επανεμφάνιση Σγουρού ! Ναι ! Του Σγουρού ! Από τους πρώτους που συνέλαβαν την αξία της κατασκευής του γηπέδου του Μελισσανίδη. Άντε να τον ξεπέρασε σε διανοητική ταχύτητα ο Σαμαράς. ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ και οι δυο τους. Ίσως να εντυπωσιάστηκαν από τη ρητορική ικανότητα του τίγρη των φρίσκις ή από τα σουβλάκια του Αβραάμ στο Άγιο Διονύση. Πάντως στην υπόθεση του γηπέδου, προστατευόμενοι μάρτυρες δεν εμφανίστηκαν. .. Ακόμα….
Ο Σγουρός λοιπόν που φιλοδοξεί να ξαναγίνει Περιφερειάρχης για να σώσει την Αττική , στρίμωξε την  Δούρου, επειδή λέει καθυστέρησε στην έγκριση της Μελέτης. Είναι και βιαστικός ο κερατούκλης. Με το συγκεκριμένο κρατικοδίαιτο παράσιτο θα έχουμε την ευκαιρία να ξανασχοληθούμε αν εκλεγεί. Πάμε να δούμε τα επόμενα.
 
ΔΕΥΤΕΡΟ. Νέο πουλέν έσκασε μύτη. Η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Αθήνας Ερμίνα Κυπριανίδου. Χημικός στο επάγγελμα και από χρόνια στο Συνασπισμό και στο ΣΥΡΙΖΑ. Μιλάμε για πολύ ριζοσπαστικό άτομο. Τόσο Ριζοσπαστικό που ούτε αυτή μπόρεσε ν’ αντισταθεί στα αρώματα που έρχονται από τον Αγιο Διονύση. Για τα σουβλάκια του Αβραάμ μιλάμε πάντα. Μη πάει το βρώμικο μυαλό σας αλλού. Άντε το πολύ να την πήρε κανα τηλέφωνο ο Φλαμπουράρης ή ο Πάντζας. Για να τσικνίσουν….
Η εν λόγω ριζοσπάστρια απεφάνθη (μετά από έρευνα; Δημοσκόπηση; Επικοινωνία με skype; περιήγηση σε ιστοσελίδες και προφίλ ένθερμων υποστηρικτών του γηπέδου πανελλαδικά; Ποιος ξέρεις πόθεν πως…) ότι «από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Λευκάδα μέχρι τα πέρατα της χώρας, όλος ο κόσμος ζητάει να γίνει το γήπεδο!».
Προφανώς καταφθάνουν εκατομμύρια sms, emails, επιστολές ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ του Γηπέδου, στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Δεν υπάρχουν λόγια από την ατράνταχτη συριζεικη επιχειρηματολογία. Βασική αρχή: ΟΛΑ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΣΟΥ ΝΙΑΟΥ.
 
Αφήσαμε για το τέλος το ΤΡΙΤΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. Νομίζετε ότι η Περιφέρεια θα δαπανήσει μόνο τα 20 εκατομμύρια (που μεταφέρονται από εποχής Σγουρού στους προϋπολογισμούς της περιφέρειας) για την κατασκευή του γηπέδου; BIG MISTAKE ! Η περιφέρεια θα πρέπει να βρει κονδύλια ΚΑΙ για τα έργα οδοποιίας. Ξέρετε τώρα… Με διαφάνεια οι αναθέσεις. Χωρίς μίζες, σακούλες, βαλίτσες και συναφή καπιταλιστικά εργαλεία διαφθοράς. Για χάρη του ΝΙΑΟΥ λοιπόν, το ελληνικό κράτος θα δαπανήσει ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. Ίσως δοθεί και επίδομα ενοικίου στο Βάκη για την καντίνα του έξω από την Αγια Σοφιά…
  
 
Ο Σγουρός έβγαλε και ανακοίνωση για να επικρίνει τη διοίκηση Δούρου «για πολύμηνη καθυστέρηση στην έγκριση της μελέτης» (για την υπογειοποίηση που θα εξυπηρετήσει το γήπεδο Μελισσανίδη στη Νέα Φιλαδέλφεια) και «για το γεγονός ότι χρειάστηκε για άλλη μια φορά η συνδρομή της αντιπολίτευσης (5 σύμβουλοι της παράταξης Δούρου καταψήφισαν και αρκετοί απουσίαζαν) για να δοθεί το πράσινο φως στη σχετική ΜΠΕ του έργου, που συνδέεται άμεσα με την κατασκευή του γηπέδου και την αναμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου».
Τη δόξα, βέβαια, την έχει πάρει η Δούρου που μέσα σε μικρότερο χρονικό διάστημα φρόντισε να κάνει υπέρ των συμφερόντων του Μελισσανίδη περισσότερα από τον Σγουρό (γι' αυτό και ο καπιταλιστής είπε κάποτε ότι θα ονομάσει το γήπεδο «Αρένα Δούρου»). Ομως ο Σγουρός έχει ανακοινώσει ότι θα ξαναδιεκδικήσει την περιφέρεια και θέλει να έχει τη στήριξη του «αφεντικού» για να αυξήσει τις πιθανότητές του να εκθρονίσει τη Δούρου. Κοντολογίς, στου Μελισσανίδη την ποδιά σφάζονται νιές και παλικάρια…
 
Αυτή τη φορά η διαδικασία έγινε χωρίς την… ευγενική παρέμβαση των γνωστών τραμπούκων. Αλλωστε, ο δήμος Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας αρνήθηκε να παραστεί και έστειλε τις απόψεις του γραπτά, διαμαρτυρόμενος «για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο περασμένο Περιφερειακό Συμβούλιο και κυρίως για το γεγονός ότι η εντελώς απρόκλητη σε βάρος μας βίαιη επίθεση, από ανθρώπους που συνόδευαν την αντιπροσωπεία της ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕ, αποσιωπήθηκε στην ανακοίνωση του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου». Οπότε οι τραμπούκοι δεν είχαν ποιον να τραμπουκίσουν και τ' αφεντικά τους απέσυραν. Για μια ακόμα φορά φάνηκε καθαρά ότι ο στρατός των τραμπούκων ποτέ δεν κινείται «εξ ιδίας βουλήσεως» ή «παρορμητικά», αλλά πάντοτε εκτελεί εντολές.
 
Η αντιπεριφερειάρχης κεντρικού τομέα της Αθήνας Ερμίνα Κυπριανίδου, που σήκωσε το βάρος από πλευράς παράταξης Δούρου, επιστράτευσε το… αποστομωτικό επιχείρημα ότι από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Λευκάδα μέχρι τα πέρατα της χώρας, όλος ο κόσμος ζητάει να γίνει το γήπεδο! Ε, αφού «όλος ο κόσμος» ζητάει να γίνει το γήπεδο, ας πάει στα κομμάτια μια ολόκληρη πόλη, ένας παραδοσιακός οικισμός, ένα άλσος κτλ. Η γνώμη των κατοίκων της Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας δεν μετράει. Ο «κόσμος από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από τη Λευκάδα μέχρι τα πέρατα της χώρας» είναι, φυσικά, μια κατασκευή. Αντίθετα, ο κόσμος της Φιλαδέλφειας, της Χαλκηδόνας, της Νέας Ιωνίας δεν είναι κατασκευή. Και σ' ένα θεσμικό όργανο, όπως είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο, θα έπρεπε να λαμβάνεται υπόψη η έκφραση γνώμης αυτού του κόσμου. Τυχαίο είναι ότι σε όλα τα όργανα του δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, από τα τοπικά συμβούλια μέχρι την επιτροπή διαβούλευσης και από την επιτροπή ποιότητας ζωής μέχρι το δημοτικό συμβούλιο, δε βρέθηκε ούτε μία θετική ψήφος υπέρ της υπογειοποίησης;
 
Ομως, όταν η γνώμη του κόσμου και των τοπικών θεσμικών οργάνων δε συμφωνεί με τις απαιτήσεις ενός καπιταλιστή, τόσο το χειρότερο για τον κόσμο. Οταν η κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου (που έχει γίνει από την προηγούμενη δημοτική αρχή και ως τώρα περίμενε τη χρηματοδότησή της από την περιφέρεια για να εφαρμοστεί) δε συμφωνεί με τις απαιτήσεις της κυκλοφοριακής μελέτης που έφτιαξε η εταιρία του Μελισσανίδη, τόσο το χειρότερο για την κυκλοφοριακή μελέτη. Οπως είπε η αντιπεριφερειάρχης, «δεν πείθει» η κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου! Λογικά! Μια ολόκληρη πόλη πρέπει να προσαρμοστεί σε ένα ιδιωτικό γήπεδο.
 
Ο Σγουρός άρχισε την πίεση στη διοίκηση Δούρου: Η υπογειοποίηση, «ως αυτονόητο αναγκαίο συνοδό έργο υποδομής, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν την κατασκευή του γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια». Δηλαδή, η περιφέρεια θα πρέπει να εξασφαλίσει κονδύλια για να χρηματοδοτήσει την υπογειοποίηση, όπως τη θέλει ο Μελισσανίδης, και να του δώσει και τα 20 εκατ. για το γήπεδο. Αλήθεια, πώς θα δοθούν λεφτά για ένα έργο που έχει ως συγκύριο έναν ιδιώτη;
 
ΥΓ. Για την ιστορία, τη ΜΠΕ υπερψήφισαν η πλειοψηφία της παράταξης Δούρου και οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Καταψήφισαν οι παρατάξεις του Περισσού, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η Ανάσα για την Οικολογία και οι ανεξαρτητοποιηθέντες από την παράταξη Δούρου.
 
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Σχόλια

Εικόνα John Zolo

Γιατι παραξανευεστε ;
Κι εμεις στην υπηρεσια του νιαουρη ειμαστε...δεν το εχετε καταλαβει ;
Δεν βλεπετε την ομαδα που δεν βλεπεται...; Ολοι γι'αυτον αγωνιζομαστε !!
Το καφενειο Θρυλος επαιζε με την πρασινη παιδικη χαρα και εφερε 1-1...
Ολοι και ολα για την Κουλα...

Δεν πρεπει να γραψω αλλα...

Εικόνα takis xwsiar

Και υποψιν ότι πανε να πεσουν όλα αυτά τα κονδυλια στον επομενο προυπολογισμο που πρεπει να είναι πιο σφικτος από τον φετινο,διαφορετικα εχουν ηδη ψηφισει μειωση συνταξεων και αφορολογητου!

Εικόνα savvas gridlock

''στου Μελισσανίδη την ποδιά σφάζονται νιές και παλικάρια''

Έτσι είναι. ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στέκονται σούζα στις χορηγίες του ΟΠΑΠ. Πολιτικά κόμματα με ''ήθος'' κατά τα άλλα, σου λένε ''εσύ γιατί δεν πας να ψηφίσεις; Γιατί δεν ασχολείσαι;''. Με τι να ασχοληθώ ρε κατακάθια, με τη σαπίλα; Με το βόρβορο; Με ένα 50άρικο σας σέρνει από τη μύτη ο κάθε επιχειρηματίας, ξεφτιλισμένοι.

Εικόνα John Zolo

Σαββα μου, και ο Μαρινακης (μας) ; Τι κανει ο Προεδρος (μας) ;
Μηπως τα εχει ξεπουλησει ολα στο βωμο της πολιτικης και των επιχειρησεων ;
Δεν μπορει η ομαδα να σερνεται ετσι πια ; Ουτε για προπονηση δεν πανε ; Δηλ. αν επαιζαν στην Θεσ/νικη ποσα θα τρωγανε ;
Καποιος Σαββα βαζει τα συμφεροντα του πανω απο την ιστορια και την φανελλα του Θρυλου και αυτος δεν ειμαι εγω ουτε εσυ...