ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2017-18



Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκαν στο επίσημο site της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο ισολογισμός, μαζί με τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις, οι οποίες αφορούν την χρήση της σεζόν 2017-18 για την εταιρεία (ΠΑΕ) και τον Όμιλο με όλες τις εταιρείες μέσα (ΠΑΕ+ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ). Αφού σας παραπέμψουμε να διαβάσετε παλαιότερα οικονομικά μας άρθρα (ειδικά αυτό εδώ), ώστε να μην υπάρξουν παρερμηνείες σχετικά με το περιεχόμενο των εννοιών που χρησιμοποιούνται, ας δούμε βήμα-βήμα τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός, όπως αυτά αποτυπώνονται στις 30 Ιουνίου 2018, έπειτα από τον έλεγχο που διενήργησε ο ορκωτός λογιστής της Deloitte, Γιώργος Μπουρνής.

 
Η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Ολυμπιακός παρέμεινε σταθερή, όπως και πέρυσι, αν κι αυτό είναι πολύ πιθανό να αλλάξει, αφού ανακοινώθηκε μείωση μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκ. ευρώ, όπως έχουμε δει. Προσωρινά λοιπόν, το 73,36% των μετοχών της ΠΑΕ ανήκουν στην ABISSO HOLDINGS, την κυπριακή Ltd συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη (οι μετοχές είναι εκεί για προστασία από πιστωτές, ή για αποφυγή εμπλοκής στην ΠΑΕ αν υπάρξει το ο,τιδήποτε κατά του προέδρου, κακή ώρα όπως πάνε να τον μπλέξουν εδώ και χρόνια σε διάφορα μέτωπα, εντός κι εκτός ποδοσφαίρου...), 13,48% των μετοχών ανήκουν στο Σωκράτη Κόκκαλη και ποσοστό 3,16% σε μικρομετόχους.
 
 
ΠΕΡΥΣΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE ΚΙ ΑΥΞΗΣΕ ΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΑ ΚΑΤΑ 24 ΕΚ. ΕΥΡΩ, ΑΠΟ 32 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2016-17 ΣΕ 56 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017-18. ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, Η ΠΑΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ ''ΜΠΗΚΕ ΜΕΣΑ'' ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤΑ 8 ΕΚ. ΕΥΡΩ. ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ, ΤΟ ΗΛΙΘΙΟ, ΓΕΛΟΙΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ''Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE'', ΠΑΕΙ ΠΕΡΙΠΑΤΟ.
 
Τι να ''παντελονιάσει'' εξάλλου ένας άνθρωπος που όπως βάλαμε χθες στα social media που ελέγχουμε, ολοένα κι ανεβαίνει στη Lloyd's list, την ετήσια κατάταξη των 100 πιο σημαντικών προσώπων παγκοσμίως στη ναυτιλία. 66ος πέρυσι, 59ος φέτος. Στην ίδια αυτή λίστα υπάρχουν άλλοι 8 Έλληνες εφοπλιστές πάνω από το Μαρινάκη κι άλλοι 5 κάτω από αυτόν. Τα ονόματα των ''μεγαλοεφοπλιστών'' Δημήτρη Μελισσανίδη-Νικόλα Πατέρα δεν υπάρχουν ΠΟΥΘΕΝΑ. Το γιατί, ας μας το εξηγήσουν οι δεκάδες δημοσιογράφοι που συντηρούνται από αυτούς, έμμεσα ή άμεσα.
 
 
Όπως αναφέρεται στον ισολογισμό, στη φωτό που ειδαμε πιο πάνω, τα ''ίδια κεφάλαια'', τα οποία προκύπτουν αν αφαιρέσουμε από το μετοχικό κεφάλαιο (τα χρήματα που έχουν βάλει στην ΠΑΕ από τις περιουσίες τους οι μέτοχοι) τις ζημίες που γράφει κάθε χρόνο η ΠΑΕ, έπεσαν στα 9,5 εκ. ευρώ, αφού υπήρξε ζημία ύψους 8 εκ. ευρώ κατά την περίοδο 2017-18. Αυτή είναι μία από τις αιτίες για τις οποίες αποφασίστηκε ''μείωση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 60 εκ. ευρώ''.
 
 
Στις διατάξεις του άρθρου 47 του Κ.Ν. 2190/1920 ορίζεται ότι:
"Σε περίπτωση που το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας γίνει κατώτερο από το μισό (1/2) του μετοχικού κεφαλαίου, το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται να συγκαλέσει τη Γενική Συνέλευση, μέσα σε προθεσμία έξι μηνών από τη λήξη της χρήσης, που θα αποφασίσει τη λύση της εταιρίας ή την υιοθέτηση άλλου μέτρου"
. Αυτό έγινε και στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, έπειτα από τη ζημία της περυσινής περιόδου, αλλά όπως είπαμε ίσως δοθεί με αυτόν τον τρόπο στο μέλλον και η ευκαιρία στο Βαγγέλη Μαρινάκη να αυξήσει το ποσοστό των μετοχών του στην ΠΑΕ, με μία ελεγχόμενη αύξηση κεφαλαίου, την οποία θα καλύψει ο ίδιος. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, πάντως, είναι το ότι από την στιγμή που τα ''ίδια κεφάλαια'' είναι θετικά, έστω μειωμένα, αλλά στο ύψος των 9,5 εκ. ευρώ,
 
Η ΠΑΕ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΚΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΒΑΖΕΙ ΚΙ ΑΛΛΑ, ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ.
 
 
Αναλύουμε τα έσοδα της ''εταιρείας'', δηλαδή της ΠΑΕ. Υπήρξε μία αύξηση των εισπράξεων από τα εισιτήρια, από 4,7 εκ. ευρώ τη σεζόν 2016-17 σε 5,7 εκ. ευρώ κατά την περασμένη περίοδο, αύξηση δηλαδή κατά 21,5%. Αυξήθηκαν και τα έσοδα από ''χορηγίες-διαφημίσεις'' κατά περίπου 1 εκ. ευρώ, από 11,7 εκ. σε 12,6 εκ. ευρώ, αλλά έπεσαν κατά 1,2 εκ. ευρώ τα έσοδα από ''τηλεοπτικά δικαιώματα'', αφού η NOVA μείωσε το ποσό που έδινε στην ΠΑΕ μας για τα ματς της Superleague από 6 εκ. σε 4,8 εκ. ευρώ. Τα ''έσοδα από την UEFA'' ανέβηκαν από 8,7 εκ. ευρώ σε 31,5 εκ. ευρώ, αύξηση κατά περίπου 23 εκ. ευρώ δηλαδή, λόγω της συμμετοχής της ομάδας στους ομίλους του Champions League.
 
 
Βλέπουμε ότι η ''δαπάνη παροχών ποδοσφαιριστών'', για τα συμβόλαια δηλαδή των παικτών μας, έπεσε από τα 26,2 εκ. ευρώ στα 19,8 εκ. ευρώ, μείωση κατά 6,4 εκ. ευρώ, ποσοστιαία κατά 25% περίπου. Κατά το ίδιο ποσοστό όμως ανέβηκε η ''δαπάνη παροχής λοιπών εργαζομένων'' στην ΠΑΕ μας, από 7,94 εκ. σε 9,87 εκ. ευρώ, περίπου 2 εκ. ευρώ πάνω σε απόλυτο νούμερο. Τα χρήματα που δόθηκαν σε ομάδες για μεταγραφές παικτών, τα οποία αναλογούν λογιστικά στην χρήση αυτής της σεζόν, ανέβηκαν από 10,77 εκ. σε 13,65 εκ. ευρώ, αύξηση κατά περίπου 3 εκ. ευρώ ή σε ποσοστό 26,7%. Βλέπουμε επομένως ότι ''έφυγαν'' χρήματα από τις τσέπες των ποδοσφαιριστών και πήγαν σε λοιπούς υπαλλήλους της ΠΑΕ, αλλά και σε ομάδες για απόκτηση άλλων παικτών, το καλοκαίρι του 2017. Bάσει transfermarkt πάντοτε, προκύπτει ότι η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξόδεψε 21,4 εκ. ευρώ σε ομάδες για απόκτηση παικτών και εισέπραξε 22,95 εκ. ευρώ από πωλήσεις παικτών, με την πώληση του Ρέτσου στη Λεβερκούζεν να κυριαρχεί, όπως είναι φυσικό.
 
 
 
Στον ισολογισμό της ΠΑΕ, τα πράγματα αποτυπώνονται περίπου έτσι, αφού φαίνεται ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις παικτών διαμορφώθηκαν στα 27,2 εκ. ευρώ, κάτι λογικό, αν πούμε ότι η μεταγραφή του Ρέτσου εν τέλει κόστισε αρκετά περισσότερα χρήματα από τα 17,5 εκ. ευρώ που αναφέρει το transfermarkt και οι δαπάνες για να λυθούν συμβόλαια παικτών και να φύγουν, μαζί με τις αποζημιώσεις  που πήραν, έφτασαν τα 7,7 εκ. ευρώ,
 
 
με τις ''πληρωμές για κτήση ποδοσφαιριστών'', σε ταμειακό επίπεδο, να ανεβαίνουν στα 23,7 εκ. ευρώ από 17,9 εκ. ευρώ την περίοδο 2016-17. Αύξηση κατά 32,4% δηλαδή...
 
 
Η ΠΑΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, ΑΥΤΟ ΤΟΥ 2017, ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΩΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ, ΜΕ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΟΣΤΟΣ. ΚΑΘΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018 ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕ Η ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΕΚ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΕΛΙΑ...
 
Τώρα που τα βάλαμε ΟΛΑ κάτω, πρέπει να μας μείνει το ότι
 
ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2017-18 ΗΤΑΝ 83,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΗΤΑΝ 91,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ.
 
 
Η ΠΑΕ ΕΧΕΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
 
Αν μάλιστα δούμε το σύνολο των βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων, σε σχέση με το κυκλοφορούν ενεργητικό,
 
 
θα διαπιστώσουμε πως όχι μόνο δεν ισχύει η προϋπόθεση ''διπλάσιο κυκκλοφορούν ενεργητικό'', η οποία παρατηρείται στις υγιείς χρηματοοικονομικά εταιρείες (σε αυτές που αποφέρουν κέρδη δηλαδή στους μετόχους τους....), αλλά οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις είναι κατά μιάμιση φορά μεγαλύτερες, 47 εκ. ευρώ έναντι 27,5 εκ. ευρώ αντίστοιχα. Ρευστότητα σε σημείο να δημιουργηθούν κέρδη στο ''μαγαζί'' που λέγεται ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΔΕΝ υπάρχει.
 
ΑΣ ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ''ΟΛΥΜΠΙΑΚΑΡΕΣ'' ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΕΣΧΑΤΩΣ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΚΑΙ ''ΔΑΚΡΥΣΕ Η ΑΣΟΕΕ''. ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΚΕΡΔΗ ΣΤΗΝ ΠΑΕ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ''ΘΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑΣΕΙ'' Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ, ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΥΝ ΖΗΜΙΕΣ. Η ΠΑΕ, ΟΣΑ ΕΣΟΔΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ, ΤΑ ΞΟΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.
 
 
Βλέπουμε τα έξοδα που έχει η ΠΑΕ για τη διοργάνωση των αγώνων στο γήπεδο ''Καραϊσκάκης'', τις χορηγίες που δίνει δεξιά κι αριστερά, τη συντήρηση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί, αλλά κι ό,τι συμπεριλαμβάνεται στο κονδύλι ''λοιπά λειτουργικά έξοδα'', το οποίο μάλιστα φέτος έφτασε στα 19,2 εκ. ευρώ, από τα 12,2 εκ. ευρώ της σεζόν 2016-17.
 
Η ΠΑΕ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ INTERNET ΚΙ ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΟΤΕΦΤΕΡΟ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ, ΤΥΠΟΥ ''ΤΟΣΑ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΡΕΤΣΟ, ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΜΙΑ 3ΟΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ;''.
 
 
Η ΠΑΕ έχει ελεγχθεί πλήρως από τις φορολογικές Αρχές του τόπου μας μέχρι το 2016 και για τις 2 τελευταίες σεζόν που δεν υπήρξε έλεγχος, σχημάτισε από μόνη της πρόβλεψη, την οποία ενσωμάτωσε στον προϋπολογισμό, με τις σωρευμένες μεταφερόμενες φορολογικές ζημίες να φτάνουν στο ύψος των 12,7 εκ. ευρώ και να καθίσταται έτσι αδύνατος ο καταλογισμός επιπλέον προστίμων, σε ενδεχόμενο εντοπισμό φορολογικών παραβάσεων. Πολύ θα θέλαμε να δούμε αντίστοιχη ''συμμόρφωση'' και των υπολοίπων ΠΑΕ, αλλά και ΚΑΕ της χώρας μας, στη νομοθεσία που έχει ΔΙΑΛΥΣΕΙ φορολογικά κι ασφαλιστικά το μέσο επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στα μέρη μας. Η ΠΑΕ μας αποτελεί ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ κι ελέγχεται ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΙΓΜΗ από τον καθένα. Οι υπόλοιποι πληρώνουν όλα όσα πρέπει, εκεί που πρέπει;
 
 
Τα ''μη ανακτήσιμα ποσά'' για την ΠΑΕ, τα οποία περιμένει να πάρει, αλλά προβλέπει η ίδια ότι εν τέλει δεν θα τα πάρει, είναι 3,8 εκ. ευρώ. Διαμόρφωσε πρόβλεψη γι'αυτά, είναι καλυμμένη, αλλά τα ''κανόνια'' που έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά από αυτούς που δεν πληρώνουν αυτά που οφείλουν, δεν γίνεται να μην επηρεάσουν την ΠΑΕ μας κι οποιαδήποτε εταιρεία δραστηριοποιείται στη χώρα μας.
 
 
Μέσω factoring η ΠΑΕ εκχώρησε σε τρίτους απαιτήσεις ύψους 7 εκ. ευρώ που έχει η ίδια από πελάτες της, ώστε να μην την ''ταλαιπωρούν''. Ακόμη κι αν δεν εξοφληθούν οι ''τρίτοι'' από τους πελάτες της ΠΑΕ μέχρι την καθορισμένη ημερομηνία, η ΠΑΕ είναι καλυμμένη, έχει σχηματίσει πρόβλεψη στον ισολογισμό της.
 
 
Από 130 οι υπάλληλοι της ΠΑΕ έφτασαν τους 137 κι από 167 οι υπάλληλοι γενικά του ομίλου έφτασαν τους 176. Δεν είναι μικρός ο αριθμός των ανθρώπων που δουλεύουν για τον Ολυμπιακό, έτσι;
 
 
Εστιάζουμε στο κονδύλι ''προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών''. Από 1,88 εκ. ευρώ τη σεζόν 2016-17, η ΠΑΕ έδωσε 3,22 εκ. ευρώ τη σεζόν 2017-18 στον Ερασιτέχνη μας.
 
Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΜΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΤΗΡΕΙ 17 ΤΜΗΜΑΤΑ.
 
 
Στις εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις, γίνεται αναφορά στην γνωστή διαμάχη με την Τράπεζα Κρήτης. Το Εφετείο του Πειραιά δικαίωσε την Τράπεζα κι επιδίκασε ποσό 22,7 εκ. ευρώ στην Τράπεζα τον Ιούνιο του 2016, ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλει η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η ΠΑΕ προσέφυγε στον Άρειο Πάγο για να μπλοκάρει αυτή τη διαδικασία. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε στις 22 Ιανουαρίου 2018 και το ανώτατο δικαστήριο της Ελλάδος ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ την αίτηση αναιρέσεως, με αποτέλεσμα να οριστεί δικάσιμος για να συζητηθεί η υπόθεση στις 19 Νοεμβρίου του 2018. Αναμένουμε την απόφαση. Μέχρι τότε η ΠΑΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΕ. Αν τώρα ο Άρειος Πάγος δικαιώσει την Τράπεζα, η απόφαση θα καταστεί αμετάκλητη, οπότε θα δούμε το τι θα γίνει, αν και πώς θα πληρωθεί το οποιοδήποτε ποσό. Εμείς εδώ πάντως πιστεύουμε ότι ΔΕΝ θα συμβεί αυτό, αφού δεν γίνεται να έχουν αποτρελαθεί οι κορυφαίοι δικαστές της Ελλάδος και να βγάλουν μία απόφαση κόντρα σε όσα προβλέπει η νομοθεσία, κόντρα ακόμη και σε όσα έχουν αποφασίσει οι ίδιοι στο παρελθόν.
 
 
Όλα τα παραπάνω υπογράφονται από τον ορκωτό ελεγκτή λογιστή της Deloitte Γιώργο Μπουρνή. Όποιος διαφωνεί σε κάτι, ας μας το εξηγήσει με στοιχεία, αλλιώς ΑΣ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕΙ, γιατί δεν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με γραφικούς τραχανοπλαγιάδες και να αγνοούμε τους επιστήμονες, τους ''ειδικούς'', οι οποίοι εκτός του ότι έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις για να κρίνουν το θέμα, έχουν μπει και στα γραφεία της ΠΑΕ κι έχουν ελέγξει τα έσοδα και τα έξοδά της. Τα πραγματικά, όχι τους μπακαλίστικους υπολογισμούς από την κούτρα του καθενός.
 
Ο Ολυμπιακός μας έχει μία ΠΑΕ που δεν χρωστάει ΟΥΤΕ ΣΕΝΤ ΤΟΥ ΕΥΡΩ στον οποιονδήποτε, ΔΕΝ έχει κέρδη τα οποία ''παντελονιάζει'' ο Μαρινάκης και κάθε καλοκαίρι, είτε παίρνει τα λεφτά του Champions League, είτε δεν τα παίρνει, κάνει μεταγραφές κι ενισχύεται. Αυτό συμβαίνει για ένα και μόνο λόγο.
 
 
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΞ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΙΜΑ...

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Πολύ αξιόλογη ανάλυση του ισολογισμού και γενικά της
οικονομικής κατάστασης και των πεπραγμένων της ΠΑΕ.
Και συν τοις άλλοις μια αποστομωτική απάντηση για τους
φαιδρούς και αντιΟλυμπιακούς προπαγανδιστές και τα
πρόβατά τους.