Ο ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΚΟΥΑΛ, ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΝΤΙΛΕΙΝΙ ΚΙ Ο...ΠΙΤΙΝΟ



Επιστρέφω στην αρθρογραφία μέσω του site μας (πέρα από τη διαχείριση του λογαριασμού μας στο twitter), για να δούμε ορισμένες ειδήσεις που αφορούν τον ''αγαπημένο'' μας ''εξάστερο'', τον μπασκετικό Παναθηναϊκό δηλαδή. Ξεκινάμε με ένα δημοσίευμα της καταλανικής εφημερίδας Mundo Deportivo, το οποίο αφορά την χθεσινή απομάκρυνση-απόλυση του Τσάβι Πασκουάλ από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.
 
 
La destitución de Pascual es el colofón a la serie de desencuentros entre el técnico español y el propietario del equipo, el polémico Dimitris Giannakopoulos. Hace solo unos días el mandamás del Panathinaikos bajó al vestuario tras un partido y, con maneras muy violentas, amenazó a todos los jugadores y entrenadores con una sanción de un mes sin cobrar. Episodios desagradables y tensos como este han hecho que Íñigo Zorzano, ayudante de Pascual, haya tenido que pasar recientemente por el hospital a causa de una crisis de ansiedad. Zorzano no estuvo el domingo en el partido en la pista del PAOK ni este martes en el banquillo en el partido de Madrid.
 
Μετάφραση
 
Η απόλυση του Πασκουάλ είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς παρεξηγήσεων και προστριβών του Ισπανού προπονητή με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, τον εκκεντρικό κι αμφιλεγόμενο Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Μόλις πριν από λίγες μέρες ο επικεφαλής του Παναθηναϊκού κατέβηκε στα αποδυτήρια μετά από ένα παιχνίδι και, με πολύ βίαιο τρόπο, απείλησε όλους τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο με πρόστιμο όσο ο μισθός ενός μηνός για τον καθένα. Τα δυσάρεστα και τεταμένα επεισόδια όπως αυτό οδήγησαν τον Ινίγκο Θορθάνο, βοηθό του Πασκουάλ, να διακομιστεί στο νοσοκομείο πρόσφατα, λόγω μιας κρίσης πανικού. Ο Θορθάνο δεν ήταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού την Κυριακή, στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ούτε την Τρίτη, στο παιχνίδι της Μαδρίτης με τη Ρεάλ.
 
Εμείς ξέρουμε ότι μετά το ματς με την Νταρουσάφακα στο ΟΑΚΑ την προηγούμενη Παρασκευή, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ως ''επώνυμος φίλαθλος'' της ΚΑΕ ΠΑΟ, εξέφρασε την ''έντονη δυσαρέσκειά του'' για την εμφάνιση της αγαπημένης του ομάδας. Τώρα μαθαίνουμε κι άλλες, πολύ ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Αλήθεια, για ποιο λόγο όλα αυτά δεν διέρρευσαν σε κάποιο ελληνικό ΜΜΕ; Πώς τα πληροφορήθηκε ο συντάκτης της καταλανικής εφημερίδας και δεν τα έμαθαν οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του μπασκετικού Παναθηναϊκού; Μία ''κρίση πανικού'' δεν είναι κάτι απλό, για να το προσπεράσει κάποιος. Ο βοηθός του Πασκουάλ Θορθάνο κατέρρευσε και διακομίζεται ακόμη και σήμερα, 7 μέρες μετά το περιστατικό, στο νοσοκομείο. Αυτό συνέβη άραγε λόγω του στρες που του δημιουργήθηκε από τις...φωνές του Δημήτρη Γιαννακόπουλου; Μήπως έγινε κάτι βαρύτερο εκ μέρους του ''επωνύμου φιλάθλου'' κι αυτό...δεν πρέπει να μαθευτεί τώρα; Τι ακριβώς εννοεί ο δημοσιογράφος της καταλανικής εφημερίδας όταν γράφει ότι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απείλησε τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο ''με πολύ βίαιο τρόπο'';
 
ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΟΠΛΟ ΜΑΖΙ ΤΟΥ Ο ΤΡΑΚΗΣ, ΟΤΑΝ ΜΠΟΥΚΑΡΕ ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟ;
 
Ερώτηση κάνουμε και σε καμία περίπτωση δεν υιοθετούμε αυτό το σενάριο, επειδή κάποιους μήνες πριν, ο συνεργάτης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο sdna.gr και φίλος του, Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'', πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, μπηκε με όπλο στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για να διαμαρτυρηθεί για την ακύρωση ενός γκολ του ΠΑΟΚ. Μήπως έβαλε ιδέες ο Ιβάν στον Τράκη; Αν ισχύει αυτό το σενάριο, καταλαβαίνουμε το γιατί κατέρρευσε ο Θορθάνο, αλλά και το γιατί αυτό δεν διέρρευσε προς τα έξω, από Έλληνες μπασκετικούς δημοσιογράφους. Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα, όλοι θέλουμε να τα περάσουμε με την οικογένειά μας και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα, είτε στο σπίτι μας, είτε σε χώρο που εμείς θα επιλέξουμε. Σίγουρα κανείς μας δεν θέλει να βρεθεί τέτοιες μέρες σε κάποιο νοσοκομείο, από το πολύ φαΐ εννοούμε, για να μην παρεξηγήσει κανείς αυτά που γράφουμε.

 
Αφού ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς δεν δεχόμαστε ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ότι μπήκε με όπλο στα αποδυτήρια ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, εφόσον δεν έχουμε στοιχεία επ'αυτού, προχωρούμε σε όσα έγραψε χθες στο προφίλ του στο twitter ο μπασκετμπολίστας Μάλκολμ Ντιλέινι, γνωστός γκαρντ από τη θητεία του στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά και στους Ατλάντα Χοκς του ΝΒΑ, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στην Κίνα.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εν ολίγοις, ο Ντιλέινι αναδημοσίευσε την είδηση της επιβολής προστίμου στους παίκτες του Παναθηναϊκού από το Δημήτρη Γιαννακόπουλο, σχολιάζοντας πως δεν έχει δικαίωμα μία διοίκηση που δεν είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στους παίκτες να πάρει τέτοιο μέτρο. Ο Ντιλέινι αναφέρει ξεκάθαρα πως υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές των δόσεων των συμβολαίων των παικτών του Παναθηναϊκού και μάλιστα ''γλεντάει'' ορισμένους οπαδούς του Παναθηναϊκού που έσπευσαν να του απαντήσουν, διαμαρτυρόμενοι για όσα έγραψε.
 
Κλείνουμε το άρθρο μας με αναπαραγωγή ενός αποκαλυπτικού κειμένου της ιστοσελίδας gazzetta.gr, σχετικά με το...ποιόν του νέου προπονητή του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Ρικ Πιτίνο.
 
O Ρικ Πιτίνο, ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους και διάσημους προπονητές στο ΝCAA, βρίσκεται, για ακόμα μια φορά, μπλεγμένος σε απίστευτο σκάνδαλο και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει μια λαμπερή πορεία με τρομερές σκιές που συγκλονίζουν.
Τι χρειάζεται ώστε ένας προπονητής που έχει βάλει το όνομα του ήδη στο Hall of Fame, έχει γράψει μοναδική ιστορία στο NCAA και λατρεύεται από τον… εργοδότη του να απολυθεί και να βρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα»;
Tίποτα σπουδαίο…
Μόλις 3 σκάνδαλα που εμπεριέχουν σεξ, εκβιασμούς, πόρνες αλλά και δωροδοκία παικτών.
Σε αυτή την θέση βρίσκεται ο κορυφαίος προπονητής του ΝCAA, Ρικ Πιτίνο, ο οποίος πριν από περίπου 48 ώρες ανακοινώθηκε ότι βρίσκεται σε κάποιους είδους άδεια, ώστε να διευθετηθούν όλα τα θέματα του συμβολαίου και πλέον να απολυθεί κανονικά.
Το gazzetta.gr γυρνάει πίσω τον χρόνο περίπου 8 χρόνια και θυμάται όλα τα σκάνδαλα που έφεραν τον προπονητή του Λούιβιλ στην δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Ο 65χρονος ιταλικής καταγωγής Νεοϋορκέζος τεχνικός, μετά από 16 χρόνια, δεν είναι πλέον προπονητής του ομώνυμου πανεπιστημίου της Πολιτείας του Κεντάκι και ο λόγος είναι ένα ακόμα τεράστιο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται.
Κατά σειρά αυτό είναι το τρίτο και μάλλον… φαρμακερό, αφού όσο και να θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων στο είδος του, φαίνεται που οι ιθύνοντες έφτασαν στα όρια τους, με το FBI να εμπλέκεται αυτή την φορά και να κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.
Αυτά που έχει καταφέρει στην προπονητική του καριέρα σίγουρα δεν περνούν απαρατήρητα. Δεν έφτασε άδικα στο σημείο να θεωρείται κορυφαίος.
Είναι ο μοναδικός προπονητής που κατάφερε και κατέκτησε το NCAA με δύο διαφορετικά σχολεία (Κεντάκι και Λούιβιλ), ενώ είναι και πάλι ο μοναδικός στην ιστορία που οδήγησε 3 διαφορετικά σχολεία στο Final 4.
Τα κατορθώματα του δεν σταματούν εδώ καθώς είναι ένας από τους τέσσερις που έχουν καταφέρει να οδηγήσουν το σχολείο τους σε Final 4 σε 4 διαφορετικές δεκαετίες και ένας από τους μοναδικούς τρεις που έχουν βρεθεί σε τουλάχιστον δύο Final 4 με δύο διαφορετικά προγράμματα.
Και δεν τελειώνουν τα κατορθώματα, είναι ένας από τους δύο μοναδικούς που έχουν πάει με 2 διαφορετικά σχολεία σε τρία διαφορετικά Final 4. Η ιστορία που έχει γράψει στο κολεγιακό μπάσκετ «έβαλε» το όνομα του στο Hall of Fame.
Βέβαια κάθε παραμύθι έχει τον λύκο του και η πορεία του Πιτίνο έχει σκιές που την σκοτεινιάζουν και θαμπαίνουν την λάμψη από τις επιτυχίες και τα τρόπαια.
«ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ»
Ήταν 18 Απριλίου του 2009, όταν ο Πιτίνο αποφάσισε να βγει και πει μόνος του πως έχει πέσει θύμα εκβιασμού. Στις 24 του ίδιου μήνα η σύζυγος του υπευθύνου εξοπλισμού του Λούισβιλ, Κάρεν Σίφερ, κατηγορήθηκε ότι ήταν εκείνη που εκβίαζε τον Πιτίνο.
Η γυναίκα κατηγορούσε τον Πιτίνο για βιασμό και εκείνος για εκβιασμό. Ενώ στην αρχή αρνιόταν οποιαδήποτε επαφή ο προπονητής παραδέχτηκε ότι είχαν σεξουαλική επαφή σε ένα εστιατόριο, εκείνη του είπε ότι έμεινε έγκυος και ήθελε να κάνει έκτρωση αλλά δεν ήταν ασφαλισμένη.
Το… σήριαλ συνεχίστηκε με τον Πιτίνο να πληρώνει 3.000 δολάρια για την έκτρωση, κάτι που παραδέχτηκε και στο δικαστήριο. Εκείνη ήθελε παραπάνω χρήματα, τον κατηγόρησε για βιασμό, ενώ εκείνος επέμεινε στην αρχική του θέση και την κατηγόρησε για εκβιασμό.
Τελικά η γυναίκα κρίθηκε ένοχη, ο Πιτίνο δεν άφησε την θέση του προπονητή και το Λούιβιλ δεν ήθελε να τον διώξει. Το σκάνδαλο αυτό πάντως άφησε ανοιχτές πληγές και προσωπικά στον προπονητή, αλλά και στην καριέρα του.
«ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΣΕΞ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ»
Ο Πιτίνο αφού γλίτωσε το πρώτο σκάνδαλο, μόλις μερικά χρόνια μετά «βούτηξε» στο δεύτερο. Συγκεκριμένα το 2015 το NCAA είδε το... όνομα του να σπιλώνεται και χρειάστηκε και πάλι να πάρει σημαντικές αποφάσεις εξαιτίας του σεξουαλικού σκανδάλου στο Λούιβιλ.
Συγκεκριμένα μια προαγωγός ιερόδουλων, η Κατίνα Πάουλε, κατηγόρησε τον πρώην βοηθό και παίκτη του Πιτίνο, Άντρε ΜακΓκί, ότι την πλήρωσε χιλιάδες δολάρια για να κανονίσει σεξουαλικές περιπτύξεις μεταξύ ιερόδουλων και παικτών του Λούιβιλ, μαζί με τους πατεράδες τους.
Πάνω από 20 πάρτι με σεξ και ιερόδουλες διοργανώθηκαν μεταξύ του 2010 και του 2014.
Φυσικά το σκάνδαλο που ξέσπασε έφερε στο «μάτι του κυκλώνα» για ακόμα μια φορά τον ακριβοπληρωμένο προπονητή του σχολείου, που σύμφωνα με τα Μέσα δεν ήταν δυνατόν να μην γνώριζε τι συμβαίνει με τους ίδιους του τους παίκτες.
Βέβαια το κολέγιο σκέφτηκε για ακόμα μια φορά να καλύψει τον Πιτίνο. Άλλωστε το είχαν κάνει μια χαρά στο προσωπικό του σκάνδαλο, δεν θα δίσταζαν να το κάνουν και πάλι.
Τα Μέσα στράφηκαν εναντίον και του κόουτς αλλά και του Πανεπιστημίου αναζητώντας τις ευθύνες που αναλογούσαν στον καθέναν.
Ο Πιτίνο απολογήθηκε και φυσικά αρνήθηκε ότι γνώριζε τι συνέβαινε με τους παίκτες και τις ιερόδουλες και είπε ότι έκρινε λάθος. Βέβαια οι ευθύνες δεν έφυγαν από πάνω του, με το σκεπτικό ότι ήταν εκείνος που προσέλαβε τον ΜακΓκί.
Υπήρξαν σκέψεις από το NCAA για πρώτη φορά στην ιστορία του να διώξει ομάδα από το πρωτάθλημα, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση έγινε συζήτηση για το μήπως έπαιρναν πίσω το πρωτάθλημα που είχε κατακτήσει το σχολείο.
Τελικά η τιμωρία του ήταν να αποβληθεί για 5 αγωνιστικές από τον πάγκο της ομάδας του την σεζόν που ξεκινάει τώρα, δηλαδή την σεζόν 2017/18.
Η κριτική που δέχτηκε ο Πιτίνο, μαζί με την σκιά του προηγούμενου σκανδάλου που συνέχισε να ακολουθεί το Λούιβιλ για πολλά χρόνια σε συνδυασμό με το νέο σκάνδαλο έκαναν πολλούς να πουν ότι ο «κόμπος έφτασε στο χτένι».
Βέβαια τελικά το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει για ακόμα μια φορά στην θέση του προπονητή και η πορεία του Λούιβιλ να είναι καλυμμένη με μια τρομερή σκιά.
ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ ΣΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ... ΤΕΛΟΣ;
«Αυτές οι κατηγορίες ήταν πραγματικό σοκ για εμένα. Αν αληθεύει, συμφωνώ με το Γραφείο Εισαγγελέων ότι αυτά τα προγράμματα τρίτων, που ξεκίνησαν από κάποιους κακούς ηθοποιούς, οι οποίοι λειτούργησαν με σκοπό να εξαπατήσουν τα πανεπιστήμια και τα προγράμματα του μπάσκετ, συμπεριλαμβανομένου και του Λούισβιλ».
Το τρίτο σκάνδαλο μέσα σε λίγα χρόνια που χτυπά το Λούιβιλ έχει κοινό παρονομαστή το όνομα του προπονητή του.


Το πανεπιστήμιο δήλωσε ότι βρίσκεται υπό το καθεστώς έρευνας που ξεκίνησε το FBI. Το σχολείο και ο Πιτίνο συνδέονται με υπόθεση που λέει ότι νεαροί παίκτες δωροδοκήθηκαν με τεράστια ποσά για να επιλέξουν να σπουδάσουν στο Λούιβιλ.
Ένας παίκτης και συγκεκριμένα ο σταρ της σεζόν 2017, Μπράιν Μπόουεν, φαίνεται να βρίσκεται στην κορυφή του σκανδάλου. Στο σκάνδαλο εμπλέκεται και ένας άνθρωπος της Adidas, ο οποίος φαίνεται πως έδωσε 100.000 δολάρια για μελλοντική επιλογή του παίκτη στην εταιρεία του.
Οι πληροφορίες ήταν κωδικοποιημένες, αλλά το FBI έχει καταλήξει ότι αυτό είναι το Λούιβιλ. Ο Μπόουεν δεσμεύτηκε με το Λούιβιλ στις 5 Ιουνίου, μετά από καιρό συζητήσεων που δεν είχαν μέσα σε καμία περίπτωση το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο.
Το FBI έχει στοιχεία που δείχνουν ότι άνθρωπος της Adidas, μαζί με τον προπονητή του Λούισβιλ είχαν επικοινωνήσει πολλές φορές με σκοπό να πείσουν τον παίκτη να δεχτεί να παίξει εκεί και έστειλαν λεφτά γι' αυτό τον λόγο, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά.
Ο Πιτίνο έχει γλιτώσει αρκετές φορές, όπως και το Πανεπιστήμιο μαζί. Οι υπεύθυνοι του στέκονταν πάντα στις προπονητικές ικανότητες του, που είναι αδιαμφισβήτητες και πάντα επέλεγαν να τον στηρίξουν. Τώρα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά.
Το FBI έχει εμπλακεί για τα καλά, ο Πιτίνο βρίσκεται σε καθεστώς αδείας μέχρι να δουν τι θα γίνει με το τεράστιο συμβόλαιο του και ο κόσμος πλέον βράζει μετά τα απανωτά σκάνδαλα.
Οι σκιές δεν μπορούν να καλυφθούν πλέον στην λάμψη του παρκέ και όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το τελειωτικό χτύπημα για τον Ρικ Πιτίνο...
 
''Ηθικό πρότυπο'' αποτελεί ο συγκεκριμένος κύριος, όπως καταλαβαίνει ο καθένας. Ο κατάλληλος άνθρωπος έρχεται στην κατάλληλη ομάδα...

Σχόλια

Εικόνα sotiris chios

Κοιτάξτε δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού η να τον διάλεγε άλλη ομάδα (Κατά την Σάλα και τα έπιπλα)
εδώ πάει γάντι.
Το ότι ο γάμος θα είναι σύντομος δεν υπάρχει αμφιβολία.

Εικόνα sotiris chios

Κοιτάξτε δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού η να τον διάλεγε άλλη ομάδα (Κατά την Σάλα και τα έπιπλα)
εδώ πάει γάντι.
Το ότι ο γάμος θα είναι σύντομος δεν υπάρχει αμφιβολία.

Εικόνα Arxidakos

Εντωμεταξύ δεν ξέρω αν είδατε την πρεμούρα του Βλαχόπουλου στην τηλεοπτική εκμπομπή να αποδομήσει την υπόθεση με το βοηθό Πασκουάλ λέγοντας ότι δεν ήταν στο παιχνίδι, ότι δεν έμεινε νοσοκομείο κλπ κλπ με γελάκια και ειρωνίες. Λέτε να έχει δίκιο ο φίλτατος ή εγώ άλλη μία φορά είμαι κακοπροαίρετος??

Εικόνα Christos7

Μεγάλο ατόπημα αυτό το άρθρο. Δεν έπρεπε. Δεν είναι σωστό. Τέτοια μέρα; Έχουν κηδεία στο μπασκετικό ΠΑΟ και ανεβάζετε αυτό; Μα τι τρόποι είναι αυτοί;

Εικόνα Ποσειδωνία

Με συγχωρείτε, αλλά είμαι της άποψης πως ο προπονητής Πιτίνο με το...πλούσιο βιογραφικό, ταιριάζει γάντι στον Παναθηναϊκό και την ιστορία του.
Βρήκε ο Φίλιππος το Ναθαναήλ...