ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ ΣΤΟΝ ΠΑΟ



Αντιγράφουμε το ρεπορτάζ του Παντελή Βλαχόπουλου για το συμβόλαιο του Ρικ Πιτίνο στον μπασκετικό Παναθηναϊκό.
 
Ο Παναθηναϊκός έκανε θόρυβο σε όλο τον κόσμο όταν ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Ρικ Πιτίνο, ενός θρυλικού προπονητή με βιογραφικό βαρύ σαν ιστορία, που τον έστειλε μέχρι το Hall of Fame. Οι "πράσινοι" τόλμησαν να προσεγγίσουν έναν σταρ της προπονητικής. Ο όρος "σταρ" δεν χρησιμοποιείται τυχαία όμως. Γιατί πράγματι από την αρχή ο Παναθηναϊκός προσέγγισε τον Πιτίνο ως σταρ, δείχνοντάς του από το ξεκίνημα των επαφών ότι σκοπεύει να του προσφέρει ό,τι ήθελε για να πει το "Ναι", όπως συνέβη κιόλας.
Ο Αμερικανός δεν υπήρχε περίπτωση να σκεφτεί να περάσει για πρώτη φορά στην καριέρα του τον Ατλαντικό αν δεν ένιωθε ότι η πρόταση που θα λάμβανε θα τον κάλυπτε σε όλα τα επίπεδα. Έχοντας ένα τεράστιο όνομα, ουσιαστικά απαιτούσε τον σεβασμό και ο Παναθηναϊκός το ήξερε αυτό, κάνοντάς του μία πρόταση που θα μπορούσε να κριθεί ικανοποιητική. Μία πρόταση που θα περιελάμβανε παροχές όχι και τόσο συνηθισμένες για έναν προπονητή.
Ο Παναθηναϊκός αρχικά φρόντισε να παρέχει στον Πιτίνο ένα πολυτελές σπίτι στα Βόρεια Προάστια, καθώς και έναν οδηγό, ο οποίος τον πηγαίνει παντού. Αυτές οι δύο παροχές όμως είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου μίας σειράς από κινήσεις που έκαναν οι "πράσινοι" για να αισθανθεί την απαραίτητη ασφάλεια να προπονήσει μία ευρωπαϊκή ομάδα για πρώτη φορά, στα 66 του χρόνια.
Η συμφωνία για 6 μήνες αναμένεται λίγο-πολύ να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό συνολικά 500.000 δολάρια, με αυτό το ποσό να περιλαμβάνει ό,τι έχει ζητήσει ο Αμερικανός προπονητής. Δεν γινόταν εξάλλου να πειστεί διαφορετικά να έρθει στην Ελλάδα ο Πιτίνο, ο οποίος στο παρελθόν είχε υπογράψει 10ετές συμβόλαιο αξίας 70 εκατ. δολαρίων το 1997 με τους Σέλτικς (!), αλλά και ακόμα ένα 10ετές συμβόλαιο αξίας περίπου 50 εκατ. δολαρίων με το Λούιβιλ το 2015, πριν βρεθεί στα δικαστήρια με το Κολέγιο με την αποπομπή του.
Ο Πιτίνο δεν ήρθε για τα χρήματα στον Παναθηναϊκό. Ήθελε να είναι σίγουρος όμως ότι η ομάδα που τον προσέγγισε θα σεβόταν το όνομά του και την πορεία του στον χώρο. Ο Παναθηναϊκός το έκανε αυτό, δείχνοντας από την αρχή ότι - στον βαθμό του δυνατού - θα έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να τον πείσει. Και τα κατάφερε.
 
 
Κρατάμε λοιπόν το ότι ο Ρικ Πιτίνο θα αυξήσει κατά 500.000 δολάρια την περιουσία του σε αυτό το πρώτο εξάμηνο του 2019 που θα εργαστεί στην ΚΑΕ ΠΑΟ. Με δεδομένο ότι καμία ΠΑΕ-ΚΑΕ δεν φέρνει ξένους προπονητές-αθλητές στη χώρα μας, ώστε να τους υποχρεώσει να επωμιστούν τις φορολογικές-ασφαλιστικές επιβαρύνσεις που τους αντιστοιχούν για την εργασία τους στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι οι 500.000 δολάρια είναι το ''καθαρό'' ποσό που θα πάρει ο Πιτίνο. Με τη σημερινή ισοτιμία ευρώ-δολαρίου, μιλάμε για 438.710 ευρώ. Ανατρέχοντας στο site υπολογισμού ''μεικτού-καθαρού ποσού'', το οποίο ενσωματώνει κάθε αλλαγή στη νομοθεσία, με τροπολογίες κι ερμηνευτικές εγκυκλίους για τον υπολογισμό των φόρων που αναλογούν στους εργαζομένους, βάζοντας στο ''κουτάκι'' με τίτλο ''Καθαρό εισόδημα Ανά Έτος'' αυτές τις 438.710 ευρώ και πατώντας το enter, προκύπτει μεικτό ποσό 961.708 ευρώ. Συγκεκριμένα, για τις 438.710 ευρώ που θα καταλήξουν στον τραπεζικό λογαριασμό του Ρικ Πιτίνο, θα πρέπει να πληρωθούν:
 
- 419.861 ευρώ, ως φόρος εισοδήματος.
 
- 90.009 ευρώ ως ''έκτακτη εισφορά''.
 
- 13.128 ευρώ ως ασφαλιστικές εισφορές.
 
 
Τα παραπάνω ποσά πρέπει να καταβληθούν από την ΚΑΕ ΠΑΟ. Kανονικά λοιπόν ο ετήσιος ισολογισμός της ΚΑΕ ΠΑΟ της σεζόν 2018-19, ο οποίος θα δημοσιευθεί εκεί κάπου προς τα τέλη του 2019-αρχές του 2020, θα έπρεπε να επιβαρυνθεί στο σκέλος του ''κόστους λειτουργίας'' κατά περίπου 1 εκ. ευρώ, μόνο για το Ρικ Πιτίνο. Θα γίνει αυτό;
 
ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ. ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΑΣΤΕΙΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Η ΩΡΑ...
 
Το πολύ 600.000 ευρώ θα είναι η επιβάρυνση για το Ρικ Πιτίνο. Ποιος θα χάσει τις 400.000 ευρώ που...λείπουν; Η Εφορία και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, δηλαδή το Κράτος, δηλαδή...εμείς κι εσείς. Η κατάσταση είναι πλέον κωμική, αφού δεν υπάρχει λόγος να εκνευρίζεται κανείς. Έχουμε πάρει απόφαση πως η ΚΑΕ ΠΑΟ θα είναι από εδώ και πέρα...κερδοφόρα για μια ζωή, διαφορετικά θα πρέπει να υποχρεωθεί να βάλει το χέρι στην τσέπη ο...βαθύπλουτος μεγαλομέτοχός της, Μάνος Παπαδόπουλος, για να καλύψει τα πιθανά ελλείμματα στην χρήση της σεζόν. Για να μιλάμε σοβαρά, όμως, αυτό δεν θα γίνει ποτέ κι έτσι θα αφεθεί απερίσπαστος ο Μάνος Παπαδόπουλος στο έργο του, δηλαδή στο
 
ΝΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ Α1.
 
Είναι μία...παραγωγικότατη ασχολία για το μεγιστάνα του πλούτου Μάνο Παπαδόπουλο, ο οποίος κατάφερε να απαλλάξει τον επώνυμο φίλαθλο της ΚΑΕ ΠΑΟ και πρόεδρο του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, από το οικονομικό, αλλά και ψυχολογικό βάρος της ενασχόλησης με το τμήμα μπάσκετ του Παναθηναϊκού. Έτσι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος δεν έχει πλέον καμία απολύτως δουλειά, τυπικά τουλάχιστον, με τον ''εξάστερο'' και το ελληνικό μπάσκετ και μπορεί
 
ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΒΙΑΝΕΞ 2-3 ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΟΚ, ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ.
 
Αν είχε κάποια σχέση, μετοχική ή διοικητική, με την ΚΑΕ ΠΑΟ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, δεν θα ήταν θεμιτό το να τον επισκέπτεται ο ''Σωλήνας''. Τώρα όμως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ο Έλληνας Κροίσος με....12 γράμματα Μάνος Παπαδόπουλος διοικεί την ΚΑΕ ΠΑΟ και ο Γιώργος Βασιλακόπουλος αξιοποιεί τη μεγάλη εμπειρία και φυσικά τις αστείρευτες γνώσεις του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για το ελληνικό μπάσκετ, βλέποντάς τον κάθε τρεις και λίγο. Ίσως να ανταλλάσσουν κι απόψεις σχετικά με τη διοίκηση των επιχειρήσεων και την αρμόζουσα πολιτική της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζομένους, μιας και
 
ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΟΚ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.
 
Όχι τίποτε άλλο, έχουν και το θράσος να απαιτούν τα λεφτά τους και υποχρεώνουν το ''Σωλήνα'' να τους υπενθυμίζει ''εγώ σας έκανα ανθρώπους, σας έφερα εδώ μέσα και ζητάτε και λεφτά; Δεν ντρέπεστε;''. Είναι λογικό λοιπόν να θέλει να πνίξει τον πόνο του για την αχαριστία που βιώνει σε φιλικές συναντήσεις με το Δημήτρη Γιαννακόπουλο. Εξάλλου πριν από λίγους μήνες, ο επώνυμος φίλος της ΚΑΕ ΠΑΟ το ομολόγησε ανοιχτά και καθαρά. ''Ο Βασιλακόπουλος είναι 30-40 χρόνια στο μπάσκετ. 30 χρόνια είναι και η οικογένειά μας. Αναπόφευκτα θα ήταν καλές οι σχέσεις, όταν είσαι στον ίδιο χώρο 30 χρόνια''.
 
Πώς το έλεγε ο τέως υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής; ''Ο τρόπος λειτουργίας της ΕΟΚ είναι Φάρος''...

Σχόλια

Εικόνα Harry red logic

Καλή Χρονιά Σύγγαυρε,΄
Είναι γνωστό ότι στη χώρα μας επικρατεί δικαιοσύνη,διαφάνεια και ισονομία!!!
Απλά μερικοί είναι "πιο ίσιοι από τους άλλους"!!!
Εμείς μπορούμε να ισιώσουμε αύριο στο ΣΕΦ τους deflectors,κοινώς:-petroleum jelly η βαζέλες???