ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΠΑΣΚΕΤΙΚΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ



Αντιγράφουμε την είδηση.
 
Ο Βασίλης Σπανούλής πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της 14η αγωνιστικής της EuroLeague, καθώς διαδέχθηκε τον Νίκολα Μιλουτίνοβ!
Ο Βασίλης Σπανούλης έβαλε την υπογραφή του στη νίκη (98-77) του Ολυμπιακού επί της Γκραν Κανάρια και με την εμφάνιση του αναδείχθηκε σε MVP της 14ης αγωνιστικής της ΕuroLeague.
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού απέναντι 21:08 συμμετοχής σημείωσε 21 πόντους (3/4 δίποντα, 4/5 τρίποντα, 3/3 βολές), πήρε 4 ριμπάουντ, έδωσε 8 ασίστ, έκλεψε 1 μπάλα και υπέπεσε μόλις σε 1 λάθος. Ο Βασίλης Σπανούλης ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 31 ranking και πήρε το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής, το οποίο παρέμεινε στους ερυθρόλευκους.
Θυμίζουμε πως MVP της 13ης αγωνιστικής ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοβ, ο οποίος είχε κάνει θραύση στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα.
 
Δύο παίκτες του Ολυμπιακού, Σπανούλης-Μιλουτίνοφ, κολλητά MVP σε 2 σερί αγωνιστικές της Euroleague και μάλιστα σε ''διαβολοβδομάδα'', με ματς ανά 2 μέρες, Τρίτη-Πέμπτη. Aυτό ΔΕΝ έχει ξαναγίνει.
 
Από τη θέσπιση των «διπλών αγωνιστικών» τη σεζόν 2016-17 έχουν γίνει 13 τέτοιες εβδομάδες.
Ποτέ στο παρελθόν δύο διαφορετικοί παίκτες της ίδιας ομάδας δεν κατέκτησαν το MVP την ίδια εβδομάδα και αυτό κατάφεραν Μιλουτίνοφ και Σπανούλης για χάρη του Ολυμπιακού.
Στις προηγούμενες 12 «διαβολοβδομάδες» έχουν πάρει... κολλητά MVP οι Αλεξέι Σβεντ και Λούκα Ντόντσιτς.
 
Μάλιστα, όπως διαβάζουμε στο προφίλ του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Μελάγιες στο twitter, ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με τις περισσότερες νίκες από οποιαδήποτε άλλη στην Ευρωλίγκα, όποτε υπάρχει ''διαβολοβδομάδα''. 20 νίκες σε 26 ματς ο Ολυμπιακός, από 19 νίκες οι πανάκριβες Ρεάλ-Φενέρ-ΤΣΣΚΑ...
 
 
Για το Βασίλη Σπανούλη, που αναδείχθηκε χθες βράδυ MVP μιας αγωνιστικής στη διοργάνωση της Εuroleague για 6η φορά στην καριέρα του (οι 5 με τον Ολυμπιακό), δεν έχουμε να πούμε πολλά πράγματα. Είναι γεννηθείς τον Αύγουστο του 1982, δηλαδή σε ηλικία 36 στα 37 κι έχει σχεδόν 12 πόντους μέσο όρο στη φετινή σεζόν, ενώ πέρυσι που ήταν 35 στα 36 είχε 14 πόντους μέσο όρο. Θυμίζουμε ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης του ΠΑΟ, στην τελευταία του σεζόν 2015-16 ως παίκτης, όταν ηλικιακά ήταν 35 στα 36, είχε μέσο όρο 7,2 πόντους. Ο Σπανούλης είναι ο πρώτος παίκτης σε ασίστ στην ιστορία της Euroleague και σε λίγους μήνες, λογικά, θα γίνει και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, ξεπερνώντας το Ναβάρο. Μιλάμε για το μεγαλύτερο Έλληνα παίκτη όλων των εποχών και τον κορυφαίο παίκτη στην ιστορία της Euroleague. Τιμή μας που βρίσκεται στην ομάδα μας και μπορούμε να τον απολαμβάνουμε ακόμη στα γήπεδα με την ''ερυθρόλευκη''...

Σχόλια

Εικόνα Ποσειδωνία

Σπανούλη εσύ super star.