ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ ΚΑΕ ΠΑΟΚ...



Αντιγράφουμε από εδώ.
 
Στα όριά τους είναι οι παίκτες του ΠΑΟΚ λόγω των οφειλών απέναντί τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χθες (1/1) δεν έγινε προπόνηση, ενώ σήμερα (2/1) προπονήθηκαν κανονικά.
Τα μηνύματα που έστειλε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και στις δηλώσεις του μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό δεν ήταν τυχαία καθώς χθες οι παίκτες του ΠΑΟΚ δεν προπονήθηκαν παρά συζήτησαν με τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ενώ ζήτημα αποχής τέθηκε και σήμερα (2/1), πριν τελικώς αποφασιστεί να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να μπουν στο γήπεδο.
Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, το πρόβλημα υφίσταται από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου και ανά τακτά χρονικά διαστήματα, υπήρξε διαχείριση υποθέσεων δυσαρεστημένων παικτών λόγω μη καταβολής των δόσεων των συμβολαίων τους.
Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για το θέμα μετά την πρόκριση επί της ΑΕΚ στο Κύπελλο Ελλάδας λέγοντας ότι… «περιμένω να έρθει ο Άγιος Βασίλης» και στέλνοντας μηνύματα για την οριακή κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας λόγω της οικονομικής ασυνέπειας. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ προχώρησε σε πληρωμές αλλά αυτές δεν ήταν σε σημείο λύσης του προβλήματος. Καθόλου τυχαία, προγραμματίστηκε και πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην ανταπόκριση της ΚΑΕ στις υποχρεώσεις της απέναντι στους παίκτες.
Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ευχήθηκε για μια ακόμη φορά «… μακάρι να είμαστε όλοι μαζί μέχρι τέλους», δίνοντας ξεκάθαρα την εντύπωση ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα καθώς επίσης και ότι υπάρχει το ενδεχόμενο αποχώρησης παικτών σε περίπτωση που έρθουν προτάσεις από άλλες ομάδες, οι οποίες θα καλύπτουν τις οικονομικές απαιτήσεις τους.
Για να φθάσουμε στις ημέρες των εορτών όπου οι παίκτες περίμεναν ότι θα εισέπρατταν μέρος των οφειλών αλλά το ποσό που μοιράστηκε ήταν πολύ μικρό. Η χθεσινή (1/1) προπόνηση ήταν προαιρετική και δεν έγινε. Για την ακρίβεια, ο Μπάνε Πρέλεβιτς βρέθηκε στο PAOK SPORTS ARENA και αφού ευχήθηκε σε όλους, μίλησε στους παίκτες, τους σκιαγράφησε την κατάσταση και στη συνέχεια δεν πραγματοποιήθηκε προπόνηση με τους παίκτες να εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους δεδομένου του ότι έχουν να λαμβάνουν χρήματα τουλάχιστον δύο μηνών.
Σήμερα (2/1) τέθηκε εκ νέου ζήτημα αποχής από την προπόνηση όμως ακολούθησαν συζητήσεις μεταξύ των παικτών με τους ανθρώπους της ομάδας, οι πρώτοι πείστηκαν ότι πρέπει να μπουν στο γήπεδο κι αυτό έγινε.
Είναι σαφές όμως ότι πλέον η κατάσταση στον ΠΑΟΚ είναι μη ελεγχόμενη διότι οι περισσότεροι παίκτες έχουν το δικαίωμα της αποχώρησης στην περίπτωση που δεχθούν προτάσεις από άλλες ομάδες. Πληροφορίες του gazzetta.gr αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον πέντε παίκτες του Δικεφάλου των οποίων οι ατζέντηδες έχουν δεχθεί κρούσεις από άλλες ομάδες.
 
 
Θυμίζουμε ότι ενάμιση μήνα νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς, δήλωνε τα παρακάτω.
 
«Ξεκινώντας όταν ο καθένας με κατηγορεί ξεκινάει στη σκέψη του λέγοντας τι θα έκανε στη θέση μου. Ξεκινήσαμε το 2011 με την ομάδα στο άρθρο 99. Δύσκολες εποχές στην Ελλάδα. Οι σκέψεις μας ήταν να βοηθήσουμε μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο κι οριστικό. Δεν είμαστε επαγγελματίες. Προφανώς για ένα είμαι εγώ εδώ δεν υπήρχε κάτι καλύτερο. Να ξέρετε ότι σε περίπτωση που βρεθεί η λύση με νέο ιδιοκτήτη εγώ δεν θα ασχοληθώ ξανά. Δεν θα ήθελα κάτι τέτοιο. Αν έρθει ο ιδιοκτήτης θα πάρει το δρόμο του και θα τον βοηθήσουμε.  Όταν θα έρθει ο καινούργιος θα με βοηθήσει πολύ. Θα του παίρνω και δώρο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Μέχρι τότε αναλαμβάνω εγώ τις ευθύνες. Για την άποψη μου έχω ενημερώσει και τον πρόεδρο του ερασιτέχνη με επίσημη επιστολή. Δεν έχω διάθεση να διεκδικήσω καμιά λύση στην ομάδα. Όπως και στην επιστολή μου στον κ. Σαββίδη. Μόλις έρθει ιδιοκτήτης εγώ θ' αποχωρήσω. Για δύο λόγους κάποιος θα ζητήσει τα οικονομικά της ΚΑΕ. Όποιος ενδιαφέρεται σοβαρά ξέρει τη διαδικασία. Θα πάει στον ερασιτέχνη και θα πάρει την άδεια για να έρθει να ελέγξει τα οικονομικά. Θα περάσει πρώτα από τους απαραίτητους ελέγχους. Αλλιώς υπάρχει η περίπτωσης της λαϊκής κατανάλωσης. Δηλαδή κουτσομπολιό και προσωπική προβολή κατά της ομάδας. Επειδή είναι δύσκολο να εκθέτεις την ομάδα. Δεν βοηθάς έτσι.
Δυστυχώς κανείς δεν κατάλαβε τη συνέντευξη που έδωσα το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν τι ήθελα να πω. Το μόνο που έχω εισπράξει είναι εκφράσεις τύπου "σιγά μη φύγει αφού βγάζει λεφτά". Πιέζω λένε τον Ιβάν να πάρει την ομάδα. Ποιος είμαι εγώ και πιέζω τον Ιβάν. Η διοίκηση πρωτοδικείου έχει κλείσει το κύκλο της. Είμαστε το μοναδικό σωματείο που έχει ιδιοκτήτη. Τα αναφέρω όλα αυτά στον κ. Κατσαρή. Τον ευχαριστώ που μου έδωσε εξουσιοδότηση ν' ασχολούμαι με το μείζον θέμα του επενδυτή. Είναι υποχρέωση όλων όσων αγαπάνε την ομάδα. Η ομάδα πρέπει μα αλλάξει τρόπο λειτουργίας. ΟΙ ΚΑΕ πρέπει να δημιουργούν έσοδα. Πρέπει να έχουν διοικητικό προσωπικό. τμήμα εισιτηρίων, μάρκετιγνκ. Εμείς έχουμε πολύ λίγα άτομα που κάνουν πολλές δουλειές, Δε γίνεται ο team manager να έχει κι άλλη δουλειά και στον ελεύθερο του χρόνο να τρέχει να βοηθήσει την ομάδα. Δεν μπορεί αυτό να το αλλάξει η διοίκηση πρωτοδικείου. Είναι μια προσωρινή λύση η διοίκηση μας. Δεν μπορώ να ξαναπώ τι είναι η διοίκηση πρωτοδικείου. Εμείς πρέπει να δώσουμε σήμα και να δείξουμε το δρόμο. Τόσα χρόνια πίστευα πως αυτή ήταν η δουλεία μας. Γι αυτό μίλησα το καλοκαίρι.
Όπως κάθε χρόνο ο υπολογισμός της ομάδας κι στρατηγική γίνεται με βάση τον ανταγωνισμό. Στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη. Παρεμπιπτόντως είχαμε να κερδίσουμε στην Ισπανία 18 χρόνια. Ποτέ στόχος του αγωνιστικού τμήματος δεν ήταν να κυνηγήσουμε σε χρήματα την ΑΕΚ π.χ. Στόχος μας ήταν ν' ακολουθήσουμε την αγορά κι η ομάδα να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Στην Ευρώπη είμαστε πολύ πίσω. Δυστυχώς ήταν λάθος η εκτίμησή μας. αλλάζουν κάποιοι νόμοι και. Εδώ θέλω ν' ανακοινώσω τον καινούργιο χορηγό της ομάδας. Πρόκειται για την εταιρία Watt-Wolt Έχουμε πολύ καλή σχέση εδώ και καιρό. Θα είναι και στη φανέλα της ομάδας. Πρέπει να στηρίξουμε την ομάδα για να έρθει ο επενδυτής. Έτσι θα δείξου,με τη δυναμική στον πιθανό ιδιοκτήτη. Έτσι μόνο μπορεί να καταλάβει πως θα κερδίσει κάτι. Η ΚΑΕ έχει δομή που μπορεί να προσελκύσει επιχειρηματίες. Κανείς δε θα έρθει μόνος του. Θα πρέπει να πάμε, να ενημερώσουμε παγκοσμίως πως είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα χωρίς ιδιοκτήτη. Η πόρτα είναι ανοιχτή σε όλους κι όποιος θέλει έρχεται. Όλοι μαζί θα το πετύχουμε. Δεν κάνουμε χάρη σε κανέναν. Το επόμενο βήμα είναι να ξεφύγουμε από τη διοίκηση πρωτοδικείου. Έκλεισε ο κύκλος της. Για όσους δε ξέρουν τι σημαίνει μπάσκετ για τον ΠΑΟΚ θα τους πω εγώ. Πρέπει η ομάδα να διατηρήσει αυτό το υψηλό επίπεδο. Όταν πάω στην Τούμπα με σταματάει ο κόσμος και μου λέει εσείς μας κάνατε ΠΑΟΚ. Εννοεί το μπάσκετ. Τη δεκαετία του 90' το ποδόσφαιρο είχε προβλήματα δημιουργήθηκε μια γενιά που στηρίζει τον ΠΑΟΚ σήμερα, μέσω του μπάσκετ. Γι' αυτό πιστεύω πως ο κ. Σαββίδης θα συνεχίσει να στηρίζει την ομάδα μέχρι να βρούμε ιδιοκτήτη».
Για το προφίλ του επενδυτή που αναζητείται: «Δεν νομίζω πως το προφίλ του ανθρώπου που ψάχνουμε έχει να κάνει με το αν ξέρει το άθλημα. Το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιήσει τη δυναμική της ομάδας για την επιχείρηση του. Έχουν αλλάξει τα χρόνια. Πρέπει να κάνουμε μια ομάδα που να είναι αυτοχρηματοδοτούμενη. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο κάποιος επιχειρηματίας. Η ομάδα έχει υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Η τεχνογνωσία υπάρχει από την ομάδα. Χρειάζονται στελέχη που θα μπορούν να δώσουν το κάτι διαφορετικό».
Για τον προϋπολογισμό της ομάδας: «Δεν θέλαμε να είμαστε από τις ομάδες που θα έχουν μεγάλο προϋπολογισμό. Εκτίμησα λάθος και τελικά χρειάζεται 50% περισσότερο μπάτζετ από πέρυσι για να είσαι στην 4άδα. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πολύ καλή σχέση με την Wat and Wolt και μια άριστη συνεργασία αλλά στον τομέα της ιδιοκτησίας δεν είναι αυτό που χρειάζεται η ομάδα».
Για το αν νιώθει πως άργησε να ψάξει ιδιοκτήτη: «Έπρεπε να το κάνουμε πριν δύο χρόνια. Αλλά εμείς περιμέναμε κάτι άλλο. Ήταν άλλο αυτό που θέλαμε. Δεν έχει σημασία τι ήταν αυτό αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υλοποιηθεί».
Για την επόμενη ημέρα χωρίς ιδιοκτήτη: «Πιστεύω πως θα πάμε καλά και θα πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δεν θα έρθει κανείς μόνος του και πιστεύω πως θα βρεθεί λύση γιατί το ψάχνουμε οργανωμένα. Η Λύση κάπου υπάρχει και την βρούμε. Ό, τι έχω πει ισχύει. Δεν έχω την απαραίτητη ενέργεια για να ασχολούμαι με ανούσια πράγματα. Πρέπει να ασχολούμαστε με πιο ουσιαστικά ζητήματα. Ήταν δική μας επιθυμία να ασχοληθεί με το τμήμα ο Ιβάν Σαββίδης ως ένδειξη αγάπης προς αυτόν».
Για το σενάριο ανάληψης ιδιοκτησίας από τον Σαββίδη αργότερα: «Αυτό θα ήταν το καλύτερο σενάριο για εμάς. Έχουμε πολύ καλή σχέση και μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ. Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο».
Για την τωρινή ομάδα: «Η ομάδα είναι ανταγωνιστική κι οι παίχτες έχουν μάθει να μην επηρεάζονται από ΄τα υπόλοιπα. Όταν κρίνεται ένα παιχνίδι σε ένα καλάθι δεν μπορείς να πεις κάτι. Αυτή τη στιγμή είμαστε σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτό που πρέπει να σκεφτεί ένας επενδυτής είναι πως θα χρηματοδοτήσει την ομάδα στην αρχή. Τα υπόλοιπα είναι νοικοκυρεμένα εδώ και χρόνια».
Σχετικά με τους φόβους του για το μέλλον της ομάδας: «Δεν υπάρχει κάτι που να φοβάμαι. Αν φοβόμουν κάτι δεν θα αναλάμβανα το 2011. Μικρή στήριξη χρειαζόμαστε από τον καθένα. Δεν έχουμε ασχοληθεί με την εκπαίδευση των φιλάθλων κι είναι λάθος μας. Τι είναι ομάδα, αθλητισμός, μπάσκετ, πως υποστηρίζεις την ομάδα. Δεν το έχουμε κάνει αυτό».
Για το αν έχει μετανιώσει για την απόφαση του να εμπλακεί στα διοικητικά του συλλόγου: «Δεν θα έπαιρνα πίσω την απόφασή μου να ασχοληθώ. Έχουμε δημιουργήσει ένα κλίμα που δεν το βλέπει κανείς σαν δουλειά. Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν κινδυνεύει και δεν έχει δικαστήρια. Είναι ίσως η μοναδική ανώνυμη εταιρία που βγήκε από τον πτωχευτικό κώδικά. Έχει ότι χρειάζεται ένας επενδυτής για να θεωρηθεί ελκυστική».
Για τη σχέση του με τον κόσμο: «Ξαναλέω πως δεν έχουμε ασχοληθεί σοβαρά με τον κόσμο. Δεν υπάρχει προσωπικό. Στην καθημερινότητα υπήρχαν τόσο δύσκολα και σημαντικά θέματα και το αφήναμε. Για να κάνει κάτι δημιουργικό πρέπει να μην έχεις το θέμα της επιβίωσης. Οι καινούριες γενιές έχουν κάτι διαφορετικό στο μυαλό τους. Πρέπει να της οδηγήσουμε».
Για τον ιδιοκτήτη και αν θα μπορούσε να μοιάζει με αυτούς που υπάρχουν ήδη στην Ελλάδα: «Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το ποδόσφαιρο με το μπάσκετ. Δεν είμαστε στα επίπεδα Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού. Αρχικά θα πρέπει η ομάδα να αυτοχρηματοδοτείται κι έπειτα αν κρίνει ο ιδιοκτήτες ότι μπορεί να φτάσει παραπάνω, θα το κάνει ο ίδιος».
Για την αναφορά του στην ομογένεια: «Πιστεύω πολύ στην ομογένεια και στη διασπορά. Δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμη. Υπάρχουν φίλοι του ΠΑΟΚ που βρίσκονται μακριά. Πρέπει να πάμε να τους ενημερώσουμε, να τους μιλήσουμε. Θεωρώ πως ίσως να βρεθεί λύση. Για να μπούμε στη διαδικασία να προσεγγίσουμε ιδιοκτήτη σημαίνει πως από το περιβάλλον του Ιβάν Σαββίδη δεν υπάρχει κάποιος ενδιαφερόμενος».
Για το ενδεχόμενο να μη βγάλει η ομάδα τη χρονιά: «Υπάρχει και θα υπάρχει στήριξη και δεν θα κινδυνεύσει η ομάδα τη φετινή χρονιά. Δε φοβάμαι κάτι τέτοιο».
Για τις δομές της ΚΑΕ για την προσέλκυση επενδυτή: «Είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει δομή. Χρειάζονται όμως κι άλλα στελέχη. Προσωπικά το πρώτο που θα έκανα ήταν να μεγαλώσω το διοικητικό προσωπικό. Με την οργάνωση που υπάρχει τώρα είμαστε στο μεγαλύτερο σημείο μας. Δεν πιστεύω πως υπάρχει μοντέλο πως κάποιος πρέπει να πετάει χρήματα στον αθλητισμό. Έχω φίλο που είναι ιδιοκτήτης ομάδας μπάσκετ κι έχει καθημερινή επαφή με τον υπάλληλό του. Ο υπάλληλος στηρίζει μια ομάδα από την Αθήνα. Τον ρώτησε μια μέρα πόσα χρόνια έχει την ομάδα κι όταν ο ιδιοκτήτης του απάντησε 11, τότε αναρωτήθηκε πως δεν έχει πτωχεύσει ακόμη. Αυτό το μοντέλο επικρατεί στην Ελλάδα».
Για το τι περιμένει την Κυριακή από το παιχνίδι με τον Άρη: «Είναι μια καλή ευκαιρία την Κυριακή με τον Άρη. Ο καθένας λειτουργεί με βάση τη συνείδησή του. Θα φανεί την Κυριακή το μήνυμα από τον κόσμο. Πρέπει να προσελκύσουμε έναν ιδιοκτήτη. Όλα τα παιχνίδια θα περάσουν. Το θέμα δεν είναι τι μήνυμα θα δώσω εγώ στον κόσμο αλλά τι μήνυμα θα δώσει ο κόσμος σε εμάς».
Αναφορικά με τη σχέση του με τον κόσμο της ομάδας: «Μπορεί να έχω απομακρυνθεί κι εγώ από τον κόσμο. Δεν έχω χαρακτήρα που θα πάω και θα μιλάω. Δεν είμαι πολιτικός. Με κατηγορούν που δε βλέπω τα παιχνίδια. Το έχω εξηγήσει. Είδα το παιχνίδι στην Τενερίφη και με έβγαλε έξω η αστυνομία».
Για το πως προσεγγίζει πλέον την κατάσταση στην ομάδα ως πρόεδρος: «Υπάρχει διαφορετική προσέγγιση από τον καθένα σε κάποιο παιχνίδι. Ο προπονητής πιστεύει στον παίχτη. Ο παίχτης στον προπονητή. Εγώ πρέπει να πιστεύω και στους δύο οπότε καλύτερα να βλέπω τα παιχνίδια από το γραφείο μου».
Για το γεγονός πως δεν βρέθηκε υποψήφιος ιδιοκτήτης στη Θεσσαλονίκη τόσα χρόνια: «Δεν μπορώ να εξηγήσω πως δεν βρέθηκε κανείς στη Θεσσαλονίκη. Το ιδιοκτησιακό το έχουμε συζητήσει σήμερα. Αυτό που κάναμε πριν νομίζω 5 χρόνια. Είχαμε μαζέψει όλους τους ενδιαφερόμενους. Τα είπαμε όλα. Κάθισε εδώ ο καθένας κι είπε την άποψη του. Δεν έγινε τίποτα τελικά. Ο καθένας μπορεί να έρθει και να δείξει ενδιαφέρον με πράξεις κι όχι με λόγια».
 
Αλήθεια, ο ''μεγαλοεπενδυτής'' Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς ''Σαββίδης'' γιατί δεν..σώζει την ΚΑΕ ΠΑΟΚ; Τελείωσαν τα ΜΑΥΡΑ...σύννεφα μήπως;

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Η...Αθήνα/Ολμποακός/Μαρινάκης φταίει και γι' αυτό το χάλι τους.

Στα τσακίδια. Να υποβιβαστεί, να διαλυθεί. Αλλά κι αυτή τη ΔΕΚΟ
δεν θα την αφήσουν στην κακή της μοίρα.

Εικόνα Arxidakos

Πάντως μου δεδομένου ότι συγκεκριμένες εφημερίδες παίζουν πολύ τις αποκαλύψεις για το ποιος είναι ο Δ.Μ. μου βρομάει άσχημα προβοκάτσια σε βάρος μας, ιδιαίτερα μετά τα σημερινά ότι υπάρχει σχέση με αντιπρόεδρο ΠΑΕ της λίγκας.

Εικόνα Arxidakos

Πιθανότατα δεν ασχολείται επειδή δεν έχει λεφτά το άθλημα, το μπάσκετ CL δεν φτάνει τα επίπεδο ευρωλίγκας.

Άσχετο, το είναι ρε σεις αυτό με τον θωμαϊδη που βγάζεο σιγά σιγά τις διαρροές για τον Δ.Μ.? Ούτε σφύριγμα κλέφτικο για να την κάνει ο ενδιαφερόμενος... :)

Εικόνα koronas7

Καλησπέρα και καλή χρονιά.Λογικά δεν θέλει να πατήσει στα χωράφια του συνέταιρου Τράκη,προς το παρόν.Μπορεί να επιβάλλει και εκεί την εξυγίανση σε λίγα χρόνια...