Φάρος ε? FIAT LUX λοιπόν.


Tags: -

Γράφει ο Κόκκινος πρωτοετής Νομικής
 
Το παρόν δεν είναι νεκρολογία, αφού (για όποιους δεν το έχουν ακόμη καταλάβει) ο Ολυμπιακός σήμερα όχι απλά δεν πεθαίνει, αλλά αντιθέτως, αναγεννάται. Όποιος γράφει νεκρολογίες ή πενθεί, είτε άνιωθος είναι, είτε βαλτός (το πιθανότερο).
 
Εσείς που λέτε πως ο Ολυμπιακός πέφτει στην Α2 αν δεν κατέβει σήμερα, δείξτε μας τον κανονισμό που το λέει αυτό. Εδώ είναι όλοι, μαζεμένοι http://www.esake.gr/el/25425E45.
 
Βεβαίως δεν θα επιμείνουμε, με άμυνα των ονειρώξεων της Α2 των απέναντι, διότι αδικούμε την αποφασιστικότητα του έφηβου: Ο Ολυμπιακός θα διέλυε την χούντα (γιατί περί χούντας πρόκειται, κι όποιος δεν το βλέπει, κερνάμε ένα κατρούτσο στο Athens Eye Hospital) ακόμη κι αν οι ποινές ήταν Α2, Α3, Α4, R8 ή δις ισόβια.
 
Όταν ανέλαβαν οι Αγγελόπουλοι τον διαλυμένο Ολυμπιακό του Σωκράτ εεεεεε του Κορυδαλλού, με Σκλάβο και Αγαδάκο (να είναι καλά τα παιδιά, από τους πιο τίμιους), βρήκαν απέναντί τους τον αιώνιο αντίπαλο στις πιο μεγάλες δόξες του, θρονιασμένο (χτισμένο πιο σωστά) από χρόνια σε όλα τα θεμέλια του μπάσκετ: ΕΣΑΚΕ, Ομοσπονδία, Εθνικές ομάδες, Έλληνες παίκτες, Ευρωλίγκα, Μάνατζερς, Δημοσιογράφοι, κ.λπ., και φυσικά και η αγαπημένη τους διαιτησία, σε Ελλάδα και Ευρώπη (Μπερτομέου και ΛαΜόνικα τότε ήταν ακόμη καλοί).
 
Όταν θέλεις να διώξεις τον πρώτο και να μπεις στην θέση του, λέει ο παγκόσμιος νόμος του αθλητισμού, πρέπει να διαθέσεις είτε περισσότερα λεφτά από αυτόν, είτε περισσότερο χρόνο (σχεδιασμού και προετοιμασίας, κ.λπ.), ιδανικά μάλιστα και τα δύο.
 
Οι Αγγελόπουλοι το έκαναν. Σε όλα. Αλλά όλα λέμε ε…..
 
Μας έλεγαν π.χ. τα ΑΡΔάκια για λεφτά. Ε, πολλαπλάσια από τον παναθηναϊκό έδωσαν τα αδέλφια, μια ματιά στους ισολογισμούς όλων αυτών των ετών μετά το 2004 να ρίξει κανείς, θα τα δει όλα (η εκδοχή πως ο παναθηναϊκός έβαζε παραπάνω λεφτά αλλά δεν φαίνεται γιατί οι ισολογισμοί είναι μαγειρεμένοι, είναι αφενός από μόνη της απάντηση στο ποιος τελικά έβαζε περισσότερα λεφτά, αυτός που πλήρωνε και εφορία ή οι άλλοι, οι μαύροι και αφετέρου για σύννεφο τζανετάκου σε όποιον την πει στα σοβαρά).
 
Μας έλεγαν ναι, αλλά θέλει και χρόνο, δεν είναι μόνο τα λεφτά. Ε, τα αδέλφια περίμεναν, επέμειναν, πίστεψαν, στήριξαν. Όλα αυτά τα χρόνια. Λεφτά ΚΑΙ χρόνος.
 
Μας έλεγαν οι μεγάλοι ξένοι παίρνουν τα παιχνίδια. Και τι δεν είδαμε από τα αδέλφια. Ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε στην Ευρώπη, όχι μόνο στο δικό μας πρωτάθλημα, το έπαιρναν. Από Ματσιγιάουσκας μέχρι Βούισιτς, Τσίλντρες, Κλέιζα, Τεόντοσιτς, κ.α..
 
Μας έλεγαν ο προπονητής κι ο χαρακτήρας του πρωταθλητή μετράει. Και τι δεν πήραν τα αδέλφια ….. όποιος κέρδιζε Ευρωλίγκα ή εθνικές, τον έφερναν στον Θρύλο. Καζλάουσκας με το διαστημικό μπάσκετ της Ζαλγκίρις. Γκέρσον με την πονηριά της Μακάμπι. Γιαννάκης με την έμπνευση στους παίκτες. Και μαζί, σούπερ σταρ είτε που ήρθαν (Βούισιτς MVP) είτε που δεν τα κατάφεραν να τους φέρουν τελικά (Αντονι Πάρκερ από Μακαμπι, κ.λπ.).
 
Μας έλεγαν στους γηγενείς παίκτες στηρίζονται οι μεγάλες ομάδες. Ε τα αδέλφια σάρωσαν καταρχάς ό,τι πιο ταλαντούχο υπήρχε στην Ελλάδα (Σοφοκλή, Βασιλόπουλο, Βασιλειάδη, Μπουρούση, κ.λπ.) και συνέχισαν στα χρόνια με όλο τον κορμό της εθνικής ομάδας (Παπαλουκά, Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου, Μάντζαρη, Σλούκα) κυριολεκτικά.
 
Μας έλεγαν η ευρωπαϊκή καταξίωση αποδεικνύει τον χαρακτήρα και μέταλλο. Ε, δέκα χρόνια τώρα ο Ολυμπιακός πήγαινε από επιτυχία σε επιτυχία, από ευρωπαϊκό τίτλο σε τελικό και κανένα από τα θηρία της διοργάνωσης δεν την ήθελε αντίπαλο. Την ίδια στιγμή, ο αιώνιος αντίπαλος, υπό την νέα διοίκησις, δεν έφτανε καν Final 4.
 
Μας έλεγαν κινηθείτε θεσμικά και όλα θα γίνουν. Ε, κι αυτό έγινε. Ουδέποτε τα αδέλφια χρησιμοποίησαν π.χ. τον κόσμο ως «απειλή» (ίσα ίσα, «κατηγορούνται» για το ότι δεν συνδέθηκαν δυναμικά με τον κόσμο), ουδέποτε χτύπησαν, έβρισαν ή απείλησαν ακόμη και εχθρούς τους, όχι μόνο διαιτητές. Ό,τι παράπονο είχαν, το υπέβαλλαν με ευπρέπεια στα αρμόδια όργανα. Στην χλεύη των απέναντι, γύρισαν σχεδόν όλες τις φορές και το άλλο μάγουλο. Φιλοξένησαν εχθρούς μισητούς όπως ο αυτοπροσδιοριζόμενος ως «ζω σε παράνοια» και τους άφησαν να προκαλούν τον κόσμο στο ΣΕΦ.
 
Αποτέλεσμα?
 
Σε δεκαπέντε χρόνια και αφού ξόδεψαν μόλις καμιά ….. διακοσοπενηνταριά (250) ψωροεκατομμύρια ευρώ, είδαν οι τυφλοί και μίλησαν οι μουγκοί.
 
Είδαμε νο κολ. Παικτάκια της σειράς να καβαλάνε αυτούς που σάρωναν οπουδήποτε εκτός της Ελλάδας.
 
Είδαμε να αλλάζουν κανονισμοί και φιλοσοφίες διαιτητών και σφυριγμάτων μέσα στα παιχνίδια.
 
Είδαμε τους ίδιους να διαιτητεύουν ξανά και ξανά και ξανά και ξανά (και ξανά) τα παιχνίδια μας με τον παναθηναϊκό.
 
Είδαμε να απαξιώνονται όλοι οι προπονητές του Θρύλου («υπνάουσκας» βάφτιζαν τα ΑΡΔάκια τον καζλάουσκας και ταβερνιάρη τον Γκέρσον) που είχαν σαρώσει τα πάντα εκτός Ελλάδας.
 
Βαφτίστηκαν «παικτάκια» στους τελικούς Α1 αυτοί που έπαιρναν εθνικές στις πλάτες τους τα καλοκαίρια.
 
Όποιον διαιτητή δεν ήθελε ο Θρύλος, τον όριζαν σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια του ενώ όποιον δεν ήθελε ο παναθηναϊκός τον εξαφάνιζαν από τον χάρτη.
 
Οι άλλες ομάδες της Α1 ψήφιζαν (και τώρα το κάνουν) ακόμη και κόντρα στα συμφέροντά τους, εάν το διέτασσαν «μεγάλες δυνάμεις».
 
Δεκαπέντε χρόνια τώρα δεν μάθαμε ακόμη πως επιλέγονται οι διαιτητές: με κλήρωση ή ορισμό? Ή και με τα δύο? Πως και ποιος επιλέγει το «σύστημα» που ακολουθείται? Γιατί κάποιες φορές έτσι, κάποιες αλλιώς?
 
Χρονιές με κούπα ευρωλίγκας βλέπαμε στους τελικούς Α1 ρολίστες (επιεικής ο χαρακτηρισμός) όπως ο Μάικ Μπράμος να βαράνε σε 12 λεπτά συμμετοχής περισσότερες βολές από τον Σπανούλη (κάτοχο και MVP ευρωλίγκας και Final 4 και με τις περισσότερες κερδισμένες βολές στην χρονιά), με 30 λεπτά συμμετοχής.
 
Βλέπαμε στο ΟΑΚΑ αεροβόλα και δυναμίτες που κόστιζαν τραυματισμούς στην ακοή για παίκτες και μέλη της αποστολής του Θρύλου, χωρίς τιμωρία.
 
Είδαμε τρίτους τελικούς με βήματα και επιθετικά φάουλ και 3 διαιτητές να κοιτάνε αλλού, είδαμε (το αγαπημένο μου και ΑΚΑΤΑΡΡΙΠΤΟ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ, ΑΜΗΝ) βολές 18-2 σε μία περίοδο με ομάδες επιεικώς ισοδύναμες.
 
Είδαμε χτυπημένα χέρια σε τελευταίες φάσεις που έκριναν αποτελέσματα και πρωταθλήματα (Παπαλουκά, Μακλιν, κ.λπ.).
 
Είδαμε τον αντίπαλο να σέρνεται στην Ευρώπη μία επταετία τώρα, αλλά στην Ελλάδα να μετατρέπεται μαγικά σε υπερηχητικό, με παίκτες αμυντικούς εξολοθρευτές (δυο νταν τουλάχιστον ο καθένας) και άχαστους (στις βολές).
 
Είδαμε περίεργες κληρώσεις κυπέλλου, με φοβερές συμπτώσεις (μονά ματς στην έδρα της πανάθας ή στην έδρα του Ολυμπιακού, όταν ο Θρύλος ήταν τιμωρημέμος όμως).
 
Είδαμε παίκτες του αντιπάλου που πιάστηκαν ντοπέ να λένε μα εγώ έπαιρνα μόνο ό,τι μου έδινε ο ιατρός της ομάδας, όπως όλοι οι παίκτες. Παίκτες της ίδιας ομάδας να σταματάνε το μπάσκετ μετά από έναν χρόνο, να ξερνάνε μέσα στους αγώνες.
 
Είδαμε τον εν λόγω αντίπαλο να σέρνεται (να μην μπαίνει καλά καλά play offs στην Ευρωλίγκα) κάθε επόμενη χρονιά που το σήκωνε, αλλά στην Ελλάδα είπαμε, υπερηχητικοί.
 
Είδαμε ΠαπαδοΑΡΔάκια να μας τα βγάζουν όλα αυτά φυσιολογικά. Τις μονές χρονιές ήταν έτσι, τις ζυγές αλλιώς, αλλά πάντα όλα ΟΚ.
 
Είδαμε τραβεστί καταστάσεις σε ομοσπονδία, με έναν εξαφανισμένο στα δύσκολα Κιμ Γιονγκ Ουν επικεφαλής που «νομιμοποιεί» τα πάντα, με μια αυλή ορκισμένων νίντζα που ο διορισμός τους χάνεται στα βάθη των αιώνων στην Τρανσυλβανία, να τον προστατεύει. Είδαμε τον αιώνιο αντίπαλο να έχει ….. κέρδη σε ισολογισμό πέντε εκατομμυρίων (ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ), όταν οι ΑΡΔ έγραφαν για π.χ. δυόμιση εκατομμύρια συμβόλαιο μόνο στον Καλάθη κι οι υπόλοιπες ομάδες της Ευρωλίγκας του ιδίου επιπέδου να είναι στα 15-20.
 
Είδαμε έναν κύριο Μάνο Παπαδόπουλο να είναι από μάνατζερ, πρόεδρος και ιδιοκτήτης στον παναθηναϊκό της Ελλάδας, αλλά όλες τις κρίσιμες αποφάσεις εδώ ή στην στην Ευρωλίγκα να τις παίρνει ένας επώνυμος φίλαθλος που ζει σε παράνοια κατά δήλωσή του.
 
Είδαμε τέλος την Πολιτεία να όχι απλά ανέχεται, αλλά αρέσκεται στην κατάσταση αυτή: πέντε και πλέον υφυπουργοί αθλητισμού τεσσάρων κυβερνήσεων δεν έκαναν το παραμικρό (π.χ., να διατάξουν οικονομικό έλεγχο της επιχορηγούμενης ομοσπονδίας μπάσκετ, από το ελεγκτικό συμβούλιο που βάσει του αθλητικού νόμου 2725/1999 λειτουργεί ως μόνιμο όργανο στην γενική γραμματεία αθλητισμού και αφού είχαν ακουστεί και δεν διαψευστεί απίθανα πράγματα όπως εξαφανίσεις χορηγιών και επιχορηγήσεων, τεράστια χρέη πολλών εκατομμυρίων σε προπονητές της εθνικής και διαιτητές, κ.λπ., με μηνύσεις κιόλας και δικαστήρια κερδισμένα από διαιτητές), παρά έλεγαν για φάρους. Είδαμε, είδαμε, είδαμε, ΕΙΔΑΜΕ.
 
Μόνο για ανωριμότητα, βιασύνη και επιπολαιότητα λοιπόν δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο Θρύλος και τα αδέλφια. Αποφασίστηκε να μην καταπιούμε άλλο αυτά τα σάπια που μας σερβίρουν δεκαπέντε χρόνια, αλλά να τα ξεράσουμε στα μούτρα τους. Και ξέρετε και κάτι? Αυτή ήταν η καλή (για αυτούς) εκδοχή. Η άλλη, αυτή που πεφωτισμένες σελίδες που αγαπούν την αλήθεια μας έλεγαν (ότι η αδικία φέρνει βία, κ.λπ.) ήταν μια εναλλακτική που ο Ολυμπιακός δεν επέλεξε, αν και θα ήταν εύκολο και θα τους άξιζε.
 
Ο Θρύλος θα πορευτεί στον δρόμο που διάλεξε μόνος του διότι πολύ απλά δεν έχει ανάγκη κανέναν άλλον, είναι ο γίγαντας που προσέχει μην τους πατήσει, ένα παγκόσμιο κοινωνικοαθλητικό κίνημα επιδραστικό όσο λίγα στην ιστορία και ό,τι πιο μαζικό, σε διάρκεια χρόνου, στην Ελλάδα, λαμβανομένου αναλογικά υπόψη του πληθυσμού. Οι μύστες/οπαδοί του θα είναι εκεί που θα χρειαστεί. Όταν βαρέσει η καμπάνα, θα σηκωθεί κόσμος όχι από τον καναπέ, αλλά και από τα μνήματα λέμε. Λυπάμαι τους απέναντι, που θα έρθουν να μετρηθούμε. Η εποχή που τα αδέλφια ήταν καλά επειδή ξόδευαν αλλά δεν μίλαγαν, πέρασε.
 
Οι εξελίξεις δεν θα είναι ραγδαίες (τέτοιοι πόλεμοι είναι μαραθώνιοι, όχι κατοστάρια) και όχι αυτές που μας λένε οι απέναντι και οι τσάτσοι τους (χαχαχα, οι ….. ομάδες ψήφισαν για υποβιβασμό, δηλαδή για το πως θα ερμηνεύσει έναν κανονισμό ένας αθλητικός δικαστής της τακτικής δικαιοσύνης, ΟΚ, άι ρεστ μάι κέις, ω γιέα, ντιφένς ντιφένς). Υπάρχουν πυρηνικά όπλα που θα αποκαλυφθούν εν καιρώ, που ξέρετε, μπορεί αυτοί που μας κουνάνε το δάχτυλο της ηθικής ή/και μας απειλούν δια πλακίτσας, αύριο μεθαύριο να είναι πολύ απασχολημένοι ετοιμάζοντας απολογίες σε εισαγγελείς και ανακριτές. Η ομάδα θα είναι αυτή που πρέπει του χρόνου, το είπαν οι πρόεδροι, και θα συνεχίσει να ξευτιλίζει την παναθηναϊκάρα στην Ευρωλίγκα, που τόσα χρόνια τώρα όλο ράβει το έβδομο αστέρι αλλά είναι ακάλεστη στα final4.
 
Ένα ερώτημα γεννάται μόνο συνεπώς: Κλάνει ωρέ ο πεθαμένος? Κι αν φέτος οι οπαδοί της πανάθας, ντοπαρισμένοι και σε κατάσταση πανικού, ψιλογεμίσουν το ΟΑΚΑ στους τελικούς με την αεκ, του χρόνου θα παίζουν μεταξύ συγγενών και φίλων στην Α1. Ερρίφθη ο κύβος, για όποιον δεν το κατάλαβε. Στην μπαλίτσα για πολύ λιγότερα έγινε της πουτάνας. Φάρος ε? FIAT LUX (let there be light) λοιπόν…. 
 
Υ.Γ. Πρόεδροι, μέσα στους όρους που θέτουμε για να ξαναπαίξουμε στο πρωτάθλημα ΕΒΓΑ τους, βάλτε και ντραγκ τεστ μηνιαίο στους ιδιοκτήτες ε;

Σχόλια

Εικόνα matrasimca

Ξεκινα μια καινούργια εποχη.
Τους κόψαμε τα κολοδακρυλα Συριζα και σε ενα μήνα θα δουμε τι θα κανουν χωρίς Βουλευτικη ασυλία.
Θα πληρωσουν ακριβα οσα έκαναν.
Η ομαδα μας ενισχύεται και το φθινοπωρο θα δώσουμε απαντησεις σε αυτούς που πλεον θα μεινουν χωρίς προστάτες.
Όποιος τα βαζει με τον Ολυμπιακο τελειώνει

Εικόνα ThomasK

Και όπως είπε ο Πρόεδρος για τους ψεύτες και
συκοφάντες κι αποφάνθηκε ο λαός: ΟΥΣΤ!!!

'Επεται συνέχεια...

Εικόνα ThomasK

Αν και, όπως επισημαίνει ο el trick, τ' αδέρφια
άργησαν, Μ Ε Χ Ρ Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ !!!

Εικόνα matrasimca

Μπραβο φίλε τα ειπες σωστα.
Οπως ολοι είδαμε επισης οι τρεις στις τέσσερις φιναλίστ ειχαν στις τάξεις τους ορωην παίκτες του Θρυλου.
Απο την Παναθα ΚΑΝΕΙΣ

Εικόνα Fotiadko7

Να αγιάσει το χερι σου αδερφέ που τα συγκεντρωσες όλα αυτά που κανένας Ολυμπιακός δεν πρεπει να ξεχνάει!!! Αντε γιατι θα τρελαθουμε στο τέλος με αυτά που ακούμε και διαβάζουμε κι όχι απο οπαδούς του φάρου και του σωλήνα ή απο φερέφωνα του μίστερ κοκα, αλλά απο δήθεν αγανακτισμενους δικούς μας οπαδούς!!! Ο Ολυμπιακος δεν πέφτει Α2, ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγαλος για το σάπιο αυτό στημένο εργάκι που καλούταν τοσα χρόνια να παιζει τον κομπάρσο και το κορόϊδο, και δε θα αργήσουν να το καταλάβουν οι φιλοι του και δυστυχώς γιαυτούς και οι εχθροί του! Γυρίζει την πλάτη του και τραβάει τον δρόμο του! Και θα ήθελα παρα πολύ να μην παίξει ουτε Αδριατική λίγκα για να είναι οι παίκτες ξεκουραστοι για να προετοιμάζονται μονο για τους αγώνες της πραγματικής γιορτής του μπασκετ, της Ευρωλίγκας! Εκεί που χωρίς τους τραυματισμούς απο τα συνεχή παιχνίδια και την σωματική κόπωση απο τα συνεχή ταξίδια αν τελικά δεν παίξουμε Αδριατικη, θα μπορεσει να μεγαλουργήσει!!! Ο γίγαντας του ελληνικού αθλητισμού θα βρει γρήγορα τον δρόμο του και δεν πρεπει να κοιτάξει πίσω πλεον ουτε για μια στιγμη, παρα μονο το μέλλον του! Αστούς να πανηγυρίζουν σφάζοντας το αεκακι, τον Προμηθέα και τον Ήφαιστο μπροστά σε 500 ατομα!!! Αν οι οικονομικές συνθήκες της ομάδας επιτρέπουν μονο Ευρωλίγκα καλώς, αν είναι απαραίτητη η συμμετοχη της ομάδας και γίνει αποδεκτή απο τις ομάδες της AbA είμαι σίγουρος οτι τα έσοδα τηλεοπτικά και χορηγιες θα είναι περισσότερα απο αυτά που θα πληρώσει η ΕΡΤ και η ΕΒΓΑ για να βλέπουν τον εφευρέτη της αλητειας να σηκωνει τσιγκινα κατσαρολικα με ανυπαρκτους αντιπάλους και να βλέπουν όλοι παρέα τα Φ4 της γιορτής απο τους καναπέδες τους!!! Ηδη ξέρουν τι τους περιμένει αλλά γίνεται μεγάλη προσπάθεια να το κρύψουν!!!

Εικόνα ven7

Φίλε, μονο εμείς τα βλέπαμε αυτά..έχουμε παραισθήσεις..μάλλον παίρνουμε ναρκωτικά...Μη σου πω και ποιος μας τα προμηθεύει...

Η σκληρή και αβάσταχτη πραγματικότητα είναι πως σήμερα ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ υποβιβάστηκε από την Α1 στην Ευρωλίγκα...πως θα το αντέξουμε αυτό...

Εικόνα el trick

Αργήσαμε - κατά τη γνώμη μου - πολύ. Ας είναι όμως.
Πάντως απ΄ ότι βλέπω και ε δεδομένο ότι η συμμετοχή στην Ευρολίγκα είναι σίγουρη, ο ΘΡΥΛΟΣ οικονομικά δεν θα χάσει και κάτι άξιο λόγου ακόμη και αν έστω και παράνομα - πρώτη φορά που θα παρανομίσει ο σωλήνας;;;- τον ρίξουν στην Α2 (θα γίνει καλό σχολείο για τους νέους μας). Αντίθετα αν γίνει δεκτή η αίτησή του στην Αδριατική Λίγκα τα έσοδά του θα εκτοξευτούν.
Οι ομαδίτσες όμως αυτές που μας κουνάνε το δάκτυλο τώρα και ενώ καίγονται από τα καμώματα του κοκάκια να λένε ότι ....δεν ήθελε, θα δούμε αν του χρόνου έχουν έστω και τα μισά έσοδα σε σύγκριση απλά και μόνο με τα φετινά.
Υ.Γ. Νομίζω ότι οι .....ιδιοκτήτες ομάδων μάλλον θα πέρναγαν το ντργκ τεστ. (ο ....κ. Μάνος μας μάλλον δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό, εν αντιθέσει φυσικά με κάποιο επώνυμο φίλαθλο της ομάδας του.