Πλησιάζουν οι μπουλντόζες , με οδηγό τον Μπόμπ τον Μάστορα…



Στο site των γιαλαντζί αριστερών της Δαβάκη, σχεδόν πανηγυρίζουν σήμερα, γιατί ακούνε τον θόρυβο από τις μπουλντόζες που πλησιάζουν στα Νέα Φιλαδέλεφεια.
 
«Αναγνωρισμένη και από την πολεοδομία είναι πλέον η «Αγια-Σοφιά» και τώρα απομένει ένα ακόμη βήμα, ώστε να γίνει εφικτή η έναρξη των έργων για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.
 
Μια πολύ σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε τα τελευταία 24ωρα αναφορικά με το γήπεδο που σχεδιάζει να χτίσει η ΑΕΚ.
Οι άνθρωποι της Ένωσης που έχουν εδώ και καιρό στα χέρια τους τον νόμο του Κράτους πήραν και τους όρους δόμησης από την πολεοδομία της Νέας Ιωνίας, όπως αναφέρεται στην «Ώρα για Σπορ» με αποτέλεσμα το όνειρο της «Αγια-Σοφιάς» να είναι ακόμη πιο κοντά στο να πραγματοποιηθεί.
 
Για να μπουν οι μπουλντόζες στο οικόπεδο πρέπει αν ξεπεραστεί ένα ακόμη εμπόδιο…. Να βγει η οικοδομική άδεια. Από την ΠΑΕ λένε ότι οι διαδικασίες στο συγκεκριμένο θέμα προχωράνε τον τελευταίο καιρό με ταχύτατους ρυθμούς.»
 
Αυτά σήμερα 18 Οκτωβρίου 2014. Όμως εμείς οι γαύροι είμαστε παλιοχαρακτήρες, μας αρέσει να σκαλίζουμε. Επίσης, φροντίζουμε να έχουμε διατροφή πλούσια σε μαγνήσιο, ώστε η μνήμη μας να μην εξασθενεί.
 
Στις 13 Αυγούστου 2014 διαβάζουμε:
 
Με ανακοίνωσή που εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΚ γνωστοποίησε πως κατέθεσε στο ΥΠΕΧΩΔΕ τον φάκελο για την άδεια του γηπέδου και πλέον μέσα σε 60 ημέρες ευελπιστεί πως θα έχει στα χέρια της την άδεια οικοδομής!
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«H ΠAE AEK ανακοινώνει ότι κατατέθηκε σήμερα στην αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ και συγκεκριμένα στη διεύθυνση ΔOKK με αριθμό πρωτοκόλλου 39151 ο φάκελος που αφορά την έκδοση της οικονομικής άδειας για την ανέγερση του γηπέδου μας στη Νέα Φιλαδέλφεια.
 
Πρωταρχικός στόχος μας πλέον είναι να μη χαθεί ούτε μια ημέρα και να προχωρήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες που απαιτούνται στη συνέχεια».
 
Στις 15 Σεπτεμβρίου 2014 διαβάζουμε:   
 
"Θέμα λίγων ημερών είναι η έκδοση οικοδομικής άδειας για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Την τρέχουσα εβδομάδα θα υπάρχουν νέες επαφές των υπευθύνων της «Ένωσης» για το πρότζεκτ με τη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριοδομικών Κανονισμών του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) στο πλαίσιο της εξέτασης του φακέλου για την «Αγια-Σοφιά».
 
Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν προχωρήσει πολύ και το θέμα της κατασκευαστικής εταιρείας που θα αναλάβει το έργο κι έτσι με το που θα εκδοθεί η άδεια, μέχρι το Νοέμβριο, θα είναι όλα έτοιμα για να μπουν οι μπουλντόζες και να ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση των περίπου 18 μηνών για να παραδοθεί το «παλάτι» της ΑΕΚ στην ίδια και τους φίλους της".
 
Στις 11 Οκτωβρίου 2014 διαβάζουμε στο eksegersi.gr
 
«Δεύτερον, ότι η εταιρία του Μελισσανίδη δεν κατέθεσε φάκελο στη ΔΟΚΚ, αλλά μόνο μια αίτηση μιας σελίδας, ίσα-ίσα για να πάρει έναν αριθμό πρωτοκόλλου, ο οποίος μάλιστα ελέγχεται για τη νομιμότητα της χορήγησής του! Τόσο μεγάλη είναι η πρεμούρα του Μελισσανίδη για την έκδοση της άδειας και την ανέγερση του γηπέδου-εμπορική επιχείρηση, που δεν έχουν ετοιμάσει το φάκελο (θα δούμε παρακάτω τι έπρεπε αυτός να περιλαμβάνει)».
 
Καλά ρε ξεφτιλισμένα ΑΡΔακια… τι χόρτο ταίζατε τα αεκάκια τόσο καιρό, και μαζεύετε τα ευρουδάκια τους? Με αίτηση  μιας σελίδας στη ΔΟΚΚ για άδεια, η προσφυγοπούλα θέλει να φτιάξει γήπεδο? αφού ούτε  όρους δόμησης δεν είχε στα χέρια της? ΤΟΣΟ  ΨΕΜΑ ΠΙΑ? Ούτε καν τα εξετάζετε τα ραβασάκια του τιγρούλη των φρίσκις? Και κατευθείαν σανό στους στερημένους?
 
Εμείς οπαδικό site είμαστε και δεν έχει νόημα να κάνουμε εισαγωγικά μαθήματα Πολεοδομικού Σχεδιασμού σε αγράμματα ΑΡΔάκια. Όποιος φιλομαθής  ΑΡΔακας ενδιαφέρεται (Καραλής, Δημάτος, Σαμπράκος, Κετσετζόγλου, Χελάκης, Κόλλλλλκας, για να αναφέρουμε αυτούς που ήταν «σπασικλάκια» στο σχολείο), ας ρίξει μια ματιά εδώ, για εισαγωγικές έννοιες, και στο βιβλίο αυτό για εμβάθυνση.
 
Το βιβλίο είναι ακριβούτσικο. Αν δεν έχει ο τιγρούλης να τους το αγοράσει, ας μου στείλουν mail να τους το δανείσω.
 
Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τους οπαδούς της κούλας να ανοίξουν τα μάτια τους. Γι’ αυτό θα προσπαθήσουμε με απλά κατανοητά λόγια, να εξηγήσουμε τη διαδικασία υποβολής αίτησης για οικοδομική άδεια, καθώς και τον τρόπο έκδοσή της. Δωρεάν πάντα.
 
Ας αρχίσουμε λοιπόν, με τη σημείωση ότι ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός είναι ένα σύνθετο Νομικό, Τεχνικό και  Διοικητικό αντικείμενο.
 
1.  Για να μπορεί να οικοδομηθεί μια περιοχή πρέπει να διαθέτει Πολεοδομικό Σχέδιο. Διαθέτει ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας Σχέδιο? ΝΑΙ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.
2.  Είναι καθορισμένες  οι χρήσεις γης στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας? Επιτρέπεται η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων? ΝΑΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ.
 
Συνεπώς, οποιοσδήποτε διαθέτει ιδιοκτησία, εντός του Εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας, μπορεί να υποβάλει αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας.
 
3. Διαθέτει η κούλα ιδιοκτησία στην περιοχή? Έχουμε δει  [1], [2], [3], [4], [5], ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι «μπλεγμένο». Μάλλον η κούλα ΔΕΝ διαθέτει ιδιοκτησία ΠΛΕΟΝ, αλλά με κάποια τερτίπια και αλλαξοκολιές με το Κράτος (αφού είναι ιεραρχικά η υπ’ αριθμόν 3 ΔΕΚΟ, μετά από παναθηναικούλη και ΔΕΚΟ ζαχαροπλαστικής του βορρά), ας θεωρήσουμε ότι νομιμοποιείται να υποβάλει αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας. Αν και οι ΑΡΔ διακήρυτταν ότι αίτηση είχε υποβληθεί….
 
Από τη στιγμή λοιπόν, που οι παραπάνω προϋποθέσεις συντρέχουν, θα πρέπει ο Ιδιοκτήτης να αναθέσει σε κάποιο μηχανικό ή ομάδα μηχανικών την εκπόνηση μελέτης και την υποβολή φακέλου στην αρμόδια Υπηρεσία Δόμησης (παλιά τα ονομάζαμε Πολεοδομίες), στη συγκεκριμένη περίπτωση, Υπηρεσία Δόμησης Νέας Ιωνίας.
 
Τι σημαίνει «υποβολή φακέλου»? Σημαίνει ότι ένας μηχανικός ή  μια ομάδα μηχανικών, έχει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ
 
-  Συντάξει Τοπογραφικό Διάγραμμα της ιδιοκτησίας στο οποίο να αναφέρονται οι ΟΡΟΙ ΔΟΜΗΣΗΣ (τους οποίους η κούλα τους πήρε χτες προχτές όπως είδαμε)
-  Εκπονήσει Αρχιτεκτονική Μελέτη
-  Εκπονήσει Στατική Μελέτη με τον ισχύοντα Αντισεισμικό κανονισμό
-  Εκπονήσει Μηχανολογική Μελέτη
-  Εκπονήσει Υδραυλική μελέτη
-  Εκπονήσει Ηλεκτρολογική Μελέτη
-  Εκπονήσει Μελέτη Παθητικής και Ενεργητικής Πυροπροστασίας
-  Προϋπολογίσει το κόστος , υπολογίσει φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις
 
Τα παραπάνω δεν είναι μια αίτηση της  μιας σελίδας σε ΚΕΠ, ούτε πέντε δέκα σχέδια και τέλος. Απαιτείται αρκετών μηνών τεχνική εργασία και στύψιμο μυαλού, για να καταλήξει τελικά στη δημιουργία ΑΡΚΕΤΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ, και πάνω από 400 σελίδες κατασκευαστικών υπολογισμών, ανάλογα με την περίπτωση.
 
Οι παραπάνω αναφερόμενοι μελετηροί μπορούν να συμβουλευτούν  κείμενα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος για λεπτομέρειες και ίσως αποφασίσουν να επιστρέφουν κανα ραβασάκι στον αποστολέα.
 
Ποιά από τα παραπάνω στάδια έχουν υλοποιηθεί? ΚΑΝΕΝΑ!!!!
 
Μα η κούλα πήρε όρους δόμησης!!!
 
Σήμερα λοιπόν, θα μου σταλούν στο email μου όροι δόμησης για το Οικοδομικό Τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς  Λεωφόρου Αλεξάνδρας, Τσόχα, Μιχαήλ Μελά και Π. Κυριακού (γιατί η λήψη όρων δόμησης είναι μια εντελώς απλή διαδικασία που μπορεί να κάνει ο καθένας και δεν συνεπάγεται απολύτως τίποτα διοικητικά).
 
 
 
Έχω συμφωνήσει και με τον μεγαλοεργολάβο Μπόμπ Μάστορα και βάζω μπρος τις μπουλντόζες από αύριο …. Θα σας το «ανακαινίσω» βαζελάκια…
 
 
ΥΓ. Οι μπουλντόζες που πλησιάζουν είναι αυτές που θα σας φορτώσουν για τη χωματερή ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ!

Σχόλια

Εικόνα Bad7

https://www.youtube.com/watch?v=efAcumbTjU4 ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Εικόνα Aprosarmostos17

Περιμένω την ημέρα που η Ώρα και ο υπόλοιπος κίτρινος τύπος (μεταφορικά και κυριολεκτικά) θα γράφουν για τα "σκοτεινά συμφέροντα" που θα μπλοκάρουν αυτό το σχεδόν τελειωμένο έργο. Θα είναι ο δάκτυλος Μαρινάκη; Η κακιά Δούρου; Ο προκατειλημμένος δήμαρχος; Ετοιμάζουν νέο παραμυθάκι να πουλήσουν γιατί το άλλο με τον φάκελο των ολυμπιακών αγώνων έχει παλιώσει πια.

Εικόνα γαυρος ο μη tsimpon

ΔΩΡΕΑΝ ΑΓΓΕΛΙΕΣ.Αναλαμβανουμε οικοδομικες διεκπαιρεωσεις,την έκδοση αδειών ,νέων κατασκευών,τεχνικές συμβουλές, αντίγραφο οικοδομικής άδειας και σχεδιαγράμματα του γηπέδου σας εις τριπλούν ...ΤΕΧΝΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣ,(η κορυφή στις συμβουλές) Στειλτε μας email ΔΙΑΣRATM@ORIGINAL@Building consultant.com.Δεν χρειάζεται να τρέχεις στην πυθία ο ΔΙΑΣ ΞΕΡΕΙ

Εικόνα katerina

Καλημέρα!
Εξαιρετική δουλειά Δία!!!
Δεν υπάρχει κάποιο add-on στα autocad να ξεπετάει όλες αυτές τις λεπτόμέρειες αυτόματα?Χαχαχαχαχα!!!

Εικόνα mikele7

ΡΕ ΤΙ ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΕΝΑΙ ΑΥΤΟ,ΜΠΡΑΒΟ, ΤΕΛΕΙΟ !!!!!

Εικόνα μαουνιέρης

Δία, σκίζεις!

Εικόνα el trick

Η νεοδομούμενη "Αγιά Σοφιά" θα έχει τουλάχιστον σύνδεση με το ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ της περιοχής;;;;;;;
ή
Τη διαχείριση των ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ της θα την αναλάβει ΑΜΕΣΑ κάνας....επιχειρηματίας;;;;;;;;;;;

Εμένα αύτό το ερώτημα με καίει

Εικόνα ALEXIS7GER

https://www.google.gr/search?q=%CE%9A%CE%A9%CE%9D%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%9......

ΧΑΧΑ παρτε να χετε , που λενε ..γεια σου μεγάλε ΧΑΡΗ ΡΩΜΑ

Εικόνα apostolos gaganis

VERITAS ODIUM PARIT

΄΄Η αληθεια γεννα το μίσος΄΄. Ας πουμε λοιπον και καμια...μαλακια, να βγαλουμε κανα φραγκακι, γιατι αλλιως... Πολυ ωραια αναρτηση, σαφης, κατανοητη, ζουμερη, απο ανθρωπο που ξερει το αντικειμενο. Μ΄αρεσε, οπως και η φωτο αλλα και ο τιτλος της. Good job Zeus, που θα΄λεγε κι ο Μακ Γκαρετ στο Χαβαη 5 - 0...

Εικόνα savvas gridlock

Kαρφίτσωμα απάνω απάνω για μέρες...