VAZELETTA.GR ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΥ ΣΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ



Στο vazeletta.gr πονάνε πολύ από χθες. Σε παράκρουση βρίσκονται μετά το γκολ του Κ-Αυλωνίτη. Πρώτα μας είπαν ότι ''ο Μήτρογλου ξεγέλασε τον Καλογερόπουλο, αφού δεν τον ανέτρεψε ο Στιλ'' και σήμερα ασχολήθηκαν με τη διαιτησία στα ντέρμπυ Ολυμπιακού-ΠΑΟ στο Νέο Καραϊσκάκη, από το 2004 και μετά. Ας δούμε βήμα-βήμα τα ψέματά τους.
 
Στις 4 Δεκεμβρίου του 2004 διεξήχθη το πρώτο αιώνιο ντέρμπι στο ανακαινισμένο «Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 1-0 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο. Ο Παναθηναϊκός δικαίως διαμαρτυρήθηκε πως δεν υπάρχει κανένα φάουλ καθώς ο Γκούμας έκοψε την μπάλα από τον Βραζιλιάνο μέσο. Όμως, ο Κασναφέρης είχε άλλη άποψη! Δείτε τη φάση στο 1:10 του παρακάτω video...
 
Στο 01:10 του βίντεο βλέπουμε τον Γκούμα να ψαλιδίζει τον Καφέ, σε μία προβολή με τα δύο πόδια. Αυτό ακριβώς δείχνει ο Κασναφέρης, ότι ''δίπλωσε'' τα πόδια του Καφέ ο Γκούμας. Καθαρό φάουλ, αφού το ''βρήκε μπάλα ο Γκούμας'' είναι η μισή αλήθεια. Βρήκε και μπάλα, αλλά βρήκε και πόδια με επικίνδυνο παιχνίδι.
 
Τη σεζόν 2005-06, για τη 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με πέναλτι του Εκι Γκονζάλες και ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με τον Ριβάλντο. Στη φάση της ισοφάρισης, ο Βραζιλιάνος φαίνεται να δέχεται την πάσα από το χέρι του Μιχάλη Κωνσταντίνου, όμως, δεν είναι ξεκάθαρο. Πάντως, ο Καλόπουλος έδειξε σέντρα... Δείτε το video από το 1:20!

 
Από το 01:20 και μετά και συγκεκριμένα στο 01:33, βλέπουμε πως την μπάλα δεν την βρίσκει ο Κωνσταντίνου με το απλωμένο χέρι του, αλλά ο Βύντρα που προσπαθεί να διώξει με τον ώμο. Γι'αυτό και η μπάλα πάει προς τα πίσω. Αν την έβρισκε με το χέρι ο Κωνσταντίνου, έτσι όπως του έρχεται από μακριά η μπάλα, δεν θα επέστρεφε στο Ριβάλντο και προς τα πίσω, αλλά θα έφευγε μπροστά και αριστερά του Κωνσταντίνου. Λίγο μυαλό να έχει κανείς, ακόμη κι αν δεν βλέπει το replay, μπορεί να καταλάβει αυτό που λέμε. Ειδικά στο τρίτο replay, στο 01:40, φαίνεται καθαρά ότι η μπάλα βρήκε στην ωμοπλάτη του Βύντρα.

 
Πέρα από αυτό όμως, ο συντάκτης της ανάρτησης παραδίδει μαθήματα ''αμεροληψίας'', που αρμόζουν σε ένα ''αντικειμενικό'' site όπως το vazeletta, γράφοντας ''ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί με πέναλτι του Εκι Γκονζάλες'', έτσι σκέτο. Προφανώς δεν βλέπει στο 00:12 του βίντεο το ΑΣΤΕΙΟ πέναλτυ με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟ. Επειδή επέλεξε ένα βίντεο δίχως το replay της φάσης, θα τον βοηθήσουμε εμείς να δει καθαρά τα πράγματα (είναι που δεν τα ξέρει, καταλάβατε...).
 

 
Ο Νικοπολίδης μαζεύει τα χέρια του και τραβάει το σώμα του, προσπαθώντας να αποφύγει τον Παπαδόπουλο. Ο επιθετικός του ΠΑΟ, αντί να περάσει και να ψάξει το γκολ, σέρνει το πόδι του προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και κάνει και μία θεαματική βουτιά, μόλις τον ακουμπάει. Ένα γελοίο πέναλτυ από το ''γαύρο'' διαιτητή Καλόπουλο, για να προηγηθεί η ''αδικημένη'' Πανάθα στο Καραϊσκάκη. Ούτε κουβέντα γι'αυτήν τη φάση ο Γιώργος Βροντάκης στο ''αντικειμενικό'' vazeletta.
 
Στις 13 Γενάρη του 2008 έγινε το ντέρμπι για τη σεζόν 2007-08 με τον Καλόπουλο να είναι και πάλι ο διαιτητής της αναμέτρησης. Ο Παναθηναϊκός είχε προηγηθεί στο Καραϊσκάκης με αντικανονικό γκολ του Εντόι, αφού στην ασίστ που του είχε δώσει ο Σαλπιγγίδης η μπάλα είχε περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου. Ομως και οι πράσινοι διαμαρτύρονται για την ισοφάριση του Αντζα. Στο κόρνερ που έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Βασίλης Τοροσίδης κάνει φάουλ στον Μάλαρτζ, αφού τον παρεμποδίζει και στη συνέχεια ο Παρασκευάς Άντζας στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Δείτε στο 3:30 του video...
 
Αντί να σχολιάσουμε εμείς τα ''επιχειρήματα'' του vazeletta, ας δούμε την άποψη του καθηγητή διαιτησίας Περικλή Βασιλάκη-ΒΑΖΕλάκη, κατά την ανάλυση των επίμαχων φάσεων στην οποία προέβη στο SUPERSPORT που βρισκόταν τότε.
 
EΦΗMΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 14-1-2008
 

 
Πώς τώρα αυτή η ΣΦΑΓΗ του Ολυμπιακού μετατράπηκε σε ''παράπονα του ΠΑΟ για τη διαιτησία'', αυτό το ξέρει μόνον ο ΑΡΔ Γιώργος Βροντάκης του vazeletta.
 

 
Την 1η Μαρτίου του 2009 το αιώνιο ντέρμπι έληξε χωρίς τέρματα. Ομως, ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να είχε σκοράρει. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης δέχεται μια βαθιά μπαλιά, περνάει τον Αντώνη Νικοπολίδη, αλλά ο επόπτης έχει σηκώσει τη σημαία για οφσάιντ. Οπως φαίνεται από το ριπλέι καλυπτόταν... Δείτε τη φάση στο 2:20 του video!

 
Εδώ ο Σαλπιγγίδης ''καλύπτεται'', σύμφωνα με το Γιώργο Βροντάκη.
 

 
Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε στο vazeletta. Ούτε κουβέντα φυσικά για το μαρκάρισμα Σπυρόπουλου στον Γκαλέτι, μετά το 05:40 του βίντεο, όταν χαμηλά ο Σπυρόπουλος προσπαθεί να κλοτσήσει την μπάλα, αλλά την βρίσκει ελάχιστα και πιο πολύ βρίσκει τον εξτρέμ του Ολυμπιακού, ανατρέποντάς τον ακριβώς πάνω στην γραμμή της μεγάλης περιοχής.
 

 
Το παιχνίδι της σεζόν 2010-11 δύσκολα θα ξεχαστεί, όσα χρόνια και αν περάσουν. Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 2-1, όμως, στη μνήμη όλων είναι χαραγμένο το οφσάιντ του Κώστα Κατσουράνη. Στις 19 Φεβρουαρίου 2011 και για την 23η αγωνιστική διαιτητής του ντέρμπι ήταν ο Καλόπουλος με τον Παναθηναϊκό να έχει τρομερά παράπονα για την διαιτησία. Αρχικά δεν είχε δοθεί πέναλτι στο τριφύλλι σε πεντακάθαρο χέρι του Τοροσίδη μέσα στην περιοχή. Όταν το σκορ ήταν στο 1-1, οι φιλοξενούμενοι σκόραραν με τον Κώστα Κατσουράνη που καλυπτόταν από τουλάχιστον τρεις παίκτες, όμως, ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του. Στο φινάλε, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη με γκολ του Τζιμπούρ, με τον Πάντελιτς που ήταν οφσάιντ να επηρεάζει τη φάση!
 
Έχουμε απαντήσει με ξεχωριστή ανάρτηση, αλλά το βίντεο που περιλαμβάνεται σε αυτήν, αποδομεί πλήρως την ''επιχειρηματολογία'' των βάζελων και των ''αντικειμενικών'' τύπου Βροντάκη.
 

 
Τα του ματς της περασμένης Κυριακής τα αναλύσαμε, με αναφορές σε όσα ειπώθηκαν από το Βαρούχα στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου και φυσικά από τον καθηγητή διαιτησίας στην εκπομπή του Θωμαϊδη, η οποία προβάλλεται επίσης στο Αλαφουζο-κάναλο ΣΚΑΙ. Επειδή όμως βλέπουμε ότι ο Γιώργος Βροντάκης είναι λάτρης του youtube, ας δει το τι συμβαίνει με τη διαιτησία στα ματς Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού για το πρωτάθλημα,
 

 
αλλά και στα ματς Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα.
 

 
Του προτείνουμε τα παραπάνω βίντεο για να πάρει ιδέες για μελλοντικές σχετικές αναρτήσεις, έτσι ωραία και ''αντικειμενικά'' πάνω από όλα που μας παρουσιάζει τα πράγματα...
 
Υ.Γ. Σε παράκρουση βρίσκεται και ο πρώην διευθυντής του vazeletta και πρώην ''Πρασινοφρουρός'' της ''ΠΡΑΣΙΝΗΣ'', Βασίλης Παπαθεοδώρου. Ετοιμάζει καινούριο αθλητικό site αυτόν τον καιρό και μας δίνει τα πρώτα δείγματα γραφής για το πόσο ''αντικειμενικό'' θα είναι κι αυτό, μέσα από το λογαριασμό του στο twitter.
 

 
Εμείς, αφού θυμίσουμε την πελατειακή σχέση που έχει αναπτύξει τα τελευταία 89 χρόνια ο Θρύλος με την ομαδούλα του στο ποδόσφαιρο (77 νίκες εμείς, 47 νίκες ο ΠΑΟ στην ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων σε επίσημα ματς), θα του πούμε και το παρακάτω, το οποίο τον πονάει πάρα πολύ προσωπικά.
 

Σχόλια

Εικόνα Bad7

ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΕ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ!!!!!!!!!!!!

Εικόνα Aγγελος Μιχαηλ

Καλημέρες από Ολλανδία σύγγαυροι.

Ακόμα ένα δείγμα χολερικής προπαγάνδας απ' τον καρκινοϊστότοπο.
Δυστυχώς, στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, αυτό της επικοινωνίας (sic) ντε, φιγουράρουμε στην τελευταία θέση με μηδέν βαθμούς.
Δεν σας κάνει εντύπωση πως έπρεπε να φτάσουμε καλοκαιράκι του '12 μέχρι να βγει απ' τα ρούχα του ο Σάββας και τ' άλλα παιδιά και να εγκαινιάσουν το RATM; Ηρωϊκοί οπαδοί, Δαυϊδ με σφεντονίτσες απέναντι σε πρασινοτόμαρους δημοσιογράφους, Γολιάθ με πυρηνικά οπλοστάσια στη διάθεσή τους (μιλάμε για μπαγιόκο τρελλό από πίσω).
Οι δημοσιογράφοι μας(;) στα διάφορα μέσα, δικά μας(;) και "αντικειμενικά", ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΟΥΛΙ ΤΟΥΣ. Με φωτεινές εξαιρέσεις, βεβαίως, γιγάντων πραγματικών σε όλους μας γνωστών, οι οποίοι τιμούν συχνά με το λόγο τους κι αυτήν εδώ τη γωνιά. Σταγόνες καθαρού νερού στους ωκεανούς έντυπης και ψηφιακής λάσπης.

Δεν το κατέχουμε, σα γαύροι, το τόπι της προπαγάνδας. Ανέκαθεν. Παραδοσιακά γελάμε με τα ψέμματά τους και κάπου-κάπου γαμοσταυρίζουμε, οργίλοι, όταν αυτά ξεπερνούν και τον Μυνχάουζεν. Προβλέψιμοι είμαστε και, ως εκ τούτου, αρκετά χειραγωγήσιμοι.
Θα φέρω ως παράδειγμα, με απόλυτο σεβασμό, τον αγαπητό John, έξοχο δείγμα νεαρού γαύρου ( μη σκιάζεσαι απ' το χακί ρε αλάνι, σχολείο ζωής είναι, δείξτους τα βυζιά της χελώνας ρε) ο οποίος δεν ευχαριστήθηκε τη νίκη μας στις 19/2/2011. Κοινώς ντρέπεται.

Φίλε μου καλέ, εκεί ακριβώς στοχεύει η προπαγάνδα. Ποτέ στη λογική, μα πάντα στο συναίσθημα.
Σε καιρό πολέμου η καλή προπαγάνδα οφείλει να υποσκάψει το φρόνημα και να σπείρει τον πανικό στον εχθρό, σε καιρό ειρήνης επιδιώκει να τρώσει την περηφάνεια του αντιπάλου, να την υποκαταστήσει με ντροπή.
Αυτό μας κάνει, σύγγαυροι, το κάθε γαζέτα με τα πουλημένα πληκτρολόγια. Μας διασπά σε περήφανους φανατικούς και σε ντροπιασμένους "ηθικούς". Εύκολο θύμα τους οι νεότεροι εξ ημών, εκείνοι με τη μικρότερη εμπειρία ζωής και τη μεγαλύτερη αγνότητα.
Πώς θα τους προστατεύσουμε;
Η προπαγάνδα δε φοβάται κορώνες κι απειλές, τρέμει μόνο τα γεγονότα. Αναφορά σε γεγονότα με κρυστάλλινο, ψύχραιμο και χαμηλότονο λόγο. Όπως ακριβώς το κάνει ο μποτιλιάρισμας.

Εγώ δε μπορώ...
ΣΑΣ ΓΑΜΑΕΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΑΣ!!!
Χαιρετώ.

Εικόνα john

Δεν ντρεπομαι και ουτε θα ντραπω ποτε ακομα και αν νικησουμε 10-0 με 10 γκολ οφ σαιντ.Απλα ξενερωσα ασχημα και αυτο δεν αλλάζει.Λεω πιο κατω σε μεγαλη αναλυση τι πστευω σε αυτα τα 2 παιχνιδια.
Για την προπαγάνδα χωρις πλάκα εαν δεν υπηρχε το ratm δε θα ειχαμε κανενα αποκουμπι να στηριχτουμε.Ειμαστε πολυ πισω εποικοινωνιακά.Κατι κανει η εκπομπη της θυρας7 αλλα δεν μου φτανει.Μακαρι να είχαμε ενα νεο tv magic

Εικόνα olympiakaraga7te

ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΒΑΖΕΛΕΤΤΑ ΕΙΣΤΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥΤΑΝΑΣ ΓΙΟΙ ΡΕ ΓΑΜΗΜΕΝΟΙ
2003-04 ΟΣΦΠ-ΠΑΟ 1-1 ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΕΪΤΑΡΙΔΗ ΣΤΟΝ ΤΖΙΟΒΑΝΙ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ
2004-05 ΣΤΟ 90' ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑ ΜΕΝ Ο ΓΚΟΝΖΑΛΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΘΩΣ ΕΒΓΑΙΝΑΝ 3 ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΜΕ 1 ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 60' ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΤΡΑΒΗΓΜΑ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΡΙΒΑΛΝΤΟ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ
2005-06 ΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΤΕΡΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ Ο <<ΓΑΥΡΟΣ>> ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΝΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ
2007-08 ΣΕ ΣΕΝΤΡΑ ΤΟΥ ΣΙΣΙΤΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΙΒΑΝΣΙΤΣ ΒΡΙΣΚΕΙ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΔΕ ΔΙΝΕΤΑΙ. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΠΑΟ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΑΝΤΖΑ ΕΝΩ ΗΤΑΝ ΠΕΣΜΕΝΟΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ ΟΜΩΣ. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΝΤΟΪ ΣΤΟ 14' ΜΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΕΞΩ ΠΡΙΝ ΤΗ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΣΑΛΠΙΓΓΙΔΗΣ
2008-09 ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΓΚΑΛΕΤΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΕΪΤΟΝ ΣΤΟ 90 ΜΟΥΓΚΑ ΟΜΩΣ
2010-11 Ο ΤΟΡΟΣΙΔΗΣ ΠΑΤΙΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΙΝΗ ΠΡΙΝ ΚΑΝΕΙ ΧΕΡΙ. ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ 2 ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΚΟΡΝΕΡ. ΤΟ 3Ο ΓΚΟΛ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟ
2013-14 ΤΟ 3Ο ΣΑΣ ΤΕΡΜΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΦΑΟΥΛ
2014-15 ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ ΦΑΟΥΛ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΑΪ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ. ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ. Η ΜΟΝΗ ΦΑΣΗ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΕΝΑ ΔΙΚΙΟ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ.

ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΟΥΤΕ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΙΧΑΜΕΝΟ ΣΑΪΤ. ΕΓΩ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΡΙΞΟΥΝ ΤΟ ΣΑΪΤ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΕΡΙΞΕ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΤΟ ΥΤ Η ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ!

Εικόνα olympiakaraga7te

ΕΠΙ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟ 2010-11 Ο ΜΑΡΙΝΑΚΑΡΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ 4-2 ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΡΕ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ (2-1 ΚΑΙ 1-0 ΕΝΤΟΣ 0-1 ΚΑΙ 0-1 ΕΚΤΟΣ)
ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ ΕΠΙ ΚΟΚΚΑΛΑΡΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ 18-10 ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ
ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΡΕ ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ, ΣΟΥ-ΡΩ-ΤΗ-ΡΙ

Εικόνα Romain

Εγω είμαι Ολυμπιακός και θα πω την αληθεια.

Ο ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ!

Όπως είπε και ο Ντάλας που ήταν στο ματς, θα έπρεπε να δώσει κόκκινη στον Στιλ, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε. Με αποτέλεσμα αντι να παίζει ο κούλης με 10 και χωρίς πορτάρη, εδωσε κιτρινη και ο Στιλ το απέκρουσε.

Αν είχε κάνει τη δουλειά του ομως σωστά, θα εκτελούσε το πέναλτι ο Μήτρογλου απέναντι σε κάποιο όχι τερματοφύλακα οπότε όσο άσχημα κτυπημένο και να ήτανε δύσκολα θα το έχανε.

Με το σκορ στο 2-0, τον Παναθηναικούλη με 10 και χωρις γκολκιπερ, το σκορ ισως να έπαιρνε αλλες διαστάσεις.

Ομως ο Καλογερόπουλος δεν εδωσε την κόκκινη και εγινε μετά και η φάση με τον Πέτριτς που δεν την διαφωτίζει καθαρά η κάμερα οπότε ο στόχος του Ποα που ήταν επικοινωνιακός (κατά τον βάζελο Γκόντζο) επετεύχθη.

Και αντι να πάνε τα βαζέλια στο ατίτλιο και να ξεφωνήσουν τα παικτακια βγηκε ο Τουίτι, ο Αναστασίου, και κατά σειρά οι παικτες και τα "αντικειμενικά αρδάκια" με το παραμύθι της διαιτησίας.

Ετσι δεν τρέχει τίποτα στο στρατόπεδο των λαγών, και απ οτι γράφει και το αλαφουζοσαιτ της Δαβάκη, ο Ποα βγηκε πιο δυνατός απο το ντέρπι και μετα απο "ανώτατη" συνάντηση τουίτι και "μουρίνιο" τον Γεναρη ΘΑ ενισχυθει.

Οποτε δεν τρεχει κατι και συνεχίζουν την κατηφόρα. Αλλά χωρίς κανένα πρόβλημα.

Και αυτο είναι το μεγάλο κέρδος για τον Ολυμπιακό. Και μας το προσέφερε ο Καλογερόπουλος.

Εικόνα john

Ξεκινάω ανάποδα .Ο παπαθεοδωρου με εκνεύρισε παρά πολύ μέχρι πριν λίγες μέρες αλλα τωρα που είδα τα κελαηδησματα του για το ντέρμπι άλλαξα γνώμη .Ο άνθρωπος απλά πονάει και κλαψουρίζει επειδή τον άφησε άνεργο ο Βαγγελας.Η εμπάθεια και η χολή που ξερνάει ειναι πλήρως αναμενόμενη απο τη στιγμή που κυριολεκτικά του γαμησε τη ζωη (δικαιολογημένα ) ο Βαγγελαρος .Καλο ΟΑΕΔ ξαναλέω .Βεβαια εάν φτιάξει νέο σάιτ και ξανά μοστραρετσι ως αντικειμενικός και " αναλυτής ' τα πράγματα θα αλλάξουν και θα γελάσουμε πολύ ...

Δεν υπάρχει κατι που δεν το καλύψατε στην απάντηση σας στο vazeletta (το οποίο ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω εάν απλά πουλάει αντί ολυμπιακοφροσυνη στο βωμό των κλικ η απλά πλημμυρίζεται απο βαζελακους σαν τον άσχημομουρη Αθανασίου ) όποτε δεν εχω πολλές ενστάσεις στο άρθρο .Η μόνη ένσταση αφορά το ντέρμπι του 2011( η μια και μοναδική φορα που δεν χάρηκα μια νίκη μας ) αλλα δεν θα το αναλύσουμε τωρα

Εικόνα savvas gridlock

Για'μένα η νίκη μας το 2011 είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία των αναμετρήσεών μας με τους βάζελους. Πρώτη μακράν η Ριζούπολη και τρίτη, πολύ κοντά σε αυτήν του 2011, το 0-1 στη Λεωφόρο με την γκολάρα του Ρομαίν το 1972. Τη σημασία της νίκης του 1972 την κατάλαβα με τα χρόνια και από τις διηγήσεις των δικών μου, γιατί δεν ζούσα τότε. Στη νίκη του 2011 κόντεψα να πάθω εγκεφαλικό από την κάβλα, όχι άμεσα (όταν είδα στο replay πως δεν υπήρχε οφσάιντ του Κατσουράνη), αλλά αργότερα, όταν άκουσα λαγούς να σκούζουν και να παρουσιάζουν την υπόθεση λες και έγινε κάποιο ειδεχθές διαιτητικό έγκλημα, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στα γήπεδά μας.

Εικόνα john

Ξερω καλα τη γνώμη σου για τη νικη το 2011 αλλα και για τη νικη στο τελικό κυπέλλου του 2013 .Διαφωνω και στα 2 (απο τις ελάχιστες φορες που διαφωνούμε) αλλα δε θα κανουμε τωρα αντιπαράθεση χωρις λόγο και αιτία .Καποια άλλη στιγμή σε κάποιο ιστορικό άρθρο ισως .

Εικόνα savvas gridlock

Αν θες πάντως, τα λέμε και τώρα, εδώ.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140219/ntermpy-tis-ntropis-k...

Εικόνα john

OK λοιπον αρχιζουμε τα γραφω εδω για να τα δει και περισσότερος κόσμος να δω και την άποψη των άλλων.

Ολυμπιακος-Παναθηναικός το 2011.Σε καμια περιπτωση δεν ντράπηκα που είμαι Ολυμπιακος εκεινη την ημερα(καινουργια μοδα οι ΄΄ντροπιασμενοι νεογαυροι΄΄ τους αντιπαθω οσο εσεις)αλλα απλα δεν μου αρεσε που νικησαμε με τοσες αμφισβητουμενες φασεις ενα πραγματικο ντερμπι στο οποιο ο Παναθηναικος σε γενικες γραμμες ηταν άξιος αντίπαλος(καμια σχεση με τα σημερινα χάλια).Δε θα σταθω ουτε στη φαση του Τοροσιδη με τον Νινη,ουτε στις κοκορομαχιες Λετο-Τοροσιδη(τετοιες φασεις ειναι σημα κατατεθεν σε καθε ντερμπι) στεκομαι μόνο στη φάση του Κατσουρανη. Η φαση ξεκιναει απο διπλο ανυπαρκτο κορνερ.Γεγονος. ΑΛΛΑ τι σημαινει αυτό?Οτι η φαση είναι ως μη γενόμενη?Καμια σχεση το ενα με το άλλο για εμένα.Εφ οσον η φαση εχει αλλάξει οι παικτες εχουν παρει νεες θεσεις στο γήπεδο Η ΟΜΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΤΟΙΜΗ για την νέα φάση.Αλλιως διαμαρτυρομαστε και για τα αναποδα αραουτ και φαουλ και ετσι χανουμε ολη την ουσια του παιχνιδιού. Ξαναλεω εφ οσον η φάση ειναι ΣΤΑΤΙΚΗ (δεν ειναι δηλαδη σε κινηση οπως φερ ειπειν το χερι του Μαλαδενη το 1999 στη φιλαδελφεια οπου τοτε ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ εφ οσον η φαση παικτηκε στα επομενα δευτερολεπτα-αρα εδω το πεναλντι που εκανε ο Ελευθεροπουλος ειναι και ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑως μη γενόμενο)δεν μας παιρνει να μιλαμε για το ανυπαρκτο κορνερ.Ειπα χτες πως δεν θα ήθελα να γινουμε σαν τα Αεκακια που εσκουζαν για το φαουλ απο το οποιο προηλθε το αυτογκολ του Εμερσον το 2006 επι Σολιντ,αμεσως μολις φαγανε το γκολ.Εφ οσον η φαση αλλαζει οι παικτες παιρνουν καινουργιες θεσεις και η φαση δεν εξελισσεται ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ ξεχναμε την προηγουμενη.Γι αυτο τα βαζελακια λενε μαλακιες για το τυχον ανυπαρκτο φαουλ πανω στον Αφελαι χτες.Για εμενα δεν εχει καν σημασια εαν το φαουλ ειναι ανυπαρκτο η οχι. Θυμηθηκα και αλλη μια περιπτωση τετοιου στυλ.Ολυμπιακος Οφη2-0 επι ζαρντιμ το 2-0 που βαζει ο μασαδο με απευθειας φαουλ προερχεται απο μια βουτια του αμπτουν(αν θυμαμαι καλά).Τι σημαινει αυτο?Οτι το γκολ του μασαδο ειναι μουσαντενιο επειδη στην προηγουμενη φαση το φαουλ ειναι ανυπαρκο?Αλλο το ένα ,άλλο το άλλο για εμενα.Το εξηγησα οσο μπορω πιο αναλυτικά δεν παιρνει άλλη ανάλυση. Γι αυτο πιστευω πως στη φαση του Κατσουρανη αδικηθηκε ο Παναθηναικός. Προχωραμε.Εφ όσον ο Παο αδικειται σε αυτη τη φάση για εμενα εχει δικιο να φωναζει για εκείνο το ματς.Το γκολ του Τζιμπουρ ειναι απο αυτα που λέω οτι τα κρινεις αναλογα με το τι ομάδα είσαι.Εμεις θα πουμε ΄΄καθαρο γκολ΄΄ οι άλλοι θα πούνε ΄΄καθαρο οφ σαίντ΄΄.Σε τετοιες αμφισβητουμενες φασεις οπου ολοι τις βλέπουν αναλογα με τα οπαδικα γυαλιά τους δεν μπορω να παρω ξεκάθαρη θέση γιατι δεν ειμαι και κανένας σχετικος με τους λεπτους κανονες της διαιτησιας σε δύσκολες φασεις.Λεω μονο το εξής.Εφ οσον εχουν ακυρωσει κανονικό γκολ στον Παο πριν μιση ωρα και ο αντιπαλος παιρνει την νικη με αμφισβητουμενο γκολ που σε αφηνει οριστικα εξω απο την διεκδικηση του πρωταθληματος(δε θα το έπαιρνε ετσι και αλλιως αλλα αστους να ελπίζουν) δεν είναι ανθρώπινο να σκούζεις? Τωρα τα υπολοιπα περι ξυλοδαρμου των παικτων του Παο και εισβολη των οπαδων μας στο γηπεδο τα ακουω βερεσε,μαλακιες ειναι και το εχετε δειξει ξεκαθαρα στα βιντεο ποιοι προκαλούν και ποιοι όχι.Απλα ολη αυτη η διαδικασία(τα εξωαγωνιστικα εκεινου του ματς) τα χρησιμοποιησαν οι βαζελοι ως μαστορες της προπαγάνδας που είναι για να τονωσουν το αισθημα του ΄΄αδικημενου΄΄ μη χέσω μέσα. Ο παο εχει δικιο να φωναζει μονο για το οφ σαιντ του Κατσουράνη και εν μερει ισως για το 2-1.Ολα τα άλλα είναι σάλτσες. Τωρα το τι λένε οι ντροπιασμένοι ολυμπιακοί(οπως ενας γελοιος στην εκπομπη του Γεωργιου στο extra) με αφήνει αδιάφορο.Ειπατε μια σωστη κουβέντα.Αν με αυτη την νίκη καθαρισουμε απο τα Μπαλατσινοειδές καρκινωματα και τους Κωστόπουλους και ολο αυτο το life style που αλλαξαν την κοινωνια μας και τους οπαδους μας επι Παπανδερικού Πασόκ(αυτα που ελεγε ο Γεωργιου σε μια συνεντευξη για τον σπυροπουλο που την σχολιασαμε πριν κανα δίμηνο) τοτε ας είναι

Και μιας και το έφερε η κουβέντα ας πουμε δυο λόγια και για τον τελικό του 2013.Εκει ξενερωσα οσο δεν πάει άλλο που νικησαμε με αυτον τον τρόπο.Εννοειται πως ο Ολυμπιακός δεν εχει αναγκη ενα κυπελλάκι ειδικα εαν δεν παιζει καποιο μεγαλο ντερμπι στο τελικό.Εφ οσον ο αστερας το παλεψε στα ίσια το διεκδήκησε οσο δεν πηγαινε,για ποιο λόγο να του στερείται ενα πέναλντι και μια αποβολη?Εγω στη φαση του Σανκαρε κοιτουσα τους διαιτητες και ξερεις τι σκέφτηκα?Ο ένας κοιτουσε τον άλλον και κανενας δεν τολμουσε να δώσει πέναλντι.Και αυτο με πειραξε πιο πολύ απο όλα.Λες και φοβοντουσαν ενδεχομενη αντιδραση του Μαρινάκη σε καποιο σφυριγμα κατα του Ολυμπιακού.Τωρα εαν αυτο το συνδυάσω με την επισκεψη του Βαγγέλα στα αποδυτήρια θα γίνω κακός?Και κατι ακομα.Μια χρονια πριν (τωρα μιλάω σαν νεογαυρος αλλα δυστυχως για αυτα που λεω ετσι νιωθω μακαρι να με διαψευσεις) μετα το πεναλντι που καταπιε ο Κωσταντινέας στα πηγάδια τον Ιανουάριο του 2012,του κάηκε ο φούρνος.Θα γίνω πονηρος εαν συνδεσω τα γεγονοτα τα προσωπα και τις καταστάσεις? Τελως παντων ξαναγυρναω στον τελικό του 2013.Εκτος απο το πεναλντι του μανιάτη εβλεπα μια συνεχη προδιαθεση ολων των παικτών να βουτήξουν(με πρωτο και καλυτερο τον αλητάμπουρα Πίνο)λες και ηξεραν οτι θα παρουν ευκολα το σφύριγμα. Αυτο με ενόχλησε ακομα πιο πολύ.Δεν γουσταρω καθολου οι παίκτες μας να νιώθουν οτι εχουν την βοηθεια της διαιτησίας.Φυσικα και δεν φτανω στο αλλο ακρο οπως μερικοι που αποχωρησαν συνειδητά απο την φιέστα και πολλούς Ολυμπιακάρες με την νοοτροπία της Μπαλατσινου.Αλλα οσα εγιναν εκεινο το βραδυ στο Οακα με ενοχλησαν και θα πω ψεματα εαν πω το αντίθετο

Για να μην μακρηγορώ πιστεύω πως οι 2 παραπάνω αγωνες γέννησαν πολλούς αντι-ολυμπιακους οι οποιοι τρεφονται απο την μιρλα,την αδικια,την μιζερια και την κακομοιριά.Αλλα με ενοχλει που στους 2 παραπάνω αγωνες πιστευω πως οι Αντι-Ολυμπιακοι εχουν κάποιο δίκιο.Με πειράζει πολύ.Ολα τα παραπάνω τα ειδα με τα ματια μου και δεν περιμενα κανεναν αρδακο να μου διαμορφώσει άποψη,οπως εγινε με τα βαζελάκια πριν 2 μερες και τις αναδρομικες διαμαρτυρίες τους μετα τις δηλωσεις του Αλαφουζου και την οργανωμενη προπαγανδα του gazetta.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Σου απάντησε ο Σάββας σε όλα, αλλά θα γράψω κι' εγώ κάποια περαιτέρω μιας και έγραψες ότι θες και των άλλων τη γνώμη.

Το πιο βασικό στοιχείο για το ματς του 2011 είναι ότι το παιχνίδι ήταν μόνο για θέμα γοήτρου. Δεν έκρινε κανένα πρωτάθλημα. Ό,τι και να ειπωθεί από 'δω και πέρα είναι μόνο για λαϊκή κατανάλωση, αφού δε γίνεται να στεκόμαστε επί έναν αιώνα σ' ένα ματς που δεν έκρινε τίποτα πέρα από το γόητρο. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Στο ματς του 2011, λοιπόν, οι βάζελοι διαμαρτύρονται για τρία βασικά θέματα. Το 1ο είναι το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη. Το 2ο είναι το χέρι του Τοροσίδη. Το 3ο είναι το γκολ του Τζιμπούρ. Βλέποντας αυτές τις φάσεις, βγάζουν το συμπέρασμα αθροιστικά ότι ο Καλόπουλος έσφαξε τον βάζελο. Έχουν δίκιο, όμως, μόνο για το γκολ του Κατσουράνη. Το χέρι του Τοροσίδη δεν είναι πέναλτι για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί τον πάτησε ο Νίνης και δεύτερον, επειδή το χέρι ήταν ακούσιο. Ήταν ο ορισμός του ακούσιου. Ο κανονισμός απαγορεύει από τον αμυντικό να προεκτείνει με τα χέρια του το σώμα του σε περίπτωση σουτ ή σέντρας του αντιπάλου. Αυτό γίνεται για να μην αποκτάει πλεονέκτημα. Έτσι, όταν σε μία σέντρα ή σουτ του επιθετικού η μπάλα βρίσκει σε χέρι αμυνόμενου εντός περιοχής, ο κανονισμός λέει πέναλτι. Είτε το χέρι ήταν εκούσιο είτε ακούσιο, ο κανονισμός λέει πέναλτι. Σου λεέι "ας πρόσεχες". Γι' αυτό και οι αμυνόμενοι οφείλουν να πάνε με τα χέρια κολλητά στο σώμα τους. Στη φάση του Τοροσίδη, ωστόσο, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν πάει να αποκτήσει πλεονέκτημα με το χέρι ούτε να κόψει κάποια προσπάθεια του αντιπάλου. Έχει ο ίδιος την κατοχή μπάλας και πάει να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα. Η κεφαλιά που επιχείρησε δεν ήταν καλή και βρήκε στο χέρι του. Ούτε το ήθελε ούτε τον βοήθησε. Αλλά το κυριότερο είναι ότι δεν ήταν υποχρεωμένος να έχει το χέρι του μαζεμένο. Άρα κακώς διαμαρτύρονται τα βαζελάκια. Αυτά τα πράσινα κονικλοειδή.

Η δεύτερη φάση για την οποία διαμαρτύρονται οι βαζελόφρονες είναι το γκολ του Τζιμπούρ. Ήδη αναλύθηκα και δε θα αναλωθώ άλλο σ' αυτό. Καθαρό το γκολ. Άρα τι μας μένει; Μόνο το ακυρωθέν γκολ του Κατσουράνη. Ωραία, ο επόπτης έκανε λάθος, ο βάζελος αδικήθηκε. Και τι να κάνουμε τώρα; Στ' αρχίδια μας. Εδώ μας έχουν ξεσκίσει στην αδικία τόσα χρόνια. Μας έχουν γαμήσει με τις διαιτησίες. Το πιο γελοίο της υπόθεσης -για να δούμε όλοι πόσο καθίκια και αχάριστοι είναι οι βαζέλες- είναι ότι μετά από αυτό το ματς, στο οποίο αδικήθηκαν σε μία μόνο φάση και μόνο από τον επόπτη, έκραξαν τον Καλόπουλο, έναν άνθρωπο που τους έχει βοηθήσει τα μάλα μέσα στο Καραϊσκάκη.

Τρεις μέρες μετά το ντέρμπι, μέρα Τετάρτη, είχε πανελλαδική απεργία. Τα ξημερώματα (στις 03:00) είχαμε ραντεβού με το κόμμα σε κεντρικό σημείο της Θεσσ/ίκης για να πάμε στη βιομηχανική περιοχή για την περιφρούρηση των απεργούντων. Το κρύο τσουχτερό και από τις 03:00 μέχρι τις 04:30 ήμαστε εκεί. Επί μιάμιση ώρα ωρυόμουν σαν τον Τάκαρο τον Τσουκαλά, σε έναν φίλο μου "σύγγαυρο", για το πόσο καύλωσα από τη νίκη επί της βαζέλας και πόσο δίκαια κέρδισε ο Ολυμπιακός. Είχαν μαζευτεί όλοι τριγύρω και με περιεργαζόντουσαν. Αλλά ξέρανε ήδη την τρέλα που είχα... λίγους μήνες πριν κι' ενώ ήμουν στα γραφεία της νεολαίας του κόμματος ετοίμαζα το πανώ για το ΣΕΦ με λινάτσα και μπογιές του κόμματος... Τέλος πάντων, μακρηγόρησα. Το ντέρμπι το χάρηκα με όλη μου την ψυχή. Να πω γιατί. Γιατί την προηγούμενη χρονιά βίωσα έναν εφιάλτη. Η σεζόν 2009-10 ήταν δύσκολη για 'μένα. Πρωτοετής στη Θεσσ/ίκη, βλέποντας όλο το αντιολυμπιακό μένος της συμπρωτεύουσας, είδα στο ποδόσφαιρο τον Πατέρα να καθαρίζει την μπουγάδα και τον βαζέλα να παίρνει άλλο ένα βρώμικο πρωτάθλημα. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός έκανε μετέωρα βήματα και το μέλλον ήταν αβέβαιο. Τα σωθικά μου έβραζαν. Είδα και τη μεγαλύτερη σφαγή όλων των εποχών στο μπάσκετ και τα νεύρα ήταν τσατάλια. Η είσοδος του Βαγγέλα και η πούτσα που έριξε στον Πατέρα και τον βάζελο ήταν ένα είδος εξαγνισμού. Η καύλα ήταν πρωτόγνωρη στο πρωτάθλημα και μεταφράστηκε μ' αυτή τη σπουδαία νίκη. Τα όσα διαδραματίστηκαν με τον Σισέ και τους λοιπούς πούστηδες (Τζόρβα, Καντέ) με έστειλαν στον 7ο ουρανό. Είπα από μέσα μου "και τώρα τελείωσαν οι πουσταράδες". Ο Βαγγέλας τους είχε κάτσει στο λαιμό και ο Πατέρας πούλησε και τη μάνα του για να βλάψει τον Ολυμπιακό. Όμως ο Ολυμπιακός προόδευσε συσπειρωμένος και πιο δυνατός. Και όλα αυτά χάρη και σ' αυτή τη σπουδαία νίκη. Ανάλογη της Ριζούπολης, ανάλογη του 2-1 του μπαράζ στο Βόλο. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ, που με βρήκε να την πανηγυρίζω αγκαλιά με τη μικρή μου αδερφή και να βρίζω θεούς και δαίμονες μπροστά στους συγχωριανούς μου. Η καύλα σε όλο της το μεγαλείο.

Τώρα, όσον αφορά τον τελικό κυπέλλου, το χέρι του Μανιάτη φάνηκε να μην ήταν σε κανονική ροή αγώνα. Κανείς δεν κατάλαβε κάτι, παρά μόνο στο ριπλέι. Αυτό, σε συνδυασμό με τα συμπεράσματα από το βίντεο του RATM, εμένα μου διασαφηνίζει ξεκάθαρα ότι ο διαιτητής έκανε ένα ανθρώπινο λάθος, όπως έκανε και σε άλλες φάσεις του αγώνα κατά του Ολυμπιακού. Η διαιτησία του αθροιστικά ήταν κακή και ήταν κατά του Θρύλου. Διότι, το ματς έπρεπε να ήταν καθαρισμένο από τον Ολυμπιακό στο πρώτο ημίχρονο, αν η διαιτησία ήταν καλή.

Η εθιμοτυπική παρουσία του Μαρινάκη στα αποδυτήρια των διαιτητών αθωώθηκε στα δικαστήρια. Προς τί το επαναφέρεις, φίλε Γιάννη; Αθωώθηκε ο Βαγγέλας. Θεωρώ ότι ήταν μία κακή σου στιγμή.

Τέλος, αυτά τα δύο ματς έδωσαν τροφή στους ήδη υπάρχοντες ορκισμένους αντιολυμπιακούς. Τροφή που αποδείχτηκε ποντικοφάρμακο γιατί μας συσπείρωσε και μας έκανε πιο δυνατούς, ενώ αυτούς τους έριξε σε ένα ατέρμονο τέλμα και κυνήγι μαγισσών.

Εικόνα savvas gridlock

''Δε θα σταθω ουτε στη φαση του Τοροσιδη με τον Νινη,ουτε στις κοκορομαχιες Λετο-Τοροσιδη(τετοιες φασεις ειναι σημα κατατεθεν σε καθε ντερμπι) στεκομαι μόνο στη φάση του Κατσουρανη. Η φαση ξεκιναει απο διπλο ανυπαρκτο κορνερ.Γεγονος. ΑΛΛΑ τι σημαινει αυτό?Οτι η φαση είναι ως μη γενόμενη?Καμια σχεση το ενα με το άλλο για εμένα.''

Aυτό που ρωτάς ''τι σημαίνει;'', σε πρώτη φάση σημαίνει ότι ο βοηθός Τρύφωνας, που σήκωσε το σημαιάκι, δεν είναι στημένος από το Μαρινάκη. Αν ήταν, δεν θα περίμενε το 79' να εκτεθεί με τέτοιον τρόπο, την ώρα που ως τότε δεν είχε χάσει φάση. Αν έχασε κάποια φάση ο Τρύφωνας ως το 79', δείξ΄την, γιατί ούτε σε βιντεάκια βάζελων για το ματς μπορώ να βρω μια τέτοια φάση.

''Εφ οσον η φαση εχει αλλάξει οι παικτες εχουν παρει νεες θεσεις στο γήπεδο Η ΟΜΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΤΟΙΜΗ για την νέα φάση.Αλλιως διαμαρτυρομαστε και για τα αναποδα αραουτ και φαουλ και ετσι χανουμε ολη την ουσια του παιχνιδιού. Ξαναλεω εφ οσον η φάση ειναι ΣΤΑΤΙΚΗ (δεν ειναι δηλαδη σε κινηση οπως φερ ειπειν το χερι του Μαλαδενη το 1999 στη φιλαδελφεια οπου τοτε ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΘΟΡΙΣΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΑΣΗΣ εφ οσον η φαση παικτηκε στα επομενα δευτερολεπτα-αρα εδω το πεναλντι που εκανε ο Ελευθεροπουλος ειναι και ΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΩΣΤΑως μη γενόμενο)δεν μας παιρνει να μιλαμε για το ανυπαρκτο κορνερ.''

Κατ'αρχάς η φάση γίνεται σε δεύτερο χρόνο, άρα δεν είναι στατική όπως λες. Μετά το κόρνερ του Λέτο, ο Πάρντο διώχνει την μπάλα φεύγοντας από την γραμμή του τέρματός του. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα την επαναφέρει και ο Κατσουράνης σκοράρει σε κενή εστία. Το γεγονός ότι η εστία είναι κενή, παρασύρει τον Τρύφωνα, αφού βλέπει τον Πάρντο εκτός, βλέπει ένα μόνο παίκτη του Ολυμπιακού στην γραμμή του τέρματος και σηκώνει τη σημαία, πιστεύοντας πως μόνο ένας παίκτης κάλυπτε τον Κατσουράνη. Ακριβώς αυτό που λες λοιπόν είναι η απόδειξη πως παρασύρθηκε ο Τρύφωνας και δεν έκανε σκόπιμα λάθος. Το ότι στεκόμαστε στο διπλό ανύπαρκτο κόρνερ, δεν μεταφράζεται ως ''άρα δεν ευνοηθήκαμε'', όπως κακώς το παίρνεις εσύ. Μεταφράζεται ως έλλειψη δόλου από Καλόπουλο-Τρύφωνα. Αν είχε δόλο ο Καλόπουλος να σπρώξει το γαύρο, σίγουρα θα έδινε το επιθετικό φάουλ του Ζιλμπέρτο Σίλβα στο Μέλμπεργκ, ώστε να μην δώσει ένα κόρνερ στον ΠΑΟ στο 78', κρατώντας τους παίκτες του κοντάσ τηνε στία του Πάρντο. Αν είχε δόλο ο Τρύφωνας, θα έβλεπε ότι μετά το πρώτο κόρνερ του Λέτο, η μπάλα χτυπάει στην πλάτη του Καντέ, έπειτα από την κεφαλιά του Μοντέστο, θα έβλεπε τον Καντέ να φεύγει προς την περιοχή του, αναγνωρίζοντας πως αυτός έβγαλε την μπάλα εκτός αγωνιστικού χώρου και θα υποδείκνυε το άουτ. Δεν θα μεριμνούσε για να μείνει η μπάλα μέσα στην περιοχή του ΠΑΟ, με κίνδυνο να φάει γκολ ο γαύρος που ''τον έπιασε''. Συζητάμε για το αν υπήρχε δόλος σε Καλόπουλο-Τρύφωνα, όχι για το αν ευνοηθήκαμε στο οφσάιντ του Κατσουράνη.

''Για εμενα δεν εχει καν σημασια εαν το φαουλ ειναι ανυπαρκτο η οχι. Θυμηθηκα και αλλη μια περιπτωση τετοιου στυλ.Ολυμπιακος Οφη2-0 επι ζαρντιμ το 2-0 που βαζει ο μασαδο με απευθειας φαουλ προερχεται απο μια βουτια του αμπτουν(αν θυμαμαι καλά).Τι σημαινει αυτο?Οτι το γκολ του μασαδο ειναι μουσαντενιο επειδη στην προηγουμενη φαση το φαουλ ειναι ανυπαρκο?Αλλο το ένα ,άλλο το άλλο για εμενα.''

Στο ματς Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-0 το Νοέμβριο του 2012, ο Χολέμπας βουτάει και κερδίζει φάουλ, από το οποίο προέρχεται το 2-0 του Μασάδο. Και στο πρώτο γκολ σε εκείνο το ματς, βούτηξε ο Αμπντούν μόλις τον πλησίασε ο Λαμπρόπουλος του ΟΦΗ και κακώς δώθηκε φάουλ, το οποίο εκτέλεσε ο Μασάδο και έκανε το 1-0 ο Μήτρογλου. Σε εκείνο το ματς ο διαιτητής δεν έδωσε και καθαρό πέναλτυ στον ΟΦΗ, ενώ το σκορ ήταν 2-0, σε ανατροπή του Ιωαννίδη από το Φετφατζίδη. Εκεί θα πεις ότι ο διαιτητής Αμπάρκιολης (μεγάλη ψυχάρα...) μπήκε στο Καραϊσκάκη για να σφυρίξει γαύρο. Κάτι που δεν μπορείς με τίποτε να πεις για Καλόπουλο-Τρύφωνα στο ντέρμπυ με το βάζελο το 2011. Καταλαβαίνεις πώς εννοώ τη λέξη ''δόλος''; Ελπίζω να το καταλαβαίνεις, όπως και να καταλαβαίνεις πως δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ ότι ένας διαιτητής μπήκε σε ένα ματς για να σπρώξει το γαύρο. Αρκεί να το δω εγώ και όχι να παλεύουν να με πείσουν κάποιοι γι'αυτό. Kράτα το αυτό για παρακάτω και μην το ξεχάσεις.

''Προχωραμε.Εφ όσον ο Παο αδικειται σε αυτη τη φάση για εμενα εχει δικιο να φωναζει για εκείνο το ματς.Το γκολ του Τζιμπουρ ειναι απο αυτα που λέω οτι τα κρινεις αναλογα με το τι ομάδα είσαι.Εμεις θα πουμε ΄΄καθαρο γκολ΄΄ οι άλλοι θα πούνε ΄΄καθαρο οφ σαίντ΄΄.Σε τετοιες αμφισβητουμενες φασεις οπου ολοι τις βλέπουν αναλογα με τα οπαδικα γυαλιά τους δεν μπορω να παρω ξεκάθαρη θέση γιατι δεν ειμαι και κανένας σχετικος με τους λεπτους κανονες της διαιτησιας σε δύσκολες φασεις.Λεω μονο το εξής.Εφ οσον εχουν ακυρωσει κανονικό γκολ στον Παο πριν μιση ωρα και ο αντιπαλος παιρνει την νικη με αμφισβητουμενο γκολ που σε αφηνει οριστικα εξω απο την διεκδικηση του πρωταθληματος(δε θα το έπαιρνε ετσι και αλλιως αλλα αστους να ελπίζουν) δεν είναι ανθρώπινο να σκούζεις?''

Όχι, δεν είναι ανθρώπινο να σκούζεις, αλλά είναι κλαψομουνίαση. Υπάρχει οδηγία της FIFA που λέει ''η αμφιβολία υπέρ του επιτιθέμενου''. Αυτή η οδηγία μεταφράζεται ως ''εκεί που δεν ξεκαθαρίζει με τίποτε η φάση, άσε το παιχνίδι να παιχτεί και μην σηκώνεις σημαία''. Αυτό ακριβώς είπε και ο Περικλής Βαζελάκης στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων στον ΣΚΑΙ. Όταν βλέπεις 5-10 replay και δεν καταλαβαίνεις το τι έγινε και αν ο εκτεθειμένος Πάντελιτς συμμετείχε στη φάση, οφείλεις να κατακυρώσεις το γκολ. Επίσης, το ''αδικήθηκε ο ΠΑΟ 10 λεπτά πριν, στο ανύπαρκτο οφσάιντ του Κατσουράνη, άρα δικαίως σκούζει για το πιθανώς οφσάιντ γκολ του Τζιμπούρ μετά'', δεν αφορά τους διαιτητές της αναμέτρησης, αλλά τους οπαδούς που βλέπουν μπάλα από τον καναπέ ή το καφενείο τους. Γιατί και ο οπαδός του Θρύλου που βρέθηκε στο γήπεδο, δεν ήξερε το αν ήταν οφσάιντ ο Κατσουράνης. Ο βοηθός που κατακύρωσε το γκολ του Τζιμπούρ, δεν ήξερε το αν ο Τρύφωνας έκανε λάθος 10 λεπτά πριν. Γιατί εγκαλείται λοιπόν; Επειδή δεν έχασε φάση στο ματς; Αν έχασε κάποια και μου διαφεύγει, δείξ'την, γιατί ούτε σε βιντεάκια βάζελων για το ματς δεν βλέπω κάποιο χαμένο οφσάιντ στο χώρο ευθύνης του. Μήπως εγκαλείται επειδή κατακύρωσε το γκολ του Τζιμπούρ, εφαρμόζοντας την οδηγία της FIFA; Αν ναι, πες το να το ξέρουμε.

''Και μιας και το έφερε η κουβέντα ας πουμε δυο λόγια και για τον τελικό του 2013.Εκει ξενερωσα οσο δεν πάει άλλο που νικησαμε με αυτον τον τρόπο.''

Ναι ε; Μάλλον δεν έχεις δει το βιντεάκι που βγάλαμε, για το ποιος αδικήθηκε πραγματικά σε εκείνο το ματς. Μέτρα αποβολές που χάρισε στον Αστέρα και δες το καθαρό πέναλτυ που δεν μας έδωσε, στο χέρι του Τσιαμπούρη.

https://www.youtube.com/watch?v=d0XCtpByjCw

''Εννοειται πως ο Ολυμπιακός δεν εχει αναγκη ενα κυπελλάκι ειδικα εαν δεν παιζει καποιο μεγαλο ντερμπι στο τελικό.Εφ οσον ο αστερας το παλεψε στα ίσια το διεκδήκησε οσο δεν πηγαινε,για ποιο λόγο να του στερείται ενα πέναλντι και μια αποβολη?Εγω στη φαση του Σανκαρε κοιτουσα τους διαιτητες και ξερεις τι σκέφτηκα?Ο ένας κοιτουσε τον άλλον και κανενας δεν τολμουσε να δώσει πέναλντι.Και αυτο με πειραξε πιο πολύ απο όλα.Λες και φοβοντουσαν ενδεχομενη αντιδραση του Μαρινάκη σε καποιο σφυριγμα κατα του Ολυμπιακού.Τωρα εαν αυτο το συνδυάσω με την επισκεψη του Βαγγέλα στα αποδυτήρια θα γίνω κακός?''

Αν ο Γιάχος με τον Τριτσώνη είδαν την παράβαση και φοβήθηκαν να δώσουν πέναλτυ, όπως λες, για ποιο λόγο διέκοψε το ματς ο Γιάχος και πήγε και συμβουλεύτηκε τον Τριτσώνη; Αν ο Τριτσώνης που ήταν πάνω στην γραμμή του τέρματος και προέρχεται από το σύνδεσμο Αθηνών του κυρίου Βαρούχα, ο Τριτσώνης για τον οποίο διαβάζαμε δύο χρόνια ''είναι διαιτητής που παίζει 50-50, γι'αυτό δεν ορίζεται ποτέ σε ματς του γαύρου στο Καραϊσκάκη'' (δες εδώ άρθρο του πρώην ''αποδυτηριάκια'' Καίσαρη στο GOAL σε ανύποπτη χρονική στιγμή, πριν τον τελικό Κυπέλλου του 2013

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10560&subid=2&pubid=129358836)

αν αυτός ο άνθρωπος λοιπόν δεν υπέδειξε στο Γιάχο το πέναλτυ του Μανιάτη, την ώρα μάλιστα που ο Γιάχος διέκοψε το ματς για να συμβουλευτεί τον Τριτσώνη, τότε ναι, ο Τριτσώνης δεν είδε την παράβαση. Το γιατί δεν το είδε, ψάξ΄το μέσα σου, γιατί μάλλον το πρόβλημα το έχεις εσύ που καίγεσαι να ερμηνεύσεις κατά το δοκούν και αλά vazeletta τα γεγονότα. Γιατί η ερμηνεία που δίνεις, ότι φοβήθηκαν να καταλογίσουν πέναλτυ οι Γιάχος-Τριτσώνης επειδή τους την έπεσε ο Μαρινάκης στο ημίχρονο στα αποδυτήρια, είναι ερμηνεία vazeletta, ΔΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ και sentragoal, που βάφτισε την επίσκεψη του Βαγγέλαρου ''ντου Μαρινάκη στα αποδυτήρια'' και ο πρόεδρος του Ολυμπιακού έφαγε μία ακόμη ποινική δίωξη στο κεφάλι.

''Μια χρονια πριν (τωρα μιλάω σαν νεογαυρος αλλα δυστυχως για αυτα που λεω ετσι νιωθω μακαρι να με διαψευσεις) μετα το πεναλντι που καταπιε ο Κωσταντινέας στα πηγάδια τον Ιανουάριο του 2012,του κάηκε ο φούρνος.Θα γίνω πονηρος εαν συνδεσω τα γεγονοτα τα προσωπα και τις καταστάσεις?''

Πάλι καλά που το καταλαβαίνεις μόνος σου ότι μιλάς σαν νεόγαυρος. Γιατί ένας νορμάλ γαύρος, όταν ακούσει πως κάηκε ο φούρνος του Κωνσταντινέα, θα σκεφτεί ''γαύροι το κάνανε''. Λογικό και ανθρώπινο αυτό. Ο νεόγαυρος όμως θα το πάει παρακάτω και θα πει ''ο Μαρινάκης τους έστειλε''. Λες και δεν μπορούν να τρελαθούν μόνοι τους κάποιοι Ολυμπιακοί και να πάνε να κάνουν αυτή τη μαλακία, επειδή είδανε τον Κωνσταντινέα που ήταν στα 3 μέτρα να μην δίνει πέναλτυ στον Τοροσίδη και να χάνουμε άδικα το ματς στην Ξάνθη. Λες και δεν τρελάθηκαν κάποιοι γαύροι π.χ. με την επίθεση στην καφετέρια του Τζαβέλλα πριν λίγους μήνες. Κι αυτούς ο Μαρινάκης τους έβαλε; Όποτε γίνονται επεισόδια σε συνδέσμους του βάζελου ανά την Ελλάδα, τους γαύρους που πάνε εκεί ο Μαρινάκης τους βάζει; Και για να ρωτήσω κάτι άλλο. Πιάστηκαν οι δράστες της επίθεσης στο φούρνο του Κωνσταντινέα και μάθαμε αν είναι γαύροι; Δείξ΄το μου. Γιατί κι εγώ μπορώ να σου πω ότι έβαλε ο Πατέρας (μέγας εχθρός του Μαρινάκη πλέον, ειδικά εκείνη την περίοδο του 2012 σκύλιαζε ''να την κάνει'' στον πρόεδρο) τους βάζελους από το σύνδεσμο της Καλαμάτας να κάνουν πέσιμο. Εγώ μπορώ να το υποθέσω αυτό (όχι να το πω με σιγουριά), γιατί έχει αποδειχθεί κάτι αντίστοιχο στην περίπτωση ''θαμνάκια'', όταν όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα πίστευε πως ''γαύροι την πέσανε στο Βασσάρα, μετά το ντέρμπυ ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-1 στο ΟΑΚΑ τον Οκτώβριο του 2010'', αλλά τελικά αποδείχθηκαν άλλα πράγματα.

http://www.onsports.gr/Podosfairo/GGA-Dikaiosynh/item/126987-Emploki-Pat...

Το σημαντικότερο όμως είναι άλλο. Για ποιο λόγο εσύ δεν αναρωτιέσαι το αν τους βάζελους που την έπεσαν στον Καλόπουλο, στον Τρύφωνα, στον Τοροσίδη και μαχαίρωναν πιτσιρίκια δεξιά κι αριστερά, τους έβαλε ο Πατέρας ή ο Αλαφούζος ή ο οποιοσδήποτε πρόεδρος του βάζελου; Γιατί δεν προβληματίζεσαι σχετικά με το γιατί κανείς δημοσιογράφος που διαδίδει το ''ο Μαρινάκης έστειλε γαύρους να κάψουν το φούρνο του Κωνσταντινέα'', δεν αναρωτιέται, έστω, το αν και κάποιος παράγοντας του ΠΑΟ έστειλε βάζελους να κάνουν πέσιμο σε διαιτητές και λοιπούς παράγοντες του ποδοσφαίρου; Ο Κουρίδης της ΕΠΟ π.χ. κατήγγειλε αυτό.

http://www.gazzetta.gr/football/article/550163/epithesi-agnoston-ston-ko...

Ο Κουρίδης στοχοποιείται συνεχώς από τη ΔΙΚΗ του ΣΚΑΙ του Αλαφούζου. Βλέπεις πουθενά προβληματισμούς δημοσιογράφων για το ποιος μπορεί να έστειλε τους δράστες, αν τους έστειλε κάποιος; Εσύ ο ίδιος γιατί δεν σκέφτεσαι ρε παιδί μου αυτά τα πράγματα; Τι δείχνει αυτό για εσένα;

''Εκτος απο το πεναλντι του μανιάτη εβλεπα μια συνεχη προδιαθεση ολων των παικτών να βουτήξουν(με πρωτο και καλυτερο τον αλητάμπουρα Πίνο)λες και ηξεραν οτι θα παρουν ευκολα το σφύριγμα. Αυτο με ενόχλησε ακομα πιο πολύ.Δεν γουσταρω καθολου οι παίκτες μας να νιώθουν οτι εχουν την βοηθεια της διαιτησίας''.

Ξαναδές το βιντεάκι, γιατί ή άλλο ματς έβλεπες, ή είχες ανάποδα την τηλεόραση.

https://www.youtube.com/watch?v=d0XCtpByjCw

''Για να μην μακρηγορώ πιστεύω πως οι 2 παραπάνω αγωνες γέννησαν πολλούς αντι-ολυμπιακους οι οποιοι τρεφονται απο την μιρλα,την αδικια,την μιζερια και την κακομοιριά.Αλλα με ενοχλει που στους 2 παραπάνω αγωνες πιστευω πως οι Αντι-Ολυμπιακοι εχουν κάποιο δίκιο.Με πειράζει πολύ''.

Ψάξου μέσα σου. Όχι επειδή πιστεύεις ότι οι αντι-ολυμπιακοί έχουν δίκιο σε κάποιο θέμα. Αυτό συμβαίνει με όλους μας. Δεν είναι δυνατόν οι Παναθηναϊκοί, μόνο και μόνο επειδή είναι Παναθηναϊκοί, ό,τι κι αν λένε να είναι λάθος. Το ότι όμως σε προβληματίζει και σε κάνει να αισθάνεσαι άβολα το ότι μπορεί κάπου να έχουν δίκιο κι αυτοί, το ότι προβληματίζεσαι για το γεγονός πως μπορεί να μην είμαστε κι εμείς τόσο καθαροί, το ότι αυτά τα πράγματα σε οδηγούν στο να συνδέεις πρόσωπα και πράγματα αλά vazeletta ή αλά ΔΙΚΗ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ, θα έπρεπε να σε προβληματίσει πρώτα και πάνω από όλα για την σχέση σου με την ομάδα, αν ενδιαφέρεσαι βέβαια γι'αυτό το θέμα και δεν το βλέπεις επιδερμικά. Αν είσαι στη φάση ''εντάξει φίλε, εγώ βλέπω μπαλίτσα για να περνάω την ώρα μου και να πειράζω τους φίλους μου στη δουλειά, στην σχολή και στο καφενείο, Μέχρι εκεί, δεν δίνω πολλή σημασία στα παραπέρα'', γούστο σου και καπέλο σου. Αν όμως θες να λες ότι βλέπεις κάπως πιο σοβαρά το θέμα Ολυμπιακός, μάλλον δεν το επιβεβαιώνεις με τους παραπάνω προβληματισμούς σου. Γιατί αν όντως το έβλεπες πιο σοβαρά, θα καταλάβαινες πως σε 89 χρόνια ιστορίας, δεν γίνεται να μην πάρεις και κάποια σφυρίγματα σε ορισμένα ματς. Στατιστικά να το δεις, είναι αδύνατο. Αν κάθε φορά που παίρνουμε ένα σφύριγμα ή πέφτουνε όλοι επάνω μας να μας πείσουνε πως ένας διαιτητής μας έσπρωξε, εσένα σε πειράζει και αισθάνεσαι άβολα, έχεις αρχίσει να βαδίζεις στον δρόμο που χάραξε η Τζενάρα μας, η οπαδός-πρότυπο με την πράσινη ζακέτα στο ΣΕΦ.

Εικόνα Aγγελος Μιχαηλ

Γεια χαρά gridlock.
Σόρυ για την ετεροχρονισμένη τσόντα στην κουβέντα σας με το Τζον.
Άκου κάτι που έμαθα φέτος στην Καλαμάτα. Μπάτσος μου το σφύριξε.
Στο φούρνο του Κωνσταντινέα έγιναν 2 επιθέσεις, με διαφορά περίπου 20 μέρες.
Στην πρώτη πέσαν κάτι κοτρώνια και κατέβασαν τις τζαμαρίες.
Στη δεύτερη χρησιμοποιήθηκε εμπρηστικός μηχανισμός.
Ψάξε, μου λέει ο τύπος, να βρεις πώς και πόσο άλλαξε η ασφάλεια που πλήρωνε μέχρι την πρώτη επίθεση για το φούρνο του ο ρεφ. Με ειδική έμφαση σε τυχόν εμπρησμό.

Όσο αξίζει σαν πληροφορία, λόγω πηγής. Γάβρος μεν, πολιτσμάνος δε.

Χαιρετώ.

Εικόνα john

Για το ντερμπι
Βλεπουμε τα πραγματα απο διαφορετικη οπτικη γωνία.Εγω δεν εξετασα καν το αν ειχε δόλο ο Καλόπουλος.Για να καταλάβω το αν ειχε δόλο πρεπει να ξαναδω ολο το παιχνιδι(πραγμα που δεν εχω καμια ορεξη να το κάνω) και να κρινω εαν σφυριζε με τα ιδια κριτηρια και στις 2 περιοχες.Καταλαβαίνω απο αυτα που γραφεις πως δεν υπαρχει δόλος,δεν ηρθε δηλαδη ο Καλοπουλος και ο Τρυφωνας εδω με σκοπό να σφάξουν τον Παο.Μονο που εγω δεν προσπαθω να δειξω οτι ειχαν δόλο.Στεκομαι αποκλειστικά στη φάση του Κατσουρανη και στο ακυρωθεν γκολ το οποιο ο Τρυφων ειτε απο ανικανότητα ειτε απο στραβομάρα δεν είδε.Τιποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο.Απλα η φαση γινεται στο τελευταιο ημιωρο του ματς διάστημα στο οποιο ο Παο εχει την ψυχολογία και παταει καλύτερα στο παιχνίδι,εφ όσον του ακυρωνεται τετοιο γκολ ειναι λογικό να εχει παραπονα απο τη διαιτησία(ασχετα με το αν ειχε δολο ο εποπτης η όχι).Για να στο πω υπεραπλουστευμένα δεν νομιζω να υπηρχε Ολυμπιακός που δεν θα διαμαρτύρονταν(οχι στον ιδιο βαθμο εννοειται γιατι πρωτα εμεις κοιταμε την μπάλα που παιζουμε) εαν η ιδια φαση γινοταν στην άλλη εστία. Τωρα το εαν για τα βαζελια ο διαιτητής βρισκόνταν σε εντενταλμένη υπηρεσία εναντιον τους,μου ειναι αδιάφορο εγω δεν εξετάζω το κίνητρο του διαιτητη,αλλα τα γεγονότα(για αυτο λεω το βλεπουμε απο αλλη οπτικη γωνία).Τωρα για το εαν η φάση του κορνερ ειναι στατική η όχι δεν εχει νόημα να σταθουμε και πολύ.Εσυ βλεπεις τις φάσεις για να κρινεις εαν υπηρχε προθεση απο τον διαιτητή να σπρωξει τον βαζελο,εγω απλά λεω οτι εφόσον η φαση αλλάζει δεν εχει νοημα να κοιτάζουμε την προηγουμενη.Δεν χρειαζεται να σταθουμε αλλο εδω,χανουμε και την ουσια δεν ειναι το θεμα εαν η φάση ειναι στατική η όχι.
Οσο για το εαν καποιος διαιτητής μπαινει μέσα για να παιξει Ολυμπιακό,εφ όσον δεν καθορίζει το αποτέλεσμα η σταση του αληθεια δεν με ενοχλεί.Παραδειγμα.Περυσι στο 1-4 με τον Πλατανια αμεσως μετα το γκολ που εβαλαν στο πρωτο λεπτο ο διαιτητής επαιζε Ολυμπιακο.Αυτο που λέμε,εδινε τα σπορια σε εμάς.Σε καμια περιπτωση ομως δεν διαμορφωσε αποτελεσμα η διαιτησία του καθως ειμασταν ΚΛΑΣΕΙΣ ανωτεροι απο τους άλλους. Δηλαδη με το σκεπτικό σου θα επρεπε να με πειραζει περισσότερο η διατησία του Αμπαρκιολη στο ματς με τον Οφη,απο οτι η συμπεριφορά του Τριτσώνη και του Τρύφωνα?

Για τον Αστέρα
Ξεκαθαρο χερι πριν το γκολ του Φουστέρ.Αλλα(για να καταλαβεις πως βλεπω αλλιως τις αμφισβητουμενες φάσεις) αμεσως μετα μπαινει το γκολ αρα το πεναλντυ που δεν δόθηκε δεν εχει σημασια για την εκβαση του αγωνα αφου αμεσως μετα σκοράρουμε.Προσπαθω να δω τις επιμαχες φασεις για να καταλαβω εαν διαμορφωνουν την εξελιξη του παιχνιδιού και όχι για το εαν εχει δόλο ο διατητής.Η φαση με το χερι του Μανιάτη φανηκε ακομα και σε καθαρο χρόνο πριν καν δουμε το replay.φαινεται απο τον τρόπο που βάζει το σώμα του και απο την πορεια που παιρνει η μπάλα.Δεν γίνεται ρε φίλε ενας διαιτητης που ειναι ακριβως δίπλα στη φάση να μην το δίνει.Πρεπει να ειναι ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΒΟΣ.Μπροστα του παιχτηκε η γαμημένη φάση.Δεν κατηγορω τοσο τον Γιαχο(αν και αυτος θα επρεπε να το δει) οσο τον άλλον τον μαλάκα που η φαση παιχτηκε μπροστα του και την άφησε να εξελιχτεί ριχνοντας νερο στον μυλο των αντιολυμπιακων(με πειραζει πολυ αυτο θα το πουμε μετα).

Για τον καμένο φούρνο
Εδω εχεις δικιο 100%.Ευτυχως που το ειπες ετσι για να καταλαβω ποσο κακο μου έκανε η ΄΄αντικειμενικότητα΄΄ των ΄΄αντικειμενικών σάιτ΄΄πριν δημιουργηθει το site σας.Ειναι τοσο προφανες που απορω ακομα και τωρα γιατι το εξέλαβα ετσι.Το συμβάν εγινε σε μια εποχη που ο πολεμος εναντιον του Ολυμπιακου χτυπουσε κοκκινο,βγηκαν στον αερα τα μπινελίκια του Τοροσίδη,(τοτε αρχιζε να φουντώνει η κουβέντα για τα παραρτηματα) και οτιδηοπτε υποπτο γινόταν ολοι το συνδύαζαν με τον Μαρινάκη.
Οσο για τα τυχόν πεσιματα των βάζελων σε Καλόπουλο,Τρυφωνα το συμβαν με τον Κουρίδη η απαντηση ειναι απλή και λίγο χαζή.Δεν τα γνωρίζω.Δεν ειμαι τοσο χωμένος στα πραγματα ωστε να γνωρίζω περιστατικά με συνδεσμους,πεσίματα κλπ και δεν το λεω σαν δικαιολογία.Αληθεια είναι.

Εσύ ο ίδιος γιατί δεν σκέφτεσαι ρε παιδί μου αυτά τα πράγματα; Τι δείχνει αυτό για εσένα

Τίποτα δεν δείχνει.Εαν υποννοείς πως κρινω τα συμβαντα κατα το δοκούν και προσπαθω να δείξω μονο τις τυχον αλητειες του Μαρινακη ενω σκοπίμως αποσιωπώ τα άλλα,καμια σχέση.Απλά δεν τα γνωρίζω.

Για τη σχέση μου με την ομάδα και τους αντιολυμπιακούς.

Σε καμια περιπτωση δεν εχω τη δικη σας καυλα ωστε να κραταω αρχεια 50χρόνων η να ασχολούμαι ολη μερα αφιλοκερδώς με τον Ολυμπιακό(για αυτο μιλουσα και σε αλλο σχόλιο για Ολυμπιακομετρο δεν γινεται ολοι οι οπαδοι να μπαινουν στο ίδιο τσουβάλι.Αλλος αγαπαει τον Θρυλο μονο τις ελευθερες ωρες του αλλος αφιρερωνει τη ζωη του σε αυτον,ενω αλλος τον χρησιμοποιεί μονο για εκτονωση των προσωπικων του προβληματων και της δύσκολης καθημερινότητας του.Δεν γινεται ολοι οι παραπανω Ολυμπιακοί να αισθανονται το ίδιο Ολυμπιακοι.ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ)Για μένα,ο ολυμπιακος πρώτα και ο αθλητισμος γενικότερα ειναι το δευτερο πιο σημαντικό πραγμα στη ζωη μας που λέει και ο Χαλάς(τριτο εαν συνυπολογίσω υγεια και προσωπική ζωή).Ειναι η κυρια ψυχαγωγία μου,ειναι ενας τροπος να ξεχνας τα προβληματα σου και να γεμιζεις τη μερα σου,σε καμια περιπτωση ομως δεν θα χαλασω την υγεια μου εαν δεν παει καλά η ομάδα.Ενας τυπικος οπαδος του Ολυμπιακου ειμαι.Τιποτα παραπάνω. Οι αντι-Ολυμπιακοι με την ραγδαια εξαπλωση του διαδικτυου και της διαδραστικης επικοινωνίας,ειναι ΠΑΝΤΟΥ.Αληθεια.Οταν λοιπον βλεπω τοσο μισος τοσο μενος για κατι που εγω αγαπω δεν ειναι φυσιολογικο και ανθρωπινο να με πειραζει πολύ?Και προσεξε κατι σημαντικό.Οταν μου λένε για τυχον ευνοια του Ολυμπιακου απο τη διαιτησία,ποτε δεν αρχιζω την αντιπαράθεση λέγοντας-Μιλας εσυ ρε που επι Καπετανιου..κλπ κλπ.-Δηλαδη ποτε δεν χρησιμοποιω παλαιοτερες ευνοιες του Παο για να τις φερω σε αντιπαραθεση με δικες μας ευνοιες απο τη διαιτησία.Παντα προσπαθω να αντικρουσω αυτο που λένε με τωρινά δεδομένα και με το εαν και κατα πόσον η εύνοια που τυχον εχουμε καθοριζει και τους τίτλους που κατακτούμε.Για αυτο ειμαι ιδιαιτερα αυστηρος με τους 2 παραπάνω αγώνες.Γιατι δύσκολα βρισκω αποκούμπι ωστε να απαντήσω σε αυτα που λενε. Εννοειται πως δεν θα φτασω ποτε στο άλλο ακρο στο να ζηταω δηλαδη πεντάρες σε καθε αγωνα με εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο για να βουλωσει το στόμα τους(αυτο δεν γίνεται πουθενά μαζι τα λεγαμε πιο παλιά).

''Αν κάθε φορά που παίρνουμε ένα σφύριγμα ή πέφτουνε όλοι επάνω μας να μας πείσουνε πως ένας διαιτητής μας έσπρωξε, εσένα σε πειράζει και αισθάνεσαι άβολα, έχεις αρχίσει να βαδίζεις στον δρόμο που χάραξε η Τζενάρα μας, η οπαδός-πρότυπο με την πράσινη ζακέτα στο ΣΕΦ''

Εδω σε έχασα.Αισθανομαι αβολα οταν με τα ματια μου βλεπω μια ευνοια του Ολυμπιακού(ασχετα με τον δολο που υπαρχει η όχι).Αν βαδιζα στο δρομο που λες,θα προβληματιζόμουν ακόμα και για την προχτεσινή μας νίκη και θα επηρεαζομουν απο τα δεκαδες σχόλια κατα του Ολυμπιακού,απο τα βιντεακια που ανεβασε το vazeletta παραπάνω,γενικα θα επηρεαζομουν απο ολο το αντι-ολυμπιακό κλίμα. Επηρεαστηκα πουθενά για το φετινό παιχνίδι?Καμια σχεση.Σε προχτεσινό αρθρο σου, εγραψα πως ξεφτιλιστηκε για άλλη μια φορά το αντι-ολυμπιακο συστημα προπαγάνδας του Αλαφούζου. Η Τζενη που παει στο σεφ και στο καραισκακη μονο και μονο για να κανει επειδηξη και να γινει θέμα σχολιασμού στα μεσημεριανα σκουπίδια της επομενης μέρας, δεν έχει καμια σχεση με την δικη μας(το τονιζω ΄΄΄μας΄΄) αγαπη για τον Ολυμπιακό.Αυτη χρησιμοποιεί τον Ολυμπιακό για την δική της αυτοπροβολή.Εμείς υποστηριζουμε τον Ολυμπιακό για την δικη μας καύλα.Και πιστευω πως εαν βαδιζα σε αυτον τον δρόμο,δεν θα σχολίαζα ουτε ενα αρθρο αυτου το site πολυ απλα γιατι δεν θα με αντιπροσώπευε

Εικόνα savvas gridlock

''Δηλαδη με το σκεπτικό σου θα επρεπε να με πειραζει περισσότερο η διατησία του Αμπαρκιολη στο ματς με τον Οφη,απο οτι η συμπεριφορά του Τριτσώνη και του Τρύφωνα?''.

Όχι με το δικό μου σκεπτικό. Με το δικό σου σκεπτικό. Εσύ πιο πάνω έγραψες αυτό.

''Τωρα εαν αυτο το συνδυάσω με την επισκεψη του Βαγγέλα στα αποδυτήρια θα γίνω κακός?Και κατι ακομα.Μια χρονια πριν (τωρα μιλάω σαν νεογαυρος αλλα δυστυχως για αυτα που λεω ετσι νιωθω μακαρι να με διαψευσεις) μετα το πεναλντι που καταπιε ο Κωσταντινέας στα πηγάδια τον Ιανουάριο του 2012,του κάηκε ο φούρνος.Θα γίνω πονηρος εαν συνδεσω τα γεγονοτα τα προσωπα και τις καταστάσεις?''.

Άρα νοιάζεσαι για το αν έχει προδιάθεση να σπρώξει το γαύρο ένας διαιτητής. Όταν συνδέεις εξωγηπεδικά ''γεγονότα'' με τη διαιτησία που βλέπεις εντός αγωνιστικού χώρου, αποδεικνύεις πως δεν ενδιαφέρεσαι αυστηρά για το αν επηρεάζεται η εξήλιξη του ματς από τις διαιτητικές αποφάσεις, αλλά σε ενδιαφέρει το να μην μπει μέσα ταλιμπάν υπέρ του γαύρου ένας διαιτητής. Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν, ναι, θα έπρεπε να σε πειράζει πολύ περισσότερο η διαιτησία του Αμπάρκιολη με τον ΟΦΗ το Νοέμβριο του 2012. Εσένα, όχι εμένα. Εγώ είτε δω τον Αμπάρκιολη διαιτητή στο ματς του δευτέρου γύρου στη Λεωφόρο, είτε το Νικόλα Βασιλαρά, κανένα θέμα δεν θα έχω.

''Η φαση με το χερι του Μανιάτη φανηκε ακομα και σε καθαρο χρόνο πριν καν δουμε το replay.φαινεται απο τον τρόπο που βάζει το σώμα του και απο την πορεια που παιρνει η μπάλα.''

Εγώ ήμουν στο γήπεδο και από εκεί που καθόμουν, δεν είδα τίποτε. Την επομένη είχαμε τελικό Ευρωλίγκας στο Λονδίνο, οπότε δυο μέρες μετά τον τελικό του ΟΑΚΑ, κατέβασα το ματς και το ξαναείδα. Άκουσα λοιπόν τον κύριο Αλέξη Σπυρόπουλο που μετέδιδε να μην παίρνει θέση αμέσως, γιατί στην κανονική ροή του ματς δεν κατάλαβε αν έγινε χέρι. Μετά το replay πήρε θέση. Μάλιστα το λέει και στο βίντεο που βγάλαμε. Αυτός πώς και δεν κατάλαβε αμέσως το ότι έγινε χέρι; Μήπως είναι ''του γαύρου'';

''Οταν λοιπον βλεπω τοσο μισος τοσο μενος για κατι που εγω αγαπω δεν ειναι φυσιολογικο και ανθρωπινο να με πειραζει πολύ?''

Είναι φυσιολογικό να στραβώνεις που οι άλλοι βγάζουν χολή γι'αυτό που αγαπάς. Δεν είναι φυσιολογικό να απαιτείς από την ομάδα να μην κάνει το παραμικρό λάθος, ''για να μην έχουν να λένε''. Όταν αναγνωρίζεις πως υπάρχουν χιλιάδες εμπαθείς αντιολυμπιακοί εκεί έξω, δεν φορτώνεις στην ομάδα μας την ευθύνη γι'αυτό το πράγμα. Ο εμπαθής είναι εμπαθής και ό,τι κι αν κάνεις εσύ, ό,τι κι αν του πεις, εμπαθής θα παραμείνει. Δύο επιλογές έχεις. Τον αγνοείς ή του γαμάς τον αδόξαστο. Δεν είναι δυνατόν να καταλαβαίνεις ότι κάποιος σε βλέπει ως εχθρό (αθλητικά) κι εσύ να κάθεσαι να σκέφτεσαι ''γιατί να με βλέπει έτσι, με πειράζει αυτό το πράγμα'', αντί να του κοκκινίσεις την κωλοτρυπίδα (λεκτικά, με επιχειρήματα, δεν υιοθετούμε πράξεις βίας).

''Και προσεξε κατι σημαντικό.Οταν μου λένε για τυχον ευνοια του Ολυμπιακου απο τη διαιτησία,ποτε δεν αρχιζω την αντιπαράθεση λέγοντας-Μιλας εσυ ρε που επι Καπετανιου..κλπ κλπ.-Δηλαδη ποτε δεν χρησιμοποιω παλαιοτερες ευνοιες του Παο για να τις φερω σε αντιπαραθεση με δικες μας ευνοιες απο τη διαιτησία.Παντα προσπαθω να αντικρουσω αυτο που λένε με τωρινά δεδομένα και με το εαν και κατα πόσον η εύνοια που τυχον εχουμε καθοριζει και τους τίτλους που κατακτούμε.Για αυτο ειμαι ιδιαιτερα αυστηρος με τους 2 παραπάνω αγώνες.Γιατι δύσκολα βρισκω αποκούμπι ωστε να απαντήσω σε αυτα που λενε. Εννοειται πως δεν θα φτασω ποτε στο άλλο ακρο στο να ζηταω δηλαδη πεντάρες σε καθε αγωνα με εκθαμβωτικό ποδόσφαιρο για να βουλωσει το στόμα τους(αυτο δεν γίνεται πουθενά μαζι τα λεγαμε πιο παλιά).''

Αν ξαναδιαβάσεις ήρεμα αυτήν την παράγραφο, θα καταλάβεις ότι φάσκεις και αντιφάσκεις. Λίγο πριν επιχειρηματολογούσες με το ''δεν θα παίρνανε οι βάζελοι το πρωτάθλημα του 2011, ακόμη κι αν κερδίζανε στο Καραϊσκάκη'' και τώρα λες πως δεν θες η όποια διαιτητική εύνοια έχουμε να καθορίζει τίτλους. Αν μάλιστα δεις και το βίντεο του τελικού του 2013, θα δεις πως κι εκεί το ίδιο συνέβη. Αν ο Περόνε είχε αποβληθεί στο πρώτο ημίχρονο εκεί που πετάει εκτός φάσης κάτω το Μοντέστο, δεν θα φτάναμε στο χέρι του Μανιάτη.

''Εδω σε έχασα.Αισθανομαι αβολα οταν με τα ματια μου βλεπω μια ευνοια του Ολυμπιακού(ασχετα με τον δολο που υπαρχει η όχι).''

Ωραία λοιπόν. Μπορείς να δεχτείς ότι δεν υπήρξε, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ομάδα, είτε είναι μικρή είτε είναι μεγάλη, που θα αρχίσει και θα τελειώσει ένα πρωτάθλημα μέσα σε μία σεζόν δίχως να ευνοηθεί σε ένα έστω ματς; Κάτσε και δες την εκπομπή του ΣΚΑΙ ή την Αθλητική Κυριακή σε 4 μέρες. Κάθε εβδομάδα παραθέτουν καμιά 20αριά επίμαχες φάσεις τουλάχιστον, εκ των οποίων οι μισές περίπου είναι διαιτητικά λάθη. Κάποιος αδικείται, άρα αναπόφευκτα κάποιος άλλος ευνοείται. Αυτό συμβαίνει σε όλα τα πρωταθλήματα της Γης. Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός να αποτελεί εξαίρεση. Το μόνο πράγμα που μπορείς να απαιτήσεις, είναι να μην υπάρχει δόλος σε ένα διαιτητή για να σπρώξει τον Ολυμπιακό. Να μην μπαίνει ταλιμπάν να σφυρίξει γαύρο. Εκεί ναι, μαζί σου είμαι κι εγώ. Το να λέμε όμως ότι όποτε πήραμε κάποιο σφύριγμα θα έπρεπε να μας κάνει να αισθανόμαστε άβολα, είναι παρανοϊκό και έξω από τη λογική του αθλήματος. Άνθρωποι είναι και οι διαιτητές και κάνουν λάθη. Εκτός αν μπορούν να κάνουν λάθη οι πρόεδροι, οι προπονητές και οι παίκτες, αλλά όχι οι διαιτητές. Ή εκτός και αν όποτε το λάθος γίνεται υπέρ μας, θα πρέπει να σκεφτόμαστε ''ω ρε τι θα ακούσουμε πάλι για την παράγκα του Μαρινάκη/Κόκκαλη''. Ούτε κι εγώ γουστάρω το ανάποδο, το να μεταφράζουμε το κάθε διαιτητικό λάθος εις βάρος μας ως απόδειξη πως μας κυνηγούν οι Εβραιομασόνοι και η Νέα Τάξη Πραγμάτων. Εδώ όμως έχουμε περάσει στο άλλο άκρο και πρέπει μονίμως να αποδεικνύουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

Εικόνα john

Θα σου απαντήσω αυριο το μεσημέρι με καθαρό μυαλό .Εαν αρχίζω να γράφω τωρα θα νε πάρει το ξημέρωμα

Εικόνα savvas gridlock

Πριν απαντήσεις, δες αυτό το βιντεάκι.

https://www.youtube.com/watch?v=HjyvKTwjPes

Στο 00:52 του βίντεο, δηλαδή στο 29' του ματς, στην κεφαλιά του επιθετικού Μιρτσέκη του Ηρακλή, ο Πέτρος Μαρινάκης του Ολυμπιακού κάνει χέρι επάνω στην γραμμή, αλά Μανιάτης στον τελικό Κυπέλλου με τον Αστέρα Τρίπολης το 2013. Κερδάγαμε 1-0 τότε και αν έδινε το πέναλτυ και την αποβολή, ίσως χάναμε και το ματς. Λίγο αργότερα κι ενώ ο Ηρακλής μας έχει ισοφαρίσει αφού έχει χάσει τα άχαστα, στο 02:22 του βίντεο ήτοι στο 71' του ματς, ο Ίβιτς βουτάει την ώρα που ο τερματοφύλακας του Ηρακλή Πλίτσης βρίσκει την μπάλα και ο διαιτητής Πούφλης δίνει αμέσως το πέναλτυ, με το οποίο τελικά κερδίσαμε 2-1. Μιλάμε για το τελευταίο από τα πέτρινά μας χρόνια, σεζόν 1995-96, 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος και όχι όταν όλα είχαν κριθεί. Δεν θέλω να σχολιάσεις κάτι σχετικά με αυτό το ματς (εννοείται αν θες κάν'το, δεν σου υποδεικνύω κάτι, απλώς δεν περιμένω να το κάνεις). Απλώς σκέψου πάνω σε αυτά που σου γράφω.

Εικόνα el trick

Ο ΘΡΥΛΟΣ σαν μεγάλη ομάδα που είναι φυσικά θα πάρει και μερικά σφυρίγματα.
ΚΑΝΟΝΑΣ = ΝΟΜΟΣ : Όλες οι μεγάλες ομάδες σε όλο τον κόσμο παίρνουν κάποια σφυρίγματα.
ΓΕΓΟΝΟΣ. Ο ΘΡΥΛΟΣ είναι η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στην Ελλάδα.
Από το τελευταίο θα συμπέραίναμε ως νοήμονες ότι θα έπρεπε να πάρει και τα περισσότερα σφυρίγματα.
ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΦΥΡΙΓΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ
ΑΝ βάλουμε κάτω τα ΥΠΕΡ του ΘΡΥΛΟΥ σφυρίγματα με αυτά που ήταν ΠΡΟΔΗΛΩΣ εναντίον του και μόνο την τελευταία 15ετία (τα χρόνια της ...παράγκας κατά τους πρασινοχλεμπονιάριδες) θα δούμε ότι τα εναντίον του ΘΡΥΛΟΥ "σφάλματα" της διαιτησίας είναι τουλάχιστον τα ΤΡΙΠΛΑ σε αριθμό από αυτά που είναι ΥΠΕΡ. Φυσικά δεν χρειάζεται να αναφερθώ καθόλου στα πέτρινα και στο κανονικό ΣΦΑΓΕΙΟ που πέρναγε τότε η ομάδα, ουτε σε παλαιότερες εποχές που είτε καθόριζαν τα αποτελέσματα οι χουντιαίοι (ασλάνας λέγεμε) είτε οι ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ του βάζελου που ήταν κορώνα στο κεφάλι του.
Υ.Γ. Εγώ ως ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ γαύρος ψάχνω την όποια φάση έδωσε ο οποιοσδήποτε διαιτηταράς υπερ του ΘΡΥΛΟΥ. Σχεδόν πάντοτε θα καταλήξω στο συμπέρασμα ότι ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ (βάσει των κανονισμών) να δώσει κάτι διαφορετικό, είτε ήταν τόσο εξόφθαλμη η φάση που αν έδινε το ανάποδο θα του παίρναν τη σφυρίχτρα επιτόπου.
Υ.Γ. 2 Πέρασαν τόσα χρόνια και ακόμη δεν είδα εστω και μία διαιτησία σαν εκείνη του κυπέλου ΘΡΥΛΟΣ -ποα 2-3
Και όμως νομοτελειακά και στατιστικά (σε όσους αρέσουν οι αριθμοί) ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ, δηλαδή να έχει και ο ΘΡΥΛΟΣ αντίστοιχη διατησία σε αγώνα με τον ποα.
Υ.Γ. 3 Συγνώμη για την πολυλογία νυχτιάτικα.

Εικόνα Ερυθροφύλακας

"Τι καλό τι καλό όταν είναι γαλλικό", στον πάτο του κλασικού λεβεντομαλάκα βάζελου, Βασίλη Κωνσταντίνου.

Εικόνα apostolos gaganis

1. Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ: Να διαμαρτυρεσαι του κερατα για ενα πεναλτυ που ΔΕΝ μπηκε γκολ και μια ευκαιρια που ΔΕΝ υπηρξε..

2. Οφειλω να σταθω:

α) Στον Καραπαπα, που τον εχω ψεξει απο΄δω, αλλα αυτες τις μερες τα λεει ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ, και

β) Στα σημερινα πρωτοσελιδα ΚΑΙ των 3 εφημεριδων μας που, υστερα απο καιρο, τα βρισκω επισης ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ.

3. Θα΄θελα μια Αναρτηση - Αφιερωμα με μαζεμενα μερικα απ΄τα ΄΄καλυτερα΄΄ πρωτοσελιδα της ΠΡΑΣΙΝΗΣ...Υλικο υπαρχει αφθονο. Ξερεις εσυ πώς... Για παραδειγμα, το σημερινο της πρωτοσελιδο ειναι εξαιρετικα ΄΄ευρηματικο΄΄. Να΄ναι καλα οι ανθρωποι. Μας χαριζουν μακροζωϊα απ΄τα γελια και δεν το΄χουν παρει χαμπαρι. Ευτυχως...

Υ.Γ. Δεν θα το πιστεψεις, αλλα φαινεται να μου λειπει καποιος... Ρε μπας και η ολη φαση ειναι δικο σου εφευρημα, για να κανεις πιο...παραστατικα και αποτελεσματικα τα μαθηματα που δινεις στους φλωρογαυρους; Λεω εγω τωρα...Μ΄εσενα δεν αποκλειω τιποτα...

;