Ο Σπίρτζης ζήλεψε Καμμένο – Κοντονή. Κι άλλος για Ειδικό Δικαστήριο.Γράφει ο Κακός Γαύρος
 
Τελικά ποιός κυβερνά αυτή τη χώρα; Ο Τσίπρας; Ο Καμμένος; Ο φλαμπουράρης; Ή μήπως μια συμμορία λαθρεμπόρων; Φυσικά δεν λυπόμαστε τους "Υπηρεσιακούς παράγοντες" που υπάκουσαν σε πολιτική εντολή και έβαλαν υπογραφή. Ας πρόσεχαν....
Και πάλι ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚO www.eksegersi.gr
 
 
Πριν καν ανέβει στη «Διαύγεια» η απόφαση έγκρισης των υψομετρικών μελετών από τον Σπίρτζη, η εταιρία του Μελισσανίδη αισθάνθηκε την ανάγκη να απευθύνει δημόσια «θερμότατες ευχαριστίες» προς τον υπουργό Υποδομών και τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του, που «μέσα σε χρόνο-ρεκόρ» από την υπογραφή της γνωστής (ν)τροπολογίας έβαλαν την υπογραφή τους σ' αυτό το έκτρωμα. Ισως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο συγκρατημένοι, γιατί με τις δημόσιες ευχαριστίες μάλλον «δίνουν» τον υπουργό που ανέλαβε να διεκπεραιώσει την εντολή του Μαξίμου.
Οτι πρόκειται περί εντολής δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Οι ιταμές δημόσιες δηλώσεις του Φλαμπουράρη εδώ και καιρό, δηλώσεις που θύμιζαν δικτατορίσκο λατινοαμερικάνικης μπανανίας και όχι υπουργό μιας δυτικοευρωπαϊκής αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, έδειχναν πως η γραμμή που ερχόταν από τα έγκατα του Μαξίμου ήταν «ό,τι θέλει ο Μελισσανίδης». Εκτίμηση που ήρθε να επιβεβαιωθεί και από τις… σπαρταριστές αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών, με τον αξιωματικό του Λιμενικού, Χριστοφορίδη, να συζητά με τον ισοβίτη, Γιαννουσάκη, και να του λέει ότι εκείνοι που θέλουν να τελειώσουν τον Μαρινάκη είναι η κυβέρνηση παρέα με τον Μελισσανίδη!
(όλοι το έχουν καταλάβει πιά, ότι εκείνοι που θέλουν να τελειώσουν τον Μαρινάκη είναι η κυβέρνηση παρέα με τον Μελισσανίδη! Όχι μονο εμείς οι «αρρωστοι οπαδοί». Κι όμως το τσοντοσαιτ και ο ΖΟΥΓΚΛΑΣ μας κουνάνε το δάχτυλο).
 
Ο Σπίρτζης είναι μέλος μιας κυβέρνησης, υπηρετεί τις επιλογές της και δεν πολυανησυχεί για την ποινική του μεταχείριση. Εχει την υπουργική ασυλία. Οι υπάλληλοι, όμως, που πιάνονται «με τη γίδα στην πλάτη», δεν έχουν καμιά ασυλία. Αυτοί θα πρέπει να ξεμπλέξουν μόνοι τους με εισαγγελείς και δικαστήρια (αν μπλέξουν). Κι αυτό έχει γίνει πολλές φορές, όχι μόνο στο απώτερο αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν. Η συμπεριφορά του yesman που δέχεται να παρανομήσει επειδή αυτό ζητά η πολιτική ηγεσία δεν μένει πάντοτε ατιμώρητη.
 
Πολύχρονο φρένο
Στην εγκριτική απόφαση για την υψομετρική μελέτη των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων του «γηπέδου Μελισσανίδη», πέρα από τη σωρεία των διοικητικών παραβάσεων (αγνόηση της γνωμοδοτικής αρμοδιότητας του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, έγκριση υψομετρικής μελέτης αδιάνοικτων πεζοδρόμων, χωρίς να υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη κύριων οδικών αρτηριών, των οποίων τροποποιείται η υψομετρική μελέτη και με τις οποίες διασταυρώνονται οι αδιάνοικτοι πεζόδρομοι κ.ά.), υπάρχει μια καραμπινάτη ποινική παρανομία: για πρώτη φορά νομιμοποιείται η εταιρία «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ ως φορέας υλοποίησης του έργου, φορέας υλοποίησης του οποίου δεν μπορεί να είναι κανένας άλλος εκτός από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ.
Αυτή η παράνομη νομιμοποίηση, η οποία ποινικά τυποποιεί σωρεία αδικημάτων (σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος) φέρει την υπογραφή του Σπίρτζη, με εμπλεκόμενους τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, Δημήτριο Τασιόπουλο, τον προϊστάμενο του Τμήματος Μελετών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών Μελετών, Εμμανουήλ Παπαδόπουλο, ενδεχομένως και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.
Θυμίζουμε εν συντομία το ιστορικό της υπόθεσης.
♦ Από την πρώτη στιγμή που η «Δικέφαλος 1924» υπέβαλε έναν άδειο φάκελο με μια αίτηση για τη χορήγηση Εγκρισης Δόμησης για το γήπεδο, υπογεγραμμένη από τον γενικό διευθυντή της, Νίκο Στράτο, η νομιμοποίησή της αμφισβητήθηκε υπηρεσιακά, με έγγραφο του τότε διοικητή της τότε ΔΟΚΚ, Γ. Μανούρη. Εκτοτε, αυτή η νομιμοποίηση ουδέποτε υπήρξε σε διοικητικό επίπεδο, ενώ πλέον εκκρεμεί και σε δικαστικό επίπεδο.
♦ Στις 16.9.2014 το αθλητικό σωματείο ΑΕΚ απέστειλε κάποιο έγγραφο, με το οποίο ενημέρωνε ότι εκχωρεί τα δικαιώματά του επί του οικοπέδου (το οποίο του έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο, κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση, για συγκεκριμένο κοινωφελή σκοπό) στην «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ. Το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, στο οποίο είχε απευθύνει ερώτημα ως προς τη νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924», η προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ, Θ. Γαλάνη, δεν εξέτασε καν αυτό το έγγραφο, το οποίο θεώρησε απλώς ενημερωτικό. Στο έγγραφό του με αρ. πρωτ. 5522/6.2.2015, το Αυτοτελές Τμήμα προδιαγράφει την αδυναμία νομιμοποίησης της Δικέφαλος 1924».
♦ Στις 3.2.2015 η πλευρά Μελισσανίδη οργάνωσε τη γνωστή γενική συνέλευση-παρωδία της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, η οποία ενέκρινε το παράνομο παραχωρητήριο, το οποίο δε δόθηκε στα μέλη. Μέλη του ερασιτεχνικού σωματείου ΑΕΚ άσκησαν αγωγή, επί της οποίας έγινε και πρόσθετη παρέμβαση, κατά του κύρους αυτής της γενικής συνέλευσης και κατά της εγκυρότητας και νομιμότητας του παραχωρητηρίου, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών – Τακτική Διαδικασία. Μετά από τρεις αναβολές, η αγωγή εκδικάστηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 02.03.2017 και βρισκόμαστε εν αναμονή της απόφασης του Δικαστηρίου (περιττεύει να θυμίσουμε ότι στο μεταξύ τα μέλη του ΔΣ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, που έκαναν αυτές τις μεθοδεύσεις, έχουν βρεθεί κατηγορούμενα σε βαθμό κακουργήματος για την οικονομική διαχείριση του σωματείου).
♦ Το Αυτοτελές Τμήμα (η νομική υπηρεσία του ΥΠΕΝ, επί της ουσίας) αρνήθηκε να νομιμοποιήσει τη  «Δικέφαλος 1924», βάσει του παραχωρητηρίου. Δεν πείστηκε ούτε όταν η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία κατέθεσε (Σεπτέμβρης 2016) δύο ιδιωτικές νομικές γνωματεύσεις, που υποστήριζαν (με νομικά αστεία επιχειρήματα), ότι το παραχωρητήριο μετατρέπει τη «Δικέφαλος 1924» σε φορέα υλοποίησης του έργου.
♦ Προκειμένου να αποφύγει τη συνεχή πίεση να νομιμοποιήσει τη «Δικέφαλος 1924», το Αυτοτελές Τμήμα εισηγήθηκε στον υπουργό, Γ. Σταθάκη, να υποβληθεί σχετικό Ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Μετά από μερικούς μήνες, ο Σταθάκης υπέγραψε ανυπόγραφο το Ερώτημα. Οι σύμβουλοί του τον ενημέρωσαν πως έτσι και υποβληθεί τέτοιο Ερώτημα στο ΝΣΚ, θα πρέπει ν' ακολουθήσει η αποβολή της «Δικέφαλος 1924». Γιατί το ΝΣΚ έχει γνωμοδοτήσει από το 2006 (Γνωμοδότηση 112), ότι τα ακίνητα που παραχωρούνται από το Ελληνικό Δημόσιο στα αθλητικά σωματεία είναι πράγματα εκτός συναλλαγής και απαγορεύεται να παραχωρηθούν σε οποιονδήποτε τρίτον, πολλώ δε μάλλον σε ένα κερδοσκοπικό νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου (όπως είναι η «Δικέφαλος 1924»).
 
Καραμπινάτη παρανομία
Μέχρι τώρα, καμιά υπηρεσία, απ' αυτές που (κακώς) ενεπλάκησαν σε διαδικασίες έγκρισης μελετών που υπέβαλε η «Δικέφαλος 1924» δεν την νομιμοποίησαν ως φορέα υλοποίησης του έργου. Επέλεγαν ρόλο Πόντιου Πιλάτου, παρακάμπτοντας -ρητά ή άρρητατο ιδιοκτησιακό. Είναι χαρακτηριστικό ότι η ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων), που υπέγραψε ο Σκουρλέτης αναφέρει ότι «έχει εκδοθεί χωρίς να εξεταστούν οι τίτλοι ιδιοκτησίας του χώρου υλοποίησης του έργου».
Κι ενώ η νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» εκκρεμεί διοικητικά ενώπιον της αρμόδιας για την έκδοση Αδειας και Εγκρισης Δόμησης Υπηρεσίας του ΥΠΕΝ (ΔΑΟΚΑ), καθώς επίσης εκκρεμεί και δικαστικά ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθηνών, έρχονται οι υπηρεσιακοί παράγοντες και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, να νομιμοποιήσουν –ως μη όφειλαν- την «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ 1924» ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου, γεγονός που αποτελεί πράξη όχι μόνο αντιβαίνουσα στις αρχές της χρηστής διοίκησης, αλλά ευθέως παράνομη, διότι με την απόφασή τους –πέραν της παράκαμψης της αρμόδιας για την αδειοδότηση υπηρεσίας, ενώπιον της οποίας επιχειρούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα- έρχονται να προκαταλάβουν την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, ενώπιον του οποίου εκκρεμεί η υπόθεση.
Στα «επειδή» της εγκριτικής απόφασης Σπίρτζη επιχειρείται η νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» με την επιχειρηματολογία που επικαλείται η ίδια η εταιρία! Επιχειρηματολογία που δεν έχει γίνει δεκτή από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ, ενώ εκκρεμεί και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η απόφαση του οποίου δεν έχει ακόμα δημοσιευτεί. Η «Δικέφαλος 1924» είναι νομίμως ο φορέας υλοποίησης του έργου -αναφέρει η απόφαση Σπίρτζη- γιατί έχει παραχωρητήριο από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ!
 
Ξέχειλος δόλος
Οι δύο υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Οδικών Υποδομών, Δημήτριος Τασιόπουλος και ο προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Οδοποιίας και Κυκλοφοριακών Μελετών, Εμμανουήλ Παπαδόπουλος, ήταν πλήρως ενήμεροι και για το ότι το ζήτημα της νομιμοποίησης της «Δικέφαλος 1924» ως φορέα υλοποίησης του έργου εκκρεμεί ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων και για το ότι το ίδιο ζήτημα εκκρεμεί και ενώπιον των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Τους ενημερώσαμε καταρχάς προφορικά και στη συνέχεια και γραπτά, με αιτήσεις μας που καταθέσαμε στην υπηρεσία τους.
Επομένως, ενήργησαν με δόλο και όχι από άγνοια ή αμέλεια. Είναι χαρακτηριστικά αυτά που μας είπε ο Ε. Παπαδόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία μας το πρωί της Δευτέρας 19.06.2017: αν το Πρωτοδικείο κάνει δεκτή την αγωγή των μελών της ΑΕΚ, η εγκριτική απόφαση του υπουργείου Υποδομών θα είναι άκυρη, όμως δεν είναι δυνατόν μια υπηρεσία να περιμένει μια δικαστική απόφαση!
 
Μεθόδευση
Το σχέδιο των κυβερνητικών παραγόντων έχει αποκαλυφθεί πλήρως. Εβαλαν τις υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών να μην περιοριστούν στην έγκριση των υψομετρικών μελετών των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων, αλλά να γνωμοδοτήσουν και ως προς το ιδιοκτησιακό (δυο μηχανικοί ανέλαβαν και ρόλο νομικών!), με σκοπό να χρησιμοποιήσουν αυτή την απόφαση ως πολιορκητικό κριό στο ΥΠΕΝ.
Οχι στο Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, το οποίο έχουν αποφασίσει να παρακάμψουν, αφού δεν τους έβγαλε τη γνωμοδότηση που ήθελαν, αλλά κατευθείαν στη ΔΑΟΚΑ, η προϊσταμένη της οποίας, Θ. Γαλάνη, καλείται «να βάλει το κεφάλι της στο ντορβά», όπως έκαναν οι συνάδελφοί της στο υπουργείο Υποδομών. Καλείται να κάνει «γαργάρα» το ερώτημά της προς το Αυτοτελές Τμήμα σχετικά με το αν νομιμοποιείται η «Δικέφαλος 1924» και να γνωματεύσει η ίδια πλέον σε ένα νομικό ζήτημα, παραβιάζοντας ευθέως το νόμο (η Γνωμοδότηση 112/2006 του ΝΣΚ) δεν αφήνει καμιά αμφιβολία…
 
Συμπαιγνία Βασιλόπουλου-Σπίρτζη-«Δικέφαλος 1924»
«Αφού λάβαμε υπόψη (…) το με αρ. πρωτ. 10268/28-4-2017 έγγραφο του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας με το οποίο διαβιβάζει στην ΓΓΥ/ΔΟΥ την Υψομετρική Μελέτη Πεζοδρόμων μαζί με το αρ. 200/25-4-2017 συνοδευτικό έγγραφο της “Δικέφαλος 1924“ κατασκευαστική ΑΕ για ενέργειες λόγω αρμοδιότητας (…) Εγκρίνουμε την Υψομετρική Μελέτη των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων του οικοδομικού τετραγώνου» κτλ. κτλ.
Η παράνομη απόφαση Σπίρτζη, με την οποία εγκρίθηκαν οι «υψομετρικές μελέτες» της εταιρίας Μελισσανίδη, ξεμπροστιάζει τη δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, που απεμπόλησε τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του Δήμου, που απεμπόλησε τα συμφέροντα των δημοτών και έκλεισε το μάτι στη συγκυβέρνηση να εγκρίνει την παράνομη υψομετρική μελέτη.
Είτε υπήρξε προσυνεννόηση (που δεν μπορούμε να την αποκλείσουμε, ειδικά ενθυμούμενοι τη συνάντηση Βασιλόπουλου-Χαρίτση) είτε όχι, στην πράξη λειτούργησε ένα αμαρτωλό τρίγωνο Δήμου-«Δικέφαλος»-υπουργείου Υποδομών. Μετά την ψήφιση της γνωστής     (ν)τροπολογίας, εν γνώσει της ότι δεν έχει παρακαμφθεί η γνωμοδοτική αρμοδιότητα του Δήμου (παρακάμφθηκε μόνο η εγκριτική αρμοδιότητα της Περιφέρειας), η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ έστειλε στις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου μελέτη υψομέτρων για τον ανατολικό αδιάνοικτο πεζόδρομο, ζητώντας να συσχετιστεί με τον υπόλοιπο φάκελο. Ο Δήμος -διαψεύδοντας έμπρακτα αυτά που κορυφαία στελέχη του δήλωναν- απεμπόλησε τη γνωμοδοτική του αρμοδιότητα και έστειλε τη μελέτη στο υπουργείο, δηλώνοντας… αναρμοδιότητα! Εκ παραδρομής στάλθηκε σ' εμάς αυτή η μελέτη, είπε ο Δήμος! Μιλήσαμε τότε για λιγοψυχία. Τώρα, μπορούμε να μιλήσουμε για συμπαιγνία. Η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έγινε το χαλί για να περάσει η εταιρία του Μελισσανίδη και να έχει ένα πρόσχημα ο Σπίρτζης να υπογράψει την παράνομη απόφαση για τα υψόμετρα. Αν ο Δήμος δεν είχε απεμπολήσει τα δικαιώματά του, αν έλεγε ότι «πρώτα θα ασκήσω εγώ το γνωμοδοτικό μου δικαίωμα και μετά θα πάρετε απόφαση έγκρισης», τα πράγματα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Ακολουθώντας τη γραμμή «σκορπώ καπνό παραλλαγής για να κρυφτώ», η δημοτική αρχή εξέδωσε την περασμένη Τρίτη μια κατάπτυστη ανακοίνωση με τίτλο «Δικαίωση για το Δήμο η έγκριση των υψομέτρων του γηπέδου από το ΥΜΕ»! Ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζει πως αυτά που ενέκρινε ο Σπίρτζης θα μπορούσε να τα εγκρίνει και ο Δήμος, αν η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ περιοριζόταν σε υψομετρικές μελέτες μόνο για τους δύο αδιάνοικτους πεζόδρομους και δε ζητούσε και για τους κύριους δρόμους και ιδίως για τους δρόμους που θα υποστούν βύθιση!
Πέρα από τον αποπροσανατολιστικό της χαρακτήρα και το γλείψιμο προς τον Μελισσανίδη και τους ανθρώπους του, η ανακοίνωση αυτή έρχεται να νομιμοποιήσει -διά της πλαγίας- την απόφαση του Σπίρτζη για την έγκριση των υψομετρικών μελετών, πετώντας στα σκουπίδια την παλαιότερη εμπεριστατωμένη τοποθέτηση των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου.
Ρωτάμε ευθέως: είναι τεχνικά σωστή και νόμιμη η μελέτη που ενέκρινε ο Σπίρτζης; Πέραν του ότι οι υψομετρικές μελέτες πρέπει να είναι «πακέτο» για όλους τους δρόμους, συνδέεται ή όχι ο ανατολικός πεζόδρομος με την υπό βύθιση οδό Φωκών (ο κεντρικός δρόμος μπροστά από το γήπεδο); Πώς μπορούν να καθοριστούν υψόμετρα για τον πεζόδρομο, όταν δεν υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη  για τη βύθιση της Φωκών;
Η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ υπέβαλε στο Δήμο μελέτη υψομέτρων για το σύνολο των οδών, όπως ήταν επιβεβλημένο. Γιατί δεν μπορείς να διαχωρίσεις τους δύο αδιάνοικτους πεζόδρομους από το σύνολο των υπόλοιπων δρόμων που περιβάλλουν το γήπεδο, για πολλούς από τους οποίους πρέπει να αλλάξει η υφιστάμενη υψομετρική μελέτη. Δύο δρόμοι θα βυθιστούν εν μέρει (Φωκών και Χρ. Σμύρνης) και από τη βύθισή τους θα γίνεται η υπόγεια είσοδος στο γήπεδο.  Επομένως, όλοι οι άλλοι δρόμοι εξαρτώνται από τη βύθιση αυτών των δύο. Γι' αυτό και το έγγραφο των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, έγραφε: «Προκειμένου να προβούμε σε έλεγχο των Υψομετρικών Μελετών των οδών, που εξαρτώνται στο πλαίσιο του Ν. 4277/2014 (σ.σ. δηλαδή των δύο αδιάνοικτων πεζόδρομων) και της εκπονηθείσας και εγκριθείσας από τη Γενική Δ/νσηΑναπτυξιακού Προγραμματισμού & Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής οριστικής μελέτης του συγκοινωνιακού έργου με θέμα “Ταπείνωση και κάλυψη οδού Πατρ. Κων/νου στη Νέα Φιλαδέλφεια“, θα πρέπει να υποβληθεί στο Δήμο μας από τον επισπεύδοντα πλήρης φάκελος».
Ολ' αυτά πετάχτηκαν τώρα στα σκουπίδια και η δημοτική αρχή αποφαίνεται ότι ορθώς εγκρίθηκαν υψομετρικές μελέτες μόνο για τους αδιάνοικτους πεζόδρομους! Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και έχουμε να πούμε πολλά ακόμα για τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής Βασιλόπουλου.
 
Οι άνθρωποι του Μελισσανίδη Αποκάλυψαν τον πανικό τους
 
 
Την περασμένη Τρίτη, η ναυαρχίδα του «στόλου Μελισσανίδη» στο Διαδίκτυο, το aek365.gr, έχοντας προφανώς φτάσει σε κατάσταση απελπισίας, δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Ο Γεράσιμος Λιόντος και οι κινήσεις του κατά του γηπέδου της ΑΕΚ» και υπότιτλο: «Οι πιέσεις προς τα στελέχη Υπουργείων, η... κάλυψη Λαφαζάνη και η προσπάθεια να παίξουν τα ρέστα τους στην τελική ευθεία».
Το δημοσίευμα συνοδευόταν από φωτογραφία του συντάκτη της «Κόντρας» και… βίντεο από μια παρέμβασή του σε συνέντευξη Τύπου του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας. Εγραφε δε, ότι «η τοπική εφημερίδα “Κόντρα“, η οποία λειτουργεί και την ιστοσελίδα eksegersi.gr και έχει άμεση σχέση με την “Στρούγκα“» βρίσκεται «σταθερά» ανάμεσα σ’ εκείνους που «προσπαθούν να φρενάρουν ή να καθυστερήσουν τις εξελίξεις». Και συνέχιζε: «Στα αυτιά των ανθρώπων της ΑΕΚ έφτασε η πληροφορία ότι δημοσιογράφος της συγκεκριμένης εφημερίδας, ο Γεράσιμος Λιόντος, κάνει κινήσεις για την καθυστέρηση των διαδικασιών, ασκώντας πιέσεις στους ανθρώπους του ΥΠΑΠΕΝ και κυρίως τα στελέχη των υπηρεσιών!».
Μα καλά, ο συντάκτης μιας… τοπικής εφημερίδας είναι σε θέση να σαμποτάρει την… τίμια και… νόμιμη δουλειά ενός πανίσχυρου καπιταλιστικού ομίλου, εμποδίζοντας τις αρμόδιες υπηρεσίες να του δώσουν την άδεια που… δικαιούται; Πόσο κατσίκα πρέπει να είναι κανείς για να φάει τόσο σάπιο σανό;
Ποια είναι η ουσία; Μετά την παράνομη έγκριση των κουτσουρεμένων υψομετρικών μελετών από τον Σπίρτζη και τους υπηρεσιακούς του παράγοντες (αναλυτικά γράφουμε στις διπλανές στήλες), η υπόθεση περιορίζεται πλέον αποκλειστικά στο ΥΠΕΝ. Κι εκεί έχει κολλήσει από το 2014, καθώς ζητήθηκε νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ. Αυτή η νομιμοποίηση δεν έγινε από το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου, που η μέγιστη παραχώρηση που έκανε ήταν να εισηγηθεί στον Σταθάκη να υποβάλει Ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους σχετικά με το αν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει το οικόπεδο (που δεν είναι δικό της, αλλά της το έχει παραχωρήσει το Ελληνικό Δημόσιο για την ανάπτυξη κοινωφελούς σκοπού, άρα είναι πράγμα εκτός συναλλαγής) στη συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία.
Ο Σταθάκης, μαθαίνοντας ότι το ΝΣΚ έχει αποφανθεί από το 2006 ότι τέτοια παραχώρηση δεν επιτρέπεται, δεν υπέγραψε την υποβολή Ερωτήματος. Είναι, όμως, αποφασισμένοι να «βολέψουν» τον Μελισσανίδη, ακόμα κι αν χρειαστεί να ισοπεδώσουν κάθε έννοια νομιμότητας. Αυτή είναι η γραμμή από το Μαξίμου. Αφού, λοιπόν, η νομική υπηρεσία του ΥΠΕΝ (το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου) δεν έστερξε να υπογράψει την παρανομία, χρίζοντας την «Δικέφαλος 1924» ΑΕ νόμιμο φορέα υλοποίησης του έργου, αποφάσισαν να την παρακάμψουν και να πιέσουν την προϊσταμένη της ΔΑΟΚΑ, Θ. Γαλάνη, να πάρει αυτή την ευθύνη, να βάλει το κεφάλι της στο ντορβά και να εκδώσει την Εγκριση Δόμησης, αποφαινόμενη ότι η «Δικέφαλος 1924» ΑΕ είναι ο νόμιμος φορέας υλοποίησης του έργου. Θυμίζουμε ότι η κ. Γαλάνη (όπως και ο προκάτοχός της Γ. Μανούρης) είναι αυτοί που ζήτησαν από την αρμόδια υπηρεσία να τους πει αν η Ερασιτεχνική ΑΕΚ δικαιούται να παραχωρήσει το οικόπεδο στη «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.
Για να το πούμε όσο γίνεται πιο απλά, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, λειτουργώντας ως υπηρέτης των συμφερόντων του Μελισσανίδη, ζητά από μια υπηρεσιακή παράγοντα να πάρει αυτή την ευθύνη, να κάνει «γαργάρα» το ερώτημα που η ίδια έχει υποβάλει από τα τέλη του 2014 (και απάντηση δεν πήρε ποτέ) και να πάρει την ευθύνη να υπογράψει η ίδια τη νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ ως νόμιμου φορέα υλοποίησης του έργου.
Επειδή, λοιπόν, δεν είναι καθόλου βέβαιοι ότι αυτή η υπογραφή θα μπει, βγάζουν όλο τον πανικό τους στοχοποιώντας την «Κόντρα» και το σύντροφο Γεράσιμο Λιόντο, που κάνει το σχετικό ρεπορτάζ. Μετά τον Βασιλόπουλο, που πλέον «τους τελείωσε», αφού έβαλε την ουρά στα σκέλια, απεμπολώντας τα δικαιώματα του Δήμου και συμπράττοντας παθητικά στο ανοσιούργημα των υψομετρικών μελετών, είναι αναγκασμένοι να στοχοποιήσουν τον πραγματικό εχθρό τους, αυτόν που ξέρουν ότι από την πρώτη στιγμή δίνει αγώνα για να μην συντελεστεί αυτό το περιβαλλοντικό και πολεοδομικό έγκλημα στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Γι’ αυτό και «υποβιβάζουν» κουτοπόνηρα την «Κόντρα» σε… τοπική εφημερίδα, γι’ αυτό και γράφουν διάφορα φαιδρά περί σχέσεων με τον Λαφαζάνη (με τη βεβαιότητα ότι οι «ούγκανοι» δεν έχουν ιδέα απ’ αυτά, ούτε και δίνουν καμιά σημασία, αλλά καταπίνουν αμάσητο ό,τι τους σερβίρουν οι επαγγελματίες προβοκάτορες).
Επαναλαμβάνουμε: με τέτοια δημοσιεύματα το μόνο που αποκαλύπτουν είναι ο πανικός τους, μπροστά στην επερχόμενη συντριβή. Γι’ αυτό και παίζουν το τελευταίο προβοκατόρικο χαρτί τους.
 
ΥΓ. Είναι περιττό να γράψουμε ότι δεν μας φοβίζουν. Και δυο φορές περιττό να το γράψουμε για τον σ. Γεράσιμο Λιόντο. Δεν τον φόβισαν τα μπουντρούμια της χούντας, θα τον φοβίσουν οι υλακές και οι έμμεσες απειλές μιας χούφτας «υπαλλήλων»; Αυτός ο τόπος είναι μικρός και όλοι γνωριζόμαστε…
 
ΚΟΝΤΡΑ: ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 24 ΙΟΥΝΗ

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Φρέσκα κουλούρια απ'την εφημερίδα "Κόντρα":
http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%C...

"Περιβάλλον
Μηνυτήρια αναφορά κατά Σπίρτζη και συνεργών Πανικός στα επιτελεία…

Οι τακτικοί αναγνώστες της «Κόντρας» πρέπει να το υποψιάστηκαν από το δημοσίευμα του προηγούμενου φύλλου με τίτλο «Σπίρτζης και υπηρεσιακοί παράγοντες πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη - Ποιος έχει σειρά;». Ηταν γραμμένο σε «στιλιζαρισμένη» νομική γλώσσα, που παρέπεμπε σε υποβολή μηνυτήριας αναφοράς.

Πράγματι, την περασμένη Τρίτη, 27.6.2017, η εφημερίδα μας, διά των συντρόφων Γεράσιμου Λιόντου και Πέτρου Γιώτη, υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη και κατά των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων Δημήτριου Τασιόπουλου (διευθυντή) και Εμμανουήλ Παπαδόπουλου (τμηματάρχη) για σωρεία αδικημάτων (απιστία στην υπηρεσία σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, σε συνδυασμό με το άρθρο 1 Ν. 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου, παράβαση καθήκοντος κτλ.), κατά των υπευθύνων της «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ για ηθική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα και σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, καθώς και κατά των διαχειριστών της ιστοσελίδας aek365.com για συκοφαντικά, υβριστικά και απειλητικά δημοσιεύματα σε βάρος του συντρόφου Γεράσιμου Λιόντου.

Ως νομικό μας παραστάτη ορίσαμε τον γνωστό δικηγόρο Κώστα Παπαδάκη, ενώ τη μηνυτήρια αναφορά συνοδεύσαμε με πλήθος ντοκουμέντων (πάνω από 120 σελίδες), που τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς μας για την παράνομη και βλαπτική για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και του αθλητικού σωματείου ΑΕΚ συμπεριφορά των αναφερόμενων στην μηνυτήρια αναφορά και παντός άλλου υπευθύνου. Πλέον, περιμένουμε τον εισαγγελέα, είτε να ασκήσει κατευθείαν ποινική δίωξη (αφού διαχωρίσει την κατά Σπίρτζη υπόθεση και τη διαβιβάσει αμελλητί -μέσω του Αρείου Πάγου- στη Βουλή) είτε να διατάξει τη διεξαγωγή προκαταρκτικής εξέτασης.

Ο ποινικός πυρήνας της μηνυτήριας αναφοράς είναι αυτός που περιγράψαμε στο προηγούμενο φύλλο. Ο Χ. Σπίρτζης και οι υπηρεσιακοί παράγοντες προχώρησαν σε νομιμοποίηση της «Δικέφαλος 1924» Κατασκευαστική ΑΕ ως φορέα υλοποίησης του έργου ανέγερσης του γηπέδου της ΑΕΚ, ενώ το θέμα εκκρεμεί και ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο οποίο άσκησαν αγωγή μέλη της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, και ενώπιον της νομικής υπηρεσίας του ΥΠΕΝ (Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου), που μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε νομιμοποίηση της εν λόγω εταιρίας, παρά τις πιέσεις που έχουν ασκηθεί. Ο υπουργός και οι υπηρεσιακοί παράγοντες ενήργησαν με δόλο, διότι είχαν πλήρη πληροφόρηση -προφορική και γραπτή- από εμάς για την ουσία του ζητήματος.

Αυτή τη φορά, το «σύστημα Μελισσανίδη» αντέδρασε αστραπιαία (και πανικόβλητα). Ελάχιστες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση από εμάς (με Δελτίο Τύπου) ότι υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα, η «ναυαρχίδα» των διαδικτυακών οπαδικών Μέσων (aek365.com) ανήρτησε δημοσίευμα με τίτλο «Νέο χτύπημα κατά του γηπέδου από Λιόντο». Σύμφωνα μ' αυτό, ο δημοσιογράφος της «Κόντρας» «επιχειρεί ουσιαστικά να “τρομοκρατήσει“ τους υπαλλήλους του υπουργείου περιβάλλοντος και θεωρεί έτσι ώστε θα κερδίσει χρόνο και θα βάλει εμπόδια στην ΑΕΚ». Και κατέληγε: «Τέτοιες κινήσεις δεν τρομάζουν ούτε την ΑΕΚ, ούτε τον υπουργό αλλά ούτε και τους υπαλλήλους που κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει και σύμφωνα με τη νομοθεσία».

Αφού όλα είναι «σύμφωνα με τη νομοθεσία» προς τι ο εκνευρισμός και ο… υπαινιγμός ότι ο δημοσιογράφος μας «θέλει με αυτό τον τρόπο να καθυστερήσει όσο γίνεται την έκδοση της άδειας»; Είναι δυνατόν, όταν όλα είναι νόμιμα, όταν υπάρχει ένας καπιταλιστικός όμιλος, όταν έχει στο πλευρό του την κυβέρνηση (με δημόσιες δηλώσεις υπουργών), να καθυστερήσει μια διοικητική διαδικασία; Κάποιο λάκκο έχει η φάβα και τον αποκάλυψαν μόνοι τους!

Μια μέρα μετά, με τον πανικό να χτυπάει -προφανώς- «κόκκινο», έβγαλε ανακοίνωση η ΠΑΕ ΑΕΚ. Δε θα σχολιάσουμε τις σε βάρος μας ύβρεις, γιατί κατανοούμε τη σύγχυση. Θα μείνουμε στην ουσία. Για πρώτη φορά από την πλευρά των διάφορων «ΑΕΚ», που υπηρετούν το «πρότζεκτ Μελισσανίδη», γίνεται λόγος για το ιδιοκτησιακό. Με μια επιεικώς βλακώδη επιχειρηματολογία προσπαθούν να πείσουν ότι η «Δικέφαλος 1924» είναι νομίμως ο φορέας υλοποίησης του γηπέδου. Αφού είναι έτσι, τότε γιατί δεν παίρνει την άδεια; Γιατί δεν πείστηκε το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου να δώσει την πολυπόθητη νομιμοποίηση και να λήξει το θέμα; Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι αυτό το ζήτημα σέρνεται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Αυτοί προσπαθούσαν να το κρύψουν. Εκαναν τη μεθόδευση με τον Σπίρτζη κι όταν μπήκαμε στη μέση καταγγέλλοντας την παρανομία (τους πιάσαμε «με τη γίδα στην πλάτη», όπως γράψαμε), άρχισαν να συζητούν γι' αυτό το ζήτημα. Σύντομα θ' αναγκαστούν να παραδεχτούν την αλήθεια που επί τριετία έκρυβαν προσεκτικά.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AC%C...

"Περιβάλλον
Σύννεφο πάει το παραμύθι
«Ο συγκεκριμένος νόμος 4277/2014 του ελληνικού Κράτους σε ξεχωριστό άρθρο προβλέπει με σαφήνεια την εκχώρηση των δικαιωμάτων του ερασιτεχνικού σωματείου σε ανώνυμη εταιρία που στην προκειμένη περίπτωση είναι η “Δικέφαλος Κατασκευαστική 1924 ΑΕ“». (Ανακοίνωση ΠΑΕ ΑΕΚ, 28.6.2017).

«1. Έκταση συνολικού εμβαδού 29.121 τμ. περίπου (…) παραχωρείται κατά χρήση, διοίκηση και διαχείριση στο ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «Αθλητική Ενωση Κωνσταντινουπόλεως» (…) για την εκπλήρωση του καταστατικού του σκοπού και την ανέγερση στην παραπάνω έκταση Κέντρου Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού με την επωνυμία «Αγία Σοφία – Νέα Φιλαδέλφεια».

2. Για την εκπλήρωση των σκοπών της παραχώρησης της παραγράφου 1 και των ειδικότερων υποχρεώσεων που αναλαμβάνει το ερασιτεχνικό αθλητικό σωματείο με τη σύμβαση της παραγράφου 3, το τελευταίο δύναται να αποδέχεται δωρεές ή χορηγίες από τρίτους, να εκχωρεί δικαιώματα και υποχρεώσεις σε τρίτους, να συμβάλλεται με αυτούς και εν γένει να προβαίνει σε κάθε νόμιμη ενέργεια που συντείνει στην εκπλήρωση των σκοπών της παραγράφου 1». (Νόμος 4277/2014, άρθρο 42).

Βλέπετε να προβλέπει πουθενά ο νόμος «με σαφήνεια την εκχώρηση των δικαιωμάτων του ερασιτεχνικού σωματείου σε ανώνυμη εταιρία», όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΑΕΚ; Αμα ήταν έτσι, το θέμα θα είχε λήξει εδώ και τρία χρόνια και οι δικές μας προσπάθειες θα είχαν πέσει στο κενό. Η συμφερόντων Μελισσανίδη εταιρία θα είχε πάρει την άδεια και οι οπαδοί θα είχαν δει επιτέλους τον… αναθρώσκοντα καπνό από τις μπουλντόζες.

Εκδίδοντας ανακοίνωση για να μας πει «πρώτα να διαβάσουμε τον νόμο, αν διαθέτουμε δυνατότητα κατανόησης», η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν απευθύνθηκε σ' εμάς. Ξέρει πολύ καλά ότι εμείς έχουμε διαβάσει τον νόμο και τον έχουμε κατανοήσει τέλεια. Οπως τον έχουν κατανοήσει και οι υπηρεσίες. Γι' αυτό και το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας και Εργου του ΥΠΕΝ ουδέποτε νομιμοποίησε τη «Δικέφαλος 1924» ως παραχωρησιούχο και φορέα υλοποίησης του έργου. Γι' αυτό ζήτησε από τον Σταθάκη να υποβάλει Ερώτημα στο ΝΣΚ. Για τον αντίθετο λόγο ο Σταθάκης αρνήθηκε να υποβληθεί Ερώτημα. Γιατί ήξερε πολύ καλά (τον ενημέρωσαν οι νομικοί του σύμβουλοι) πως το ΝΣΚ θα γνωμάτευε ίδια κι απαράλλαχτα με το 2006 (Γνωμοδότηση 112): το οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το Ελληνικό Δημόσιο σε ένα αθλητικό σωματείο είναι πράγμα εκτός συναλλαγής και δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε κανέναν τρίτο. Οπότε… πάπαλα η άδεια στο όνομα της «Δικέφαλος 1924» ΑΕ.

Εμείς αντιλαμβανόμαστε τον πανικό που κατέλαβε τους ανθρώπους του Μελισσανίδη. Πήγαν να κάνουν τη «δουλειά» με τον Σπίρτζη και τους υπηρεσιακούς του παράγοντες και τώρα οδηγούνται όλοι μαζί στην ποινική δικαιοσύνη. Οπότε αυτή η εξέλιξη δρα αποτρεπτικά για άλλους επίδοξους επίορκους. Γι' αυτό και δεν απαντά σ' εμάς η πανικόβλητη ΠΑΕ ΑΕΚ. Στους οπαδούς της ΑΕΚ απαντά. Είναι και τα διαρκείας που βγήκαν και πρέπει να πουληθούν. Και για να πουληθούν πρέπει να τυλιχτούν με τη ζάχαρη του γηπεδικού νόστου. Πρέπει οι οπαδοί να φαντασιωθούν ότι βλέπουν καπνό αναθρώσκοντα από τις εξατμίσεις των ερπυστριοφόρων. Κι ας μην τον δουν ποτέ. Σημασία έχει να πουληθούν τα διαρκείας, όπως πέρσι και πρόπερσι και αντιπρόπερσι.

Εμείς θ' απευθυνθούμε στους οπαδούς της ΑΕΚ για να τους πούμε τη μεγάλη αλήθεια που τους κρύβουν.

Ο νόμος 4277/2014 είναι ένας απαράδεκτος περιβαλλοντοκτόνος και δασοκτόνος νόμος. Εκοψε ένα κομμάτι από το Αλσος για να το δώσει στο γήπεδο. Μετά από δύο προσφυγές (μία πολιτών και μία του Δήμου), που κατά τη δική μας γνώμη έγιναν πρόωρα και διευκόλυναν το σχέδιο του Μελισσανίδη, το ΣτΕ έκρινε τη συγκεκριμένη διάταξη (άρθρο 42) του νόμου συνταγματική. Γιατί δε βγήκε η άδεια για το γήπεδο, μολονότι πέρασαν τρία χρόνια από την ψήφιση του νόμου, αφού όλα ήταν τόσο ξεκάθαρα; Η άδεια δε βγήκε και δεν πρόκειται να βγει, γιατί ο Μελισσανίδης θέλει το γήπεδο ιδιοκτησία για μισό αιώνα (όσο θα διαρκέσει και η ζωή του) μιας δικής του εταιρίας και όχι της ΑΕΚ. Ελα, όμως, που αυτό απαγορεύεται!

Στην αρχή σας είπαν ότι έφταιγαν οι υπηρεσιακοί παράγοντες που «κωλοβάραγαν». Μετά σας είπαν ότι έφταιγαν αυτοί που έκαναν προσφυγή στο ΣτΕ. Μετά ότι έφταιγε ο Λαφαζάνης που δεν υπέγραφε την έγκριση της ΜΠΕ. Μετά ότι έφταιγε ο Βασιλόπουλος που δεν ενέκρινε τα υψόμετρα. Τώρα ποιος φταίει; Φταίμε εμείς που κάναμε μηνυτήρια αναφορά! Αν όμως ήταν όλα εντάξει, όλα καθαρά, όλα νόμιμα, η δική μας μηνυτήρια αναφορά δε θα μπορούσε να μπλοκάρει την έκδοση της άδειας. Θα ήταν μια μηνυτήρια αναφορά «στον αέρα». Η υστερική αντίδραση των «υπαλληλικών» Μέσων και της ΠΑΕ θα έπρεπε να σας έχει «ψυλλιάσει» ότι η μηνυτήρια αναφορά μας ήρθε να αποκαλύψει μια παρανομία (από το υπουργείο Υποδομών) και να καταστήσει προσεκτικούς εκείνους που πιέζονταν να ολοκληρώσουν την παρανομία εκδίδοντας την άδεια (στο υπουργείο Περιβάλλοντος).

Αν η οικοδομική άδεια εζητείτο στο όνομα της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, θα είχε εκδοθεί προ πολλού. Κακώς κατά τη γνώμη μας, επί τη βάσει ενός περιβαλλοντοκτόνου νόμου, αλλά θα είχε εκδοθεί. Γιατί, λοιπόν, ο «μεγάλος ΑΕΚτζής» δε βγάζει την άδεια στο όνομα της Ερασιτεχνικής, αλλά θέλει να τη βγάλει στο όνομα μιας δικιάς του εταιρίας; Για σκεφτείτε το λίγο και θα καταλάβετε ότι το μόνο που ενδιαφέρει τον «μεγάλο ηγέτη» είναι να προωθήσει τη μεγάλη μπίζνα του real estate, από το άλσος της Φιλαδέλφειας και το γήπεδο, μέχρι την περιοχή του Προμπονά, όπου έχει αγοράσει κάμποσα στρέμματα μέσω εταιριών συμφερόντων του. Επειδή συνεχίζεται η προσπάθεια να βγει μια παράνομη άδεια, άδεια δε βγαίνει. Οσο για εμάς, συνεχίζοντας τον αγώνα μας, είμαστε ταυτόχρονα ο καθρέφτης που σας δείχνει την αλήθεια.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

Πάμε και στα του Noor 1(Νούρ Ουάν ή Νουρ 1)
http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική
Ενας στο απυρόβλητο (μέχρι τώρα)

«Γιαννουσάκης: Μου κάνει εντύπωση ρε φίλε που έχω πει - και δεν μιλάω για σένα τώρα, μιλάω για τον Καμμένο και τον Μελισσανίδη. Δεν τους ενδιαφέρει αν ο Μαρινάκης είναι αθώος. Δεν τους ενδιαφέρει, δεν με έχουν ρωτήσει ποτέ. Τους ενδιαφέρει μόνο να τον γαμήσουνε. Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος, ρε φίλε» (…)

Χριστοφορίδης: Ρε, τρελά οικονομικά συμφέροντα και τρελά πολιτικά συμφέροντα, είναι συμφέροντα, ρε Μάκη. (…)

Γιαννουσάκης: Ρε μαλάκα, δίνω τους χρηματοδότες και η νομοθεσία τι λέει; Δώσε ότι είναι χρηματοδότης ο Μαρινάκης για να βγεις; Αυτό λέει ο νόμος; Τι λέει; Οχι, να σου πω τι λέει. Οτι θέλει ο Μελισσανίδης και ο Καμμένος να τον γαμήσουν λέει. (…)

Χριστοφορίδης: Δικαστικός είναι η Τζίβα. Δεν είναι ούτε ο Μελισσανίδης, ούτε ο Καμμένος, ούτε κανένας. Αυτοί βοηθάνε…

Γιαννουσάκης: Ο Μελισσανίδης κουνάει τα νήματα όμως τώρα, μην τρελαθούμε (…)

Χριστοφορίδης: Δεν έχεις καταλάβει το εξής: εσύ είσαι το πιόνι. Δεν το καταλαβαίνεις τι αντίκτυπο έχει και πόσο μεγάλος είναι, είναι τεράστιος ο πόλεμος. Αυτοί οι άνθρωποι, οι πολιτικοί, μια μέρα πάνε με το μέρος του ενός, μία με το μέρος του άλλου.

Γιαννουσάκης: Μαλάκα, δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος, το πιστεύεις;

Χριστοφορίδης: Ο Μελισσανίδης…

Γιαννουσάκης: Δεν τους ενδιαφέρει αν είναι αθώος.

Χριστοφορίδης: Τι σου λέω; Ο Μελισσανίδης με τον Ιβάν τον Σαββίδη ήτανε φίλοι. Τώρα πλέον, βλέπει ο ένας τον άλλο και αλλάζει στενό. (…) Δηλαδή αν ο Μελισσανίδης έμπαινε φυλακή με κάποιον τρόπο, θα ήταν ίδια η θέση του; Θα πει εσύ είσαι φυλακή, αυτός είναι; Αυτός μια χαρά περνάει, δεν έχει θέμα. Να μπει ο Μαρινάκης φυλακή; Ναι. Θέλει να τον βάλει. (…)

Γιαννουσάκης: Ακου τι τραβάω. Με πήρε του Μελισσανίδη ο Κώστας ο αγγελιοφόρος, με ρώτησε… Δεν ξέρω αν πήγε, τον είδε, τι έγινε. Με ρώτησε αν έχω εμπιστοσύνη σ' αυτόν, τον αγγελιοφόρο δηλαδή, να πάρει τα 10.000.000 αυτός. (…) Κι ο Μελισσανίδης δίνει 10.000.000 για να τον καταστρέψει;

Χριστοφορίδης: Δεν ξέρω τι… ».

Τα παραπάνω είναι απόσπασμα από τον φερόμενο ως τηλεφωνικό διάλογο μεταξύ του ισοβίτη Γιαννουσάκη και του αξιωματικού του Λιμενικού Χριστοφορίδη, που δημοσίευσε (το ηχητικό και την απομαγνητοφώνηση) το Unfollow. Η προσπάθεια του Γιαννουσάκη (που καταγράφει τη συνομιλία) να βγάλει «καθαρό» τον Μαρινάκη και τους άλλους ότι προσπαθούν «να τον χώσουν στη φυλακή» είναι παραπάνω από προφανής. Ομως, εκτός από τον Καμμένο, τον Κοντονή και την εισαγγελέα Τζίβα, ο Γιαννουσάκης λέει ότι στο «στήσιμο» πρωταγωνιστεί και ο Μελισσανίδης, που ρίχνει και χοντρά λεφτά, μάλιστα. Ο Χριστοφορίδης όχι μόνο δε φαίνεται να τον διαψεύδει, αλλά συγκατανεύει κιόλας.

Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε καμιά αξιολόγηση των όσων φέρονται να λένε οι Γιαννουσάκης-Χριστοφορίδης. Μας κάνει εντύπωση, όμως, ότι ο Μελισσανίδης έχει μείνει μέχρι στιγμής στο απυρόβλητο. Το όνομά του δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά στη Βουλή από τους νεοδημοκράτες. Ούτε ο Μαρινάκης εξαπέλυσε κάποια επίθεση εναντίον του από τα Μέσα που ελέγχει. Το σημειώνουμε απλά και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

Πάμε και στον Αεκτζή εκβιαστή Μάκη Τριανταφυλλόπουλο(ή Ζούγκλα):
http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική
Χέρι-χέρι με τον Ζούγκλα

Πόσος καιρός πέρασε από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον γνωστό Ζούγκλα (κατά κόσμον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο) για πολιτικό εκβιασμό με μεθόδους παρακράτους και πολιτικού περιθωρίου και «βρόμικο πόλεμο, με δήθεν δημοσιογραφικό μανδύα, κατά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη (υποψήφιου δημάρχου Αθήνας) και ανακοίνωνε -διά στόματος Νίκου Βούτση- προσφυγή στη Δικαιοσύνη; Μόλις τρία χρόνια. Περασμένα-ξεχασμένα! Τώρα, ο Τριανταφυλλόπουλος είναι ένας μαχόμενος δημοσιογράφος, χάρη στον οποίο προσεγγίστηκε ο ισοβίτης Γιαννουσάκης και άρχισε να «ξερνάει» την αλήθεια για το «Noor 1», εμπλέκοντας τον Μαρινάκη.

Δεν τόλμησε, βέβαια, κανένας συριζαίος να αναφέρει το όνομα του Τριανταφυλλόπουλου. Κι ο Βούτσης, μολονότι προκλήθηκε από τον Γεωργιάδη, που του θύμισε τις δηλώσεις του την περίοδο που ο Ζούγκλας είχε στοχοποιήσει τον Σακελλαρίδη, προτίμησε να τηρήσει σιγήν ιχθύος. Ο Καμμένος, όμως, δεν φείστηκε επαινετικών αναφορών στον Τριανταφυλλόπουλο, ενημερώνοντας μάλιστα ότι ο τελευταίος υπήρξε και μάρτυρας υπεράσπισής του σε δικαστική αντιδικία με τον Κουρτάκη.

Είναι ο Τριανταφυλλόπουλος αναξιόπιστος; Λάθος ερώτηση. Ο Τριανταφυλλόπουλος είναι αυτός που είναι και δε χρειάζεται συστάσεις από εμάς. Το πρόβλημα αρχίζει όταν ένας υπουργός (Καμμένος) φτιάχνει τρίγωνο με αυτόν τον δημοσιογράφο και μ' έναν ισοβίτη, δρώντας στο παρασκήνιο. Ακόμα και αλήθεια να είναι όσα λένε για τον Μαρινάκη, πλέον φρόντισαν να τα «κάψουν» δημιουργώντας την καλύτερη υπεράσπιση γι' αυτόν.
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

http://www.eksegersi.gr/issue/922/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%C...

"Πολιτική
Άνοιξε το καπάκι του βόθρου

Πάμε κατευθείαν στο «ζουμί». Ο Καμμένος πήγε στη Βουλή για ν' απαντήσει στην ερώτηση του Γεωργιάδη για την ανάμιξή του στην υπόθεση «Noor 1», με την ψυχολογία του κατηγορούμενου που παραδέχεται ένα μέρος από τα πραγματικά περιστατικά και προσπαθεί ν' αποδείξει ότι δεν διέπραξε αδίκημα. Είχε έτοιμη την απολογία του, γραπτή, και μεγάλο μέρος απ' αυτή αναφερόταν σε ζητήματα Ποινικής Δικονομίας, σημάδι του ότι είχε συνεργαστεί με δικηγόρο. Οπως όμως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις και όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι και τόσο… ικανός, διέπραξε ένα χοντρό σφάλμα, που οι αντίπαλοί του το άφησαν να περάσει στο ντούκου, είτε για-τί κι αυτοί δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι είτε γιατί ήθελαν να επικεντρωθούν περισσότερο στην πολιτική και όχι στην ποινικοδικονομική διάσταση (εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν πολιτική υπεραξία).

Είπε ο Καμμένος, για να αποδείξει ότι ενήργησε νόμιμα: «Τι έκανα ακριβώς, λοιπόν; Οταν μου ζήτησε την προστασία διά του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δούμε αν κινδυνεύει ή όχι ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Και αυτό έπραξα. Και ο ίδιος ο υπουργός ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό, ως όφειλε, για να πάρει κατάθεση. Γιατί με είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ τέσσερις και πέντε φορές; Διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του».

Από αναφορά εισερχομένων κλήσεων της COSMOTE, που δημοσιεύτηκε από το Unfollow, φαίνεται ότι είναι ο Καμμένος εκείνος που τηλεφωνεί τρεις φορές στις 17.1.2017 το βράδυ στον Γιαννουσάκη και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο. Δεν έχουμε αναφορά εξερχόμενων κλήσεων, για να δούμε αν και ο Γιαννουσάκης τηλεφωνούσε στον Καμμένο στο ίδιο χρονικό διάστημα (μεταξύ 9:00 και 9:40 το βράδυ). Αυτή όμως θα έπρεπε να την δώσει ο ίδιος ο Καμμένος. Οχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά στις συνεχείς προκλήσεις του Γεωργιάδη να «ανοίξει» το τηλέφωνό του για να φανεί με ποιους και πότε έχει τηλεφωνηθεί, έκανε το κορόιδο (πράγμα ασυνήθιστο για τον Καμμένο).

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ξεχνώντας τι του είχε πει ο δικηγόρος του να πει, ο Καμμένος παραδέχτηκε: «Ναι, επαναλαμβάνω ότι τηλεφωνήθηκα μαζί του και του ανέφερα και έθεσα το εξής αμείλικτο ερώτημα». Το αμείλικτο ερώτημα δεν το είπε (εν τη ρύμη του λόγου του το… ξέχασε), όμως αυτή η εκδοχή ήταν διαφορετική από την προηγούμενη, ότι του τηλεφωνούσε ο ισοβίτης για να του εκφράσει την αγωνία του πότε θα πάει ο εισαγγελέας να καταθέσει, επειδή φοβόταν για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Και κάτι ακόμα. Ο ισοβίτης τελικά δεν κατέθεσε. Δεν «έδωσε» τον Μαρινάκη. Η εισαγγελέας Τζίβα ξεσπιτώθηκε νυχτιάτικα και έσπευσε στη φυλακή του Αυλώνα, κάθησε τρεις ώρες, αλλά κατάθεση δεν πήρε. Αυτό «κουμπώνει» με τον ισχυρισμό του Γιαννουσάκη ότι ο Καμμένος τον πίεζε να καταθέσει σε βάρος του Μαρινάκη και όχι με τον ισχυρισμό του Καμμένου, ότι τον έπαιρνε με αγωνία ο Γιαννουσάκης και τον ρωτούσε πότε θα πάει η εισαγγελέας για να της δώσει κατάθεση.

Σε άλλο σημείο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν ο Κοντονής απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ, ο Καμμένος προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, διακόπτοντας τον Παπαθεοδώρου για να πει: «Είπα ότι ειδοποίησα τον υπουργό Δικαιοσύνης για να έρθει εισαγγελέας!».

Ο Κοντονής, μάλλον χωρίς να το καταλάβει, «έδωσε» τον Καμμένο: «Επομένως, ο υπουργός Αμυνας στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Το καθήκον του, όμως, σαν υπουργός και σαν πολίτης το έκανε. Του είπε “δώσε στη δικαιοσύνη αυτά τα πράγματα“ και προφανώς, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο εκείνη την ώρα μπορούσε, για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει». Και αυτό συνηγορεί υπέρ του ότι ο Καμμένος τηλεφωνούσε στον Γιαννουσάκη και του ζητούσε να καταθέσει και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο για να του στείλει εισαγγελέα να καταθέσει και να έχει προστασία της ζωής του και της οικογένειάς του.

Μείναμε πολύ σ' αυτή τη λεπτομέρεια γιατί είναι χαρακτηριστική του πανικού που έχει επικρατήσει στο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με «μάρτυρα» έναν ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών, με ενδιάμεσο έναν «δημοσιογράφο» σαν τον Τριανταφυλλόπουλο και με… «ντετέκτιβ» τον Καμμένο, προσπάθησαν να «βάλουν στο χέρι» τον Μαρινάκη. Μόνο που τους «έβαλε στο χέρι» αυτός.

Ολα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής δείχνουν τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κουβαλήσει 2,5 τόνους ηρωίνη (η πρώτη και τελευταία φορά ήταν άραγε;) να δείχνει τρομερή ευαισθησία και εντιμότητα. Δεν μπορώ να πάρω στο λαιμό μου έναν αθώο, είναι το «ρεζουμέ» στις τοποθετήσεις του, και στην μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει με τον αξιωματικό του Λιμενικού, Π. Χριστοφορίδη, και στην αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και στη συνέντευξη που έδωσε στον Χαραλαμπόπουλο του Unfollow! Πιστεύετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει τόση ευαισθησία έναντι της ενοχοποίησης του Μαρινάκη; Ρητορικό είναι το ερώτημα, φυσικά. Ομως σημασία δεν έχει τι πιστεύει καθένας από εμάς, αλλά τι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης. Ο Γιαννουσάκης είναι καμμένο χαρτί για το στήσιμο κατηγορίας κατά Μαρινάκη. Στον Τριανταφυλλόπουλο εμφανίστηκε πρόθυμος να «δώσει» τον Μαρινάκη, μετά όμως «έστησε» κανονικότατα τον Χριστοφορίδη, τον Καμμένο και όποιον άλλο ανακατεύτηκε. Ποιο δικαστικό συμβούλιο, λοιπόν, μπορεί ν' απαγγείλει κατηγορία κατά Μαρινάκη, με βάση αυτόν τον -τουλάχιστον αναξιόπιστο- μάρτυρα; Οσο για τα έγγραφα από το Ντουμπάι, άμα δείτε τίποτα να μας… τηλεφωνήσετε. Αλίμονο αν μια από τις κυριότερες διαμετακομιστικές βάσεις του κάθε είδους λαθρεμπόριου (όπλα, ναρκωτικά, καύσιμα κτλ.) χορηγούσε στοιχεία για τέτοιες υποθέσεις. Θα έχανε την αξιοπιστία της έναντι της… εκλεκτής πελατείας της.

Ο Κοντονής μάλλον τα ξέρει όλ' αυτά, γι' αυτό και υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν άφησε την παραμικρή αιχμή κατά του Μαρινάκη. Επαναλάμβανε συνεχώς ότι «όλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη». Αντίθετα, ο ασυγκράτητος Καμμένος είναι σε άλλο μήκος κύματος όταν μιλάει για τον Μαρινάκη: «φέρεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου», «εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος “μαύρου“ χρήματος στην Ελλάδα για λαθρεμπόριο πετρελαίου», «υπάρχει εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη από τον Εισαγγελέα Δασκαλόπουλο από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, όπου δυο φορές οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, ο κ. Σταματογιάννος και η κυρία Ρουσσέα που αναλάβανε, έχουν δηλώσει αποχή»!

Για να δώσει, μάλιστα, μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του, επικαλέστηκε «το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone», θυμίζοντας ότι «είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ» (!!), για να υποστηρίξει ότι «το προϊόν των χρημάτων αυτών φέρεται να έρχεται από το Ιράν και πιθανώς και το πετρέλαιο από το οποίο μετέφερε, θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»! Και κάνοντας ένα άλμα από το Ιράν στην Τουρκία, ανέφερε ότι «εμπλέκονται στην υπόθεση τούρκοι έμποροι ναρκωτικών». Κι επειδή, όπως είπε «από την εποχή του Χουσεΐνογλου τούρκοι έμποροι ναρκωτικών με σχεδιασμό από το τουρκικό κράτος έβαζαν ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία, όπως και στα στρατόπεδα», πρόκειται για «μία υπόθεση η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Αμυνας».

Ακούγοντάς τα αυτά στο Μαξίμου πρέπει σίγουρα να πήραν… ηρεμιστικά. Οχι μόνο γιατί ο Καμμένος «εφοδίασε» το οπλοστάσιο της τουρκικής διπλωματίας με επιχειρήματα, αλλά και γιατί ομολόγησε ότι ανακατεύτηκε με την υπόθεση (και δεν την παρέπεμψε απλώς στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης) υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Αμυνας. Μόνο που γι' αυτά τα ζητήματα αρμόδια είναι η ΕΥΠ/ΚΥΠ που δεν υπάγεται στον υπουργό Αμυνας. Ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι ενήργησε έξω από κάθε θεσμικό και δικονομικό πλαίσιο. Γι' αυτό σας λέμε ότι εκείνος που πανηγυρίζει περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Μαρινάκης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ προσπαθεί να αποσείσει την κατηγορία ότι ενεργεί σαν συνήγορος υπεράσπισης του Μαρινάκη. «Εάν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης –επειδή μας είπατε ότι δεν μιλάμε με ονόματα- είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή» είπε από την αρχή της τοποθέτησής του ο Γεωργιάδης, για να δημιουργήσει το κατάλληλο πολιτικό άλλοθι, επειδή ήταν γνωστές οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενεργούν σαν άνθρωποι του Μαρινάκη. Ο Καμμένος, αφού είπε για τον Μαρινάκη αυτά που παραθέσαμε παραπάνω, κατέληξε: «Αυτός είναι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας τον οποίον έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ». Ο Κοντονής υπήρξε πιο… ευαίσθητος έναντι του… τεκμήριου αθωότητας του Μαρινάκη: «Η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ακριβώς ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου!».

Από πότε υπάρχει η παραφιλολογία για εμπλοκή του Μαρινάκη με την υπόθεση του «Nour 1»; Από την πρώτη στιγμή. Εμπόδισε μήπως αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ να υποδεχτεί τον Μαρινάκη ως εκπρόσωπο της «υγιούς επιχειρηματικότητας» που μπαίνοντας στο χώρο των ΜΜΕ θα εκτοπίσει τους παλιούς μιντιάρχες της διαπλοκής; Δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του «Nour 1» πέθαναν ενόσω ήταν κρατούμενοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε καμιά ευαισθητοποίηση από πλευράς κυβέρνησης; Είδατε τίποτα αποστάσεις από τον Μαρινάκη; Ο Μαρινάκης επισκεπτόταν το Μαξίμου και ο Παππάς συνέτρωγε μαζί του.

Τι έγινε και «άλλαξαν τα κόζα»; Απομακρύνθηκε ο Παππάς από το Μαξίμου και «πήραν κεφάλι» άλλοι παράγοντες της μικρής ηγετικής ομάδας, που επέλεξαν στρατόπεδο αντίθετο απ' αυτό του Μαρινάκη; Πολλές σκέψεις και βάσιμους συλλογισμούς μπορεί να κάνει κανείς, όμως χωρίς ασφαλή δεδομένα θα καταλήξει στη σεναριολογία. Μένουμε, λοιπόν, στο βασικό -και αναντίρρητο- συμπέρασμα. Ανοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της διαπλοκής κατακλύζει τον αστικό κόσμο. Καπιταλιστές, αστικά κόμματα και πολιτικοί, μιντιάρχες, μαφιόζοι, έγιναν ένα αξεδιάλυτο κουβάρι. Ετσι ήταν πάντοτε, αλλά τώρα τους βλέπουμε.

ΥΓ. Ποιοι υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Μαρινάκη; Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φυσικά, που κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση με τον Λαγό. «Υιοθετώ τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Γιαννουσάκη. Είναι γεγονός αυτό!» είπε ο Λαγός. Χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτ' άλλο;
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

"Πολιτική
Άνοιξε το καπάκι του βόθρου

Πάμε κατευθείαν στο «ζουμί». Ο Καμμένος πήγε στη Βουλή για ν' απαντήσει στην ερώτηση του Γεωργιάδη για την ανάμιξή του στην υπόθεση «Noor 1», με την ψυχολογία του κατηγορούμενου που παραδέχεται ένα μέρος από τα πραγματικά περιστατικά και προσπαθεί ν' αποδείξει ότι δεν διέπραξε αδίκημα. Είχε έτοιμη την απολογία του, γραπτή, και μεγάλο μέρος απ' αυτή αναφερόταν σε ζητήματα Ποινικής Δικονομίας, σημάδι του ότι είχε συνεργαστεί με δικηγόρο. Οπως όμως συμβαίνει σ' αυτές τις περιπτώσεις και όταν ο κατηγορούμενος δεν είναι και τόσο… ικανός, διέπραξε ένα χοντρό σφάλμα, που οι αντίπαλοί του το άφησαν να περάσει στο ντούκου, είτε για-τί κι αυτοί δεν ήταν καλά προετοιμασμένοι είτε γιατί ήθελαν να επικεντρωθούν περισσότερο στην πολιτική και όχι στην ποινικοδικονομική διάσταση (εκείνο που τους ενδιαφέρει είναι να βγάλουν πολιτική υπεραξία).

Είπε ο Καμμένος, για να αποδείξει ότι ενήργησε νόμιμα: «Τι έκανα ακριβώς, λοιπόν; Οταν μου ζήτησε την προστασία διά του δημοσιογράφου κ. Τριανταφυλλόπουλου, επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης και του ζήτησα να συναντηθεί με τον δημοσιογράφο, προκειμένου να δούμε αν κινδυνεύει ή όχι ένας ισοβίτης που καταγγέλλει το μεγαλύτερο ψάρι. Και αυτό έπραξα. Και ο ίδιος ο υπουργός ανέλαβε και έστειλε τον εισαγγελικό λειτουργό, ως όφειλε, για να πάρει κατάθεση. Γιατί με είχε πάρει τηλέφωνο εκείνο το βράδυ τέσσερις και πέντε φορές; Διότι αργούσε να πάει ο εισαγγελικός λειτουργός, γιατί φοβόταν για την οικογένειά του».

Από αναφορά εισερχομένων κλήσεων της COSMOTE, που δημοσιεύτηκε από το Unfollow, φαίνεται ότι είναι ο Καμμένος εκείνος που τηλεφωνεί τρεις φορές στις 17.1.2017 το βράδυ στον Γιαννουσάκη και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο. Δεν έχουμε αναφορά εξερχόμενων κλήσεων, για να δούμε αν και ο Γιαννουσάκης τηλεφωνούσε στον Καμμένο στο ίδιο χρονικό διάστημα (μεταξύ 9:00 και 9:40 το βράδυ). Αυτή όμως θα έπρεπε να την δώσει ο ίδιος ο Καμμένος. Οχι μόνο δεν την έδωσε, αλλά στις συνεχείς προκλήσεις του Γεωργιάδη να «ανοίξει» το τηλέφωνό του για να φανεί με ποιους και πότε έχει τηλεφωνηθεί, έκανε το κορόιδο (πράγμα ασυνήθιστο για τον Καμμένο).

Σε άλλο σημείο της απολογίας του, ξεχνώντας τι του είχε πει ο δικηγόρος του να πει, ο Καμμένος παραδέχτηκε: «Ναι, επαναλαμβάνω ότι τηλεφωνήθηκα μαζί του και του ανέφερα και έθεσα το εξής αμείλικτο ερώτημα». Το αμείλικτο ερώτημα δεν το είπε (εν τη ρύμη του λόγου του το… ξέχασε), όμως αυτή η εκδοχή ήταν διαφορετική από την προηγούμενη, ότι του τηλεφωνούσε ο ισοβίτης για να του εκφράσει την αγωνία του πότε θα πάει ο εισαγγελέας να καταθέσει, επειδή φοβόταν για τον εαυτό του και την οικογένειά του.

Και κάτι ακόμα. Ο ισοβίτης τελικά δεν κατέθεσε. Δεν «έδωσε» τον Μαρινάκη. Η εισαγγελέας Τζίβα ξεσπιτώθηκε νυχτιάτικα και έσπευσε στη φυλακή του Αυλώνα, κάθησε τρεις ώρες, αλλά κατάθεση δεν πήρε. Αυτό «κουμπώνει» με τον ισχυρισμό του Γιαννουσάκη ότι ο Καμμένος τον πίεζε να καταθέσει σε βάρος του Μαρινάκη και όχι με τον ισχυρισμό του Καμμένου, ότι τον έπαιρνε με αγωνία ο Γιαννουσάκης και τον ρωτούσε πότε θα πάει η εισαγγελέας για να της δώσει κατάθεση.

Σε άλλο σημείο της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου, όταν ο Κοντονής απαντούσε σε επίκαιρη ερώτηση του Παπαθεοδώρου της ΔΗΣΥ, ο Καμμένος προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, διακόπτοντας τον Παπαθεοδώρου για να πει: «Είπα ότι ειδοποίησα τον υπουργό Δικαιοσύνης για να έρθει εισαγγελέας!».

Ο Κοντονής, μάλλον χωρίς να το καταλάβει, «έδωσε» τον Καμμένο: «Επομένως, ο υπουργός Αμυνας στη συγκεκριμένη περίπτωση γιατί εγκαλείται; Για παρατυπίες; Για υπερβάλλοντα ζήλο; Μπορείτε να πείτε ό,τι θέλετε. Το καθήκον του, όμως, σαν υπουργός και σαν πολίτης το έκανε. Του είπε “δώσε στη δικαιοσύνη αυτά τα πράγματα“ και προφανώς, προσπάθησε να τον ενθαρρύνει με όποιον τρόπο εκείνη την ώρα μπορούσε, για να πράξει αυτά τα οποία έπρεπε να πράξει». Και αυτό συνηγορεί υπέρ του ότι ο Καμμένος τηλεφωνούσε στον Γιαννουσάκη και του ζητούσε να καταθέσει και όχι ο Γιαννουσάκης στον Καμμένο για να του στείλει εισαγγελέα να καταθέσει και να έχει προστασία της ζωής του και της οικογένειάς του.

Μείναμε πολύ σ' αυτή τη λεπτομέρεια γιατί είναι χαρακτηριστική του πανικού που έχει επικρατήσει στο στρατόπεδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Με «μάρτυρα» έναν ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών, με ενδιάμεσο έναν «δημοσιογράφο» σαν τον Τριανταφυλλόπουλο και με… «ντετέκτιβ» τον Καμμένο, προσπάθησαν να «βάλουν στο χέρι» τον Μαρινάκη. Μόνο που τους «έβαλε στο χέρι» αυτός.

Ολα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας μέχρι στιγμής δείχνουν τον ισοβίτη Γιαννουσάκη, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να κουβαλήσει 2,5 τόνους ηρωίνη (η πρώτη και τελευταία φορά ήταν άραγε;) να δείχνει τρομερή ευαισθησία και εντιμότητα. Δεν μπορώ να πάρω στο λαιμό μου έναν αθώο, είναι το «ρεζουμέ» στις τοποθετήσεις του, και στην μαγνητοφωνημένη τηλεφωνική συνομιλία που φέρεται να έχει με τον αξιωματικό του Λιμενικού, Π. Χριστοφορίδη, και στην αναφορά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και στη συνέντευξη που έδωσε στον Χαραλαμπόπουλο του Unfollow! Πιστεύετε ότι αυτός ο άνθρωπος έχει τόση ευαισθησία έναντι της ενοχοποίησης του Μαρινάκη; Ρητορικό είναι το ερώτημα, φυσικά. Ομως σημασία δεν έχει τι πιστεύει καθένας από εμάς, αλλά τι μπορεί να σταθεί σε επίπεδο ποινικής δικαιοσύνης. Ο Γιαννουσάκης είναι καμμένο χαρτί για το στήσιμο κατηγορίας κατά Μαρινάκη. Στον Τριανταφυλλόπουλο εμφανίστηκε πρόθυμος να «δώσει» τον Μαρινάκη, μετά όμως «έστησε» κανονικότατα τον Χριστοφορίδη, τον Καμμένο και όποιον άλλο ανακατεύτηκε. Ποιο δικαστικό συμβούλιο, λοιπόν, μπορεί ν' απαγγείλει κατηγορία κατά Μαρινάκη, με βάση αυτόν τον -τουλάχιστον αναξιόπιστο- μάρτυρα; Οσο για τα έγγραφα από το Ντουμπάι, άμα δείτε τίποτα να μας… τηλεφωνήσετε. Αλίμονο αν μια από τις κυριότερες διαμετακομιστικές βάσεις του κάθε είδους λαθρεμπόριου (όπλα, ναρκωτικά, καύσιμα κτλ.) χορηγούσε στοιχεία για τέτοιες υποθέσεις. Θα έχανε την αξιοπιστία της έναντι της… εκλεκτής πελατείας της.

Ο Κοντονής μάλλον τα ξέρει όλ' αυτά, γι' αυτό και υπήρξε ιδιαίτερα προσεκτικός. Δεν άφησε την παραμικρή αιχμή κατά του Μαρινάκη. Επαναλάμβανε συνεχώς ότι «όλα θα τα διερευνήσει η Δικαιοσύνη». Αντίθετα, ο ασυγκράτητος Καμμένος είναι σε άλλο μήκος κύματος όταν μιλάει για τον Μαρινάκη: «φέρεται να έχει εμπλοκή στη χρηματοδότηση του ναρκοπλοίου», «εμπλέκεται στην υπόθεση ξεπλύματος “μαύρου“ χρήματος στην Ελλάδα για λαθρεμπόριο πετρελαίου», «υπάρχει εμπλοκή του με κακουργηματική δίωξη από τον Εισαγγελέα Δασκαλόπουλο από τις 5 Σεπτεμβρίου 2016, όπου δυο φορές οι αρμόδιοι Εισαγγελείς, ο κ. Σταματογιάννος και η κυρία Ρουσσέα που αναλάβανε, έχουν δηλώσει αποχή»!

Για να δώσει, μάλιστα, μεγαλύτερη βαρύτητα στα λόγια του, επικαλέστηκε «το έγκριτο Ινστιτούτο Gatestone», θυμίζοντας ότι «είναι το Ινστιτούτο που στήριξε την υποψηφιότητα Τραμπ» (!!), για να υποστηρίξει ότι «το προϊόν των χρημάτων αυτών φέρεται να έρχεται από το Ιράν και πιθανώς και το πετρέλαιο από το οποίο μετέφερε, θα αποτελούσε αντάλλαγμα για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας»! Και κάνοντας ένα άλμα από το Ιράν στην Τουρκία, ανέφερε ότι «εμπλέκονται στην υπόθεση τούρκοι έμποροι ναρκωτικών». Κι επειδή, όπως είπε «από την εποχή του Χουσεΐνογλου τούρκοι έμποροι ναρκωτικών με σχεδιασμό από το τουρκικό κράτος έβαζαν ναρκωτικά στην ελληνική κοινωνία, όπως και στα στρατόπεδα», πρόκειται για «μία υπόθεση η οποία αφορά την εθνική ασφάλεια και την ιδιότητά μου ως υπουργού Εθνικής Αμυνας».

Ακούγοντάς τα αυτά στο Μαξίμου πρέπει σίγουρα να πήραν… ηρεμιστικά. Οχι μόνο γιατί ο Καμμένος «εφοδίασε» το οπλοστάσιο της τουρκικής διπλωματίας με επιχειρήματα, αλλά και γιατί ομολόγησε ότι ανακατεύτηκε με την υπόθεση (και δεν την παρέπεμψε απλώς στον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης) υπό την ιδιότητά του ως υπουργού Αμυνας. Μόνο που γι' αυτά τα ζητήματα αρμόδια είναι η ΕΥΠ/ΚΥΠ που δεν υπάγεται στον υπουργό Αμυνας. Ο Καμμένος παραδέχτηκε ότι ενήργησε έξω από κάθε θεσμικό και δικονομικό πλαίσιο. Γι' αυτό σας λέμε ότι εκείνος που πανηγυρίζει περισσότερο από κάθε άλλον είναι ο Μαρινάκης.

Σε πολιτικό επίπεδο, η ΝΔ προσπαθεί να αποσείσει την κατηγορία ότι ενεργεί σαν συνήγορος υπεράσπισης του Μαρινάκη. «Εάν η ελληνική Δικαιοσύνη αποφασίσει ότι ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης –επειδή μας είπατε ότι δεν μιλάμε με ονόματα- είναι ένοχος εμπορίας ναρκωτικών, να σαπίσει στη φυλακή» είπε από την αρχή της τοποθέτησής του ο Γεωργιάδης, για να δημιουργήσει το κατάλληλο πολιτικό άλλοθι, επειδή ήταν γνωστές οι κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι ενεργούν σαν άνθρωποι του Μαρινάκη. Ο Καμμένος, αφού είπε για τον Μαρινάκη αυτά που παραθέσαμε παραπάνω, κατέληξε: «Αυτός είναι, λοιπόν, ο επιχειρηματίας τον οποίον έρχεται να υπερασπιστεί σήμερα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ». Ο Κοντονής υπήρξε πιο… ευαίσθητος έναντι του… τεκμήριου αθωότητας του Μαρινάκη: «Η Δικαιοσύνη θα καταλήξει σε συμπεράσματα και τότε θα δούμε ακριβώς ποιοι γίνονται όχι βαποράκια ναρκωτικών, αλλά βαποράκια επιχειρηματικών συμφερόντων στον χώρο του Κοινοβουλίου!».

Από πότε υπάρχει η παραφιλολογία για εμπλοκή του Μαρινάκη με την υπόθεση του «Nour 1»; Από την πρώτη στιγμή. Εμπόδισε μήπως αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ να υποδεχτεί τον Μαρινάκη ως εκπρόσωπο της «υγιούς επιχειρηματικότητας» που μπαίνοντας στο χώρο των ΜΜΕ θα εκτοπίσει τους παλιούς μιντιάρχες της διαπλοκής; Δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση του «Nour 1» πέθαναν ενόσω ήταν κρατούμενοι επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ. Είδατε καμιά ευαισθητοποίηση από πλευράς κυβέρνησης; Είδατε τίποτα αποστάσεις από τον Μαρινάκη; Ο Μαρινάκης επισκεπτόταν το Μαξίμου και ο Παππάς συνέτρωγε μαζί του.

Τι έγινε και «άλλαξαν τα κόζα»; Απομακρύνθηκε ο Παππάς από το Μαξίμου και «πήραν κεφάλι» άλλοι παράγοντες της μικρής ηγετικής ομάδας, που επέλεξαν στρατόπεδο αντίθετο απ' αυτό του Μαρινάκη; Πολλές σκέψεις και βάσιμους συλλογισμούς μπορεί να κάνει κανείς, όμως χωρίς ασφαλή δεδομένα θα καταλήξει στη σεναριολογία. Μένουμε, λοιπόν, στο βασικό -και αναντίρρητο- συμπέρασμα. Ανοιξε το καπάκι του βόθρου και η μπόχα της διαπλοκής κατακλύζει τον αστικό κόσμο. Καπιταλιστές, αστικά κόμματα και πολιτικοί, μιντιάρχες, μαφιόζοι, έγιναν ένα αξεδιάλυτο κουβάρι. Ετσι ήταν πάντοτε, αλλά τώρα τους βλέπουμε.

ΥΓ. Ποιοι υπήρξαν οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του Μαρινάκη; Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, φυσικά, που κατέθεσαν επίκαιρη ερώτηση με τον Λαγό. «Υιοθετώ τη μηνυτήρια αναφορά του κ. Γιαννουσάκη. Είναι γεγονός αυτό!» είπε ο Λαγός. Χρειάζεται να συμπληρώσουμε τίποτ' άλλο;
Σάββατο 01 Ιουλίου 2017"

Για το τελευταίο υστερόγραφο.Προφανώς ο δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Κόντρα"δεν διάβασαν το άρθρο του Σάββα:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141103/xrysi-aygi-kata-marin...

Εικόνα Aprosarmostos17

Μια ερώτηση: αυτοί οι δύο μηχανικοί που υπέγραψαν την ΑΕΠΟ, μήπως είναι κοντά σε ηλικία συνταξιοδότησης;

Εικόνα CEN-TAURUS

Είσαι αριστερή κυβέρνηση (λέμε και καμιά μαλακία...), αποτελούμενη από ριζοσπάστες αριστερούς αντικαπιταλιστές (εκατομμυριούχους) υπουργούς. Με ποιους συνεργάζεσαι και ποιους ευνοείς; Θα απαντήσω σε παραγράφους.
1. Υπάρχει ένας μυστηριώδης τύπος από ρωσία, μπλεγμένος σε πολλές υποθέσεις εκβιασμών και εμπρησμών και ήδη καταγραμμένες επαφές (τουλάχιστον) με την πολυμελή βίαια αρμενογεωργιανή μαφία της βόρειας ελλάδας. Του δίδονται συνεχώς επιχειρήσεις, με χρήματα άγνωστης προέλευσης. Προσφάτως στη βουλή πέρασε τροπολογία με την οποία χαρίστηκαν στον μυστήριο αυτό τύπο άνω των 35 εκατομμυρίων ευρώ πρόστιμα εταιρείας του, παρά το σάλο που έγινε επί μέρες. Πλοίο με λαθραία τσιγάρα πιάστηκε προ καιρού και τα τσιγάρα αυτά ήταν από εταιρεία του μυστήριου τύπου. Δίπλα του βρίσκονται συχνά και συναγελάζονται υπουργοί της κυβέρνησης, όπως ο τσακαλώτωφ των οικονομικών, ο μνημονιομανής, ο οποίος είναι τάχα αρμόδιος να ελέγξει και να επιβάλλει τα πρόστιμα κατά των εταιρειών του ρώσου, αλλά και να κυνηγήσει ανηλεώς την τεράστια φοροκλοπή από τα λαθραία τσιγάρα (εδώ γελάμε).
2. Ο μυστηριώδης τύπος μετείχε κατά δήλωσή του ως λαγός της κυβέρνησης στο διαγωνισμό για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών. Μουλωχτά και χωρίς να ακουστεί τίποτα, αγόρασε ποσοστό του ΜΕΓΚΑ ΤΣΑΝΕΛ. Όταν αντίστοιχο ποσοστό αγόρασε ο αιμοσταγής καπιταλιστής μαρινάκης, βγήκαν οι αριστεροί κονδυλοφόροι και τραβούσαν τα μαλλιά τους, ότι τάχα ο πεντακάθαρος χώρος των ΜΜΕ αλώθηκε. Όταν ο ρώσος επιχείρησε να μπει στα κανάλια ΑΛΦΑ και ΣΤΑΡ, τις μεσολαβήσεις έκαναν υπουργοί της κυβέρνησης, με προεξάρχοντα τον κλόουν υπουργό συγκαμμένο.
3. Κατόπιν όλων αυτών, ο μυστηριώδης ρώσος έδωσε συνέντευξη και είπε ότι είμαστε τυχεροί που έχουμε τέτοιον άψογο πρωθυπουργό και τόσο άριστη κυβέρνηση. Δεν ίδρωσε κανένα αριστερό αυτί, ούτε ένοιωσε άβολα κανένα αριστερό κωλομέρι στις πολυθρόνες της εξουσίας.
4. Προ επτά μηνών και ύστερα από πολυήμερη παρακολούθηση, πιάστηκε στην Παλιόχωρα Χανίων σαπιοκάραβο με απίστευτα γρήγορες καινούργιες μηχανές, προέλευσης τανζανίας, με ουκρανικό πλήρωμα και γεμάτα τα αμπάρια λαθραία τσιγάραααααα!
Πόσο καιρό λέτε ότι χρειάζεται μια αριστερή αντικαπιταλιστική ριζοσπαστική κυβέρνηση να ανοίξει τα αμπάρια, να κοιτάξει τα κιβώτια και να απαντήσει στις ερωτήσεις βουλευτών, ποιας εταιρείας τσιγάρα βρήκε; Είκοσι λεπτά θα πείτε, άντε δυο ώρες; Όοοοχι! Επτά μήνες τώρα δεν μπορεί να διαβάσει τα πακέτα να δει από που προέρχονται. Ο αρμόδιος υπουργός κουρουπουλής, που όλα τα βλέπει και τα ξέρει, ενώ δεν λέει ποιας εταιρείας είναι τα τσιγάρα, εντούτοις βγαίνει και δηλώνει ότι δεν προκύπτει λαθρεμπόριο τσιγάρων. Και γιατί κρατάει ο κουρουπουλής το παπόρι και δεν το αφήνει να πάει στο καλό, αφού δεν έχει λαθραία; Άγνωστο! Και που βρίσκονται οι νταλίκες που περίμεναν στην προκυμαία να φορτώσουν σιγαρέττα και τις παρακολουθούσε νυχθημερόν ο κουρουπουλής; Ξέφυγαν!!! Χάθηκαν!!!
Ξέρετε πόσο δύσκολο είναι να πιάσεις παρακολουθούμενη νταλίκα στο λιμάνι των χανίων; Πολύ δύσκολο! Πατάει γκάζι και χάνεται οδικώς στην κεντρική ευρώπη! Κάποιοι κακοήθεις λένε ότι τα λαθραία είναι από εταιρεία του μυστήριου ρώσου.
5. Υπάρχει ένας τύπος που είχε δυό φιατάκια και έκανε το δάσκαλο οδήγησης και με τον ίδρωτα του προσώπου του, μέσα σε 20 χρόνια έγινε κροίσος. Όλοι οι υπουργοί της αριστερής επαναστατικής εκατομμυριούχου κυβέρνησης του έχουν υποσχεθεί να ξεμπλοκάρουν και να χρηματοδοτήσουν την δημιουργία MALL και γηπέδου γύρω απ αυτό, σε περιοχή βορείως της Αχαρνών. Άλλος υπουργός πιάνεται να πιέζει κατάδικο να αλλάξει κατάθεση για να ενοχοποιήσει συγκεκριμένο ανταγωνιστή του. Άλλος υπουργός (κοντομουνής) τον συνατά σχεδόν καθημερινά, παρά το γεγονός ότι ο κροίσος σχολάρχης οδηγών δεν έχει ψελίσει ποτέ στη ζωή του πάνω από τρεις λέξεις συνεχόμενα. Τί λένε άραγε στις συναντήσεις;
6. Η αριστερή επαναστατική κυβέρνηση, κάποια νύχτα στη μία ξημερώνοντας, περνάει τροπολογία, που ΚΑΤΑΡΓΕΙ νόμο της παλιάς κακιάς κυβέρνησης, βάσει του οποίου τα βυτία, που μεταφέρουν καύσιμα, θα πρέπει να έχουν GPS. Κάποιοι άσχετοι τεχνοκράτες υποστηρίζουν ότι με το GPS ελέγχεται το λαθρεμπόριο καυσίμων, αφού το βυτίο θα παρακολουθείται από τα διυλιστήρια μέχρι τα πρατήρια που θα εφοδιάσει. Δεν θα μπορεί δηλαδή να "λοξοδρομήσει" και να φορτώσει "μαύρο" καύσιμο. Τέρμα και τα GPS από τα βυτίααααααα!
Αφήστε τα άλλα καταστροφικά που έχουν συμβεί. Υπάρχει κάποιος που θα διαβάσει τα πιο πάνω και δεν θα συμφωνήσει ότι οι κυβερνώντες είναι απροκάλυπτα μπροστινοί μαφιόζικων καρτέλ, φορώντας τη μάσκα της αριστεροσύνης; Στις εκλογές που έρχονται θα κάνω αυτό που νομίζω σωστό. Θα αναγκαστώ με λύπη να ψηφίσω το κόμμα που δεν ψήφισα ποτέ άλλοτε, μόνο και μόνο για να σχηματίσει κυβέρνηση και να τους χώσει εκεί που τους αξίζει. Μέχρι τότε, θα κατεβαίνω σε όλες τις αντικυβερνητικές εκδηλώσεις, ανεξάτητα αν τις διοργανώνει η αντιπολίτευση, ο Κεράνης, η ΙΖΟΛΑ ή ο μπαρμπαμυτούσης. Μου είναι αδιάφορο! Αρκεί για να ξεβρωμίσει ο τόπος από τη συμμορία, που μας κοροϊδεύει κατάφατσα, ποντάροντας ότι κυβερνά έναν λαό πολιτικά και νοητικά πολύ κάτω του μετρίου.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κένταυρε,μιας και αναφέρθηκες στον Ιβάν Σαββίδη,σου έχω τη δήλωση του πρώην προπονητή τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ,Απόστολου Τερζή για το Ξάνθη-ΠΑΟΚ 4-2 στις 7/12/2014,μια αγωνιστική μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2 για τη σεζόν 2014-2015.Δήλωσε στον βόρειο ραδιοσταθμό του Νίκου Πετρουλάκη(ή Πετρουλλλάκη),τον Arena Fm 89.4 ότι "Κάποιοι το ήξεραν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ… Κάποιοι παίκτες μέσα στην ομάδα ήξεραν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ. Κάτι γινόταν από μέσα".Δηλαδή οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχασαν επίτηδες 4-2 από την Ξάνθη.

http://www.sport24.gr/football/omades/Paok/terzhs-kapoioi-paiktes-hksera...

"Τερζής: "Κάποιοι παίκτες ήξεραν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ"!
Επιμέλεια: Sport24.grΔημοσίευση: 26 Ιουν. 2017 20:00

Ο προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ επί ΄Άγγελου Αναστασιάδη, Απόστολος Τερζής, προχώρησε σε φοβερή καταγγελία σε ραδιοφωνική συνέντευξή του για το ματς Ξάνθη - ΠΑΟΚ, στις 7 Δεκεμβρίου 2014.

Μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις έκανε ο πρώην προπονητής τερματοφυλάκων του ΠΑΟΚ επί εποχής Άγγελου Αναστασιάδη, Απόστολος Τερζής (αριστερά στη φωτ.). Ο βετεράνος γκολκίπερ μιλώντας για τον αγώνα Ξάνθη - ΠΑΟΚ το 2014, μία αγωνιστική μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2, όταν ο Δικέφαλος ήταν πρώτος στη βαθμολογία και μπορούσε να πάει στο +7 από τους "ερυθρόλεκους" αλλά έχασε με 4-2, τόνισε: "Κάποιοι το ήξεραν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ… Κάποιοι παίκτες μέσα στην ομάδα ήξεραν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ. Κάτι γινόταν από μέσα".

Αναλυτικά όσα είπε στον "Arena 89,4":

Για το πώς ο πρωτοπόρος τότε ΠΑΟΚ δέχτηκε τέσσερα γκολ από την Ξάνθη στον εκτός έδρας αγώνα είπε:

"Κάποιοι το ήξεραν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ… Κάποιοι παίκτες μέσα στην ομάδα ήξεραν ότι θα φάμε τέσσερα γκολ. Δεν γίνεται να κερδίζεις τον Ολυμπιακό και να τρως τέσσερα γκολ από τον Ξάνθη και μετά άλλα τρία από τα Γιάννενα. Κάτι γινόταν από μέσα.

Όπως είπε και ο κ.Ίβιτς με τον Τζαβέλλα. Ο Άγγελος γιατί του είχε πει να φύγει; Το θέμα ήταν ότι μέχρι τον Ολυμπιακό παίζαμε και φοβερό ποδόσφαιρο. Ξαφνικά μετά τελείωσαν όλα. Τι να πω… Δεν μπορώ να εξηγήσω τι άλλο μπορεί να έγινε".

Για το αν υπήρχε και άλλος πλην του Τζαβέλλα:

"Δεν ξέρω, όλα μέσα στο πρόγραμμα, ο κ.Ίβιτς ξέρει καλύτερα".

Για το θέμα του Τζαβέλλα:

"Δεν μπορεί όλοι οι προπονητές να ήταν λάθος. Ο Ίβιτς είδε τι γινότανε και για μένα καλά έκανε".

Για τη θέση του τερματοφύλακα:

"Για μένα χρειάζεται ένας τερματοφύλακας έμπειρος και να ξεκάνει από αυτόν η ενδεκάδα. Αλλά εξαρτάται από το τι θέλει να κάνει η ομάδα. Αν θέλει να φτιάξει μια ομάδα για τα επόμενα χρόνια, μπορούν να βάλουν και τον Σιαμπάνη. Τον έχω δει σε δυο παιχνίδια, οπότε δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη.

Κοντά πάντως στον έμπειρο τερματοφύλακα θα πάρει εμπειρίες και ο Σαμπάνης, καθώς όλοι λένε τα καλύτερα για αυτόν. Ο τερματοφύλακας που θα πάρει ο ΠΑΟΚ πρέπει να ξέρει μπάλα, να μιλάει πολύ και να δουλεύει και τα δυο τα πόδια".

Για τον Γλύκο:

"Ο Παναγιώτης είναι πάρα πολύ καλός τερματοφύλακας, δουλεύει πάρα πολύ ακούει όσα του λες".

Για το αν θα ήθελε τερματοφύλακα ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που δεν τραυματιζόταν ο Γλύκος:

"Για μένα όχι. Ο Γλύκος ήταν πάρα πολύ καλός, ήθελε απλά να βελτιώσει κάποια πράγματα. Ο κάθε παίκτης πρέπει να δουλεύει ανάλογα.

Με μας γιατί δεν έκανε λάθη ο Γλύκος; Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και θέλει διαφορετική προετοιμασία".

Για τον Ρέι που ακούγεται ότι θα έρθει στον ΠΑΟΚ:

"Δεν το ξέρω το παιδί, πρώτη φορά ακούω το όνομα του".

Εικόνα Romain

Αδελφέ πολύ σωστός σε όλα!

Όχι μόνο μαύρο στην μαφία του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ αλλά και ψήφο στους αντιπάλους τους. Όποιοι και να είναι.

Αυτοί δεν είναι αριστεροί. Είναι ψεκασμένοι απατεώνες που εξόφθαλμα προσπαθούν να εξαπατήσουν τον κάθε ένα από εμάς.

Όπως το πάει ο Τσιπρας θα πιάσει το ποσοστό του ψεκασμένου.