Κύριε Λεμονίδη να διαβάζεις RATM για τα ΙΣΤΟΡΙΚΑ. Δεν είναι ντροπή.



Το ΦΩΣ σήμερα (30/7/2017), έχει αφιέρωμα στον ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΟΥΚΟΒΙ. Το επιμελήθηκε ο Κος Λεμονίδης επί χρόνια ρεπόρτερ στην εφημερίδα. Μεταξύ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ πρωτοσέλιδων του ΦΩΤΟΣ, παρεμβάλλονται σχόλια του υπογράφοντος το ιστορικό ρεπορτάζ.
 
Ένα από αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟ και ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟ για τους ΓΑΥΡΟΥΣ.
 
Στη σελίδα 15 , σε σχόλιο με τίτλο «Μόλις δυο στο τρένο της επιστροφής», καταλήγει :
«Οι ιστορίες περί ξεσηκωμού των φιλάθλων του Ολυμπιακού με διαδηλώσεις στον Πειραιά είναι απλά μυθεύματα, αφού εκείνη την εποχή δεν επιτρεπόταν καν συγκεντρώσεις άνω των 5 ατόμων και τα πάντα έσκιαζε η φοβέρα….».
 
Αλήθεια Κε Λεμονίδη, πως τόλμησες να γράψεις αυτή την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ; Είναι δυνατό να γράφεται κάτι τέτοιο σε μια ιστορική εφημερίδα που στηρίζει επί δεκαετίες τον Ολυμπιακό; Και καλά. Δεν βρήκες κάτι στο αρχείο του ΦΩΤΟΣ, αφού από μια σατανική σύμπτωση, το ΦΩΣ έχασε την είδηση της συγκέντρωσης των ΓΑΥΡΩΝ. Την έχει όμως η ΑΘΛΗΤΙΚΗ όπως θα δούμε παρακάτω. Εσύ όμως ΕΡΕΥΝΗΣΕΣ; Ρώτησες κάνα παλιότερο; Εμείς και γραμμένο να μη το δούμε πουθενά, έχουμε τις ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ των παππούδων και των πατεράδων μας, αλλά και πολλών παλιών Πειραιωτών που ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΙ και μεταφέρουν τις αναμνήσεις τους. Έχουμε την τύχη ένας από αυτούς τους παλιούς Πειραιώτες να αρθρογραφεί στο site μας. Ο Απόστολος σήμερα μαθαίνοντας αυτήν την ιστορική ανακρίβεια από το αγαπημένο του ΦΩΣ έγινε ΕΞΑΛΛΟΣ.
 
ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Κύριε Λεμονίδη για να κρατήσουν τον Μπούκοβι στον Ολυμπιακό. Παραθέτουμε στη συνέχεια όλο το Ιστορικό υλικό από αναρτήσεις του Σάββα , στις οποίες παρατίθενται οι σελίδες από την ΑΘΛΗΤΙΚΗ για το θέμα.
 

 
Οι γαύροι θα αποδοκιμάσουν έντονα την ομάδα, θα πάνε στο μαγαζί του Κούδα στο Πασαλιμάνι και θα προξενήσουν ζημιές -πληρωνόταν από τον Ολυμπιακό, ζούσε με έξοδα του Θρύλου και άνοιξε σνακ-μπαρ στην καρδιά του Πειραιά ο Κούδας, αλλά δεν έπαιζε σε εμάς, αφού δεν άφηνε ο ΠΑΟΚ...- και ο Μπούκοβι, που ήταν και σε μια κάποια ηλικία, θα υποστεί κλονισμό και θα δηλώσει παραίτηση. Η είδηση αυτή θα αναστατώσει τον κόσμο του Ολυμπιακού και την άλλη μέρα, τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 1967, θα αναλάβει δράση, ώστε να πείσει τους πάντες πως ο μόνος που ΔΕΝ φταίει, όπως έγραφε τότε και το ΦΩΣ, είναι ο Ούγγρος. Εδώ είναι τώρα και το λεπτό σημείο της υπόθεσης, που παραπλάνησε αρκετούς. Το ΦΩΣ τότε δεν κυκλοφορούσε στα περίπτερα και τις 7 ημέρες της εβδομάδας. Έβγαινε τις 6 από τις 7. Η μοναδική μέρα της εβδομάδας που δεν θα έβρισκε κανείς το ΦΩΣ, ήταν η Τρίτη. Έτυχε λοιπόν τα γεγονότα με τους γαύρους κάτω από το ξενοδοχείο του Μπούκοβι στην Καστέλλα να γίνουν μέρα Δευτέρα και τελικά το ΦΩΣ τα έχασε. Οι εξελίξεις έτρεχαν και δεν γινόταν την Τετάρτη που επανακυκλοφόρησε να βάλει ρεπορτάζ 2 ημερών πίσω. Το γράφουμε αυτό για να μην πιστέψει κάποιος πως σκοπίμως απέκρυψε τα γεγονότα, αφού τότε στο ΦΩΣ τα θέματα του Ολυμπιακού κάλυπτε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Τσώχος, ρεπόρτερ που είχε πάρει πολλές συνεντεύξεις από τον Μπούκοβι και είχε πολύ καλές σχέσεις μαζί του. Το ΦΩΣ στήριζε τον Ούγγρο -πάντοτε ασκώντας και κριτική- και δεν υπήρχε θέμα χουντικής παρέμβασης ώστε να αποσιωπήσει τα γεγονότα που δεν ήθελε το καθεστώς να διαρρεύσουν, ειδικά όταν κατά την γνώμη του διευθυντή του αυτές οι ενέργειες έβλαπταν τον Θρύλο. Η ειρωνεία? Από 1/1/1968 το ΦΩΣ άρχισε να κυκλοφορεί και τις 7 μέρες της εβδομάδας. Λίγες μέρες μετά δηλαδή. Παρ'όλα αυτά, υπήρχε μία εφημερίδα αθλητική, καθημερινή, που έβγαινε και την Τρίτη. Η Αθλητική Ηχώ. Ας δούμε πώς περιέγραψε τα γεγονότα.
 
Πριν ακόμη κατακάτσει η σκόνη που σηκώθηκε και μας έπνιξε με τα γεγονότα στο ματς με τον ποα, είπα να κάτσω και να αντιγράψω ένα απόσπασμα από "Τη Νύχτα Που Έφυγε ο Μπούκοβι", του γίγαντα Διονύση Χαριτόπουλου. Έτσι για να θυμηθούμε ποιοι είμαστε...
"Ήτανε όλοι εκεί... Οι αγαπημένοι από τα παλιά. Από την Αγία Σοφία και τα Μανιάτικα, τον Άγιο Δημήτρη, τα Ταμπούρια και την Υπαπαντή. Αδειάσανε τα καφενεία και τα σφαιριστήρια.
Από τη λέσχη του Σταύρου ήρθε ο έβδομος αδερφός του, ο Λουκάς , που αργότερα σκοτώθηκε με το μηχανάκι, ο Μάνθος ο Τζαμπαμάγκας, το δεξί μπακ του ΠΟΑΔ, ο κουρέας ο Λοΐζος, που 'παιζε τερματοφύλακας, ο Φιρλίγκος, ο Πιεράκος, ο Γκέλος, που πέρναγε παραμάνες στα μάγουλά του χωρίς να ματώνει, τα αδέρφια οι Αράπηδες, ένας απ τους Κριελάκους, ο Πιέρος ο μποξέρ κι όσοι απ το τάγμα Τσιλιβαραίων βρέθηκαν εκεί .
 
Απ το καφενείο του Κοτέα ήρθε ο Βαρελάς, ο Θοδωρής, που κυνηγάει τους πούστηδες, ο Στέλιος ο Υγρασίας, οι Γαργαλάκοι, ο Καραβάς, το σέντερ φορ της ΠΟΑΔ, ο Τσούτας, ο Δρακούλης ο αστυφύλακας, χωρίς τη στολή, ο Μονέδας, ένας απ τους Μαριόληδες, ο Πηλάλης, ο Μπαμπάτσικος , ο Κατσίκας η Αλήτρα κι όσοι απ το τάγμα των Τσιλιβαραίων ήτανε εκεί...
 
Απ των "Κυνηγών" ήρθε ο Τσοτσός που ταξιδεύει, ο Μαγουλάς, ο Μηνάς κι ο γαμπρός του, ο Σπίγγος, ο Μηνάς ο νταβατζής, οι Γεωργακαράκοι, ο Θοδωρής το Φάντασμα, ο Γιώργος ο Τσίου, που χάθηκε τζάμπα, ο Μαυροειδάκος, τα Δίδυμα κι όσοι απ το τάγμα των Τσιλιβαραίων ήτανε εκεί...
 
Ήρθανε απ του Τσέχα, του Μπαθρέλου και του Τσαπατσάρη, Ο Βαρίτης, οι Μελάδες, ο Πέτρος ο Κεφάλας, ο Μιχάλης, που τον κλάψανε όλα τα Μανιάτικα . Ήρθανε οι δυο χασάπηδες που κάνανε στην Κορέα, κάτι παιδιά απ την Αμφιάλη, που κατεβαίνανε για μπαρμπούτι κι όσοι απ το τάγμα των Τσιλιβαραίων δεν είχανε σειρά για ύπνο.
 
Την άλλη μέρα έγραψε και το "Φως" τι έγινε εκεί : Πως είχε σταματήσει η συγκοινωνία κάτω απ το ξενοδοχείο της Καστέλλας, πως ανεμίζανε ασπροκόκκινες σημαίες και κασκόλ, ανάβανε στριμμένες εφημερίδες και κεριά κι οι πιο μικροί, με δάκρυα στα μάτια, φωνάζανε :
- Πατέρα ! Μη φεύγεις !
Πως , όταν βγήκε ο Μπούκοβι στο μπαλκόνι του ξενοδοχείου να τους ησυχάσει με τον
Λάντος δίπλα του, δάκρυσε κι αυτός και έκανε και τους μεγάλους να χτυπιούνται :
- Πατέρα ! Μη Φεύγεις, Πατέρα μη ! Μη φεύγεις !
 
Έγραψε για τις φωτιές που ανάψανε μετά τους τσαμπουκάδες που γίνανε, το ξύλο που έπεσε στους γύρω δρόμους, τις σπασμένες τζαμαρίες, το διαλυμένο καφενείο. Έγραψε μερικά το "Φως"... Αλλά τι να καταλάβουνε αυτοί που γράφουνε !"...
 
 
Τέλος Κε Λεμονίδη, έχουν καταγραφεί συγκεντρώσεις άνω των 5 ΓΑΥΡΩΝ επί ΧΟΥΝΤΑΣ πάρα πολλές φορές και όχι μόνο με αφορμή τον Μπούκοβι. Τόσο συχνά και σε τέτοια πυκνότητα ΜΟΝΟ οι ΓΑΥΡΟΙ συναθροίζονταν έχουμε κάνει απίστευτα χουνέρια στη χούντα των ψαροδέκανων.
Ρίξε μια ματιά και σ’ αυτά :
 
1970. Τέλη Δεκεμβρίου.
Οι αγανακτισμένοι από τη διαιτησία του Ζλατάνου γαύροι, διακόπτουν την κυκλοφορία στην Πειραιώς, ξαπλώνουν στο οδόστρωμα, ενώ κάνουν και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, στο κτίριο της ΓΓΑ που ήταν τότε στην Πανεπιστημίου, για να διαμαρτυρηθούν για όσα είδανε τα ματάκια τους. Και τι αποτέλεσμα είχανε όλα αυτά? Να δούμε τα επακόλουθα από το τσουνάμι που προκλήθηκε τότε? Το gazzetta της εποχής, η Αθλητική Ηχώ, στην περιγραφή του αγώνα.
 
Ξαναρωτάμε λοιπόν. Γίνονταν πορείες επί χούντας?
 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΘΡΥΛΟΥ ΕΚΛΕΙΝΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ, ΤΗΝ ΕΠΕΦΤΕ ΣΤΟΝ ΑΣΛΑΝΑ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΖΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΧΗΜΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΑΝ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ. ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΤΟΥΣ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.
 
Μεταφερόμαστε στο 1973. Σε εξέλιξη βρίσκεται ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα, όχι επειδή υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που το διεκδικούν, αλλά επειδή το χουντικό παρακράτος του Ασλάνα -υποτίθεται είχε φύγει από το χώρο του Αθλητισμού, αλλά συνέχισε να κινεί τα νήματα πίσω από τις κουρτίνες- και φυσικά του τότε προέδρου της ΕΠΟ και εν ενεργεία μέλους του Παναθηναικού Δέδε, κάνει τα πάντα για να ανακόψει την υπερομάδα του Γουλανδρή. Σφαγιαστικές διαιτησίες, τιμωρίες παικτών του Ολυμπιακού δίχως κανένα λόγο, μόνο και μόνο για να αποδεκατιστεί ο Θρύλος, έχουν φέρει τον κόσμο της ομάδας μας στα όριά του. Έτσι, το Μάρτιο, για την 21η αγωνιστική, πηγαίνουμε να παίξουμε στο Αιγάλεω. Ας δούμε το τι έγινε μέσα από το ΦΩΣ.
 
ΤΟΥΣ ΓΑΥΡΟΥΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣΕ Η ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΕΦΤΟΥΝΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΣΦΑΖΑΝ ΤΟΝ ΘΡΥΛΟ, ΕΝΩ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ. ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΝ ΑΔΙΚΗΘΕΙ Ο ΘΡΥΛΟΣ.
 
 
Τέλη Δεκεμβρίου 1967 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Απόλλωνα στο Καραισκάκη για το πρωτάθλημα. Ο Μπούκοβι έχει φύγει, προπονητής είναι ο Σούλης και φυσικά πέραν του Ούγγρου, ο Ασλάνας έχει διώξει και τον Ανδριανόπουλο, τον ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ από τη διοίκηση, κάτι που είδαμε αναλυτικά σε προηγούμενη ανάρτηση. Τα χουντοειδή αλωνίζουν στην ομάδα και πρώτος μεταξύ αυτών, ο νέος έφορος, ο Παπαποστόλου. Ας δούμε πώς ''καλοδέχτηκαν'' ο κόσμος και οι παίκτες της ομάδας το νέο ''παράγοντα'', αντισυνταγματάρχη των ΛΟΚ, στο Καραισκάκη (πάλι από το ΦΩΣ).

Ήρθε κουνάμενος σινάμενος ο διοικητής των Ειδικών Δυνάμεων και νόμιζε ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού, ο προπονητής και ο κόσμος του, θα στέκονταν σούζα στις εντολές του. ΕΦΑΓΕ ΤΙΣ ΦΑΠΕΣ ΤΟΥ από τον ΜΠΟΤΙΝΑΡΟ, άκουσε το κράξιμο ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ, ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕ ΡΥΘΜΙΚΑ ΜΠΟ-ΤΙ-ΝΟΣ, είδε ότι ο προπονητής που μόλις είχε προσληφθεί απείλησε να σηκωθεί να φύγει και μαζεύτηκε άρον άρον στο καβούκι του. Για να γίνει απόλυτα κατανοητό το τι συνέβη, να ενημερώσουμε ότι εκείνη την περίοδο δεν υπήρχε η πολυτέλεια των 3 αλλαγών μέσα στο ματς, ώστε να πει κάποιος ''ε και τι έγινε? Θα τον έβγαζε και θα έμπαινε ένας άλλος''.


 
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕ ΡΥΘΜΙΚΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ ΕΠΑΝΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΤΟΝ ΠΑΙΚΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΧΟΥΝΤΟΕΙΔΕΣ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ.
 
Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 1972. Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Αιγάλεω για να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα, στα πλαίσια της 20ής αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 1971-72. Ο πόλεμος της διαιτησίας του βάζελου προέδρου της ΕΠΟ Δέδε και των λοιπών χουντικών τσάτσων του Ασλανίδη στον Ολυμπιακό και τον ασύγκριτο πρόεδρό του ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ, έχει κάνει μια γροθιά παίκτες και κόσμο. Μία εβδομάδα πριν, ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ και όλο το Δ.Σ. της ομάδος μας αποχώρησαν από το Καραϊσκάκη, επειδή κάποιος διαιτητής...Φαμέλης δεν έδωσε δύο πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού, σε παραβάσεις που σημειώθηκαν μέσα σε ένα λεπτό. Αυτήν τη φορά, παρά την αποβολή του Σιώκου, ο Θρύλος θα ισοπεδώσει το Αιγάλεω με 6-1, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους δύο Ελληνογάλλους επιθετικούς του. 3 γκολ ο παικταράς Ρομαίν, 2 ο παικταράς Υβ και το άλλο ο ασύγκριτος ''μπουκαδόρος'' του Θρύλου Γιούτσος.
 
Πώς αντέδρασαν οι γαύροι μετά το τέλος του ματς; Ας το δούμε από το ''ΦΩΣ''.
 
Πάει η συγκοινωνία σε Αθήνα-Πειραιά. Όταν βγαίνουν στους δρόμους οι γαύροι, παραλύουν τα πάντα. Ξαναρωτάμε τους νοσταλγούς της ''Επανάστασης'', που μας λένε ''πού να δεις πορεία τότε. Όχι όπως σήμερα, που τζάμπα ταλαιπωρείται ο κόσμος κάθε τρεις και λίγο''.
 
ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΠΟΡΕΙΕΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΟΙΟΙ ΤΙΣ ΕΚΑΝΑΝ; ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΜΟΝΟ !!
 
Και το καλύτερο για το τέλος…
 
Είχαμε δει σε προηγούμενες αναρτήσεις τον πόλεμο του Ασλανίδη στο Γουλανδρή. Από τότε που ανέλαβε ο ΤΙΤΑΝΑΣ τα ηνία του Ολυμπιακού, τον Ιανουάριο του 1971 δηλαδή, ο ''αναμορφωτής του ελληνικού αθλητισμού'' λύσσαξε για να τον εκπαραθυρώσει. Του χαλούσε τη μανέστρα βλέπετε και τον σκοπό του. Ποιον σκοπό? Να κυριαρχεί η αγαπημένη του ομάδα, ο Παναθηναικός. Εδώ θα δούμε όλο το σκηνικό και την αντίδραση του κόσμου του Ολυμπιακού, ο οποίος για μία ακόμη φορά δεν λογάριασε τίποτε και κανέναν όταν είδε την αγαπημένη του ομάδα να είναι στο στόχαστρο της Πολιτείας.
 
…. Στο πολύ κρίσιμο για την τελική κατάταξη των ομάδων ντέρμπυ του Ολυμπιακού με τη ΧΑΝΘ, ο κόσμος του Ολυμπιακού εκρήγνυται, με αφορμή μια προκλητική διαιτησία μέσα στην έδρα του απέναντι στους Θεσσαλονικείς. Το ''κρα κρα κρα Ασλανίδη πουσταρά'' σκίζει πραγματικά τον ουρανό της Γλυφάδας, έδρας του Ολυμπιακού και αναγκάζει τον ''αναμορφωτή'', που ήταν παρών στο παιχνίδι, να μαζέψει τα μπογαλάκια του και να την κάνει άρον άρον λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.
 
Το θέμα ΔΕΝ είναι πολιτικό. Μπαίνει απλώς και μόνο για να φανεί για μία ακόμη φορά πως ο κόσμος του Ολυμπιακού, όταν του θίξουν την ομάδα του, δεν καταλαβαίνει τίποτε και κανέναν. Όποιος κι αν το κάνει, όποια θέση κι αν έχει και όση εξουσία κι αν έχει στα χέρια του, τα ακούει και υποχωρεί ηττημένος. Με τον κόσμο του Ολυμπιακού ΚΑΝΕΙΣ δεν τα έβαλε και κέρδισε. Ούτε καν η χούντα και ο Ασλάνας. Κι όσο γελάμε με κάτι καθυστερημένα ζελεδοειδή που αρχίζουν τα ''ναι, λες και όλοι οι γαύροι ήσασταν αντιστασιακοί'', άλλο τόσο στενοχωριόμαστε όταν και όποτε προσπαθεί κάποιος να δώσει πολιτικές προεκτάσεις σε ενέργειες του κόσμου του Θρύλου. Ο κόσμος του Θρύλου είναι πέρα και πάνω από ΟΛΕΣ τις ιδεολογίες. Αν πιστεύει κανείς πως το ''κρα κρα κρα'' το φώναζαν μόνο αριστεροί, ας αλλάξει πλευρό. Η μία και μόνη, αδιαπραγμάτευτη αλήθεια, είναι η εξής.
 
Ο ΘΡΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΤΟΥ  …. ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ
 
Τι λες τώρα; ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΝ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ τότε που τα πάντα έσκιαζε η φοβέρα;

Σχόλια

Εικόνα Romain

Δία, εξαιρετικά αντανακλαστικά.

Υποχρέωσες και τον μεγάλο Γαβαθιώτη να αναφερθεί με πολυ κολακευτικό άρθρο για την πολύ σωστή και έγκαιρη αντίδραση σου που βάζει τα πράγματα στη σωστή τους θέση.

Απ ότι γράφει βέβαια, ο εν λόγω δημοσιογράφος που είναι ηθικός και σωστός, δεν είχε ζήσει την συγκεκριμένη εποχή και το λάθος του έγινε χωρίς πρόθεση. Καμμία σχέση ο Λεμονίδης με τους ΑΡΔ.

Εικόνα Αλέξανδρος Λ.

ο Λεμονίδης είναι για κανένα βόλεϋ αλλά και εκεί "ντροπαλούλης" είναι.

Εικόνα matrasimca

Αγαπητε Δια,

Κατανοώ την αγανάκτηση για την ιστορική ανακρίβεια πιστεύω όμως πως πρέπει να ήμαστε λίγο επιεικείς ιδιαίτερα αν κρίνεται πως δεν υπήρξε πρόθεση εκ’ μέρους του Δημοσιογράφου.
Έψαξα να βρω ένα βίντεο για να καταλάβω ποσών χρονών είναι ο δημοσιογράφος Λεμονίδης και βρήκα: http://www.novasports.gr/web-tv/on-demand-player/video/41272/i-ethniki-k...
Ο άνθρωπος φαίνεται σχετικά νέος, φαίνεται να είναι κάτω από 60. Αποκλείεται να έχει μνήμες όσων συνέβησαν τότε. Θεώρησε πως αυτά που έγραψε άλλος δημοσιογράφος στο Φως για την εποχή του τεράστιου Μαρτον Μπουκοβι είναι ακριβή και έγραψε αυτά που έγραψε για να τιμήσει τον Μπούκοβι, και ναι έκανε πλημμελή έρευνα γιατί θεώρησε πως έχει όλη την ύλη που χρειάζεται.
Πράγματι ήταν ατυχές αλλά ας σκεφτούμε το εξής: Και εγώ σαν καλός Ολυμπιακός έχω στην βιβλιοθήκη μου και έχω φυσικά διαβάσει το βιβλίο του Χαριτόπουλου «την νύχτα που έφυγε ο Μπούκοβι, και παρότι το διάβασα δεν θυμάμαι την λεπτομέρεια που γράφετε.
Δεν θα ήθελα κάποιος να με κατηγορήσει ότι δεν είμαι Γαύρος επειδή δεν συγκράτησα όλες τις λεπτομέρειες όσων διάβασα μερικά χρονιά πριν.
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω σύγγαυροι, ας ήμαστε αγαπημένοι ειδικά όταν δεν υπάρχει πρόθεση, η ισχύς εν τη ενώσει, μακριά από εμάς η διχόνοια.

Εικόνα REDHERAKLIO

ΦΩΣ για εμένα τέλος μετά από 45 χρόνια.Δεν μου το έκοψε η
ΔΕΗ,μόνος μου το κόβω.Ας πουλήσει στους άλλους.ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΘΗΚΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 10 ; ΧΡΟΝΙΑ

Εικόνα giorgos mastroyiannis

Πέστα ρε μέγιστε ΔΙΑ. Ο Θρυλος ηταν πάντα και θα ειναι ο λαός του.Μόνοι μας και όλοι τους ρε,αδερφάρες.