ΠΕΡΙ ''ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ''...



To γελοίο τσοντο-site που συντηρείται με μαύρα λεφτά από λαθρεμπόριο παντός είδους και ρωσοποντιακά ρούβλια ξαναχτύπησε σήμερα, θυμίζοντας την ''επέτειο'' του 7-0 του Ολυμπιακού από τη Γιουβέντους στο Τορίνο το 2003. Ο,τιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον Ολυμπιακό, ο,τιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί ''για να την πούμε στους γαύρους'', γίνεται θέμα από τα σκουπίδια της δημοσιογραφίας, που είναι στοιβαγμένα στα αμπάρια του Golendri. Αφού ο Λαλάκης Παπαθεοδώρου θέλει να δούμε το τι έγινε εκείνη τη σεζόν, θα το δούμε αναλυτικότατα μέσα από παλιά μας άρθρα.
 
 
 
 
 
- Ένα μήνα πριν από το Γιουβέντους-Ολυμπιακός 1-3, στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας ο ΠΑΟ έχασε με σκορ 1-3 από τη γερμανική Στουτγκάρδη, έκανε αρνητικό ρεκόρ με μόλις 6.018 εισιτήρια και με τη λήξη του παιχνιδιού, οπαδοί του ΠΑΟ έστησαν ''λαϊκά δικαστήρια'' προς τους παίκτες και τον τότε προπονητή της ομάδος τους, Γιτζάκ Σουμ, φωνάζοντάς τους ''ΓΙΝΑΜΕ ΟΙ ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ''. Αυτοί τα φώναζαν, μόνοι τους.
 
- Tην ίδια ώρα που ο Ολυμπιακός έτρωγε τα 7 από τη Γιουβέντους στο Τορίνο, η ΑΕΚ έσπαγε το ένα μετά το άλλο όλα τα αρνητικά ρεκόρ στο Champions League. Πρώτα και κύρια, τελείωσε όμιλο με 2 βαθμούς και μόλις 1 γκολ ενεργητικό, αλλά και 11 παθητικό. Από εκεί και πέρα, στο παιχνίδι με τη Μονακό που έληξε 0-0 στο δημοτικό γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, κόπηκαν μόλις 1.205 εισιτήρια. Μιλάμε για μία ομάδα που οι ρεπόρτερ της (μεταξύ αυτών ο σημερινός υπεύθυνος Επικοινωνίας της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ανδρέας Δημάτος και φυσικά ο Κώστας ΚΕΦΤΕ-τζόγλου) στις αρχές εκείνης της σεζόν, το καλοκαίρι του 2003, την είχαν βαφτίσει ''dream team'', επειδή είχε μαζέψει κάποιους παίκτες από το ελληνικό πρωτάθλημα και είχε προπονητή το Σερβοέλληνα Μπάγεβιτς. Η ''dream team'' χόρτασε γκολ και ευρωπαϊκές φάπες.
 
- Ο ΠΑΟ πέρυσι έσπασε όλα τα αρνητικά ρεκόρ στην ιστορία των ελληνικών ομάδων στο Europa League. Φυσικά το golendri-dna του Λαλάκη Παπαθεοδώρου αυτό το...''ξέχασε''.
 
Πρώτο αρνητικό ρεκόρ: Είναι η ομάδα με τα περισσότερα σερί ματς στο Europa League που δεν έχει καταφέρει να πάρει νίκη στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Με το χθεσινό 0-2 από την Θέλτα έφτασε τα 13 ματς που δεν παίρνει τους τρεις βαθμούς, μετρώντας δέκα ήττες και τρεις ισοπαλίες. Τελευταία του νίκη ήταν με τη Μάριμπορ (1-0) στις 22 Νοεμβρίου 2012. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και ακόμα η νίκη αγνοείται. Η Παρτιζάν και η Σλόβαν Μπρατισλάβας είχαν 12 ματς δίχως νίκη και πλέον πέρασαν στην... 2η θέση πίσω από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολλά τα 13 ματς χωρίς μια νίκη, πάρα πολλά.
Δεύτερο αρνητικό ρεκόρ: Ο Παναθηναϊκός ποτέ άλλοτε στην ιστορία του δεν είχε μόνο ήττες στην έδρα του σε φάση ομίλων. Φέτος, το κατάφερε και αυτό, χάνοντας από Άγιαξ (2-1), Σταντάρ Λιέγης (3-0) και Θέλτα (2-0). Πέτυχε μόλις ένα γκολ και μάλιστα το πρώτο με τον "Αίαντα" και δέχτηκε επτά. Η πλήρης καθίζηση στο γήπεδο που φιλοδοξούσε να γίνει το Κάστρο του. Στο παρελθόν, μόνο η ΑΕΚ έχει καταφέρει κάτι ανάλογο, δηλαδή τρεις εντός έδρας ήττες σε όμιλο του Europa League, όταν σεζόν 2011-12 ηττήθηκε από Στουρμ Γκρατς, Λοκομοτίβ Μόσχας και Άντερλεχτ.
Τρίτο αρνητικό ρεκόρ: Ποτέ ξανά στην Ευρώπη δεν είχε τόσο κακή συγκομιδή, αφού μέχρι σήμερα είχε ως χειρότερη παρουσία του τους δυο βαθμούς το 2010-11 στον όμιλο του Champions League και τους δυο βαθμούς το 2014-15 στο Europa League. Ο ένας βαθμός φέτος είναι αρνητική επίδοση στην ευρωπαϊκή ιστορία του. Μια σεζόν που θα θέλει να ξεχάσει και να μην επαναλάβει ποτέ ξανά.
 
Μάλιστα ο ΠΑΟ έσπασε το δικό του αρνητικό ρεκόρ σε όμιλο του Europa league, το οποίο κρατούσε από την αμέσως προηγούμενη συμμετοχή του, τη σεζόν 2014-15. Στο ενδιάμεσο υπήρχε η Γκαμπάλα...
 
Το πρώτο αρνητικό ρεκόρ έχει να κάνει με την συλλογή βαθμών εκ μέρους του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι πήραν μόλις δυο πόντους, δυο ισοπαλίες κόντρα σε Αϊντχόφεν (εκτός έδρας) και Εστορίλ (εντός έδρας) και η συγκομιδή των δυο βαθμών αποτελεί φυσικά την χειρότερη παρουσία του τριφυλλιού σε όμιλο του Europa League ενώ η πράσινη ισοβάθμησαν μια ανάλογη παρουσία αλλά σε ομίλους του Champions League.
Μάλιστα η κατάκτηση μόλις δυο βαθμών σε ομίλους της δεύτερης τη τάξη διοργάνωσης της UEFA αποτελεί και χειρότερο ρεκόρ για κάθε ελληνική ομάδα. Το προηγούμενο το είχε η ΑΕΚ από τη σεζόν 2011-12 με τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν τρεις βαθμούς σε έναν όμιλο όπου είχαν μηδέν πόντους μέχρι το τελευταίο ματς των ομίλων όταν και κέρδισαν εκτός έδρας την Στουρμ Γκράτς.

Αυτοί που έχουν τελειώσει όμιλο του Champions League με 1 γκολ ενεργητικό, μπροστά σε 1.205 νοματαίους, αλλά και αυτοί που σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ αρνητικά ρεκόρ στην Ευρώπη, κουνάνε το δάχτυλο στον Ολυμπιακό. Αλήθεια, όλοι αυτοί που μετράνε ''άδεια καθίσματα'' στο Καραϊσκάκη, στα ευρωπαϊκά ματς ΠΑΟ-ΑΕΚ πού βρίσκονται για να μετρήσουν; Μήπως μετρούν εκεί άλλα πράγματα, το μέγεθος κάποιας τρύπας ας πούμε που τους αφορά, πάνω στο σώμα τους;

Y.Γ. 1 Η επίσημη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ δείχνει τον Ολυμπιακό στην 26η θέση, τον ΠΑΟΚ 45ο, τον Αστέρα Τρίπολης 136ο, την ΑΕΚ 146η και τον ΠΑΟ 157ο. Για γέλια κάθε σύγκριση.
 
Υ.Γ. 2 Όποιος θέλει να γελάσει με τις ευρωπαϊκές φάπες που έχουν μαζέψει ο Panathinaikos και η ΔΕΚΟ του Ποδονίφτη, ας δει εδώ παλιά πρωτοσέλιδα ''δόξας''.
 

Σχόλια

Εικόνα ThomasK

Με τι άλλο ν' ασχοληθούν οι αποτυχημένοι, στερημένοι, ανύπαρκτοι
και συμπλεγματικοί και γενικά οι της ποδοσφαιρικής πλέμπας; Με
αυτά ξεγελάνε ή διασκεδάζουν τη μιζέρια τους.

Εικόνα elias

Πολυ τυχερά και τα 3 μπουρδελα που δεν μετείχαν τα τελευταία χρονια σε ομίλους Τσάμπιονς λιγκ.αν παίζανε με αυτούς που παίζαμε εμεις,θα είχαν σπάσει ολα τα ρεκόρ σε σκορ στην ιστορια του αθλήματος.πιστευω θα τρώγανε πανω απο εννιά γκολ σε κάποια ματς.

Εικόνα Red Kokkinos

Σαββα να θυμησω οτι σε κατι 5νταρες του καρκινωματικου σιχαματος στα πρωτα 30-35 λεπτα των παιχνιδιων, θυμαμαι τον καραγκιοζακο κακασχημο γλυφτη καρα-γκουνα να εκλιπαρει με την γελεια μουτσουνα του τους αντιπαλους παιχτες, "ελα μωρε, ενταξει, ειστε ανωτεροι, ηρεμηστε" κλπ-κλπ. Εγειραν τον οικτο στους αντιπαλους για να μεινει το σκορ χαμηλα. Θυμαμαι συγκεκριμενα το παιχνιδι με την Μαντσεστερ (στο 24' ηταν ηδη 4-0) και ο γελειος καραγκιοζης χτυπαγε "φιλικα" δουλοπρεπεστατα, χωρις καμια αξιοπρεπεια τις πλατες των αντιπαλων, εστηνε την μπαλα στα φαουλτ των εγκλεζων και γενικα το επαιζε ...πρεσβης της γελειοτητας. Η ιδια συμπεριφορα και σε αλλες 5νταρες. Κανενας δεν αναφερεται σ' αυτες τις συμπεριφορες του καρκινωματικου σιχαματος.
Χαιρετωσε.

Εικόνα Marios

Φιλε Σαββα,χαιρεται,διαφωτιστικο το αρθρο σου,στο επιπεδο που ειναι τωρα το cl και γενικα τα ξενα πρωταθληματα,η συντριβη σε ενα ματς ειναι κατι αρκετο πιθανο,η κακη μερα μπορει να οδηγησει σε ανεπανορθωτη ζημια,η Ρεαλ του Μουρινιο εφαγε 5 μεσα στην Μπαρτσα,ο Σερ Αλεξ εφαγε 6 γκολ στην εδρα του απο την Σιτι,η Ρομα την τελευταια δεκαετια,εφαγε 2 6αρες,η μια απο την Μαντσεστερ και οι αλλη απο την Μπαγιερν εντος εδρας,διασυρμος ή ξεπεσμος οπως δειχνει και η ιστορια ολων αυτων των πολυ μεγαλων ομαδων δεν ειναι το ενα κακο ματς,αλλα ενα συνολο αγωνων και ετων που μια ομαδα δεν διεκδικει τιποτα,δεν υπαρχει πουθενα.Ολα αυτα ομως σε κανονικες χωρες,που τα πραγματα κρινονται ρεαλιστικα,που δεν υπαρχει κατευθυνομενη εχθρα για μια ομαδα και γενικα οτιδηποτε την αποτελει (διοικιση,κοσμος κ.α),ειχατε γραψει σε ενα ποστ μετα την απαγορευση εισοδου στην Αρχαια Ολυμπια καποιων Κινεζων αν θυμαμαι καλα,που τους φιλοξενουσε η ΠΑΕ,μια Αγγλικη λεξη,που περιγραφει την κατασταση που ζουμε,δεν την ενθυμουμε και ειναι δυσκολο να βρω το ποσταρισμα καθως η σελιδα εχει πεσει.Εδω και χρονια ζουμε,την προσπαθεια μειωσης της επιτυχιας και αυξηση της αποτυχιας της ομαδας και συναμα το αντιθετο για τις αλλες ΔΕΚΟ,αλλα αυτο που ζουμε απο αυτους τους ελλεινους ειναι απεριγραπτο,ειναι μισος κατευθυνομενο απο ανθρωπους που δεν φορανε παντελονια,που γινονται οι πουτανες του οποιουδηποτε για να βγαλουν λεφτα και για να μην χαλασει η μαγια αφου τα αφεντικα τους ειναι πολλα βαλουν κατα του κοινου εχθρου,πραγματικα ειναι για λυπηση,ομως αυτες οι πουτανες (αφου πουλιουνται στον καθενα) εχουν καποια δυναμη,ολοκληρη κυβερνηση τους εκανε και καποιους,για μενα ομως ειναι μπορα και θα περασει γιατι πιστευω οτι τα αφεντικα τους οταν φυγει αυτο το τσιρκο θα ψαχνουν γωνια να κρυφτουν.Μεχρι τοτε υπομονη φαινεται ποια ειναι η αποστολη τους,ας μην τους δινουμε τροφη και πραγματικα ας προστατεψουμε τον συλλογο!

Εικόνα Γιάννης ο Red

Σάββα, όπως πάντα είσαι εξαιρετικός, αλλά ξέχασες το βασικότερο.

ΜΗΔΕΝ(στρογγυλό 0) βαθμούς σε όμιλο του Κυπέλλου Ουέφα(το τότε Γιουρόπα Λιγκ)τη σεζόν 2004-2005(με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος και πρόεδρο τον Ντέμη), ήττα με 0-2 στο ΟΑΚΑ την ίδια σεζόν από την Άαχεν, ομάδα της Β' Γερμανίας.
ΑΕΚάρα μόνο εσύ.

https://en.wikipedia.org/wiki/2004%E2%80%9305_UEFA_Cup#Group_H

https://www.youtube.com/watch?v=x5Yihbx10fs

Εικόνα savvas gridlock

Σωστός.

Εικόνα Νίκος Μπάρκας

Πάλι καλά που υπάρχει και ο Ολυμπιακός και βοηθά στην καταπολέμηση της ανεργίας, γιατί αλλιώς τί θα έκαναν όλοι αυτοί για να ζήσουν;; Εμμισθα χουλιγκανια που μαζεύονται και γράφουν αηδίες, χυνοντας όμως δηλητήριο στον οπαδικο κόσμο. Εκτός του ότι αποκρύπτουν συστηματικά διάφορα στοιχεία που θα μπορούσαν να τους στερήσουν τα ωραία ρούβλια του Ιγκνατιεβιτς..