ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΧΟΥΝΤΑ PART 1



Με αφορμή το αποψινό παιχνίδι μας με τη ''συμπαθή'' προσφυγική ομάδα του δήμου Νέας Σμύρνης, ας πάμε λίγο πίσω στον χρόνο για να δούμε ένα τμήμα της ''πεντακάθαρης'' ιστορίας της. Πολύ μικρό αυτό το τμήμα, αφού για το σύνολο της μπόχας του ''Ιστορικού'' θα επανέλθουμε εν καιρώ. Εδώ θα δούμε τα χοντράδια της χούντας στον ''κυνηγημένο'' Πανιώνιο.
 
1) 25 ΕΚ. ΔΡΑΧΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΓΓΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
 
Τον απολογισμό δεν θα τον κάνουμε εμείς, αλλά παράγοντες του Πανιωνίου, σε ρεπορτάζ δικού τους δημοσιογράφου.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 15-12-1974
 

 

 
Σε αυτά φυσικά ΔΕΝ περιλαμβάνονται οι τακτικές επιχορηγήσεις που λάμβανε ο Σύλλογος κάθε χρόνο για τα τρέχοντα έξοδά του. Μιλάμε αποκλειστικά για έργα που γίνανε στο γήπεδο, το οποίο σύμφωνα με κάτι γατάκια ''το χτίσαμε μονάχοι μας όταν ήρθαμε από την Σμύρνη''. Αυτά τα λεφτά γίνανε νέος χορτοτάπητας, νέα διόροφη εξέδρα, ρολόι στο γήπεδο, υπερσύγχρονος για τα τότε δεδομένα ηλεκτροφωτισμός από τη Siemens -την γνωστή, αυτή που σύμφωνα με κάποιους τίμιους Πανιώνιους ''είναι πίσω από τα λαμόγια τους γαύρους''-, σχέδια, μελέτες και βάσεις για κλειστό γήπεδο μπάσκετ, κολυμβητήριο και ό,τι άλλο έχουν μέχρι σήμερα. Όλα τότε άρχισαν. Σε επόμενη ανάρτηση αυτά.
 
2) ΣΒΗΣΙΜΟ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΓΓΑ
 
α) ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 1971
 
Μετά τις επανειλημμένες κρούσεις των τότε διοικούντων τον Πανιώνιο προς τον αναπληρωτή -τότε, μετέπειτα προήχθη σε Γενικό, όταν η κυρα-Δέσποινα έφαγε τον Ασλάνα- ΓΓΑ κύριο Βλαδίμηρο, οπαδό της ομάδας τους που παρακολουθούσε παιχνίδια και προπονήσεις της, καταφέρνουν και του αποσπούν την υπόσχεση.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-8-1971
 

 
Συνεπής ως προς αυτά που έταξε, λίγες μέρες αργότερα ο οπαδός και μέλος του Πανιωνίου αναπληρωτής ΓΓΑ κύριος Βλαδίμηρος, ξεχρεώνει το Σύλλογο και μεριμνά ώστε να πληρωθούν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 26-8-1971
 

 
β) ΣΒΗΣΙΜΟ ΧΡΕΩΝ ΥΨΟΥΣ 11 ΕΚ. ΔΡΑΧΜΩΝ ΤΟ 1974 ΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΠΟΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΓΩΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ
 
Παραμονές Πρωτοχρονιάς του 1974, ο κύριος Τσολακάκης, που μόλις έχει μπει και πάλι στη διοίκηση του Συλλόγου, καταφέρνει να επανενεργοποιήσει τις πολύ καλές του σχέσεις με τον τότε ΓΓΑ κύριο Βλαδίμηρο -είχε πάρει προαγωγή πια- και να αποσπάσει δάνειο ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΓΓΥΗΣΗ, άρα δάνειο που θα αποπληρωνόταν με επιχορηγήσεις της ΓΓΑ, ύψους 3 εκ. δραχμών, αλλά και να βάλει μπροστά τα έργα που είχανε βαλτώσει, επειδή παλαιότερα κονδύλια που προορίζονταν για αυτόν τον σκοπό, είχανε καταλήξει σε τσέπες άλλων μελών του Δ.Σ. Έτσι, σταματήσανε οι κατασχέσεις που απειλούσαν με αφανισμό το Σύλλογο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 30-12-1973
 

 

 

 
Ο κύριος Βλαδίμηρος, που σύμφωνα με τον κύριο Τσολακάκη ''πάντα ενδιαφέρεται για τον Πανιώνιο'', λίγες μέρες αργότερα έφυγε από ΓΓΑ και στη θέση του ήρθε ο Πρίντζης. Πλήρωσε την ανατροπή του Παπαδόπουλου και την άνοδο του Ιωαννίδη, που έβαλε τους δικούς του στις διοικητικές θέσεις που ήθελε. Κανένα πρόβλημα για τον ''Ιστορικό''. Λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ΓΓΑ από τον Τάσαρο τον Πρίντζη, ο κύριος Τσολακάκης ανακοινώνει τα παρακάτω
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 18-1-1974
 

 

 
3) ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΙΘΟΥΣΑΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ''
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 5-6-1969
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΟΜΑΔΑ 27-5-1969
 

 
700 χιλιάρικα έσκασε ο Ασλάνας και είδε το όνομά του στις εγκαταστάσεις του ''Ιστορικού''. Και νάσου τα παράσημα της 75ετηρίδος του Πανιωνίου και τα γλειψίματα προς τον ''αναμορφωτή'' από τα μέλη του Δ.Σ. του Πανιωνίου. Δηλαδή αν σας έσκαγε τα διπλά, τι θα κάνατε ρε γατάκια? Θα μετονομαζόσασταν σε Ασλανιδιακό -πρόλαβε ο βάζελος να κατοχυρώσει το όνομα, ΟΚ, λέμε τώρα-. Φυσικά, ο Ασλάνας ήταν μέλος του Πανιωνίου (Στον Ολυμπιακό γράφτηκε μέλος στις 23-8-1971, επειδή υποτίθεται θα μας έχτιζε γήπεδο και 9 μέρες μετά, 1-9-1971, έτρεξε να γραφτεί μέλος στον ΠΑΟ της καρδιάς του, στη Γ.Σ. του Συλλόγου, όπου και δήλωσε πως είναι οπαδός του Παναθηναικού και ήθελε να γίνει μέλος του από το 1952. Τα έχουμε δει ήδη αυτά. Στον Ολυμπιακό μέλος τον έγραψε ο Βαρδάνης, το διορισμένο χουντοειδές που είχαμε τότε για πρόεδρο, που ενώ ήταν πρόεδρος στον Ολυμπιακό έδινε ΠΑΡΑΝΟΜΑ λεφτά μέσω του ΟΠΑΠ, όπου ήταν πρόεδρος, στο βάζελο. Α, ο Βαρδάνης ήταν και μέλος στον Πανιώνιο. Έτσι, για να κλείσει και ο κύκλος...).
 
4) ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ'' ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-9-1969
 
 
5) ΚΡΑΞΙΜΟ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΒΑΝΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΙΩΝΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ
 
Ας δούμε το τι ομολόγησε ο ίδιος ο κύριος Τσολακάκης για αρκετά από τα παραπάνω, αλλά και για άλλα πολλά απτά δείγματα εύνοιας του καθεστώτος προς την ομάδα του επί των ημερών του, αφότου αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία στην Ελλάδα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 26-6-1975
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 1-7-1975
 

 
6) ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΣΛΑΝΙΔΗ
 
Σύμφωνα με πολλά γατάκια, η μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους ήταν ο αποκλεισμός της Ατλέτικο Μαδρίτης το 1971. ''Μόνο εμείς τα μπορούμε αυτά, τους γαύρους η Ατλέτικο τους κερδίζει για πλάκα'', όπως μας έλεγαν και παλιότερα που παίξαμε εμείς με την Ατλέτικο, το 1993. Ας δούμε το τι έλεγαν οι ίδιοι τότε για το πώς απέκλεισαν την Ατλέτικο και το ποιος ευθύνεται για αυτό.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 9-10-1971
 

 
Αυτά για ζέσταμα και θα επανέλθουμε σύντομα, συμπληρώνοντας τα της χούντας και πιάνοντας και τα υπόλοιπα, για τους Σταματελάτους και τους Μπέους. Ελπίζουμε απλώς η ομάδα μας το απόγευμα να δώσει άλλη μιαν απάντηση στους ''αντιστασιακούς πρόσφυγες'', όπως μόνο αυτή ξέρει να κάνει όλα αυτά τα χρόνια.
 
Υ.Γ. 1 Πιθανόν κάποιος γαύρος που θα τα διαβάσει αυτά να τσινήσει. ''Καλά, με τον Πανιώνιο τα βάζεις? Συμπαθητική ομάδα και δεν είναι και των κυβικών μας στο κάτω κάτω. Δεν καταλαβαίνεις ότι μειώνεις το μέγεθος του Ολυμπιακού όταν καταγίνεσαι με μικρότερες ομάδες?''. Εγώ τα βάζω με όλους όσοι προσβάλλουν τον Ολυμπιακό. Γενιές και γενιές οπαδών μεγαλώνουν στην Ελλάδα μαθαίνοντας να μισούν ''το γαύρο που τα παίρνει όλα στημένα και δεν αφήνει κανέναν να αναπνεύσει'', αγνοώντας τις απίστευτες αβάντες που απολαμβάνουν τα δικά τους σωματεία από το κράτος και τις ποδοσφαιρικές θεσμικές αρχές, αλλά και πείθοντας δικούς μας πρόθυμους να αποδείξουν ότι ''πάνω από όλα βάζουμε την ηθική μας, δεν θέλουμε στημένα πρωταθλήματα''. Αν δεν αρκεί αυτή η ξήγα, ας αναρωτηθεί αυτός ο γαύρος πώς γίνεται η χούντα να χτίζει γήπεδο στον Πανιώνιο με δεκάδες εκατομμύρια και να χαρίζει δυο φορές τα χρέη του, ενώ στον Ολυμπιακό να μην υπάρχει τίποτε ανάλογο. Η ανάρτηση λοιπόν αποσκοπεί στο να αναδείξει την άνιση μεταχείριση διαχρονικά του Ολυμπιακού, όχι πια σε σχέση με το βάζελο, αλλά ακόμη και με το Πανιωνάκι. Άνιση μεταχείριση για την οποία εγώ είμαι περήφανος, αλλά κάποιοι γαύροι καμώνονται πως δεν την ξέρουν και αισθάνονται και άβολα, όπως λένε, επειδή ''μεγάλη ομάδα είμαστε, ευνοούμαστε παραπάνω από τους μικρούς διαχρονικά σε όλα τα επίπεδα''. Γαύροι τα λένε αυτά, δεξιά κι αριστερά. Τι είδους γαύροι είναι τώρα αυτοί, ας το κρίνουν μόνοι τους, με το να κοιταχτούν σε έναν καθρέφτη. Επίσης, εγώ δεν συμπαθώ καμία άλλη ομάδα πλην του Ολυμπιακού. Τέλος, όταν διαπιστώνω ότι ο χ,ψ οπαδός μιας ομάδας βρίζει τον Θρύλο, θα απαντάω, όχι με επιχειρήματα από το κεφάλι μου, αλλά με στοιχεία. Αυτός ο γαύρος που δυσφορεί με τα παραπάνω, ας μην απαντάει και ας κάθεται να ακούει τον πρόλογο του κάθε ''έντιμου και ηθικού'' οπαδού μιας μικρομεσαίας ομάδας. Γιατί, παρά την προπαγάνδα όλων των άλλων, Ο ΘΡΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ. Άλλοι ψάχνονται αλλιώς, μικροί και ''μεγάλοι''.
 
Υ.Γ. 2 Λέμε να το καθιερώσουμε από εδώ και πέρα. Ανάλογα με τον αντίπαλο, να βγάζουμε και μια ιστορία του παρελθόντος του, ενδεικτική της ''τιμιότητάς'' του ως Σωματείο. Εδώ, δεν είμαστε αντιπαναθηναικοί να ασχολούμαστε με τις βρωμιές του βάζελου μόνο. Απαντάμε ΣΕ ΟΛΟΥΣ. Την ιστορία τους θα την μάθουν όλοι από εδώ. Κανονικά, όπως όντως γράφτηκε και όχι όπως τους την διηγούνται κάποιοι παλιότεροι, που τους πουλήσανε παπάτζες για να τους κάνουνε οπαδούς των ΔΕΚΟ που υποστηρίζουν.
 
Υ.Γ. 3 Προς κάποιους ''έντιμους γαύρους που δεν τρώνε κουτόχορτο'', οι οποίοι τσαμπουνάνε στο ίντερνετ και στα ραδιόφωνα ότι ''έχουμε γεμίσει παραρτήματα, εμείς αλλιώς μεγαλώσαμε, με το να έχουν οι βάζελοι παραρτήματα και τώρα κάνουμε τα ίδια, πού πήγε η ηθική μας?'', βγάζοντας και τον Πανιώνιο παράρτημά μας με τον αέρα του ''παλιού που ξέρει και κοζάρει γενικά'', να τους υπενθυμίσουμε ότι με τα υποτιθέμενα παραρτήματά μας πέρυσι φέραμε τα εξής αποτελέσματα
 
Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-2 στον πρώτο γύρο στο Καραισκάκη, ενώ προηγηθήκαμε 2-0
 
Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός 2-0 στον πρώτο γύρο, όπου και μείναμε πολύ πίσω στη βαθμολογία, 5 βαθμούς από τον Παναθηναικό.
 
Δόξα Δράμας-Ολυμπιακός 0-0 στην πρεμιέρα του δευτέρου γύρου
 
Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-0 στην τρίτη αγωνιστική του δευτέρου γύρου, όπου και πάλι μείναμε πέντε βαθμούς πίσω από τον Παναθηναικό και σύμφωνα με πολλλούς από αυτούς που την βγάζανε παράρτημά μας ''η Ξάνθη μας καθάρισε, πάει το πρωτάθλημα'', ενώ στον πρώτο γύρο κερδίσαμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων 2-1 με γκολ του Μέλμπεργκ.
 
Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΩΡΟΔΟΚΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΝΕΝΑΝ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ. ΕΣΕΙΣ ΟΙ ''ΓΝΗΣΙΟΙ'' ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΑΛΙΑΖΕΤΕ ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΞΙΑ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.
 
Υ.Γ. 4 Αν υπάρχει ένα πράγμα που με τρομάζει, πραγματικά, για το μέλλον, είναι το τι γενιές γαύρων μεγαλώνουν σήμερα. Με πιάνει πονοκέφαλος μόνο στην σκέψη αυτού του σκηνικού. Ίσως να είναι και ο μόνος λόγος που είμαι εδώ που είμαι και με διαβάζετε σε τέτοιου είδους αναρτήσεις, όσο βαρύγδουπο κι αν ακούγεται αυτό. Αυτό που μπορώ να κάνω εγώ, το ελάχιστο, μπας και κοπεί αυτό το ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ, θα το κάνω, ακόμη κι αν είμαι σίγουρος πως όχι μόνο δεν αρκεί, αλλά στο τέλος θα τα ακούσω κιόλας. Με τα γνωστά, ξέρετε, ''υπάλληλος'', ''τσάτσος'' και τα συναφή. Γαύροι τα λένε αυτά σε άλλους γαύρους...

Σχόλια

Εικόνα Εν Αθήναις

Μην παίζεις με τις λέξεις Σάββα...
Ο Ασλανίδης δήλωσε πως ήθελε να εγγραφεί ως μέλος στον ΠΑΟ, δεν δήλωσε οπαδός του.
Επαναλαμβάνω πως και ο Γουλανδρής ήθελε να γραφτεί μέλος στον ΠΑΟ. Ήταν οπαδός του δηλαδή;

Φτάσαμε στο σημείο να ασχολείστε και με το Πανιωνάκι.

Για τον Λαυρεντιάδη θα κάνετε κανένα θεματάκι αλήθεια;

Εικόνα savvas gridlock

Άνθρωπος που το 1952, 19 χρόνια πριν γίνει ΓΓΑ ήθελε να γίνει μέλος στον ΠΑΟ, είναι οπαδός του. Δεν υπήρχε λόγος τότε να το κάνει αν δεν υποστήριζε αυτήν την ομάδα. Ο Γουλανδρής, όταν προσπάθησε να γίνει μέλος στον ΠΑΟ, έδινε καράβια με λεφτά στον Ολυμπιακό, ονομάτιζε καράβια του ''Ολυμπιακός'' και τα στόλιζε όποτε παίρναμε τίτλους στα χρώματα του Θρύλου. Δεκαετίες '50 και '60 αυτά, αφού σε αυτόν οφείλεται κατά κύριο λόγο το ότι ξεχρεώσαμε τα δάνεια για το οικόπεδο του Ρέντη τότε. Άλλο επίπεδο ως άνθρωπος. Πριμ σε παίκτες του ΠΑΟ έδινε στο Γουέμπλευ και πλήρωνε το τραπέζι της αποστολής της ομάδας σου πριν το ματς με την Έβερτον. Για λόγους σεβασμού στον αντίπαλο το έκανε. Συγκρίνεις τον ΤΙΤΑΝΑ με το πατσαβούρι τον Ασλάνα τώρα, που κυκλοφορούσε με κουμπούρια και βίαζε γυναίκες στο μέγαρο της ΓΓΑ? Μήπως δεν ξέρεις άραγε ότι στα επίσημα της Λεωφόρου υπήρχαν σε θέση χαραγμένα τα Κ.Α., τα αρχικά του Ασλάνα?

Το τι κάνει ο χ,ψ επιχειρηματίας, δεν με νοιάζει. Καλύτερα που έγινε έτσι η δουλειά, να ξεκουμπιστεί και από το Καραισκάκη, να το πάρει όλο ο Βαγγέλας να τελειώνουμε. Δηλωμένος Αεκτζής είναι, στο και καλά βέβαια, γιατί στη ζωή του σε γήπεδο δεν έχει πατήσει. Αν όμως την πάμε έτσι τη δουλειά, εσύ για τον καταδικασμένο για φοροδιαφυγή Αλαφούζο θα μας πεις κάτι? Για τον Παναγόπουλο και το Γόντικα με το πάρτυ της ΕΡΤ? Για τον πυραμιδατζή τον Βγενόπουλο, το νέο Κοσκωτά με τα μετοχοδάνεια της MIG? Θες να συνεχίσω?

Εικόνα Εν Αθήναις

Κοσκωτάς, Σαλιαρέλης, Γλου, Λαυρεντιάδης...4-0 μας κερδίζετε...

Πάντως, το να βραβεύει η ΠΕΦΟ και οπαδούς του Παναθηναϊκού είναι απορίας άξιο...
Και να του αναρτά και πανό που να γράφει «Κύριε Ασλανίδη κερδίσατε την καρδιά του Ολυμπιακού Κόσμου».
Μας τον μαγαρίσατε και αλλαξοπίστησε ο άτιμος.
Και μετά έγινε πρώτη μούρη σε όλα τα events του Ολυμπιακού.

Τς τς τς...

Εικόνα savvas gridlock

Κοσκωτάς. Μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναικού, με 10 διαρκείας στη Λεωφόρο κατά δήλωσή του πριν αγοράσει τον Ολυμπιακό, με συνέντευξη σε γαλλική εφημερίδα 1 μήνα πριν μπει στον Ολυμπιακό, την οποία αναδημοσίευσε αργότερα η Ελευθεροτυπία, όπου ομολογούσε ότι είναι Παναθηναικός και τον ευχαριστεί να πηγαίνει στη Λεωφόρο να βλέπει τον ΠΑΟ. Φυτευτός από τον Ανδρέα Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ στον Θρύλο, ώστε να αποκτήσει λαικό έρεισμα, να γιγαντωθούν μέσω του κόσμου του Ολυμπιακού και της αναγνωρισιμότητας που θα είχε πλέον ο ίδιος τα ΜΜΕ του και να δημιουργηθεί έτσι αντίβαρο στους εκδότες των ΝΕΩΝ, του Έθνους και της Ελευθεροτυπίας, Λαμπράκη-Μπόμπολα-Τεγόπουλου, με τους οποίους τα είχε σπάσει τότε ο Ανδρέας στο μοίρασμα της πίτας και αφότου γνώρισε τη Μιμή. Ο Κοσκωτάς αποδεδειγμένα είχε προσπαθήσει να αγοράσει την ΑΕΚ λίγο πριν μπει στον Θρύλο, είχε προσπαθήσει να μπει στον ΠΑΟ, αλλά κολλούσε να μπει στον Ολυμπιακό. Τον έπεισαν να ξεπεράσει τους ενδοιασμούς του υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και φυσικά η μούμια ο Λούβαρης, αυτό το ραμολιμέντο της ΑΓΕΤ. Την ημέρα που μαθεύτηκε ότι ο Νταιφάς πούλησε τον Ολυμπιακό, ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δήλωσε ότι ''είναι σαν να μπήκε ο Φλωράκης αρχηγός στη ΝΔ'', ενώ ο ίδιος ο Κοσκωτάς είπε ότι ''δεν έχει σημασία που είμαι ΠΑΟ, ο Μπάρλος ήταν ΠΑΟ και προσέφερε πάρα πολλά στην ΑΕΚ''. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έκατσε έναν χρόνο στον Ολυμπιακό, σκάρτο κιόλας και τον πληρώναμε μετά για 12, αφού τα χρέη τα εξόφλησε το Μάιο του 2000 ο Σωκράτης.

Σαλιαρέλης. Άνθρωπος που αποδεδειγμένα πήρε λεφτά από τα ταμεία του Θρύλου με τη μεταγραφή Ντέταρι στην Μπολόνια και ενώ ο επίτροπος της τράπεζας Κρήτης ήταν τότε μέσα στον Ολυμπιακό, για να ελέγχει τι συμβαίνει με τα έσοδα του μαγαζιού και να τα δεσμεύει, η τράπεζα παραιτήθηκε του δικαιώματός της να τα δεσμεύσει αυτά τα λεφτά που έδωσαν οι Ιταλοί. Το γιατί δεν πλήρωσε τότε τις συνέπειες των πράξεών του, εξηγείται από τις κατά καιρούς δηλώσεις του για το κόμμα που υποστήριζε και τις εμφανίσεις του δημόσια και στο γήπεδο με μεγαλοστελέχη του κόμματος της ''κάθαρσης'', της ΝΔ. Αν έπαιρνε τότε τα λεφτά η Τράπεζα Κρήτης από τη μεταγραφή Ντέταρι έξω, ακόμη και αυτά τα ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΑ χρέη που ζητούσε από εμάς θα έσβηναν, αφού πολύ απλά ο Ντέταρι ηταν δώρο του Κοσκωτά στον Θρύλο και δεν τον πλήρωσε ο Ολυμπιακός με έξοδα της ΠΑΕ, αλλά με ''δικά του'' λεφτά ο Κοσκωτάς. Μιλάμε για τον Ανάργυρο που αποδεδειγμένα πήρε λεφτά από τον Βαρδινογιάννη το καλοκαίρι του 1991 και εμφανίστηκε στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τότε με 120 εκ. δραχμές, από το πουθενά, ώστε να παραμείνει πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μιλάμε για τον άνθρωπο που υπέγραψε ώστε να πάρει μεταγραφή ο Αποστολάκης στον ΠΑΟ. Πρέπει να έχεις ΘΡΑΣΟΣ για να χρεώνεις αυτό το ΠΟΥΣΤΑΡΙΟ, αυτό το ΣΙΧΑΜΑ, στον Ολυμπιακό.

Ο Γλου δεν είχε ποτέ μετοχές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Ανακατεύτηκε με τον Εθνικό, είχε αγοράσει και διαρκείας για τον Παναθηναικό παλιότερα και ξαφνικά κάποια στιγμή μπήκε στον Ολυμπιακό. Το Ριβάλντο τον πλήρωνε και όταν ήταν στην ΑΕΚ παρεμπιπτόντως. Συνελήφθη για λιγότερα χρέη, αναλογικά, από αυτά για τα οποία ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ο Αλαφούζος παλιότερα ως φοροφυγάς, επειδή τώρα η νομοθεσία έχει γίνει πιο αυστηρή.

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120904/ta-xrei-toy-pao-kai-o...

Λαυρεντιάδης. Άνθρωπος που κατά δήλωσή του είναι ΑΕΚ, προσπάθησε να εμπλακεί στην ΑΕΚ, δεν έχει πατήσει στη ζωή του σε γήπεδο, πλέον έχει ελάχιστες μετοχές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των 50 εκ. ευρώ που κάλυψε ο Μαρινάκης, της οποίας είχε πορηγηθεί μείωση 72 εκ. ευρώ, άρα μηδενισμός του ποσοστού του Λαυρέντη και στο Καραισκάκη, το 50% που έχει θα το έχανε από πέρυσι αν δεν μπλόκαραν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του με δικαστική απόφαση. 2 χρόνια το κράτησε και θα του το πάρει τώρα ο Βαγγέλας. Οι ισολογισμοί της Καραισκάκης ΑΕ είναι ελλειμματικοί ως τώρα, με μία εξαίρεση οριακά κι αυτή, άρα φράγκο δεν έβγαλε από την ενασχόλησή του γενικά με τον Ολυμπιακό. Θα έβγαζε αν κρατούσε το γήπεδο για πολλά χρόνια, όταν τα δάνεια θα αποπληρωθούν και η εταιρεία θα αρχίσει από τότε και μετά να δίνει ένα κέρδος 2-3 μύρια τον χρόνο στους μετόχους της.

Καταδίκη δικαστικά έχει η MIG για την αγορά των 5 δομημένων ομολόγων από το Ταμείο Ξενοδοχουπαλλήλων σε ονομαστική τιμή, κάτι ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ που απέφερε καμιά 40αριά εκατομμύρια ευρώ κέρδη στην τράπεζα του πυραμιδατζή, ενώ το γεγονός του ότι δίνει δάνεια σε ''επιχειρηματίες'' μέσω της Marfin, οι οποίοι μετά εμφανίζονται ως επενδυτές στη MIG με αυτά τα λεφτά του δανείου, είναι κάτι που έχει κάνει επανειλημμένως και φυσικά μένει ατιμώρητος. Το γιατί μένει ατιμώρητος, σκέψου το λίγο και θα βρεις την απάντηση. Δεν ξέρω κι αν τα ξέρεις βέβαια αυτά, αφού από την στιγμή που σε αγαστή συνεργασία με τον Πατέρα πληρώνουν το νοίκι στο τριόροφο και βάζουν επιδοτούμενους οργανωμένους του ΠΑΟ σε δουλειές, μάλλον θα σε κάνει να τα ''ξεχάσεις''. Αυτά για τον άνθρωπο που έχει οδηγήσει με το συγκεκριμένο αδίκημα της χειραγώγησης μετοχών χιλιάδες κόσμου που αγόρασε τις μετοχές της εταιρείας του στο να κλαίνε τα λεφτά τους σήμερα, αλλά μετά εμφανιζόταν ως προνομιακός συνομιλητής του κυρίου Χατζηπαπαγαλάου για να μας πείσει ότι ''κόπτεται για το δημόσιο συμφέρον'' και ''τάπωνε όλους τους Έλληνες πολιτικούς'' και ''βγες μπροστά ρε Ανδρέα να σώσεις την Ελλάδα''. Αν θες πιάνουμε και άλλους ''δικούς σου'' επιχειρηματίες, Βαρδινογιάννηδες, Γιαννακοπουλαίους, Πολέμηδες και λοιπούς. Έννα έναν ή και όλους μαζί.

Ο Μπαρμπής βράβευσε τον Ασλανίδη το Δεκέμβριο του 1972 και επειδή είναι χουντοβασιλικός -κάτι που αφορά τον ίδιο, δεν θα κάνω στο συγκεκριμένο άνθρωπο δίκη φρονημάτων όσο κι αν διαφωνώ μαζί του-, κυρίως όμως επειδή τότε πίστευε ότι ο Ασλανίδης προωθούσε το θέμα ''γήπεδο Ολυμπιακού στου Ρέντη''. Το πανί που λες το σήκωσε η διορισμένη από τον Ασλάνα διοίκηση του Ολυμπιακού μετά το ταξίδι του Θρύλου στην Αμερική το 1969, όπου ο Ασλάνας ήταν αρχηγός αποστολής. ΔΕΝ ΤΟ ΣΗΚΩΣΑΝ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Μιλάμε για διοίκηση Μπουζάκη, του Μακεδόνα οπαδού του ΠΑΟΚ που μπήκε στον Θρύλο για να χάσουμε τον Κούδα και που ήταν τόσο ''ικανή'', που δεν μπορούσε να εξασφαλίσει μια άδεια σε έναν ποδοσφαιριστή μας από τον στρατό για να προπονηθεί, την ώρα που αυτό το κατάφερναν και σωματεία Γ' Εθνικής τότε. Μιλάμε για τη διοίκηση Μπουζάκη που πήρε 10 εκ. δραχμές από το ταμείο του γηπέδου Ρέντη για να τα χρησιμοποιήσει για μεταγραφές το καλοκαίρι του 1969 ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΟΥ ΑΣΛΑΝΑ, λεφτά που πέρασαν ως χρέος και τα εξόφλησε ο ΓΟΥΛΑΝΔΡΗΣ μετά. Το τι ακριβώς εστί Μπουζάκης, Βαρδάνης, Σκυλίτσης και λοιπά χουντοειδή, σε λίγο καιρό που θα αρχίσουμε τον απολογισμό της χούντας.

Θα μπορούσα εύκολα να σου πω ότι ''ένα καθεστώς έχει πάντοτε οπαδούς'' και να τελειώνουμε με αυτό το θέμα. Χουντικοί υπάρχουν μέχρι σήμερα, άρα θα υπήρχαν και τότε στις τάξεις των οπαδών όλων των ομάδων. Ισχύει αυτό, αλλά όταν ο Ασλάνας προσπαθούσε να βάλει φυλακή τον Αττίλιο, όταν ο κόσμος του Ολυμπιακού φώναζε το ''κρα κρα κρα Ασλανίδη πουσταρά''

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120804/kra-kra-kra-aslanidi-...

και όταν έχει κάνει ΔΕΚΑΔΕΣ αντιχουντικές εκδηλώσεις μέσα στη χούντα

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121005/gayroi-sti-xoynta

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121007/gayroi-sti-xoynta-part-2

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/121030/gayroi-sti-xoynta-part-3

θέμα που φυσικά δεν το εξαντλήσαμε και θα επανέλθουμε με αρκετά ακόμη, την ώρα που ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ οπαδοί της δικής σου ομάδας πολύ νωρίτερα, τον Οκτώβριο του 1967, έκαναν αυτό

http://www.redsagainsthemachine.gr/sites/default/files/article_images/20...

την ώρα που εν ενεργεία μέλη του ΠΑΟ έστελναν γλοιώδεις επιστολές γλειψίματος προς τον Ασλάνα, λες και ήταν ο Χριστός και τους κράζανε δημοσιογράφοι δημόσια -θα τα δεις σε ειδικό θέμα αυτά-,την ώρα που εγκωμίαζαν την ''Επανάσταση'' ΔΗΜΟΣΙΑ (δες ένα δείγμα εδώ για κάποιον γνωστό σου και σήμερα, θα τα δεις αναλυτικά στο μέλλον εδώ μέσα με πολλά περισσότερα

http://api.ning.com/files/c0FJQBNQQPOS9lAVMocU74Z8*KDXcZHVfG0dYYYYpwXTp6...)

αλλά πάνω από όλα όταν έχεις πάρει ως ΠΑΟ δεκάδες εκατομμύρια δραχμές ΠΑΡΑΝΟΜΑ από τη χούντα

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120711/ksexreonoyme-bazelo-p...

http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/120619/xoynta-taise-ta-paidi...

από το Δήμο Αθηναίων με πρωτοβουλία Ασλάνα, από τον ΟΠΑΠ όπου πρόεδρός του ήταν ο διορισμένος χουντικός πρόεδρος του ολυμπιακού Βαρδάνης και μέλος στο Δ.Σ. του βεβαίως ο Ασλάνας και φυσικά από τη ΓΓΑ του Ασλάνα εν όψει μεταγραφών κάθε καλοκαίρι ή με δάνεια που πλήρωνε εξ ολοκλήρου η ΓΓΑ του Ασλάνα, όταν επίσης ο Ασλάνας κυνήγησε από τη διοίκηση του Ολυμπιακού τον επί 12 χρόνια πρόεδρό της και ιδρυτή του Θρύλου Ανδριανόπουλο, δεν είναι ΘΡΑΣΟΣ να θεωρείς ότι ο Ασλάνας ''ήταν γαύρος'' και συμμετείχε σε εκδηλώσεις του Ολυμπιακού που λες? Και σε εκδηλώσεις του Πανιωνίου και του Φωστήρα συμμετείχε, όπου ήταν και μέλος τους. Τι πάει να πει αυτό? Σε εκδηλώσεις όλων των ομάδων συμμετείχε. Έκανε σε καμία άλλη ελληνική ομάδα όσα έκανε στον Ολυμπιακό? Έχεις αντίστοιχα παραδείγματα με τη δική σου ομάδα, να της κάνει κακό ή να ευνοεί τόσο σκανδαλωδώς τους ανραγωνιστές της ο Ασλάνας?

Εικόνα ASTERIX

Μην παίζεις με τις λέξεις Σάββα.

Εικόνα savvas gridlock

Είμεθα λεξιπλάσται επιπέδου Σοσσίρ, Ντεριντά, Βέλτσου και Μπαρμπή...

Εικόνα dono

Καλώς τον!
Ο μέγας απατεώνας Λαυρεντιάδης δήλωσε ποτέ Ολυμπιακός? Να θυμίσω ότι πριν από την εμπλοκή του με τον Σωκράτη ήθελε να αγοράσει την ΑΕΚ και μάλιστα βρέθηκε ένα βήμα πριν το κάνει?
Σαν ΠΑΕ ή σαν οπαδοί έχουμε αποθεώσει κανέναν Λαυρεντιάδη και δεν το θυμάμαι?
Που εμπλέκεται αλήθεια ο Λαυρεντιάδης στην ΠΑΕ ή σε οποιοδήποτε άλλο τμήμα του Ολυμπιακού?
Όχι τώρα επί προεδρίας Μαρινάκη, μιλάω και για πριν επί προεδρίας Σωκράτη. Πρόσεξε μιλάω για εμπλοκή σε αθλητικό τμήμα και όχι σαν επενδυτής (που υπήρξε κατά ένα ποσοστό) με τρόπο απολύτως νόμιμο.
Αφού λοιπόν ή περιέργιά σου είναι μεγάλη για τον Λαυρεντιάδη, σε παρακαλώ πες μας την γνώμη σου για τις τελευταίες εξελίξεις στην ομάδα σου, ξέρεις αυτές με την Χαλιμά, τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες...

Εικόνα savvas gridlock

Γελάει το πανελλήνιο με τον πρίγκηπα από την Αγια Βαρβάρα. Ήρθε στην Ελλάδα να βάλει 170 μύρια και μένει σε δωμάτιο των 100 ευρώ. Έλα όλοι μαζί, σε ρυθμό Εεεερνέστο Βαλβεεεέρδε

ΓΕΕΕΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΟΟΟΣΜΟΣ

Εικόνα jole11

to tragoudame kai sto gipedo re magkes
...gamiste ton panathinaiko ton pousti ton dikefalo aeto gamiste ton vorra kai OLA TA MOUNIA monaxa etsi tha maste kala...
ola ta mounia reeeeeeee. mono olympiakos kai apo kei kai pera OLOI apenanti
MIA XARA TA GRAFEIS FILE MOU

Εικόνα savvas gridlock

Έτσι, ΟΛΑ ΟΛΑ...