ΠΡΩΤΗ Γ.Σ. ΠΑΟ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ



Σήμερα θα παρουσιάσουμε όλο το σκηνικό γύρω από την πρώτη Γενική Συνέλευση του ΠΑΟ επί χούντας, τον Αύγουστο του 1967. Μιλάμε για ιστορία με πολύ γέλιο και ξεβρακώματα των ''αντιστασιακών'' μεγαλοπαραγόντων του ΠΑΟ, τους οποίους υποτίθεται πως κυνήγησαν οι ''Επαναστάτες'' από το Σύλλογο, για να βάλουν τους στρατιωτικούς να κάνουν κουμάντο.
 
21 Απριλίου 1967 γίνεται το πραξικόπημα. Στις 12 Μαϊου 1967 διορίζεται ΓΓΑ ο αντισυνταγματάρχης των Καταδρομών Κώστας Ασλανίδης.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 13-5-1967
 

 

 

 
Αναπληρωτής του, νούμερο 2 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και δεξί χέρι του Ασλάνα, διορίζεται ο λοχαγός στα αλεξίπτωτα Μιχάλης Κίτσιος. Σε αυτήν τη θέση παρέμεινε για περισσότερο από έναν χρόνο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 17-8-1968
 

 
Ενάμιση μήνα όμως μετά την τοποθέτησή του ως αναπληρωτής ΓΓΑ, ο Κίτσιος διορίζεται κυβερνητικός επίτροπος στον ΠΑΟ. Δεξί χέρι του Ασλανίδη, αλλά και άνθρωπος της χούντας στη διοίκηση του ΠΑΟ. Ταυτόχρονα...
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 29-6-1967
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 29-6-1967
 

 
Ο ΠΑΟ κλυδωνίζεται από πολύ σοβαρές αντιπαραθέσεις επιφανών στελεχών του γύρω από το θέμα Μπόμπεκ. Οι ''Μαντζεβελακικοί'' σύμβουλοι, με ενορχηστρωτή τους το ''Δαλάι Λάμα'' του ελληνικού αθλητισμού και ''πατριάρχη του ΠΑΟ'' Απόστολο Νικολαϊδη, ο οποίος κινούσε τα νήματα ξεκάθαρα από το προσκήνιο αυτήν τη φορά, αφού βγήκε μπροστά ως πρόεδρος, θέλουν να διώξουν τον κατ'αυτούς ''καταστροφέα του ΠΑΟ'' Γιουγκοσλάβο τεχνικό. Ο πόλεμος που δέχτηκε ο Μπόμπεκ από την πτέρυγα Μαντζεβελάκη-Νικολαϊδη, δεν προέκυψε με αφορμή στις αποτυχίες της ομάδος τη διετία 1965-67. Ξεκίνησε το 1963. Δύο μήνες μετά την έναρξη του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-64, της πρώτης σεζόν του Μπόμπεκ στον ΠΑΟ κι αφού αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟ άρχισαν να τον αποθεώνουν, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του από τις εξέδρες της Λεωφόρου, εμφανίστηκαν τα πρώτα δημοσιεύματα στον Τύπο για τον κίνδυνο να απελαθεί. Πολλά μπορούσαν να ανεχτούν οι Νικολαϊδης-Μαντζεβελάκης, αλλά όχι να τους κλέβει τη δόξα των όποιων επιτυχιών του ΠΑΟ ο χ,ψ ''τυχάρπαστος'' (στα μάτια τους και μόνον, αφού ο Μπόμπεκ υπήρξε πολύ μεγάλος τεχνικός, ένας εκ των κορυφαίων που δούλεψαν ποτέ στη χώρα μας) προπονητής, που κατάφερε να γίνει περισσότερο δημοφιλής στις τάξεις των βαζελο-οπαδών από αυτούς μέσα σε ελάχιστους μήνες. Το θέμα της περιβόητης ''ανανέωσης'' που επιχείρησε ο μεγάλος Μπόμπεκ στην ομάδα του Παναθηναϊκού και ο τρόπος που του έσκαβαν το λάκκο οι ''ιστορικοί παράγοντες του ΠΑΟ'', με εξαίρεση το Λουκά Πανουργιά, θα αναλυθεί σε προσεχή ανάρτηση. Για τις ανάγκες αυτής εδώ της ανάρτησης, στεκόμαστε στο ότι ο Μπόμπεκ βρισκόταν με το ένα πόδι στην έξοδο από τη Λεωφόρο πολύ πριν τη χούντα, επειδή ο ΠΑΟ έχασε δύο σερί πρωταθλήματα επί των ημερών του κι επειδή είχε έρθει σε ανοιχτή ρήξη με ''ιερά τέρατα της παναθηναϊκοφροσύνης''. Το Μάιο του 1967, με τη μεσολάβηση αρκετών παραγόντων από τις δύο πλευρές (αυτών που ήταν υπέρ και αυτών που ήταν εναντίον της παραμονής Μπόμπεκ στον ΠΑΟ), αλλά και του αναπληρωτή ΓΓΑ Κίτσιου, διοργανώνεται ένα ''δείπνο συναδελφώσεως'' του Μπόμπεκ και των παικτών που τον στήριζαν (πρώτος και καλύτερος ο Δομάζος) με τους παράγοντες και τους παίκτες που δεν γούσταραν το Γιουγκοσλάβο (Καμάρας-Λουκανίδης τα πιο μεγάλα ονόματα ανάμεσά τους). Ο Μπόμπεκ δεν παρέστη στο δείπνο.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 20-5-1967
 

 

 
Οι παρασκηνιακές επαφές για εξομάλυνση των τεταμένων σχέσεων Μαντζεβελάκη-Μπόμπεκ δεν καρποφορούν και παρά την κατάκτηση του Κυπέλλου από τον ΠΑΟ στον τελικό του Ιουλίου 1967, που δημιούργησε προσωρινά προσδοκίες σε πολλούς οπαδούς του Παναθηναϊκού πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα τους ο μεγάλος Γιουγκοσλάβος, ανακοινώνεται η απομάκρυνσή του από τη Λεωφόρο (έχουμε παρουσιάσει το θέμα στο τέλος αυτής της ανάρτησης). Ο ΠΑΟ όμως πρέπει να βρει διοίκηση, αφού ο κόσμος και η (όχι και τόσο ισχυρή) πτέρυγα των υποστηρικτών του Μπόμπεκ ψάχνει εξιλέωση μετά τη φυγή του προπονητή, στη λογική ''εντάξει, φάγατε το δικό μας και του τα φορτώσατε όλα, εσείς όμως οι αποτυχημένοι διοικούντες θα συνεχίσετε να είστε μπροστάρηδες; Δεν πρέπει να πάτε σπίτια σας;''. Φτάνουμε λοιπόν στη Γ.Σ. της Κυριακής, 6 Αυγούστου 1967. Θα παραθέσουμε τα πρακτικά από το ''ΦΩΣ'' και θα συμπληρώσουμε τα στοιχεία από ''Ηχώ''-''Βήμα''-Νέα''.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 6-8-1967
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 7-8-1967
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 8-8-1967
 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 9-8-1967
 

 

 

 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟ ΒΗΜΑ 6-8-1967
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΑ ΝΕΑ 7-8-1967
 

 

 

 

 
 
 
Την καλύτερη σύνοψη των όσων ειπώθηκαν στη Γενική Συνέλευση την βρίσκουμε στα τελευταία αποκόμματα των ''ΝΕΩΝ''. Με βάση αυτά
 
α) Η Γενική Συνέλευση των μελών του ΠΑΟ ενέγραψε ΔΙΑ ΒΟΗΣ τακτικό μέλος του Συλλόγου τον Κυβερνητικό Επίτροπο της Χούντας Κίτσιο. Το θέμα το έχουμε εξετάσει και στο παρελθόν, αλλά επαναδιατυπώνουμε. Η Γενική Συνέλευση όχι των χουντικών μελών, αυτών δηλαδή που όπως ισχυρίζονται σήμερα κάποιοι ''πέταξαν από το παράθυρο τους ιστορικούς παράγοντες του ΠΑΟ και άλωσαν το Σύλλογο'', αλλά η Γενική Συνέλευση ΤΩΝ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΠΑΟ, ΜΕ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ-ΜΑΝΤΖΕΒΕΛΑΚΗ-ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΠΑΡΟΝΤΕΣ, αποφάσισε να γράψει ΔΙΑ ΒΟΗΣ μέλος του ΠΑΟ το λοχαγό των Καταδρομών και δεξί χέρι του Ασλάνα τότε, Μιχάλη Κίτσιο.
 
β) Η Γενική Συνέλευση όχι των χουντικών, αλλά των ιστορικών μελών του ΠΑΟ, αποφασίζει να αποστείλει ευχαριστήριο τηλεγράφημα στην ''Εθνική Κυβέρνηση'' της χούντας για τη συμπαράστασή της. Το πόσο ''αντιχουντικοί'' υπήρξαν ο Λουκάς Πανουργιάς και ο Απόστολος Νικολαϊδης το έχουμε δει, όπως και το ότι διεγράφησαν μαζί με το Μαντζεβελάκη λόγω των γνωστών καταχρήσεων από τον ΠΑΟ και όχι επειδή ''τους κυνηγούσε η Χούντα''. Εδώ το επιβεβαιώνουμε από αρκετές εφημερίδες της εποχής.
 
γ) Ο Λουκάς Πανουργιάς στην ομιλία του υπεραμύνεται της ''ανανέωσης'', αλλά αποφεύγει να αναφερθεί στα όσα του κατελόγιζαν οι Μαντζεβελακικοί, λέγοντας πως το κάνει σεβόμενος το ''φίλο'' Κίτσιο και φυσικά τον Ασλανίδη. Τρέχανε τα αντιχουντικά φρονήματα από τα μπατζάκια του Πανουργιά...
 
δ) Ο Τζακ Νικολαϊδης, ανηψιός του ''Δαλάι Λάμα'' Απόστολου Νικολαϊδη και παλαιός αθλητής του ΠΑΟ, ευχαριστεί δημοσίως τον Ασλανίδη που έδιωξε τον Μπόμπεκ. Είναι που θέλανε να τον κρατήσουν στην ομάδα τους, αλλά η ''κακή Χούντα'' τον έδιωξε ως κατάσκοπο...
 
ε) Πρόεδρος του ΠΑΟ εξελέγη ο δήμαρχος Αθηναίων Πλυτάς. Ήταν δήμαρχος πριν το πραξικόπημα και παρέμεινε στη θέση του, αλλά και πρόεδρος στον ΠΑΟ, για κάποιους μήνες, μέχρι που έφυγε από την Ελλάδα εκεί γύρω στα τέλη του 1967, για να μεταβληθεί σε μέγα αντιστασιακό και εχθρό της Χούντας... από το Λονδίνο. Στη νέα διοίκηση του ΠΑΟ, την πρώτη μέσα στη Χούντα, συμμετείχαν πολλοί ιστορικοί παράγοντες του ΠΑΟ. Ο ανηψιός του ''Δαλάι Λάμα'' Απόστολος Νικολαϊδης ανέλαβε ''ειδικός γραμματεύς'', ενώ στη διοίκηση παρέμειναν ο Χατζησαράντος, ο Αλούπης, ο Μαλακατές, ο Λομβάρδος, ο Πλυτάς και πολλοί ακόμη γνωστοί και μη εξαιρετέοι βάζελοι από τα προ-''Επαναστατικά'' χρόνια. Είπαμε, η Χούντα με το που ήρθε ''πέταξε από το παράθυρο την ιστορία της ομάδος''. Άσχετα που ο ίδιος ο Δαλάι Λάμα, που πήγε στο περιθώριο για λίγο, παρέμεινε για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα πρόεδρος στο χουντικό ΣΕΓΑΣ, κάνοντας προφανώς ''αντίσταση'' εκ των έσω.
 

 
στ) Στο ψητό και όπως διαβάζουμε στο ''ΦΩΣ''.
 

 
ο ΠΑΟ τσίμπησε καλοκαιριάτικα ενίσχυση ύψους 1,69 εκ. δραχμών από τη ΓΓΑ, για έργα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο και στο Ασλανίδειο Κολυμβητήριο, που εγκαινιάστηκε δύο χρόνια μετά, ενώ όπως διαβάζουμε εδώ,
 

 
Ο ΠΑΟ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΟΡΜΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΣΚΙ.
 
Και αυτό φυσικά το έχουμε δει να το αναφέρει ο Αλούπης, όπως και το γιατί τελικά δεν προχώρησε η υπόθεση, αλλά η επανάληψη δεν είναι κακή.
 
Αυτά συνέβαιναν τους πρώτους μήνες της ''Επανάστασης'' από τους ''αντιχουντικούς'' ιστορικούς παράγοντες του ΠΑΟ. Την ομάδα τους αυτοί την παρέδωσαν στον Κίτσιο και στον Ασλανίδη, επειδή είχαν διαλυθεί σε χίλια κομμάτια με τις εσωτερικές τους έριδες και φυσικά με τις ευλογίες τους η Χούντα τους έδωσε τίτλους και τους πήγε στο Χουντέμπλεϋ. Κλείνουμε με κάποιες φωτογραφίες των χουντικών που μπήκαν στη διοίκηση του ΠΑΟ μέσα από αυτήν τη Γενική Συνέλευση, αλλά και λίγους μήνες αργότερα.
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ 21-10-1967
 

 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ 17-2-1968
 

Σχόλια

Εικόνα yiage

Δεν εχω να πω κατι αλλο, ο Αποστολος, ο Θωμας και οι αλλοι με τα σχολια τους με εκφραζουν απολυτα.
Ευχαριστουμε Σαββα ολους σας εδω στο RΑΤΜ.

Εικόνα nea7liosia

Φίλτατε Σάββα θερμά συγχαρητήρια!!!Δεν έχω τίποτα άλλο να πώ στα υπόλοιπα με κάλυψε απόλυτα για μια ακόμα φορά ο αξιότιμος-αξεπέραστος γιατρός μας Απόστολος!!Αισθάνομαι ευτυχής που ο Ολυμπιακός μας έχει οπαδούς σαν κι εσένα (τη λέξη φίλαθλος πάντα τη συχαινόμουν παραπέμπει σε σκοτεινές διακογιαννηκές εποχές...) πρωτίστως άλλα και όπως ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ εδώ μέσα!!!Θα ήθελα φίλε αν δεν έχεις αντίρηση να σε γνωρίσω κι από κοντά.Ειληκρινά θα αποτελούσε τεράστια ΤΙΜΗ για μένα!!!Να είσαι πάντα καλά να ρουφάμε τις αναρτήσεις σου!!!

Εικόνα savvas gridlock

Την Κυριακή στο γήπεδο με τον Άρη φίλε. Αν θέλεις, άσε ένα μήνυμα στην επικοινωνία του site και θα επικοινωνήσω εγώ στο mail σου.

Εικόνα Chief Bromden

Απλά συγχαρητήρια ,ως νέος στον χώρο του RATM ακόμα ξεψαχνίζω παλαιότερες αναρτήσεις σας, η ενότητα ΄΄ιστορικά΄΄ είναι θησαυρός ανεκτίμητος για εμάς τους Ολυμπιακούς και για κάποιους άλλους πατημένη νάρκη!

Εικόνα Νίκος Γόδας

Συνυπογράφω τα λεγόμενα τον φίλου και σύγγαυρου Απόστολου. Και δίχως να βαριέμαι την επαναληπτικότητα των όσων λέω, δηλώνω για πολλοστή φορά τις ευχαριστίες μου στην ομάδα του RATM. Η λέξη χρέος που είπε ο Απόστολος είναι η λέξη κλειδί. Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλουστευμένο ώστε να αποτυπώνεται μόνο σε αυτή τη λέξη. Για να φτάσει κάποιος στο σημείο να θεωρεί χρέος του αυτήν την προσφορά συνεπάγεται ένα μεγαλείο Ολυμπιακής και γενικής ψυχής. Αυτό που κάνετε είναι ανυπέρβλητο! Δουλεύετε νυχθημερόν για να μπορούμε εμείς με ένα απλό copy-paste να αποστομώνουμε αλλόθρησκους και μη. Βέβαια, δεν είναι αυτός ο σκοπός σας, να κάνουμε ένα απλό copy-paste. Δεν είστε εκπρόσωποι αυτού του είδους της παιδείας. Θέλετε η ένδοξη ιστορία του Θρύλου και η βρώμικη ιστορία των άλλων να μαθευτεί από όλους και πρωτίστως από τους Ολυμπιακούς, στην ουσία και βαθιά. Εγώ προσωπικά ωριμάζω καθημερινά μέσα εδώ, μαθαίνοντας όλα όσα χρειάζεται να ξέρω. Ακόμα και οι επισκέπτες του site είναι λόγος αναφοράς. Όλοι χαραμίζουνε ένα μέρος της καθημερινότητάς τους για να διαβάσουνε και να σχολιάσουνε τη δική τους θέση στα θέματα. Δεν είναι κάτι αμελητέο αυτό και φανερώνει την αγνή Ολυμπιακή πρόθεσή τους. Νιώθω κι' εγώ τυχερός που είμαι μέλος αυτής της παρέας. Σας ευχαριστώ όλους!

Εικόνα savvas gridlock

Ctrl+c-Ctrl+v φίλε. Μιλάμε ότι πρόκειται για περί κολοσσιαίας εφευρέσεως. Η κορυφαία στην ιστορία της ανθρωπότητας. Η σημασία της μπορεί να συγκριθεί μόνο με τη βαρύτητα της επίσκεψης του Ελ Σεντάι στον Όλυμπο πριν 40.000 χρόνια, όταν και υποχρέωσε σε φυγή από τον πλανήτη μας τους Ελ.

Εικόνα Νίκος Γόδας

Διαψεύδω κατηγορηματικά όσα λες για τους Ελ Σεντάι και τον Όλυμπο. Αποκλείεται να πέρασαν από το χωριό μου, τη Γεράνεια, ανέγγιχτοι. Αυτοί οι Ελ δεν ξέρω τι είναι. Έχουν καμιά σχέση με τον Ελ Σαραουί;

Εικόνα apostolos gaganis

Τι πραγματα ειναι αυτα που γραφεις; Ποσος κοπος χρειαζεται για να βρει πρωτ΄απ΄ολα καποιος, να αξιολογησει και να παραθεσει με τροπο απολυτα επαγωγικο, οπως το κανεις εσυ συστηματικα απο καιρο, ολ΄αυτα τα στοιχεια; Να υπενθυμισω απλα εδω, ζητωντας προκαταβολικα συγγνωμη, την εννοια της ΕΠΑΓΩΓΗΣ: Οταν απο πολλες μερικες κρισεις, καταληγεις σ΄ενα γενικο συμπερασμα.

Αυτα που παραθετεις, απ΄τη φυση τους, δεν μπορουν να διαβαστουν ΕΞ΄ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞ΄ΟΡΙΣΜΟΥ απ΄ολους. Απαιτουν ΜΕΛΕΤΗ. Και το ΄΄φορτιο΄΄ ειναι βαρυ. Το ξερεις αυτο. Εσυ ομως τα δημοσιοποιεις, γιατι ειναι σαφες πως αισθανεσαι ΧΡΕΟΣ να το κανεις. Ετσι ομως, αποκτουν ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ αξια. Δεν ειναι πια μονο ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, μονο ΕΙΔΗΣΕΙΣ, εστω και με αγνωστες λεπτομερειες σε παρα πολλες πτυχες τους. ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ, ΑΝΑΣΥΡΜΕΝΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ ΜΕΝ ΕΠΟΧΕΣ, ΠΟΥ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΟΜΩΣ, ΑΠΟΣΤΟΜΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΟΥΣ, ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ: OTI, ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ( ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ), Ο ΒΑΖΕΛΟΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΧΑΙΔΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΠΟΥ ΕΞΕΦΡΑΖΕ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ ΛΑΙΚΟ ΑΙΣΘΗΜΑ, ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΕΡΕΙΣΜΑ! ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΝΕΚΑΘΕΝ Η Θ-Ε-Μ-Ε-Λ-Ι-Α-Κ-Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ, ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΥΤΩΝ ΚΟΣΜΩΝ! ΚΙ΄ΑΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ!

Τωρα, μ΄ολα αυτα πουγραψες, με ταξιδεψες παλι πισωωωωω.... Πηρα ξανα το καραβακι για τη Σαλαμινα της νιοτης μου... Τί Ρουμπανηδες, τί Λομβαρδους, τί Ηλιοπουλους, τί Αλουπηδες, τί Σεν Τζορτζ Λικαμπετους, τί ΄΄Γραναδα΄΄, τί Μπομπεκ, Μιτιτς, Ζεμπετς, Τσαικοφσκι και τοσους αλλους, μου σκαλισες απ΄τον πατο του βαρελιου των αναμνησεων...Σ΄ολη μου τη ζωη, δεν τσιγκουνευτηκα ουτε τον ψογο, αλλα ουτε και τον επαινο. Προσπαθουσα να ΄πω παντοτε αυτο που πιστευα. Δυσκολο, οδυνηρο ενιοτε και, καποτε-καποτε, αδυνατο... Ετσι και τωρα, παλι θα το΄πω, χωρις ΄΄εκπτωσεις΄΄: Χαιρομαι ειλικρινα που γραφω σε τουτο τον ιστοτοπο και αποτελω μελος μιας τοσο ενδιαφερουσας παρεας, οπως αυτη που απαρτιζει ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ το R.A.T.M...

Εικόνα savvas gridlock

Σαλαμίνα η νιότη σου, ε; Περαματάρα η δική μου, από παππούδες κτλπ..