Η ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣτΕ



Την προηγούμενη Τετάρτη συζητήθηκε στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης του ΠΑΟ κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την ακύρωση του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τη Διπλή Ανάπλαση στο Βοτανικό. Διαβάζοντας τις αναρτήσεις των ειδησεογραφικών αθλητικών sites για τη συγκεκριμένη εξέλιξη (ενδεικτικά εδώ, εδώ κι εδώ), δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις. Ας βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.
 
- Η κυριότητα της Λεωφόρου ΔΕΝ κρίνεται στο ΣτΕ. Ό,τι κι αν πει ο εισηγητής του ΣτΕ επ'αυτού του θέματος, αν φυσικά ασχοληθεί, είναι αδιάφορο και δεν παράγει δεδικασμένο. Η κυριότητα των ακινήτων κρίνεται στα πολιτικά δικαστήρια, όπως είναι π.χ. ο Άρειος Πάγος και όχι στα διοικητικά δικαστήρια όπως το ΣτΕ.
 
- Ο Δήμος Αθηναίων ζήτησε απλώς να μην εξεταστεί η αίτηση ακύρωσης του ΠΑΟ, επειδή ο ΠΑΟ δεν είναι κύριος του ακινήτου στη Λεωφόρο. Είπε δηλαδή με απλά λόγια ''μάγκες, δεν σας ενδιαφέρει εσάς το τι θα γίνει στη Λεωφόρο. Η Λεωφόρος ανήκει σε εμάς και δεν σας πέφτει λόγος, ώστε να χώνετε τη μύτη σας''. Ο εισηγητής του ΣτΕ απέρριψε αυτό το επιχείρημα του Δήμου, όχι όμως επειδή θεώρησε πως το γήπεδο ανήκει στον ΠΑΟ. Είπε απλώς ''δεν έχει σημασία αν η Λεωφόρος ανήκει στον ΠΑΟ. Από την στιγμή που έχει την χρήση ο ΠΑΟ, έχει δικαίωμα να προσφύγει στο ΣτΕ και να ζητήσει την ακύρωση του συγκεκριμένου Προεδρικού Διατάγματος''. Δεν είπε δηλαδή ''το γήπεδο ανήκει στον ΠΑΟ''. Είπε ''ανεξαρτήτως του πού ανήκει το γήπεδο, εφόσον ο ΠΑΟ το χρησιμοποιεί, του πέφτει λόγος για το συγκεκριμένο Προεδρικό Διάταγμα''. Ξαναλέμε όμως, ακόμη και αν πει ο εισηγητής του ΣτΕ ''το γήπεδο ανήκει στον ΠΑΟ'', αυτό είναι αδιάφορο. ΔΕΝ ΤΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ.
 
- Πάμε και στο καλύτερο. Η κύρια υπερασπιστική γραμμή του ΠΑΟ είναι ''δεν μας νοιάζει το τι έγινε επί Χούντας. Το 1972 ο ΠΑΟ δεν είχε αιρετή διοίκηση, αλλά διορισμένη από τη Δικτατορία, η οποία διέγραψε όλα τα παλαιά μέλη του ΠΑΟ''. Πρόεδρος του ΠΑΟ το 1972 ήταν ο Μιχάλης Κίτσιος, ο οποίος όπως είδαμε εδώ, ενεγράφη τακτικό μέλος του ΠΑΟ το 1967 σε Γενική Συνέλευση στην οποία συμμετείχαν όλα τα παλαιά μέλη του Συλλόγου. Ο Πανουργιάς, ο Απόστολος Νικολαϊδης, ο Μαντζεβελάκης, ο Χατζησαράντος και όλοι οι παλαιοί παράγοντες του ΠΑΟ, αποφάσισαν να βάλουν στην οικογένειά τους τον Κίτσιο. Με το που έπεσε η Χούντα, ο ιστορικός παράγοντας του ΠΑΟ Πέτρος Γκιουράνοβιτς υπερασπίστηκε τον Κίτσιο δημοσίως, λέγοντας πως ο Κίτσιος δεν μπαίνει στην ίδια μοίρα με τους άλλους χουντικούς που χώθηκαν στον ΠΑΟ. Από πού κι ως πού θεωρούν σήμερα κάποιοι πως αυτός ο άνθρωπος δεν μπορούσε να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του ΠΑΟ; Με τον Κίτσιο κοντά στη διοίκηση Χαμοσφακίδη, ο ΠΑΟ πήγε στο Χουντέμπλεϋ. Μήπως ούτε αυτό αναγνωρίζουν τα βαζέλια; Αν θεωρούν τον Κίτσιο τόσο ανάξιο, γιατί πριν 5 χρόνια του ανέθεσαν την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού; Επίσης, τονίζουμε για μία ακόμη φορά πως οι Πανουργιάς-Νικολαϊδης-Μαντζεβελάκης ΔΕΝ διεγράφησαν από τη Χούντα λόγω των φρονημάτων τους, αλλά λόγω του σκανδάλου με τις δωροδοκίες και τις καταχρήσεις που αποκάλυψε ο Ασλανίδης. Πανουργιάς και Νικολαϊδης υπήρξαν μεγάλοι υμνητές της Χούντας. Τα βαζέλια ειδικεύονται στην παραχάραξη της ιστορίας, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα ξεχάσουμε κι εμείς τα γεγονότα.
 
- Το θέμα της κυριότητας της Λεωφόρου το έχουμε αναλύσει διεξοδικά. Όπως βλέπουμε όμως στο site aioniapistos.gr, ακόμη και τώρα τα βαζελάκια ζορίζονται. Θα τα πούμε για μία ακόμη φορά λοιπόν απλά. Όπως εξηγήσαμε εδώ, το 1924 παραχωρήθηκε Η ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΥΡΙΟΤΗΤΑ του γηπέδου στον ΠΑΟ από το Δήμο Αθηναίων. Το 1946, μετά το Β' Παγκόσμιο πόλεμο, ψηφίστηκε ο ΑΚ που καθόριζε πως μπορούσε να αποκτήσει κάποιος την κυριότητα ενός ακινήτου με έκτακτη χρησικτησία, αρκεί να είχε συμπληρωθεί εικοσαετής με διάνοια κυρίου νομή του ακινήτου. Ακόμη πιο απλά, ο Πανουργιάς στα αποκόμματα του aioniapistos έλεγε πως ''κύριοι, το 1946 ψηφίστηκε ο ΑΚ, άρα το 1966 εμείς συμπληρώσαμε 20 χρόνια νομής του ακινήτου της Λεωφόρου. Επομένως η Λεωφόρος μας ανήκει''. Το γήπεδο της Λεωφόρου είναι δημοτική έκταση και όχι δημόσια, ώστε να πει κάποιος πως κυριότητα με χρησικτησία σε δημόσιες εκτάσεις υπάρχει μόνον αν κάποιος είχε τη νομή του ακινήτου για 30 χρόνια μέχρι το 1915. Οι δημοτικές εκτάσεις εξισώθηκαν με τις δημόσιες με νόμο του 1968. Το θέμα είναι άλλο. Ο ΠΑΟ, όπως είδαμε σε αυτήν την ανάρτηση, πλήρωνε ένα συμβολικό αντίτιμο στο Δήμο. Το 1972 ο χουντικός δήμαρχος Αθηναίων Ρίτσος απήλλαξε τον ΠΑΟ από αυτήν την υποχρέωση, στην κοινή συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου και του ΠΑΟ που επικαλείται σήμερα στην ανακοίνωσή του ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Άσχετα λοιπόν του αν όντως κατέβαλλε μηνιαίως αυτό το αντίτιμο ο ΠΑΟ, στη σύμβαση παραχώρησης του ακινήτου υπήρχε αυτός ο όρος. Από την στιγμή που μέχρι το 1972 υπήρχε μίσθωμα, η κουβέντα για την χρησικτησία πάει περίπατο. Το να ισχυρίζεται σήμερα ο ΠΑΟ πως ''μας ανήκει η Λεωφόρος, την αποκτήσαμε με χρησικτησία'' ισοδυναμεί με το να πληρώνει κανείς νοίκι για 20 χρόνια σε ένα διαμέρισμα και μετά από αυτά τα 20 χρόνια να πάει στην σπιτονοικοκυρά του και να της πει ''πλέον το διαμέρισμα είναι δικό μου''. Αστεία πράγματα.
 
Τέλος, επειδή τα βαζελάκια χρησιμοποιούν παλαιότερα αποκόμματα εφημερίδων με την άποψη του Πανουργιά, ας διαβάσουν ξανά την άποψη του ιστορικού τους παράγοντα, Ξενοφώντα Χατζησαράντου, για το πού ανήκει η Λεωφόρος. Το 1972 τα είπε. Νομικός ο Πανουργιάς, νομικός και ο Χατζησαράντος, αλλά ο δεύτερος είχε στα χέρια του δεκάδες στοιχεία και έγγραφα όταν μιλούσε.
 
Τονίζουμε για μία ακόμη φορά. Σεβόμαστε τους Νόμους και αυτό ζητάμε να κάνουν όλοι. Εφόσον υπάρχει Λεωφόρος και υπάρχει ΠΑΟ, αν το θέλει ο ΠΑΟ παίζει στη Λεωφόρο και κανείς δεν μπορεί να τον βγάλει από εκεί. Το ότι ο ΠΑΟ χρησιμοποιεί εδώ και 90 χρόνια έκταση του Δήμου Αθηναίων, δίχως ο Δήμος να αποκομίζει όφελος, είναι ηθικό θέμα (θα περιμέναμε να το αναδείξουν οι ευαίσθητες ''αντικειμενικές'' γραφίδες, αλλά αυτές ψάχνουν ακόμη το ''σκάνδαλο Καραϊσκάκη''). Μας ενοχλεί που συμβαίνει αυτό και ο βάζελος αποκομίζει τεράστια οφέλη, καταργώντας κάθε έννοια ισονομίας στην κρατική αντιμετώπιση των Συλλόγων, αλλά αυτός είναι ο βάζελος από τότε που ιδρύθηκε. Κάποιος γαύρος, χολωμένος από την προκλητική εύνοια του Δημοσίου για δεκαετίες στην Πανάθα (εξαιτίας της Λεωφόρου και των εγκαταστάσεων που είχαν εκεί, τις οποίες χρησιμοποιούσαν δίχως να πληρώνουν κάτι στο Δήμο, καλλιέργησαν δεκάδες σπορ γεμίζοντας ''τίτλους'', την ώρα που ο Θρύλος για να παίξει στο Καραϊσκάκη πλήρωνε εκατοντάδες χρυσές λίρες στο Κράτος κάθε Κυριακή από τη δεκαετία του '60 ακόμη), θα μπορούσε να πει ''γκρεμίστε τη Λεωφόρο ρε απατεώνες''. Εμείς δεν το λέμε. Καλώς ή κακώς, ο ΠΑΟ έχει γράψει μία ιστορία σε αυτό το γήπεδο και δεν είναι σωστό να γκρεμιστεί η Λεωφόρος και να μείνουν στον αέρα. Το ενδεχόμενο όμως να αποκτήσουν ''στη ζούλα'' την κυριότητα της Λεωφόρου, ώστε να μπορέσουν να την πουλήσουν και να κονομήσουν ή να την ανταλλάξουν με άλλο ακίνητο, ας το ξεχάσουν όλοι. Όποιος κρατικός ή δημοτικός λειτουργός βάλει την ουρά του σε μία τέτοια ιστορία, θα πάει μέσα. Φυλακή. Και μάλιστα στις γυναικείες, γιατί στις αντρικές θα καλοπεράσει...

Σχόλια

Εικόνα apostolos gaganis

Τί θα γινει επι τελους με σας του RATM, Σαββα παιδι μου;...Δεν προλαβα καλα - καλα να...συνελθω απ΄την αναρτηση του Clark και την Αγιασοφιά ( βοηθεια μας ), νασου κι εσυ τωρα με τη Λαγοφλωρο και την Παναθα... Με ΄΄πηξατε΄΄ στα Νομικα, στ΄Αστικα, στα δεν ξερω τί...Αααα, για να σας΄πω;... Τωρα στα γεραματα, να τρεχω για...υπερεντατικα στη Νομικη; Εχετε τουλαχιστον να μου συστησετε κανα βοηθημα; Να τ΄αρχισω τωρα το καλοκαιρι ΄΄παρα θιν αλός΄΄, ωστε να μπορεσω το χειμωνα φρεσκος - φρεσκος να σας παρακολουθησω καπως, εστω στοιχειωδως ρε μαγκες; Κανα...Lecture notes on Legal Science, κανα..Criminology, τιποτα ΄΄Τα καλιαρντα εις την Νομικην΄΄ ή...΄΄ Τα Νομικα Εικονογραφημενα΄΄; Για να σας ΄΄πιανω΄΄ λιγο περισσοτερο, ρε παιδακι μου...Τοσα εγκληματα και τοσες πουστιες...εεε, με συγχωρειτε, παρανομιες ηθελα να΄πω...

Εικόνα savvas gridlock

Ας μας πει ο γατάκος, εγώ δεν τα ξέρω αυτά τα δικηγορίστικα.

Εικόνα Spiros Legend

Σάββα,η σκανδαλαρα με το Rotsa Football club,που ειχαν στησει φαμπρικα και τα κονομαγανε τοσα χρονια παρανομα,υπαρχει περιπτωση να ψαχτει,υπαρχει υλικο?Απο οτι ξερουμε,ο μονος σκοπος,για τον οποιον τους ειχε παραχωρηθει αυτος ο οικος ανοχης,ειναι μονο προς χρηση του ποδοσφαιρικου καφενειου τους και οχι για να στησουν επιχειριση κερδοσκοπικου χαρακτηρα...Ή μηπως πηρε μερτικο απο την μπιζνα ο Δημος Αθηναιων και δεν το πηραμε χαμπαρι?Επειδη έμενα στην περιοχη οταν λειτουργουσε αυτη η(με λιγη φαντασια)ακαδημια ποδοσφαιρου,ειχα μπει μεσα μερικες φορες απο απογευμα,ειχαν κανει π.χ.10-15 κομματια τον αγωνιστικο χωρο της Λεωφορου,γηπεδακια δηλαδη,και υποτιθεται ηταν ακαδημιες ποδοσφαιρου,με το αζημιωτο φυσικα,εγγραφες-συνδρομες και τα τοιαύτα,τωρα τι ποδοσφαιρο μαθαιναν σε κλουβακια τα πιτσιρικια,μονο αυτοι ξερουν...Περισσοτερο με παιδικη χαρα που κλοτσαγαν μπαλες εμοιαζε...Εκει ειχε σπασει και το ποδι του ο Κωστακης ο Καραμανλης,που ειχε παει και αυτος να αθληθει(και καλά...)στην αγαπημενη του Λαγοφλώρο και γελασε και το παρδαλο κατσικι,πηγε να σουταρει και γκρεμοτσακιστηκε...Αμπαλοι ρε παιδι μου,ειναι στο DNA τους η ασχετο-αμπαλοσυνη...

Εικόνα savvas gridlock

Γι'αυτό μπούκαραν οι μπάτσοι καλοκαιριάτικα στη Λεωφόρο το 2000 και τρέχανε και δεν φτάνανε τότες τα βαζέλια, με όποιες άκρες είχανε στην κυβέρνηση Σημίτη να μπαλώσουν τα πράγματα. Το ίδιο έγινε και με τη Χούντα το 1972. Η σύμβαση παραχώρησης της Λεωφόρου είναι χρησιδάνειο. Ο Δήμος Αθηναίων έδωσε τη Λεωφόρο στον ΠΑΟ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. Όχι για να κονομάει. Θα το παρουσιάσουμε σε προσεχή ανάρτηση.

Εικόνα Spiros Legend

Και τι διαφήμιση του κάνανε τότε,χαμός γινότανε,η Μασσία της Μπάρτσα ήταν παιδότοπος μπροστά σε τέτοια ΑΚΑΔΗΜΙΑ!Και δεν έβγαινε κανένας Α.Ρ.Δ. να πει τι γίνεται εδώ ρε ξεφτιλισμένοι,του πατέρα σας είναι και το εκμεταλλεύεστε και κονομάτε?Ο Συρίγος που ήταν τότε να μας πει για σκάνδαλα?Το σταματάω εδώ και αναμένω την σχετική ανάρτηση για τους αιωνιους πρωταθλητές στην -στιά.

Εικόνα R-OMEN

......ΜΟΥ ΘΥΜΙΣΕΣ ΕΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΧΑΤΖΙ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΑΓΕ ΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ "....ΟΤΑΝ ΚΟΙΤΑΣ ΑΠΟ ΨΗΛΑ ΜΟΙΑΖΕΙ Ο.....ΚΟΣΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ-Α...."

http://youtu.be/HyAlffGXGvQ

Εικόνα ALEXIS7GER

R OMEN...γραφεις ..ποιήματα...χαχα

Εικόνα Chief Bromden

Με ΝΑΠΑΛΜ φόρτωσε το εργαλείο την άλλη φορά αδελφέ!

Εικόνα Spiros Legend

Τι έφτιαξες βρε θηρίο,απίστευτο!Αρματολών και Κλεφτών είναι εκεί,κοντά στην Τσόχα?Είσαι άρχοντας!

Εικόνα R-OMEN

......ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΦΙΛΕ ΤΟ ΦΤΙΑΞΑΜΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΕΓΩ ΕΣΥ Ο ΣΑΒΒΑΣ Ο ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ Ο ΔΑΒΟΥΡΛΗΣ ΚΛΠ ΚΛΠ :)

Εικόνα savvas gridlock

Xαχαχαχα...

Εικόνα R-OMEN

.....:) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ OLD SCHOL ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΥΡ ΗΝΑ

Εικόνα R-OMEN

.....ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑ :)

Εικόνα savvas gridlock

Eντάξει, σπείρατε. Και γαμώ τις εμπνεύσεις.

Εικόνα ALEXIS7GER

test