ΤΟ ΜΑΡΙΑΝΝΑΚΙ ΞΕΧΝΑΕΙ (ΞΑΝΑ)…



Γράφει ο Γιάννης ο Red
 
Τι εστί Μαριάννα Αξιοπούλου? Δείτε το εδώ.
 
Το Μαριαννάκι μας, πριν το ντέρμπι του Θρύλου με την Άεκ έγραψε ένα άρθρο στο σάπιο αθλητικό δεσοξυριβοζονουκλεϊνικό οξύ με εμφανές φιλομελισσανιδικό και αντιολυμπιακό ύφος

Κάτι περισσότερο από ένα ντέρμπι!

1 Οκτωβρίου 2016, 23:30
Τελευταία ανανέωση: 2 Οκτωβρίου 2016, 09:24

Μαριάννα Αξιοπούλου
 
Για κάποιους είναι ένα κλασικό ντέρμπι. Για κάποιους δεν είναι καν ένα ποδοσφαιρικό ματς. Βαγγέλης Μαρινάκης εναντίον Δημήτρη Μελισσανίδη και η πιο μεγάλη κόντρα μεταφέρεται την Κυριακή στο Καραϊσκάκη.
Ένα περιοδικό, που κάνει ανένδοτο πόλεμο στον έναν, με άρθρα για λαθρεμπόριο καυσίμων, καταγγελίες για απειλές και αγωγές που βρίσκονται ακόμα στα δικαστήρια. Ένα περιοδικό που ξαφνικά απορροφάται από όμιλο συμφερόντων του άλλου και αυτόματα μοιάζει να χάνει την αξιοπιστία και την έξωθεν μαρτυρία του. Ένας οργανισμός που συνήθιζε να δίνει χορηγίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με μεγαλύτερη, φυσιολογικά, στον πρωταθλητή. Ένας οργανισμός που εξαγοράζεται από όμιλο συμφερόντων του άλλου και αυτομάτως μειώνει τα έσοδα των ομάδων. Κι ενδιάμεσα σε όλα, δηλώσεις, ανακοινώσεις, υπόδικοι, κατάδικοι και δύο ομάδες στη μέση. Πιστεύετε ότι μιλάμε για ένα ποδοσφαιρικό ντέρμπι;

Λυκόπουλα στα Ποσειδώνια!

Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής ναυτιλίας. Η έκθεση, η χλιδή, τα πάρτι, οι καλεσμένοι, οι ανέκδοτες ιστορίες, οι μασκαρεμένες λυκοφιλίες, τα ψεύτικα χαμόγελα, τα ακριβά φορέματα, η επίδειξη πλούτου και ο ανομολόγητος διαγωνισμός για την πιο λαμπρή δεξίωση. Από το 2014 και μετά η λίστα καλεσμένων ήταν διαφορετική. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι από τους εφοπλιστές που μαζί με τον γιο του Γιώργο, διοργανώνουν μερικά από τα καλύτερα πάρτι. Η σύμπραξη της νέας γενιάς καλλιτεχνών, μοντέλων και celebrity που ακολουθεί τον υιό, δίπλα στα τζάκια οικογενειών που συναναστρέφεται ο πατέρας του.
Στη λίστα καλεσμένων υπήρχε πάντα τα προηγούμενα χρόνια ένα όνομα. Ευάγγελος Μαρινάκης! Στο περιοδικό της «Aegean news», που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2012, υπάρχει το φωτογραφικό πειστήριο των δύο νυν ορκισμένων εχθρών να ποζάρουν όλο χαμόγελα και οικειότητα στο πάρτι του Μελισσανίδη στο «Balux Prive». Από την εφημερίδα «Espresso» βρίσκουμε λίγα χρόνια πιο πριν το ρεπορτάζ για τη δεξίωση του Βαγγέλη Μαρινάκη στο «Island», όπου ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΚ αναφέρεται στα πρώτα ονόματα των γνωστών καλεσμένων του προέδρου του Ολυμπιακού.
Κι αν πάμε το χρόνο ακόμα πιο πίσω, θα βρούμε το ρεπορτάζ ναυτιλιακού περιοδικού για την χολιγουντιανή ιστορία του Δημήτρη Μελισσανίδη που κατόρθωσε από το μηδέν να φτιάξει μια αυτοκρατορία. Ανάμεσα στις γραμμές, βρίσκουμε και την εξής λεπτομέρεια:

«Για κάτι που επίσης χαρακτηρίζεται ο Μελισσανίδης είναι οι σταθερές φιλίες του και η απλοχεριά του, όταν φίλοι του περνούν δύσκολα. Μεταξύ εκείνων που πίνουν καφέ μαζί του είναι ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Νίκος Μουνδρέας, ο Γιάννης Κούστας, ο Γιάννης Ξυλάς, ενώ διατηρεί και τις παλιές του φιλίες από την Νίκαια και τον Κορυδαλλό, καθώς ουδέποτε ξέχασε από πού ξεκίνησε».
Η κλιμάκωση των σχέσεων που περιγράφεται και από μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες σε διάφορα περιστατικά. Από τον ένθερμο χαιρετισμό ένα τυχαίο βράδυ στα μπουζούκια πριν δύο χρόνια, στην ψυχρή συνύπαρξη σε διαφορετικά τραπέζια σε εστιατόριο της Βουλιαγμένης το καλοκαίρι του 2013 και στο επεισόδιο παρουσία του Μισέλ Πλατίνι στο Hilton πριν από δύο χρόνια.

Διαφορετικοί κόσμοι!

Το υπόβαθρο των δύο εφοπλιστών είναι εντελώς διαφορετικό. Και παρότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δε θα δεχόταν ποτέ να το παραδεχτεί, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι εκείνος που ταιριάζει περισσότερο στο προφίλ και την ψυχοσύνθεση του Πειραιώτη. Όταν κύκλοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός διέρρεαν τον Σεπτέμβριο του 2013 πως «ο κ. Μελισσανίδης δεν δικαιούται δια να ομιλεί. Άλλωστε και όταν το κάνει, τα ελληνικά του, που είναι επιπέδου Νηπιαγωγείου, ούτε καν Δημοτικού, δεν τον βοηθούν να γίνει κατανοητός», δεν αντιλαμβάνονταν ίσως πως ο σκεπτόμενος Πειραιώτης λογικά ταυτίζεται πιο εύκολα με το προφίλ του ανθρώπου που μεγάλωσε στη Νίκαια και με το ζόρι είχε τα προς το ζην, παρά με εκείνο του παιδιού που μεγάλωσε στη Μαρίνα Ζέας, πήγε στο κολέγιο Αθηνών, ζει στην Αραβαντινού και διαδέχτηκε τον πατέρα του στις επιχειρήσεις.
Αυτό το προφίλ του Βαγγέλη Μαρινάκη έχει πολλάκις επιδιώξει να προβάλει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Άλλοτε μιλώντας για εκείνους που «τα βρήκαν όλα έτοιμα. Μπούληδες ήταν και μπούληδες θα παραμείνουν. Μαμά είπε 20 χρονών» και άλλοτε επαναφέροντας το θέμα της στρατιωτικής θητείας.«Εγώ τα βάζω με άντρες όχι με αυτούς που φοράνε φουρό και δεν πήγαν στον ελληνικό στρατό».
Οι λεπτομέρειες για τον τρόπο που οι δύο ποδοσφαιρικοί ηγέτες αναπτύχθηκαν επιχειρηματικά είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Ο Ευάγγελος Μαρινάκης ως μοναχογιός πήρε τα ηνία από τον Μιλτιάδη Μαρινάκη που είχε φτιάξει μια ναυτιλιακή εταιρία από το μηδέν. Στα χέρια του προέδρου του Ολυμπιακού η εταιρία γιγαντώθηκε, απέκτησε αδελφάκια και έχει δύο εταιρίες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με ένα χαρτοφυλάκιο-αποτίμηση των μετοχών του της τάξης των 180 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι δυο εταιρίες είναι η Capital Product Partners, η Crude Carriers, ενώ μια άλλη εταιρία του η Capital ship Management διαχειρίζεται τα πλοία του. Η Capital Product Partners, στην οποία ελέγχει το 40% των μετοχών, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης από τον Απρίλιο του 2007 και η κεφαλαιοποίησή της φτάνει στα 376 εκατ. δολάρια.
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ξεκίνησε από το μικρό αυτοκίνητο που είχε ο πατέρας του και έκανε μαθήματα οδήγησης για να φτάσει να έχει στόλο πάνω από 70 δεξαμενόπλοια και μια αυτοκρατορία που αξίζει πάνω από 6 δις δολάρια. Έχει σταθμούς ανεφοδιασμού πλοίων από την Καραϊβική μέχρι το Γιβραλτάρ και πάνω από 600 πρατήρια βενζίνης «Aegean Oil» σε όλη την Ελλάδα. Η Aegean Marina είναι εισηγμένη – νωρίτερα από τις εταιρίες του Μαρινάκη – στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και οι επενδύσεις του επεκτείνονται ανά τον κόσμο, προσθέτοντας διαρκώς νέους σταθμούς, εξαγοράζοντας εταιρίες, ακόμα και τις εγκαταστάσεις της «Shell» στα Κανάρια Νησιά!
Η εφοπλιστική τους κόντρα βγάζει νικητή τον Ευάγγελο Μαρινάκη. Η λίστα Lloyd’s με τους 100 κορυφαίους εφοπλιστές του κόσμου περιλάμβανε τα δύο ονόματα. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού βρίσκεται στην 65η θέση, ενώ ο ομόλογός του στην ΑΕΚ στην 98η. Και με τη σύγχρονη ποδοσφαιρική λογική, το status του ιδιοκτήτη είναι σημαντικότερο και από εκείνο της ομάδας!

ΣΥΡΙΖΑ από τον… Σαμαρά!

​Φυσικά και το πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο, υπήρξε και παραμένει βασική παράμετρος της σχέσης του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι το πολιτικό πρόσωπο που ενώνει τους δύο επιχειρηματίες, καθώς αμφότεροι έχουν κοινή ιδεολογία στη Νέα Δημοκρατία και προσωπική φιλία με τον πρώην πρωθυπουργό. Το σχίσμα και στα πολιτικά προέκυψε λόγω της στενής φιλίας του Βαγγέλη Μαρινάκη με τον Ισίδωρο Κούβελο και την Ντόρα Μπακογιάννη, που ήταν αντιπολίτευση στον Σαμαρά για περίπου δύο χρόνια, μετά τη διαγραφή της από τη Νέα Δημοκρατία τον Μάιο του 2010.
Ο Αντώνης Σαμαράς, που στην προσπάθεια που είχε κάνει να σώσει την Εθνική Τράπεζα με δωρεές επιχειρηματιών είχε απευθύνει πρόσκληση τόσο στον Δημήτρη Μελισσανίδη, όσο και στον Βαγγέλη Μαρινάκη, έδειξε ή τουλάχιστον έτσι θεωρούσε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ξεκάθαρη εύνοια στον μεγαλομέτοχο της ΑΕΚ. Πρώτο πεδίο αντιπαράθεσης ο Δήμος Πειραιά! Ο Μαρινάκης δεν συγχώρεσε ποτέ το δημόσιο ευχαριστώ του Βασίλη Μιχαλολιάκο στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τη δωρεά 50.000 ευρώ, ώστε να ανακαινιστεί το Δημοτικό Θέατρο και στις δημοτικές εκλογές του 2014 το ψηφοδέλτιο για τον Δήμο Πειραιά ήταν αιτία να αναζωπυρωθεί η κόντρα.
Από τη μία ήταν ο Γιάννης Μώραλης και από την άλλη ο πρώην δήμαρχος του Πειραιά, ο οποίος είχε την στήριξη του Αντώνη Σαμαρά. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προσεταιρίστηκε με ένα… ψαράκι τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της Άννας Δούρου και το νυν κυβερνών κόμμα έμεινε αμέτοχο απέναντι στα τεκταινόμενα του δήμου, έστω κι αν είχε δικό του υποψήφιο. Εκείνο το μεσημέρι ήταν μόνο η πρώτη των γεφυρών που έχτισε ο Μαρινάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την κυβέρνηση να κατηγορείται συχνά ότι ευνοεί τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού.

Τα συμφέροντα που αμφότεροι οι εφοπλιστές επεδίωκαν και επιδιώκουν είχαν να κάνουν με την αναδιανομή παραλιακού μετώπου στον Πειραιά και ΟΛΠ, ενώ σε δεύτερο πλάνο υπήρχε η ίδια κόντρα στην Δραπετσώνα με απώτερο στόχο την έκταση του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων, έκταση που θέλουν να ελέγξουν ώστε χρησιμοποιήσουν για ίδιον συμφέρον. Η κορυφή του παγόβουνου των σχέσεων των τριών αντρών, όμως, ήταν ο ΟΠΑΠ, το στοίχημα και όσα συνεπάγονται των τυχερών παιχνιδιών!
Στα συμφέροντα που υπήρχαν στην αγοραπωλησία ποσοστού της εταιρίας στην Emma Delta ενεπλάκη και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος μέσω της «Intracom» είχε ποσοστό στον ΟΠΑΠ, από το οποίο με εξώδικα προσπάθησε να απεμπλακεί ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης προφανώς και τάχθηκε στο πλευρό του πρώην μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού κι ενώ στην πορεία επετεύχθη συμφωνία του Κόκκαλη με τον Μελισσανίδη, ο πόλεμος πέρασε εκεί που εύλογα υπάρχει η δύναμη. Στην τέταρτη εξουσία!

Un-ομολόγητα…

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βγαίνει ανοικτά και καταδικάζει… Δίνει συνεντεύξεις Τύπου, χρησιμοποιεί λαϊκή γλώσσα και ανάλογο προφίλ, όπως πολύ εύστοχα επικοινωνιακά τον έχουν συμβουλέψει και αναμετράται με δεκάδες non-paper, κύκλους που διαρρέουν, ανακοινώσεις, εξώδικα, απειλές και μόνο σπάνιες επίσημες επιθέσεις του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πρόσωπό του. Ο πόλεμος εξουσίας μεταξύ των δύο αντρών περνάει και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μετά την εκλογή του Αντώνη Σαμαρά, ο Δημήτρης Μελισσανίδης άρχισε να κινείται δυνατά σε όλα τα μέτωπα. Φυσικά και ο ΟΠΑΠ είναι το σπουδαιότερο εγχείρημά του, ακολούθησε η ΑΕΚ και λέγεται πως προσπαθεί να μπει σε έναν χώρο που δεν είχε ιδιαίτερες σχέσεις στο παρελθόν. Μπήκε με ποσοστό στις εφημερίδες «Δημοκρατία», «Espresso» και στο site «defencenet.gr», όμως η εγκυρότητα της είδησης ελέγχεται.
Ο λόγος; Η επίσημη πληροφόρηση ήρθε από τα «parapolitika.gr», ιστοσελίδα την οποία φέρεται να χρηματοδοτεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, όπως και την έκδοση της εφημερίδας. Ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει πολλάκις προσπαθήσει να εμπλακεί στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, είχε ποσοστό στο ΣΚΑΙ μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο και για ένα διάστημα έπαιζε δυνατά η φήμη - που μάλλον δεν επαληθεύτηκε ποτέ - ότι εξαγόρασε τον «Πήγασο».
Φυσικά και αυτή τη στιγμή, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κερδίζει κατά κράτος στη κόντρα για τον έλεγχο της τέταρτης εξουσίας. Οι επικεφαλής της συντακτικής ομάδας του «unfollow» απορροφήθηκαν από τα «Παραπολιτικά» και αυτό όχι απλά ήταν η κορυφή του παγόβουνου, αλλά το παγόβουνο το ίδιο σε αυτή την κόντρα. Τα βασικά στελέχη του περιοδικού το οποίο είχε κηρύξει ανένδοτο πόλεμο στον Δημήτρη Μελισσανίδη με δημοσιεύματα, αγωγές, καταγγελίες συνεργάζονται πλέον με τον αδερφικό συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη.
Παράλληλα, ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού έχει στα χέρια του εδώ και μερικές εβδομάδες την άδεια για τηλεοπτικό κανάλι. Μια δύναμη που προφανέστατα του δίνει πλεονέκτημα στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης, έστω κι αν ακόμα υπάρχει μεγάλος δρόμος από την εξαγορά της άδειας μέχρι τη λειτουργεία ενός καναλιού.

Το δικό τους γήπεδο

«Σε μένα, αλλά και στην ΑΕΚ πλέον, αυτές οι μαγκιές δεν περνάνε. Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν. Τελειώσανε. Θα καθαρίσουμε το ποδόσφαιρο, όσο και να μην τους αρέσει… Ό,τι έκαναν τα τελευταία 15 χρόνια να τα ξεχάσουν. Κατέστρεψαν το ποδόσφαιρο. Θέλουμε δυνατό και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ και με νέα δικά τους γήπεδα. Δεν υπάρχει καμιά βεντέτα, γιατί εγώ αρνούμαι να έρθω σε αντιπαράθεση με κάποιους που δεν έχουν εκπληρώσει την υποχρέωσή τους στην πατρίδα και δεν έχουν πάει στρατό. Με κάποιους που κρύβονταν για να μην πάνε στον στρατό… Τι δουλειά έχω εγώ με αυτούς; Δεν ασχολούμαι μαζί τους. Η πρόταση για χορηγία που έγινε, είναι πολύ καλή. Αν δεν την θέλουν, καλώς. Να μας το πούνε όμως γραπτώς κι επίσημα κι όχι με… τσίου τσίου και νεροπίστολα από εφημερίδες. Ποια βεντέτα; Μόνο με μάγκες ανοίγω εγώ κόντρες».
Το τσεκούρι του πολέμου έχει τη δική του ιστορία στα ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακού… Συνήθως, όμως, το ονοματεπώνυμό του ήταν ποδοσφαιρικό. Ντούσαν Μπάγεβιτς, Ντέμης Νικολαΐδης, Ντανιέλ Μπατίστα, Αλέκος Αλεξανδρής, Ρέφικ Σαμπανάτζοβιτς, Τιμούρ Κετσπάγια και δεκάδες ακόμα ποδοσφαιριστές που έπαιξαν και στους δύο ή που προσπάθησε ο Ολυμπιακός να «κλέψει» από την ΑΕΚ. Ενίοτε είχαν και ονοματεπώνυμο διαιτητή ή επόπτη, αλλά ήταν πάντα ποδοσφαιρική υπόθεση. Κάτι που προ πολλού έχει σταματήσει… Η κόντρα, πλέον, των δύο αντιπάλων είτε με μορφή ανακοινώσεων, είτε με μορφή δηλώσεων έχει ονοματεπώνυμο, το οποίο ενίοτε αναφέρεται και ενίοτε φωτογραφίζεται!
Στις 14 Νοεμβρίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Χριστόφορου Ζωγράφου – κι ενώ έχει προηγηθεί η κόντρα για τη χορηγία του ΟΠΑΠ στον Ολυμπιακό και η ανταλλαγή επιστολών – επιτέθηκε στον Δημήτρη Μελισσανίδη. «Δυστυχώς το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει να αντιμετωπίσει μια δολοφονική ενέργεια. Είχα την ηθική υποχρέωση να έρθω στο Δ.Σ. με μεγάλη μου λύπη και προβληματισμό και να καταγγείλω με ονόματα και με επίθετα τι ακριβώς με έχουν ενημερώσει οι συνεργάτες μου για το τι έχει συμβεί αυτές τις μέρες και έχει άμεση σχέση με αυτόν τον ξυλοδαρμό. Να ανοίξουν τηλέφωνα για να δούμε ποιοι είναι οι νοικοκύρηδες και ποιοι οι τυχοδιώκτες και οι λαθρέμποροι, που έχουν μάθει να απειλούν παράγοντες, διαιτητές, ανθρώπους του ποδοσφαίρου, αλλά να έχουμε και δολοφονικά χτυπήματα, για να τους φοβίσουν, να τους φιμώσουν και να πετύχουν το σκοπό τους».
Η – περιληπτικά αναφερθείσα δήλωσή του – απαντήθηκε μέσα σε μερικά λεπτά με γραπτή δήλωση του Δημήτρη Μελισσανίδη. «Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που ανακάλυψε σήμερα με αφορμή το θλιβερό και καταδικαστέο γεγονός του ξυλοδαρμού του Χριστόφορου Ζωγράφου, δείχνουν άνθρωπο σε κατάσταση πανικού. Αντιλαμβάνομαι την αγωνία του εν όψει του αναμενόμενου «πορίσματος» του Αθλητικού Εισαγγελέα. Αντιλαμβάνομαι επίσης την ανάγκη του να στρέψει την προσοχή του κοινού σε τρίτους. Με την μόνη διαφορά ότι ο ένοχος δεν μπορεί να δημιουργεί ενόχους. Μάλλον ψάχνει για πρόθυμους ηλίθιους ο υπό διπλή εισαγγελική δίωξη για εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο. Να δικαστεί η εγκληματική οργάνωση, να απελευθερωθεί το ποδόσφαιρο, να πάψει να είναι τσιφλίκι του ενός. Ας το χωνέψουν επιτέλους ότι το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλους. Για μια ακόμη φορά καταδικάζω απερίφραστα την επίθεση στον κ. Ζωγράφο. Την απάντηση στον συκοφάντη θα δώσουν τα Αρμόδια Ελληνικά Δικαστήρια».
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδων έχει αθωωθεί για την υπόθεση, έκλεινε τη γραπτή του δήλωση με δέσμευση για προσφυγή στα δικαστήρια, κάτι που έπραξε λίγες ημέρες αργότερα και στις 20 Νοεμβρίου έκανε νέα επίθεση στον Βαγγέλη Μαρινάκη σε συνέντευξη Τύπου. «Αποδεικνύεται περίτρανα ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Δεν υπάρχει χούντα στον πλανήτη που δεν έχει πέσει. Μπορείτε να μου πείτε πώς ο κ. Μαρινάκης τα γνωρίζει όλα χαρτί και καλαμάρι; Πώς είναι δυνατόν να του τα μεταφέρει αυτά ο κ. Ζωγράφος; Τι είναι, υπάλληλός του; Πώς είναι δυνατόν από το κρεβάτι του πόνου να τηλεφωνεί στον κ. Μαρινάκη, και σε χρόνο ρεκόρ να πηγαίνουν στο νοσοκομείο κι εκείνος και ο κ. Σαρρής», έλεγε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΑΕΚ και η απάντηση ήρθε με ταχύτατα αντανακλαστικά.
«Ακούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ομολόγησε πως μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης Χριστόφορο Ζωγράφο όχι μόνο μία φορά αλλά επαναλαμβανόμενα, και πριν από παιχνίδι της ομάδας του. Κατά τα άλλα, ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράσταση του με την αναφορά του στο λευκό ποινικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ. Σε αυτό, προφανώς, βοήθησε το χθεσινό ραντεβού (προετοιμασίας) στα γραφεία της εταιρείας του με τον κύριο Θωμαΐδη, με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία. Φωτογραφίες για τα τετ-α-τετ τους υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου».
Η αλληλοκατηγορίες για ξυλοδαρμούς και απειλές δεν έδειχναν να σοκάρουν την ελληνική κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ούτε η ξεκάθαρη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για παρακολούθηση του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Κυριάκου Θωμαΐδη έκαναν κάποιον να κοκκινίσει. Προφανώς και θεωρήθηκε φυσικό και καθημερινό φαινόμενο, η αρχή όσων θα ακολουθούσαν με τις δύο ομάδες αντίπαλες στη Super League. Και, όπως αποδείχθηκε, τα χειρότερα ήταν μπροστά μας.

Γκολ και… δέος!

«Αυτή η ΑΕΚ δεν είναι μεγάλη ομάδα. Είναι μια απάτη. Οι μεγάλες νίκες καταγράφονται απέναντι σε μεγάλες ομάδες. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα, αλλά δεν είναι μεγάλη ομάδα. Μεγάλη ήταν επί Μπάρλου, ακόμα και επί Ντέμη. Τότε είχαν ξοδευτεί χρήματα, η σημερινή ΑΕΚ είναι μια απάτη, δεν είναι μεγάλη ομάδα. Να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μακάρι αυτοί που διοικούν την ΑΕΚ να είχαν ρίξει χρήματα και να την είχαν κάνει μεγάλη. Πώς να το κάνεις αυτό όταν έχεις αφήσει την ομάδα να πέσει στην Γ’ Εθνική, να έχεις φεσώσει όλο τον κόσμο και να το παίζεις όχι μόνο τσάμπα μάγκας, αλλά και τσάμπα ευεργέτης; Αυτές είναι οι αλήθειες και πρέπει να καταγράφονται».
Το ματς πέρυσι στις 17 Οκτωβρίου στο Στάδιο Καραϊσκάκη άνοιξε έναν νέο κύκλο αίματος. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης το είδε ως μια ευκαιρία αντεπίθεσης, ο εγωισμός του Δημήτρη Μελισσανίδη επλήγη με τα γνωστά επακόλουθα (σ.σ. απομάκρυνση Τραϊανού Δέλλα) και οι ανακοινώσεις έπεφταν βροχή.«Αυτό που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε, πάντως, είναι το πώς μπορεί να μιλάει για ομάδα-απάτη κάποιος που διώκεται ποινικά για πέντε κακουργήματα, μπροστά στα όποια η όποια δική μας… απάτη μοιάζει με απλό πταίσμα. Απάτη είναι να βγαίνεις πρωταθλητής με «αθέμιτα μέσα», όπως αναφέρει το κατηγορητήριο της ελληνικής δικαιοσύνης. Σε τελική ανάλυση δεν είμαστε εμείς εκείνοι που κάθε 1η και 15 του μηνός οφείλουμε να παρουσιαζόμαστε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής μας», ανέφερε μεταξύ άλλων η ΠΑΕ ΑΕΚ και η απάντηση ήταν άμεση.
«Στους ισολογισμούς της δικής μας ομάδας μπορεί κανείς να δει την επένδυση 50 εκατ. ευρώ από τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, μόνο για την πρώτη χρονιά, αμέσως μετά την ανάληψη της ηγεσίας του Συλλόγου και ενώ η ομάδα ήταν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για τις συκοφαντικές αναφορές της ΠΑΕ ΑΕΚ θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη. Δυστυχώς για αυτούς η αλήθεια λάμπει στην ελληνική Δικαιοσύνη, στους θεσμούς και στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου και αυτή την αλήθεια δεν μπορεί να την αλλάξει η μαύρη προπαγάνδα».
Ακολούθησε ηρεμία… Σαν μια ανακωχή που δεν την επιλέγουν οι πολέμιοι, αλλά οι καταστάσεις. Ολυμπιακός και ΑΕΚ ακολούθησαν τον δρόμο τους και μέχρι να συναντηθούν εκ νέου στο δεύτερο γύρο, τα τσεκούρια είχαν θαφτεί. Μέχρι και στο ίδιο τραπέζι έκατσαν ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, αλλά όταν σηκώθηκαν είχαν διαπιστώσει πως δεν πρόκειται να επέλθει ειρήνη. Στο μόνο πράγμα που μπορούσαν να συμφωνήσουν είναι ότι διαφωνούν και η κόντρα τους θα ερχόταν να «χτυπήσει» και πάλι το ελληνικό ποδόσφαιρο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
«Σήμερα έπρεπε να πω ότι η ΑΕΚ δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό. Τον Αλί Μπαμπά και τους 40 κλέφτες κέρδισε», δήλωνε μετά το ματς ο μεγαλομέτοχος της Ένωσης κι ενώ κάπως έτσι – και με μια ανακοίνωση των ερυθρολεύκων για τη διαιτησία – έμοιαζε ότι θα έκλεινε το κεφάλαιο «ντέρμπι δεύτερου γύρου», η καταγγελία του Κύρκου για επίθεση από τον Δημήτρη Μελισσανίδη, το κράτησε ανοικτό. Τον Μάιο, η αθώωσή του έφερε νέες ανακοινώσεις κι ενώ λίγες μέρες είχε σπάσει κάθε προηγούμενο, καταγεγραμμένο, παγκόσμιο ρεκόρ!
Στις 6 Μαΐου, ο Σταύρος Κοντονής αναβάλλει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας και ανοίγει τον ασκό του Αιόλου. Στις προσεχείς ώρες, από το απόγευμα μέχρι σχεδόν να φτάσουμε μεσάνυχτα, οι δύο ΠΑΕ ανταλλάσσουν έξι (!!) ανακοινώσεις γεμάτη αγάπη και ευγενή άμιλλα. Αν μπορούσαμε να τις συνοψίσουμε – για οικονομία χώρου – σε έναν διάλογο, θα ήταν κάπως έτσι:
- Ο Υπουργός Αθλητισμού, σε ευνομούμενη Πολιτεία, δεν μπορεί να ευθυγραμμίζεται με την παράνομη διοίκηση της ΑΕΚ και τον κρυπτόμενο και «αόρατο» ιδιοκτήτη της και να ακολουθεί τις διαρροές και τις επίσημες ανακοινώσεις της.
- Κανείς από τη διοίκηση της ΑΕΚ δεν είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται δύο φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.
- Κανείς από τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν υπήρξε τρόφιμος των φυλακών. Κανείς απ' τη διοίκηση του Ολυμπιακού δεν έχει πληρώσει πρόστιμα εκατομμυρίων για λαθρεμπόριο, ούτε έχει ανοιχτές υποθέσεις χρεών προς το Δημόσιο.
- Στη φυλακή βρίσκεται το πρώην στέλεχος και στενός συνεργάτης του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αιμίλιος Κοτσώνης με πρόταση για ισόβια από την εισαγγελέα.
Ο τελικός εντέλει έγινε στις 17 Μαΐου στο άδειο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 και κατέκτησε το κύπελλο, όμως η συνέχεια ήταν και πάλι βγαλμένη από… πληκτρολόγιο. Ο Ολυμπιακός έβγαλε ανακοίνωση, η ΕΠΟ έκανε καταγγελίες για τις οποίες αθωώθηκε τον Αύγουστο η Ένωση και το παιχνίδι κάθε άλλο παρά ποδοσφαιρικό συνεχίζεται να είναι!
Υπάρχουν οι ρομαντικοί. Εκείνοι που βλέπουν το ντέρμπι την Κυριακή ως την τελευταία ευκαιρία του Μπέντο, τη δυνατότητα ανάστασης του Ολυμπιακού, εκείνοι που σκέφτονται τον Τσόρι, τον Φορτούνη και τον Ιντέγε! Υπάρχουν οι αισθηματίες που γράφουν για την απουσία του Αλμέιδα, το πλάνο του Τιμούρ Κετσπάγια, την επιστροφή του Μάνταλου. Και υπάρχουν οι ρεαλιστές: Εκείνοι που θα περιμένουν την πρώτη δήλωση, την πρώτη ανακοίνωση, την πρώτη un-fair κίνηση πάνω σε ένα άθλημα που θα έπρεπε να διδάξει το fair-play. Μόνο που εδώ το παιχνίδι δεν είναι ποδοσφαιρικό… 
 
Προφανώς το Μαριαννάκι δεν γράφει ούτε λέξη γι’αυτό.
 
Η Aegean και 3 μηχανικοί της παραπέμπονται σε δίκη για μόλυνση υδάτων
Ημερομηνία δημοσίευσης: 18/07/2016

Ενώπιον του νόμου βρέθηκαν δύο θυγατρικές της Ελληνικής ναυτιλιακής Aegean Group την Παρασκευή στο Charleston της Νότιας Καρολίνας με κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη μόλυνση και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
Το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ παρέπεμψε τρεις αξιωματικούς εταιρειών της Aegean Group με σχετικό κατηγορητήριο, Οι κατηγορίες αφορούν ένα περιστατικό τον Αύγουστο του 2015, όταν το χημικό τάνκερ Green Sky έφτασε στο λιμάνι του Βόρειου Charleston και μέλη του πληρώματος είπαν στην Αμερικάνικη Ακτοφυλακή (USCG) ότι είχαν δεχθεί επανειλημμένα εντολές να παραβλέψουν την διαδικασία χωρισμού πετρελαίου-νερού του πλοίου.
Έπειτα τα στοιχεία παραποιήθηκαν, σύμφωνα με τις κατηγορίες, ώστε να καλυφθεί η παραβίαση του Νόμου Περί της Αποτροπής Μόλυνσης από Πλοία.
Το Green Sky διαχειρίζεται η Aegean Shipping Management S.A με σημαία Λιβερίας και ανήκει στην Aegeansun Gamma Inc με σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Αμφότερες εταιρείες κατηγορούνται, όπως και δύο πρώην αρχι-μηχανικοί και ένας μηχανικός του Green Sky.
Οι κατηγορίες θα απαγγελθούν στους κατηγορουμένους στο Charleston στις 26 Ιουλίου.
 
Μόλυνση και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης ο «Τίγρης» των φρίσκις? Δεν το πιστεύω…
Επίσης, επειδή είμαι Πειραιώτης και μένω στον Πειραιά, σου λέω ότι ο σκεπτόμενος Πειραιώτης ΔΕΝ ταυτίζεται ποτέ με ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΕΝΟΙΚΟΥΣ ΚΕΛΙΟΥ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΙΚΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΛΑΚΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΕΦΟΡΙΑΚΟΥΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑ Ή ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141117/i-dorodokia-toy-kampoli-kai-i-katadiki-melissanidi
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140114/melissanidis-sti-fylaki-gia-lathremporio-1996-video
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/160101/poios-einai-piso-apo-ola-ayta
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150617/melissanidis-lathremporio-kai-eforia-1995
 
Αλλά με μάγκες, ντόμπρους, ειλικρινείς, έξω καρδιά ανθρώπους.  Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Μαρινάκης
Πόσο φαίνεται ότι δεν έχεις έρθει ποτέ σου στον Πειραιά Μαριαννάκι…
Η ενότητα της σελίδας για τον Μελισσανίδη:
http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/melissanidis
Ποιος άραγε θέλει να φτιάξει γήπεδο με λεφτά της Περιφέρειας Αττικής (άρα ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ) και θέλει να το ονομάσει «Δούρου Arena» προς τιμήν της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου του Σύριζα (και όχι Άννας Δούρου) χωρίς να βάλει ο ίδιος ούτε ένα ευρώ?
http://www.redsagainsthemachine.gr/category/extras/agia-sofia
Και μιας και μιλήσαμε για τον Βουλευτή Μεσσηνίας Αντωνάκη Σαμαρά:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140327/ateleiotes-abantes-samara-stin-aek-toy-melissanidi
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140509/lathremporio-kaysimon-os-2016gia-melissanidi
Ο φίλος των Συριζαίων (μιας και έχουν συνέδριο αυτές τις μέρες):
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150915/o-kollitos-toy-melissanidi-flampoyraris
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150914/o-methystakas-alekos-flampoyraris
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/151014/proti-fora-roz-aristera
Ποιος είναι ο τζάμπα μάγκας (σύμφωνα με τον Γιάννη Καρρά)?:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/141123/giannis-karras-1995-tzampa-magkas-o-melissanidis
Ποιος σύναψε συμφωνίες με τον πρώην πρόεδρο της Τράπεζας Πειραιώς?:
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140809/sallas-kai-melissanidis-peiraios-kai-aek
Μιας και μίλησες για τις δημοτικές εκλογές στον Δήμο Πειραιά (έχει και για την αγαπημένη σου ομάδα):
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/151104/o-melissanidis-kanonize-psifodeltio-mixaloliakoy
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140523/peri-podosfairopoiisis-ton-eklogon
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/140527/no-politica-kai-i-anakoinosi-toy-erasitexni-olympiakoy
Και μιας και μιλάμε για ΜΜΕ και επειδή Μαριαννάκι λες ότι «η εγκυρότητα της είδησης ελέγχεται» επειδή είναι από το parapolitika.gr,θα σου δώσω δυο πηγές που υποθέτω ότι θεωρείς έγκυρες και τις οποίες ξέχασες (ή δε σε βολεύει) να δεις.
 
Η μια είναι από την «αντικειμενική» Live Sport:
http://harddog-sport.blogspot.gr/2016/07/blog-post_11.html

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2016

Ο Μαρινάκης των ΜΜΕ

Ο ΑΡΤΙΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΚΑΝΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΜΜΕ – ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ... ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΝΟΤΙΓΧΑΜ 
 
γράφει η ΜΑΡΙΑ ΔΕΔΟΥΣΗ
 
Ξεκινάς να γράψεις για το Βαγγέλη Μαρινάκη και λες “από που ν' αρχίσω τώρα...” Μόνο που αυτή δεν είναι η σωστή απορία. Η σωστή απορία είναι που πρόκειται να φτάσει η “διεύρυνση” της αυτοκρατορίας του 73ου ισχυρότερου 
εφοπλιστή στον κόσμο, η οποία είναι και η βασική ιδιότητά του Μαρινάκη... Με πολλές παράπλευρες.
 
Ο άνθρωπος που ΔΕΝ θέλει να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι
“Για να τα λέμε καθαρά και πειραιώτικα, όπως συνηθίζουμε εδώ στο λιμάνι, προσωπικά δεν έκανα ούτε πρόκειται να κάνω δουλειές με το Δημόσιο, άρα δεν μπορώ και δεν θέλω να γίνω Έλληνας Μπερλουσκόνι”. Τάδε έφη Βαγγέλης Μαρινάκης, στο “Βήμα”, στις 4 Μαΐου 2014, απαντώντας στο ερώτημα αν εισάγει στην Ελλάδα τη σχολή Μπερλουσκόνι, με επιχειρήσεις, ποδόσφαιρο,ΜΜΕ, και πολιτική.
 
Λίγες μέρες αργότερα, ο Μαρινάκης έπαιρνε 14.010 ψήφους, πρώτος των πρώτων δημοτικός σύμβουλος στον Πειραιά, με δεύτερο -και μόλις 3.585- τονΠέτρο Κόκκαλη και τρίτη την Ειρήνη Νταϊφά, μια ηχηρή εφοπλιστική-επιχειρηματική τριπλέτα. Η ιστορία κατέγραψε ότι Δήμαρχος στο λιμάνι εξελέγη ο Γιάννης Μώραλης, αλλά αυτό είναι πιθανό κανείς να μην το θυμάται μερικά χρόνια μετά. Τον Μαρινάκη αντιθέτως, οι Πειραιώτες δύσκολα θα τον ξεχάσουν. Οι περισσότεροι, άλλωστε, τον θεωρούν -εσφαλμένα κατά τους τύπους- δήμαρχό τους. Κι εκείνος κάνει τα πάντα για να τους ευχαριστήσει, προσφέροντας τεράστιο έργο στην πόλη τους. Και στην ομάδα τους, της οποίας παραμένει Πρόεδρος, παρά τα τεράστια πρόσφατα σκάνδαλα στο χώρο του ποδοσφαίρου, που θα μπορούσαν να τον έχουν κάνει να παραιτηθεί.
 
Σκάνδαλα πάντα υπήρχαν στο ποδόσφαιρο, θα πείτε τώρα, το σηκώνει ο χώρος. Όντως. Ενίοτε δε, τα παρασηκώνει. Τι μας λείπει για να συμπληρωθεί το καρέ; Καράβια έχουμε, για την πολιτική τα είπαμε, μπάλα “παίζουμε”, α, ναι, τα ΜΜΕ. Μόλις προχθές, λοιπόν, ο επιχειρηματίας που δεν θέλει να γίνει ο Έλληνας Μπερλουσκόνι, κατέθεσε αίτηση για μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες που προτίθεται να δώσει το κράτος. Με έναν φάκελο που χαρακτηρίζεται απ' όσους τον είδαν ως “εντυπωσιακός”, πλέον δείχνει ότι -και- σ' αυτόν τον τομέα σκοπεύει να βγει στο προσκήνιο και μάλιστα δυναμικά.
 
Ο Μαρινάκης την “παλεύει” εδώ και χρόνια με τα ΜΜΕ 
Να ξεκινήσουμε με τα βασικά. Είναι προφανές ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θέλει να μπει στα ΜΜΕ για να βγάλει λεφτά. Απ' αυτά έχει άπειρα κι επίσης τα ΜΜΕ, ειδικά στην Ελλάδα, λεφτά σου τρώνε, δεν σου βγάζουν. Υπάρχουν εκείνοι που λένε ότι τα 50, πρώτα και ζεστά, εκατομμύρια που σκοπεύει να ρίξει στην τηλεόραση, αν πάρει την άδεια με την εταιρία “Άλτερ Έγκο”, στοχεύουν να κλείσουν την τρύπα που άνοιξε στον εγωισμό του η κόντρα του με το Γιάννη Αλαφούζο, όταν υπήρξαν συνέταιροι στο ΣΚΑΙ. Ο Μαρινάκηςκατείχε το 20% της εταιρείας "ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ" (sic), η οποία ήλεγχε τοΣΚΑΙ κι ο Αλαφούζος σχεδόν όλα τα υπόλοιπα.
 
Την εποχή που μπήκε στο ΣΚΑΙ, εικάζεται ότι ο Μαρινάκης είχε προσπαθήσεινα αγοράσει και τον “Ελεύθερο Τύπο”, αλλά τον πρόλαβε... στη γωνία η άσπονδη φίλη του Γιάννα Αγγελοπούλου. Την ώρα που Αλαφούζος και Μαρινάκης γίνονταν συνέταιροι στο ΣΚΑΙ, γίνονταν ταυτόχρονα ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού αντίστοιχα. Σύντομα ο συνεταιρισμός κατέληξε σε σκηνές απείρου κάλους με το Μαρινάκη να βλέπει στο σταθμό του οποίου ήταν συνιδιοκτήτης ρεπορτάζ που “έκραζαν” τον ίδιο και την ομάδα του, τα εξώδικα να πέφτουν σαν το χαλάζι, και τον Μαρινάκηνα απαντά μέσω της FREE PRESS εφημερίδας “Metro”, η οποία στο μεταξύ είχε περάσει στη “σφαίρα επιρροής” του.
 
Εκείνη την εποχή ο Μαρινάκης έκανε διάφορες σκέψεις για άνοιγμα στα ΜΜΕκαι οι πληροφορίες λένε ότι είχε καλέσει κοντά του την παλιά του φίλη, Λίζα Δουκακάρου, με στόχο να της αναθέσει τη δημιουργία μίνι-συγκροτήματος με έντυπα ποικίλου περιεχομένου. Επίσης, είχε εκτεταμένες συνομιλίες με τοΝίκο Χατζηνικολάου και το Γιώργο Κουρή για την εξαγορά του Alter, οι οποίες όμως δεν προχώρησαν, καθώς δεν είχε απεμπλακεί από το ΣΚΑΙ. Οι σκέψεις έμειναν σκέψεις, τελικά, και ο Μαρινάκης, που είναι αναμφίβολα πανέξυπνος άνθρωπος, προτίμησε να μείνει εκτός προσκηνίου στα ΜΜΕ, μέχρι να του έλθει η κατάλληλη ευκαιρία να βγει μπροστά.
 
Τα πάντα -κατά βάθος- είναι πολιτική... 
Βέβαια, η κόντρα του με τον Αλαφούζο είχε και πολιτικές διαστάσεις, καθώς ο Μαρινάκης τον κατηγόρησε ότι στις εκλογές του 2011 πρόβαλε επί τούτου δημοσκόπηση που έδινε προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να “χειραγωγήσει” τις εξελίξεις στην κεντροδεξιά. Κι εδώ έρχονται οι “άλλοι”, εκείνοι που διατείνονται ότι το ενδιαφέρον του Μαρινάκη για τα ΜΜΕ έχει και πολιτικές διαστάσεις. Κάτι που, εν μέρει αποδεικνύεται από την κατάθεση πρότασης για σταθμό πανελλαδικής εμβέλειας και όχι αμιγώς αθλητικού περιεχομένου, ας πούμε. Οι πολιτικές συμπάθειες του Μαρινάκη δεν είναι άγνωστες. Όπως δεν είναι άγνωστη και η στενή φιλία και κουμπαριά του με την Ντόρα Μπακογιάννη, την οποία και έχει παντρέψει με τον Ισίδωρο Κούβελο. Υπό μία έννοια και η μέχρι τώρα εμπλοκή του με τα ΜΜΕ,θρυλούμενη ή πραγματική, δείχνει ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν ενδιαφέρεται αμιγώς για κάποιο Μέσον που θα μας λέει τα “νέα της κόκκινης ΠΑΕ” και μόνο. Ναι, είναι προφανές ότι τον ενδιαφέρει και ο αθλητικός Τύπος, γι αυτό και πάλευε να πάρει τον Ρ/Σ Sentra Fm από τον Μπόμπολα, αλλά και την εφημερίδα Goal, χωρίς αποτέλεσμα όμως. Δεν τον ενδιαφέρει ωστόσο ΚΥΡΙΩΣ ο αθλητικός Τύπος.
 
Στην κατηγορία “θρυλούμενες εμπλοκές”, ανήκει και η περίπτωση των “Παραπολιτικών”, του Γιάννη Κουρτάκη, ενός μίνι-συγκροτήματος που περιλαμβάνει μια πολιτική εφημερίδα, έναν Ρ/Σ και ένα gossip έντυπο. Θα μας επιτρέψετε να εμμείνουμε στη λέξη “θρυλούμενες”, διότι η “Αυγή” που κάποτε συνέδεσε ευθέως το Μαρινάκη με το συγκρότημα, έφαγε αγωγή από τον Κουρτάκη, με συνήγορό του μάλιστα το Μάκη Βορίδη... Το συγκρότημα του Κουρτάκη, λοιπόν, ο οποίος έχει δηλώσει ότι τον Μαρινάκη... «τον παρακολουθώ όπως και εσείς, ως επιχειρηματία», δείχνει να εκτιμά ιδιαίτερα τον εφοπλιστή και οι κακόπιστοι επιμένουν ότι αυτό φάνηκε στις υποκλαπείσες συνομιλίες από τον υπερκοριό της ΕΥΠ.
 
Πάντως, η μάχη του συγκροτήματος Κουρτάκη με το αντίστοιχο του Φιλιππάκη (“Δημοκρατία”, “Espresso”), το οποίο τυγχάνει της “συμπάθειας και υποστήριξης” του Δημήτρη Μελισσανίδη, ορκισμένου εχθρού του Μαρινάκη, κάτι έχει να πει για όλα αυτά... Μια μάχη που κορυφώνεται, με δημοσιεύματα, καταγγελίες και ευθεία αντιπαράθεση μέχρι και στο χώρο του gossip, όπου η Espresso του Φιλιππάκη απειλείται από τη Freddo του Κουρτάκη.
 
Ρομπέν των Δασών, ή σερίφης του Νότιγχαμ;
Ο Μαρινάκης, στο μεταξύ, ανοίγει τα ποδοσφαιρικά και επιχειρηματικά του φτερά, έχοντας έλθει πολύ κοντά σε συμφωνία για την απόκτηση του 80% των μετοχών της Αγγλικής Νότιγχαμ Φόρεστ, της ομάδας που έχει πάρει το όνομά της από το περίφημο δάσος στο οποίο δρούσε ο Ρομπέν των Δασών εναντίον του Σερίφη του Νότιγχαμ. Η συμφωνία δείχνει να είναι πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή της, με μοναδικό “σκοτεινό σημείο” τα όσα ανέφερε πρόσφατα το τηλεοπτικό δίκτυο του Sky Sports στην Αγγλία, ότι δηλαδή η συμφωνία βρίσκεται στον «αέρα». Κι αυτό, διότι, σύμφωνα πάντα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού υπάρχει πιθανότητα να μην περάσει τα απαραίτητα τεστ της Football League, λόγω της φερόμενης εμπλοκής του στο σκάνδαλο της εγκληματικής οργάνωσης.
 
Τα πράγματα, βέβαια, είναι κάπως περίπλοκα, καθώς η Football League είναι αδύνατο να εμποδίσει τη συμφωνία μέχρι να αποδειχθεί ένοχος. Με τα έως τώρα νομικά δεδομένα της πολύκροτης υπόθεσης για την ύπαρξη Εγκληματικής Οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο, σε βάρος του Βαγγέλη Μαρινάκη εκκρεμούν πέντε κατηγορίες, ενώ ακόμη δεν έχει εκδοθεί η καν πρόταση του εισαγγελέα για το ποιοι από τους εμπλεκόμενους στη δικογραφία θα παραπεμφθούν τελικά σε δίκη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και σε περίπτωση που ο Βαγγέλης Μαρινάκης βρεθεί κατηγορούμενος θα χρειαστεί να περάσουν αρκετοί μήνες για να αποδειχτεί η ενοχή ή η αθωότητά του...
 
(Δημοσιεύτηκε στη Live Sport της Κυριακής με τίτλο «Στο μυαλό του Βαγγέλη Μαρινάκη»)
 
Η δεύτερη είναι από το ανεπίσημο γραφείο τύπου του Σύριζα, την Εφημερίδα των Συντακτών:
http://www.efsyn.gr/arthro/o-epidoxos-kanalarhis-kai-oi-entimotatoi-filoi-toy
 
Τζόγος-μπάλα-λιμάνι
Σταθερές αξίες του ομίλου «Παραπολιτικά» αποτελούν οι επιθετικές απαντήσεις στις εξίσου λυσσαλέες επιθέσεις μιντιακών ομίλων που συνδέονται κυρίως με τους επιχειρηματίες Γ. Αλαφούζο (ΣΚΑΪ, «Καθημερινή») και Δημ. Μελισσανίδη («Δημοκρατία», «Εspresso»).

Το θέμα του λιμανιού του Πειραιά αλλά και τα ζητήματα ελέγχου του επίγειου και διαδικτυακού τζόγου (όπου το χρήμα, ακόμα και εν μέσω κρίσης, ρέει άφθονο) παίζουν σημαντικότερο ρόλο στις παραπάνω διαμάχες από τις όποιες οπαδικές αντιπαλότητες.
 
Πάμε ξανά, μπας και το εμπεδώσεις
εξίσου λυσσαλέες επιθέσεις μιντιακών ομίλων που συνδέονται κυρίως με τους επιχειρηματίες Γ. Αλαφούζο (ΣΚΑΪ, «Καθημερινή») και Δημ. Μελισσανίδη («Δημοκρατία», «Εspresso»).
 
Πάντως, η μάχη του συγκροτήματος Κουρτάκη με το αντίστοιχο του Φιλιππάκη (“Δημοκρατία”, “Espresso”), το οποίο τυγχάνει της “συμπάθειας και υποστήριξης” του Δημήτρη Μελισσανίδη, ορκισμένου εχθρού του Μαρινάκη, κάτι έχει να πει για όλα αυτά...
 
Μιας και μίλησες (ξανά) Μαριαννάκι για διαιτησία, σου έχω απαντήσει σε προηγούμενο άρθρο μου. Μιας και το αναφέραμε, για δες το πέναλτι που έχει πάρει η αγαπημένη σου ομάδα σε εκείνο το παιχνίδι (ειδικά το πρώτο):
https://www.youtube.com/watch?v=_kY38eG_qOg
 
Πόσο σε πονάει που πήρε κανάλι ο Μαρινάκης, αλλά τι να κάνουμε, ας έβαζε υποψηφιότητα και ο τίγρης των φρίσκις, αλλά εκεί που όντως χρειάζονται γερά πορτοφόλια, ο «Τίγρης» έχει καβούρια στις τσέπες…
Τόσο κόμπλεξ μαζεμένο… Ξεχνάς πολύ εύκολα, Μαριάννα…
 
Υ.Γ.1 Πάνο Φραγκουλάκη, κομπλεξικέ αντιολυμπιακέ ΑΡΔ του panathinaikos24, ντροπή της Κρήτης, που ένα μη αμελητέο μέρος των άρθρων σου στο βαζελοσαϊτ είναι για τον Θρύλο, που τα περισσότερα ποστ σου στον λογαριασμό σου στο facebook βγάζουν χολή για τον Ολυμπιακό, εσύ δεν ντρέπεσαι να έχεις στην ομάδα που υποστηρίζεις άτομα στη διοίκηση σαν τον Αλαφούζο, τον Παναγόπουλο και στο παρελθόν άτομα σαν τον Φιλιππίδη, τον Πατέρα, τον Βγενόπουλο?
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/151202/epistrefei-ston-pao-o-katadikasmenos-panagopoylos
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/160915/eksathliosi-einai-o-panathinaikoylis-kai-ta-skoypidia-oi-propagandistes-toy
http://www.redsagainsthemachine.gr/articles/150221/mpoympoyki-ioannis-alafoyzos
 
Όχι. Δεν ντρέπεσαι.
 
Επίσης, δεν ντρέπεσαι για τα πέτσινα πέναλτι που είχατε πάρει τόσα χρόνια και συνεχίζετε να παίρνετε? Ή για το πόσες φορές έχετε την εύνοια της διαιτησίας? Όχι. Δεν ντρέπεσαι.
 
Ακόμα, δεν ντρέπεσαι να λες εμμέσως πλην σαφώς ότι «ο Μαρινάκης έβαλε να λαμπαδιάσουν το αυτοκίνητο του Τάκη Μαυρίκου», ενώ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το συμβάν? Όχι. Το να είσαι ψεύτης και να λες ψέματα χωρίς ενδείξεις (πόσο μάλλον αποδείξεις) μάλλον για σένα είναι προτέρημα (αντί για ελάττωμα)

 
(Δεν βάζω άλλα του συγκεκριμένου γιατί δε θα τα χωράει το σαϊτ)
 
Δεν ντρέπεσαι που ο ύμνος της αγαπημένης σου ομαδούλας είναι ένα ψέμα? «Πρωταθλητή σ’ όλα τα σπορ παντοτινέ». Όχι. Δεν ντρέπεσαι.
 
Να ντραπούμε εμείς  που σας  πονάμε; ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ! και που να δεις όταν έρθετε στο ΝΑΟ βαζελάκι.... αν βρείτε το δρόμο.... φετος θα ξαναζήσετε βραδιά λουα λουα ... quatre που έλεγε και η Αντριάνα....
 
ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ ΞΕΦΤΙΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΤΡΟΠΕΣ.
 
Υ.Γ.2: Ο βάζελος πρωθυπουργός μας και αφεντικό του σιορ μινίστρου, αφού έλυσε τα προβλήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα, είπε να λύσει και τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι, όχι?

Και αφού η «παράγκα» πνέει τα λοίσθια, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΦΥΓΑ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ; Ζορίζεστε κάπου; Σας «κρατάει» πουθενά; Με τίποτα κασέτες, DVD, και λοιπά περιττώματα σιχαμερών εντόμων;

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Η αρθρογράφος του συγκεκριμένου άρθρου για την "αντικειμενική" Live Sport ,η Μαρία Δεδούση είναι οπαδός του Παναθηναϊκού.Για να μην πει κανείς ότι"αυτά τα λένε οι γαύροι,δεν ισχύουν"

Όπως λέει κι η ίδια στον λογαριασμό της στο facebook(έχοντας μια φωτογραφία με κορεό του σήματος με την αλογοτροφή)

17 Μαρτίου στις 4:19 μ.μ. ·
Εμείς, πάλι, στο δικό μου χωριό Σεν Πάτρικς ντέι δεν θυμάμαι να είχαμε, το μόνο τριφύλλι που ξέραμε κι αγαπούσαμε παιδιόθεν, ήταν αυτό. Το λες και θρησκευτικό σύμβολο.

Εικόνα Γιάννης ο Red

Τελικά αντί quatre buts(τέσσερα γκολ),όπως έλεγε κι η Αντριάνα Σκλεναρίκοβα,έφαγε trois buts(τρια γκολ).Διότι γνωρίζωμεν και τη γλώσσα του Καρεμπέ

Εικόνα Γιάννης ο Red

Κι ένα ''ωραίο'' άρθρο για να καταλάβει ο κόσμος το ''μαγικό σωλήνα''. Εταιρεία-''πρότυπο'' η Aegean.
http://www.e-nautilia.gr/ellinas-mixanikos-katdikastike-gia-aporipsi-apo...

Έλληνας μηχανικός καταδικάστηκε για παράνομη απόρριψη με “magic pipe”!
Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/12/2014

Ο Έλληνας Α μηχανικός του κατασκευασμένου το 2000, χωρητικότητας 75.600 dwt πλοίου μεταφοράς χύδην φορτίου «M/ V Trident Navigator» καταδικάστηκε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Ορλεάνη μετά από μια δίκη διάρκειας μιας εβδομάδας, για την εν γνώσει του διαστρέβλωση του βιβλίου καταγραφής πετρελαίου του πλοίου κατά παράβαση του νόμου για την πρόληψη της ρύπανσης από τα πλοία (APPS), όπως και για παρακώλυση της δικαιοσύνης και χειραγώγηση μαρτύρων, ανακοίνωσε το γραφείο του Εισαγγελέα των ΗΠΑ της Ανατολικής Περιφέρειας της Λουιζιάνας.

Ο Έλληνας ναυτικός, ετών 64 και κάτοικος Ελλάδα, καταδικάστηκε για τα παραπάνω αδικήματα που σχετίζονται με την υπηρεσία του επί του πλοίου M/V Trident Navigator και την έρευνα που έγινε πάνω σε αυτό από την αμερικανική ακτοφυλακή τον Ιανουάριο του 2014.

Στα τέλη Δεκεμβρίου 2013, ο Α μηχανικός έδωσε εντολή στο πλήρωμα μηχανής του να κατασκευάσουν ενός σωλήνα γνωστό στη ναυτιλιακή βιομηχανία ως “μαγικό σωλήνα” για να αποβάλλουν τα σεντινόνερα που συγκεντρώνονταν στις δεξαμενές κατακράτησης υδάτων του πλοίου. Δύο μέλη του πληρώματος ανέφεραν αυτή την παράνομη απόρριψη στην ακτοφυλακή. Όταν οι επιθεωρητές της ακτοφυλακής επιβιβάστηκαν στο σκάφος, ο Α μηχανικός προσπάθησε να κρύψει επίμαχα έγγραφα από τους επιθεωρητές που καταδείκνυαν το γεγονός της παράνομης απόρριψης. Επιπλέον, διέταξε τους μηχανικούς που βρίσκονταν υπό την επίβλεψη του να πουν ψέματα στο Λιμενικό Σώμα για την παράνομη απόρριψη σεντινόνερων στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των κανονισμών του πρωτοκόλλου APPS, ένα πλοίο όπως το M/V Trident Navigator, πρέπει να διατηρεί ένα μητρώο γνωστό ως βιβλίο καταγραφής πετρελαίου, στο οποίο η μεταφορά και η διάθεση όλων των μολυσμένων από πετρέλαιο αποβλήτων και η απόρριψη τους στη θάλασσα ή η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο απόρριψη των εν λόγω αποβλήτων, πρέπει να καταγράφεται πλήρως και με ακρίβεια από τον υπεύθυνο των εργασιών. Τα σεντινόνερα μπορούν να απορριφθούν στη θάλασσα, εφόσον τύχουν επεξεργασίας από μηχανισμό πρόληψης της ρύπανσης, γνωστούς ως διαχωριστήρας πετρελαίου (oily water separator-OWS).

Η εταιρεία διαχείρισης του πλοίου, είχε προηγουμένως ομολογήσει την ενοχή της για την εν γνώσει της διαστρέβλωση του βιβλίου καταγραφής πετρελαίου και για παρακώλυση της δικαιοσύνης, καταβάλλοντας ένα συνολικό πρόστιμο ύψους 900.000 δολαρίων.

Είναι λυπηρό εν έτη 2014 να υπάρχουν τέτοια περιστατικά ή ακόμα και χειρότερα. Είναι κρίμα κάποιοι να παίζουν την καριέρα τους κορώνα γράμματα επειδή κάποιοι άλλοι βουλεύονται από αυτό…"

Από τον λογαριασμό του RATM στο facebook:
"Από δημοσίευμα του e-nautilia.gr στις 18 Ιουλίου 2016.
''Ενώπιον του νόμου βρέθηκαν δύο θυγατρικές της Ελληνικής ναυτιλιακής Aegean Group την Παρασκευή στο Charleston της Νότιας Καρολίνας με κατηγορίες για συνωμοσία με σκοπό τη μόλυνση και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
Το ομοσπονδιακό ανώτατο δικαστήριο των ΗΠΑ παρέπεμψε τρεις αξιωματικούς εταιρειών της Aegean Group με σχετικό κατηγορητήριο, Οι κατηγορίες αφορούν ένα περιστατικό τον Αύγουστο του 2015, όταν το χημικό τάνκερ Green Sky έφτασε στο λιμάνι του Βόρειου Charleston και μέλη του πληρώματος είπαν στην Αμερικάνικη Ακτοφυλακή (USCG) ότι είχαν δεχθεί επανειλημμένα εντολές να παραβλέψουν την διαδικασία χωρισμού πετρελαίου-νερού του πλοίου.
Έπειτα τα στοιχεία παραποιήθηκαν, σύμφωνα με τις κατηγορίες, ώστε να καλυφθεί η παραβίαση του Νόμου Περί της Αποτροπής Μόλυνσης από Πλοία.
Το Green Sky διαχειρίζεται η Aegean Shipping Management S.A με σημαία Λιβερίας και ανήκει στην Aegeansun Gamma Inc με σημαία των Νήσων Μάρσαλ. Αμφότερες εταιρείες κατηγορούνται, όπως και δύο πρώην αρχι-μηχανικοί και ένας μηχανικός του Green Sky.
Οι κατηγορίες θα απαγγελθούν στους κατηγορουμένους στο Charleston στις 26 Ιουλίου.''
Οι κατηγορίες απαγγέλθηκαν, η δίκη έγινε προχθές την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 και οι δύο μηχανικοί Α καταδικάστηκαν. Φυσικά αυτό αφορά το Μελισσανίδη, γι'αυτό δεν θα το δείτε ΠΟΥΘΕΝΑ. Αν αφορούσε το Μαρινάκη, θα έκανε έκτακτο δελτίο ο ΣΚΑΙ και μπορεί να έβγαινε και κάνα ένθετο σε εφημερίδες. Τώρα όποιος τολμήσει να γράψει το ο,τιδήποτε για το λαθρέμπορα της Κοκκινιάς, το Μέσο που εργάζεται αποκλείεται να ξαναπάρει διαφήμιση από τον ΟΠΑΠ. Χούντα..."

http://gcaptain.com/engineers-convicted-in-magic-pipe-pollution-case/

Chief Engineers Convicted in ‘Magic Pipe’ Pollution Case
February 24, 2017 by gCaptain

Chief Engineers Convicted in ‘Magic Pipe’ Pollution Case
February 24, 2017 by gCaptain

TV Green Sky. Photo provided by U.S. Dept. of Justice.
"A federal jury in Charleston, South Carolina convicted two chief engineers of the vessel, TV Green Sky, on pollution charges related to use of a ‘magic pipe’.

Herbert Julian, who served as chief engineer of the Green Sky from Aug. 3 to Sept. 4, 2015, was convicted of two felony counts under the Act to Prevent Pollution from Ships (APPS) and for obstruction of justice. Panagiotis Koutoukakis, chief engineer from Feb. 1 to Aug. 3, 2015, was convicted of two felony counts, one for APPS and another for falsifying records.

Aegean Shipping Management, S.A., a foreign company with operations in Greece that acted as the Green Sky’s operator, previously pleaded guilty to a violation of the APPS and obstruction of justice.

“This case involved egregious violations of U.S. and international laws that are key to protecting the oceans from pollution, and deliberate efforts to mislead Coast Guard officials about these criminal acts,” said Acting Assistant Attorney General Jeff Wood of the Justice Department’s Environment and Natural Resources Division. “Now these defendants have been held accountable under the law by a jury of their peers. The Department of Justice will continue to aggressively prosecute criminal acts that pollute the oceans.”

The Green Sky is a large, oceangoing chemical tanker flagged in Liberia. The normal operation of marine vessels, like the Green Sky, generates large quantities of oil-contaminated waste water, which must pass through a filtration machine, known as an oil-water separator, before it is dumped overboard. But according to the Justice Dept., the Green Sky, built in just 2014, had unusual internal leaks that produced greater quantities of oily waste than a normal ship of its age and construction.

Evidence presented to the jury showed that the Green Sky was regularly pumping this contaminated and oily water directly overboard, while failing to disclose the discharges on the vessel’s oil record book as required. The illegal overboard discharges were falsified from February to August 2015.

“Methods of falsification included omitting illegal bypass operations, claiming that the oil water separator was used when it had not been, and a series of false entries regarding the levels of the bilge holding tank, which were designed to further the cover-up. While most of these discharges occurred in international waters, evidence at trial revealed that at least two of these discharges were within the Exclusive Economic Zone of the United States during the ship’s voyage from Pascagoula, Mississippi, to Houston, Texas in May 2015,” the Department of Justice said in a statement on Thursday.

The evidence presented during the fifteen-day trial demonstrated that the chief engineers covered up illegal overboard discharges that took place through two systems of “magic” hoses and a separate “magic” valve system designed to bypass the ship’s oil water separator. Koutoukakis and Julian falsified the oil record book to hide their illegal discharges. The vessel arrived in Charleston, South Carolina on August 26, 2015, when the false record was presented to the U.S. Coast Guard during an inspection of the vessel. The U.S. Coast Guard was tipped off by three whistleblowers who came forward to report the crimes and ask for protection from U.S. authorities.

The so-called "magic pipe" setup. Photo: DOJ
The so-called “magic pipe” setup. Photo: DOJ
By January 2016, it was determined that the former chief engineer Koutoukakis likely had information regarding the ongoing investigation into the Green Sky. Koutoukakis was later apprehended in Savannah, Georgia on a material witness warrant. Koutoukakis was subsequently indicted after further investigation revealed his substantial involvement in illegal discharges and records falsification. In addition, Julian was convicted of obstruction related to false statements that he made regarding the ship’s sounding log, which is a document that can be used to check the veracity of the oil record book. Testimony at trial revealed that Julian hid the log prior to the Green Sky’s arrival in Charleston and then lied to the Coast Guard about the vessel having a sounding log.

“With Charleston serving as one of the largest ports on the Eastern seaboard, working vessel pollution cases with the Environmental Crimes Section is an important focus for our office,” said U.S. Attorney Beth Drake, District of South Carolina. “Through criminal charges, we can deter those who would dump oily wastes into the world’s oceans and use false documents to cover it up.”

Prior to the initiation of the trial, on November 22, 2016, the Green Sky’s operator, Aegean Shipping Management, S.A. pleaded guilty to one APPS count for the illegal discharges and one obstruction count based on misrepresentations made by the vessel’s captain to the U.S. Coast Guard during the August 2015 boarding. The corporate vessel operator had been indicted along with the individuals on July 15, 2016. The plea materials were previously sealed to protect the integrity of the jury and the witnesses in the trial against the individual defendants, but the unsealed documents revealed that the operating company agreed to pay a financial penalty of $2 million, which includes a criminal fine and a smaller community service component directed toward the Gray’s Reef National Marine Sanctuary. The company will also be sentenced to probation and an environmental compliance plan.

Sentencing of the company and defendants Julian and Koutoukakis will take place at a date that will be set by the court.

At trial, the second engineer Nikolaos Bounovas was acquitted of all charges against him. The previously convicted Captain, Genaro Anciano, testified at the trial. His sentencing has yet to be scheduled.

“The Green Sky case stresses the vital importance of USCG environmental protection missions with regard to pollution from ships,” said Captain Gary L. Tomasulo, Commander, U.S. Coast Guard Sector Charleston. “We are extremely proud of our team of marine safety professionals and the Coast Guard Investigative Service which were an integral part of
investigating these occurrences and referring them for enforcement action.”

The case was investigated by the U.S. Coast Guard Sector Charleston and the Coast Guard Investigative Service."

Εικόνα koropi48

Αν και δεν συνηθίζω να σχολιάζω τα πεπραγμένα μαϊμούδων ντυμένων γυναίκες, θα πω δυο λόγια περί αυτής της υπάρξεως . Ένα περίστροφο με μακρυά μαλλιά και μια ανεπαίσθητη θηλυκότητα, προστέθηκε στο οπλοστάσιο των μισθωμένων εκτελεστών, για ποικιλία. Γελάω τώρα, σκεπτόμενος πόσο δίκιο είχε ένας ωραίος αδερφός, που μου είπε πριν δυο βδομάδες το αμίμητο: πολυ πιο δύσκολα νοικιάζεις πρωκτό πόρνης στη Φυλής, παρά δημοσιογραφικό πληκτρολόγιο. Τί αλήθεια ξεστόμισε το άτομο!
Έγραψα σε παλαιότερο σχολιασμό για τους δημοσιογράφους. Όλοι σχεδόν με ανύπαρκτο βιογραφικό και αόρατα προσόντα, παιδάκια που τέλειωσαν με χίλια ζόρια, σφαλιάρες και φροντιστήρια το λύκειο και μέσω γνωστών, συγγενών, βουλευτών ή της βαθειάς, υγρής και αργής ..ίπας τους, μπήκαν στο επάγγελμα. Γέμισε ο τόπος τέτοιους και τέτοιες. Όσο πλήθαιναν τα ράδια, τα κανάλια, τα περιοδικά, τα σάιτ, οι φυλλαδοεφημερίδες, τόσο η μερμηγκοφωλιά των αγράμματων ματσουκοφόρων μεγάλωνε. Θυμάμαι και ξεραίνομαι στα γέλια τη "δημοσιογράφο", που δεν μπορουσε να καταλάβει γιατί το αιγαίο πέλαγος δεν είναι το ίδιο πράγμα με το Αίγιο της αχαϊας και έψαχνε να το βρει στο χάρτη. Μιλάμε για ξεπεσμό ολκής, στο επάγγελμα που ανήκε κάποτε ο Καζαντζάκης, ο Καραπαναγιώτης, η Βλάχου κ.ά.
Όταν σταμάτησε το εύκολο μπαγιόκο και έκλεισαν τα περισσότερα μέσα, όλος αυτός ο εσμός ανικάνων είναι διατεθειμένος να κάνει τα πάντα, προκειμένου να επιβιώσει, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΠΡΟΣΟΝ. Όλοι αυτοί, που τους διαβάζουμε και μας σηκώνεται η τρίχα, ξέρετε πόσο γρήγορα θα γράφουν ύμνους για το ΘΡΥΛΟ, αν γυρίσουν λίγο τα κόζα στα ΜΜΕ; Με ταχύτητα πυραύλου. Να δείτε τον χεσετζόγλου να μας αποθεώνει, να χορεύει όπως η αρκούδα του αρκουδιάρη, όσο της πετάμε δίφραγκα.
Απ όλον αυτό τον εμετό αντικειμενικότητας και ίσων απουστάσεων, συγκράτησα τα περί πειραιώτικης καταγωγής του τίγρητα. Από πότε κοπελιά ένας που μια φορά αγόρασε τσιγάρα από τον άη διονύση, έγινε ταυτόχρονα και περαιώτης;
Κά πουστη Νίκαια γεννήθηκε νομίζω, όπως μπορούσε να γεννηθεί στα σούρμενα, στις κουκουβάουνες, στο χαρβάτι και αλλού. Και από πότε ο αναλφαβητισμός κάνει τον αγράμματο περαιώτη; Από πότε η ομιλία σε στυλ σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου προσδίδει πειραιώτικη καταγωγή; Και τα Κήθυρα στο διαμέρισμα Πειραιώς ανήκουν. Είναι δηλαδή και οι τσιριγώτες πειραιώτες; Λεπτομέρειες για την "κοπέλα". Το μεροκάματο να βγαίνει. Από τον εμετό της επίσης κρατώ σφιχτά τον μη "δημοσιογραφικό" σχολιασμό του γεγονότος ότι, ένας αμόρφωτος άνθρωπος, που τον ρωτάς πόσο κάνει τρία επί τέσσερα και βάζει τα κλάματα από ντροπή, που για να πάρει κασερόπιτα γινόταν έρανος στην περιοχή του, ξαφνικά, μέσα σε δεκαπέντε χρόνια, κατορθώνει να στήσει μια αυτοκρατορία δισεκατομμυρίων, με καράβια, καύσιμα, τζόγο, ΜΜΕ, απ όλα. Πόσο εύκολα βγαίνουν τα ρημάδια τα λεφτά στην ελλάδα τα τελευταία χρόνια! Και πόσα θαύματα γίνονται με τον τίμιο ιδρώτα του εργαζόμενου! Ρε δημοσιογραφάρα, γιατί δεν το τονίζεις αυτό, να πάρουν θάρρος και τα παιδιά μας, να συνειδητοποιήσουν ότι είναι πανεύκολο, από τις "πέντε μέρες μακαρόνια και δυο όσπρια", να βρεθούν ταχύτατα με εταιρείες τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο; Πώς σου ξέφυγε; Τελειώνω με τη λινάτσα, ως εδώ.
Αδέρφια, όπως σχολίασα πολλές φορές στο παρελθόν, το θέμα του λιμανιού τους πόνεσε πολύ. Αυτοί οι άνθρωποι μπορούν να καθήσουνεπί ώρες αναπαυτικά σε μια όρθια σούβλα που θα τους φτάσει μέχρι τις αμυγδαλές, αλλά αυτό που τους έκατσε με το λιμάνι, πόνεσε πολύ. Γιατί ήταν ατέλειωτη μπίζνα. Γι αυτό αδέρφια προετοιμασία από τώρα για τις επόμενες εκλογές: ο δήμαρχος να επανεκλεγεί με 80%. Θα χάσουν το φως τους! Αλήθεια, αυτός ο άνθρωπος της προσφοράς, της αγάπης για το λαό, ο πρώην δήμαρχος λέω, πού εξαφανίστηκε; Δεν ακούγεται πουθενά, ούτε τον έχω δει να βοηθάει στα σισίτια του δήμου, στους χώρους των προσφύγων, στις λαϊκές γειτονιές. Ίσως τον ξαναδούμε υποψήφιο της ΝΔ, ελπίζοντας να ξεγελάσει τους μανιάτες του περαία, οι οποίοι δεν μασάνε πλέον.

Εικόνα koropi48

Και μην ξεχάσω αδέρφια. Όλοι βάζουμε βενζίνη από την AEGEAN. Αν δεν βρίσκουμε στο δρόμο μας, προτιμάμε να σπρώχνουμε, μέχρι να βρούμε πρατήριό της. Να ενισχύσουμε και να επιβραβεύσουμε έναν μεροκαματιάρη, που πρόκοψε με το μεροκάματό του.

Εικόνα MIKE.A

«Εγώ τα βάζω με άντρες όχι με αυτούς που φοράνε φουρό και δεν πήγαν στον ελληνικό στρατό».

Αυτα ειπε η γατουλα; Να θυμηθουμε μια ιστορια πριν πολλα χρονια τι εγινε εξω απο τα αποδυτηρια στην Φιλαδελφια;
Οταν πηγαινε στα αποδυτηρια ο διαιτητης μετα το τελος αγωνα, που παει αυτος ο "μαγκας" και τον χτυπαει απο πισω, και μολις ο διαιτητης γυρναει πισω να δει ποιος το εκανε, αυτος ο "μαγκας" λοιπον.. πεφτει ανασκελα και εκανε τον μισολιποθυμο;

Εικόνα xristoforas

Καλησπερα...ηθελα να ρωτησω για την υποθεση της μολυνσης των θαλασσων απο την aegean...
ο Μελισσανιδης ειναι ακομα βασικος μετοχος της aegean ή εχει αποχωρησει για να γλιτωσει ο ιδιος την κακη φημη λογω των σκανδαλων της συγκεκριμενης εταιρειας? ρωταω γιατι διαβασα κατι αρθρα που καναν λογο για αποχωρηση του απο την aegean.

οσον αφορα τον Τσιπρα...ο ιδιος δε ρωτουσε τον Μωραλη γιατι παιρνει ο Θρυλος τα πρωταθληματα και ελαβε την απαντηση πως ο Ολυμπιακος επενδυει και εχει συστηματικη οργανωση??
τι επαθε τωρα τελευταια ο Τσιπρας? εχει αναφερει τη λεξη παραγκα 3 φορες το τελευταιο χρονικο διαστημα!
δηλαδη ξαφνικα θυμηθηκε οτι ειναι βαζελος κι οτι φταιει ο κακος Ολυμπιακος για την ανικανοτητα του παο να σηκωσει πρωταθλημα Ελλαδος??
το περσινα τριμπαλα τα ξεχασε? τους 30 βαθμους διαφορα? καποια παραγκα φταιει για αυτο??
ο Θρυλος επενδυει..εχει προεδρο σοβαρο και Πειραιωτη μαγκα..
και οπως ειπε ο Γεωργιου σε μια εκπομπη του..ο Ολυμπιακος ΠΟΤΕ δε θα σβησει..διοτι βρισκεται στο λιμανι..εχει τοσες εφοπλιστες που τον αγαπανε..ακομα και να μην υπηρχε Μαρινακης παντα θα βρισκεται επενδυτης για τον Θρυλο!!