ΠΑΟΚΤΣΗΣ ΑΡΔ ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: 2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ - ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑ



Γράφει ο Γιάννης ο Red
 
Ο Παοκτσής (και κατά δήλωσή του αντιολυμπιακός) Κώστας Κεφαλογιάννης έγραψε το παρακάτω άρθρο στο σάπιο αθλητικό δεσοξυριβοζονουκλεϊνικό οξύ

 
Ως πότε θα τους ανεχόμαστε;
29 Οκτωβρίου 2016, 16:28
Τελευταία ανανέωση: 1 ώρα πριν
Κώστας  Κεφαλογιάννης
Η μαζική και οργανωμένη αντίδραση που πρέπει να έχουμε ως κλάδος απέναντι στην «επικοινωνία» της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρειάζεται θάρρος και αυτοσεβασμό: Πόσοι τα διαθέτουν; Γράφει ο Κώστας Κεφαλογιάννης.
Τον Γιάννη  Τσαΐνη τον γνωρίζω προσωπικά, με τον Γιώργο Παράσχο έχουμε διασταυρωθεί στο ρεπορτάζ, με τον Κώστα Καραπαπά έχουμε δουλέψει για λίγο καιρό στα ίδια μέσα.  Ακούγοντας τις  καταγγελίες του πρώτου και του δεύτερου για τον τρίτο, ακόμη κι αν ήταν  μια  υπόθεση «ο λόγος σου ενάντια στον δικό μου» (που δεν είναι,  υπάρχουν μάρτυρες , στην περίπτωση Τσαΐνη δε, εφόσον η φραστική επίθεση εναντίον του συνέβη εντός της αίθουσας τύπου, μοιάζει  λογικό να υποθέσουμε ότι υπάρχει και βιντεοσκοπημένο υλικό, σωστά; Η Nova τι λέει επ’ αυτού;)  δεν έχω καμία δυσκολία να αποφασίσω ποιον να πιστέψω.  
Νομίζω το ίδιο ισχύει και για την συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων  που δεν φορούν κόκκινα γυαλιά. Το  ζήτημα βεβαίως δεν είναι προσωπικό. Το ζήτημα  είναι κεντρικό. Η επιλογή της διοίκησης του Ολυμπιακού, δηλαδή του Βαγγέλη Μαρινάκη για το είδος και το ύφος της επικοινωνίας που του αρέσει, λέει περισσότερα για τον  ίδιο και λιγότερα για τον Καραπαπά. Ο Καραπαπάς  κάνει την δουλειά του με τον τρόπο που θεωρεί σωστό και με τον τρόπο που προφανώς ο προϊστάμενος του επίσης θεωρεί σωστό. 
Το γεγονός ότι αυτός ο τρόπος είναι ο συγκεκριμένος, απίστευτα αλαζονικός που περιλαμβάνει , σύμφωνα με τις καταγγελίες εν πάση περιπτώσει, τραμπουκισμούς,  απειλές, ύβρεις, με ανώνυμα άρθρα σε διάφορα σάιτ, χυδαίες αναρτήσεις (όπου η μεγαλύτερη προσβολή που μπορεί να σκεφτεί ο κ. Καραπαπάς είναι να αποκαλέσει έναν άνδρα με γυναικείο όνομα – επίπεδο έκτης δημοτικού), με όλο το πακέτο που γνωρίζουμε εδώ και χρόνια, αποτελεί μια ακόμη ένδειξη  της γενικότερης λειτουργίας του αφεντικού των Ερυθρολεύκων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και της  κεντρικής αισθητικής που προσπαθεί να επιβάλλει.  
Όλα τα παραπάνω, εντούτοις, αποτελούν απλές διαπιστώσεις, χιλιογραμμένες, ειδικά από τούτο εδώ το σάιτ.  Στο σημείο που έχουμε φτάσει δεν έχουν κανένα νόημα.  Νόημα έχει μόνο η απάντηση στην εξής ερώτηση: Ως πότε; 
Ως πότε θα ανεχόμαστε τους τραμπουκισμούς στο συγκεκριμένο γήπεδο; 
Ως πότε θα σφυρίζουμε αδιάφορα όταν απολύονται ή στοχοποιούνται συνάδελφοι, είτε επειδή δεν είναι αρεστοί στον Ολυμπιακό είτε χωρίς κανέναν απολύτως λόγο (περίπτωση Τσαΐνη); 
Πότε επιτέλους ο ΟΤΕ – TV και η Nova θα σταματήσουν να ξεφτιλίζονται οι ίδιοι ως οργανισμοί  και ταυτόχρονα να ξεφτιλίζουν τους δημοσιογράφους τους,  με τον φόβο ότι θα χάσουν από πελάτες τους Ολυμπιακούς; 
Πότε θα καταλάβουμε ότι αυτή η «επικοινωνία» μας λερώνει όλους; 
Πότε θα αντιδράσουμε συντονισμένα, μαζικά και οργανωμένα; 
Πότε  η ΕΣΗΕΑ ή ο ΠΣΑΤ θα αποφασίσουν στοχευμένες κινήσεις, όπως π.χ. πλήρης και καθολική αποχή όλων των ΜΜΕ  από τους αγώνες του Ολυμπιακού και να σταματήσουν να αρκούνται σε κοινότοπες ανακοινώσεις και διαγραφές που δεν πονούν κανένα;
Κι αν τελικά αποφασιστεί κάτι τέτοιο, θα τηρηθεί  ή θα μασήσουν κάποιοι  και πάλι μπροστά την απώλεια πελατείας;  Φοβάμαι πώς  θα συμβεί το δεύτερο.
Διότι αυτό που μας λείπει τελικά  δεν είναι η αντίληψη για το τι διακυβεύεται, είναι περισσότεροι Τσαΐνηδες  ή περισσότεροι Ασβεστάδες. Περισσότερο θάρρος σα να λέμε.

Και άρα η απάντηση στο «ως πότε» είναι δυστυχώς  απλή: Μέχρι να αποκτήσουμε ξανά τον ελάχιστο επαγγελματικό αυτοσεβασμό που χάσαμε εγκλωβισμένοι ανάμεσα στο μεροκάματο της αδιαφορίας ή του πληρωμένου οπαδισμού και τον φόβο της ανεργίας (ή  κάποιας επίσκεψης από άσβερκα παιδάκια νυχτιάτικα).
Όχι στο άμεσο μέλλον δηλαδή…
Υ.Γ  Τα παραπάνω  ισχύουν μέχρι τελείας για οποιονδήποτε και οτιδήποτε μιμείται αντίστοιχες συμπεριφορές.  Εντούτοις , στην προκειμένη περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθώ για λόγους πολιτικής ορθότητας και ίσων αποστάσεων το «όλοι ίδιοι είναι». Διότι απλώς δεν ισχύει. Αντιθέτως συνιστά έναν αφορισμό εξαιρετικά κολακευτικό , σχεδόν αθωωτικό για τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού.  Ακόμη κι αν πολλές φορές δεν συμφωνώ με την επίσημη γραμμή  επικοινωνίας των μεγάλων ΠΑΕ, των ανακοινώσεων τους ή των διαρροών τους, όχι, προφανώς ο Αντρέας Δημάτος, ο Σταμάτης Γαρρής και ο Κυριάκος Κυριάκος δεν είναι ίδιοι με τον Κώστα Καραπαπά. Το έχω γράψει και παλιότερα: Κάποιες φορές, ό,τι χρειάζεται να γνωρίζεις για μια ΠΑΕ είναι αυτό: Τον υπεύθυνο επικοινωνίας της.
 
Έχουμε ασχοληθεί με τον συγκεκριμένο στο παρελθόν:
 
 
 
(Στο 11ο υστερόγραφο. Για την επίθεση των βόρειων ΑΡΔ στον Σίλβα στο περυσινό ημιτελικό κυπέλλου που δεν ολοκληρώθηκε και φράσεις τύπου «Εδώ είναι το δικό μας καράβι, όχι το δικό σας», «καραγκιόζη Καραπαπά», «έχει φάει ψωμί στην Ελλάδα και δεν απαντάει?» αναφερόμενοι στον Μάρκο Σίλβα, μάλλον τις θεωρεί πολιτισμένη φιλοξενία στην αποστολή του αντιπάλου. Γι’ αυτά ο Κεφαλογιάννης δε ντρέπεται):
 
 
 
 
 
 
Για το ντου του Γιώργου Βαρδινογιάννη στο μπουθ της Nova πριν από 5 χρόνια δεν έδειξε κάποια ευαισθησία:
 
 
 
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=60412&catid=1
 
Αθλητικά
Παρέμβαση “Καπετάνιου” στο μπουθ του συνδρομητικού στο ΟΑΚΑ! - Δείτε το διάλογο

Τελευταία ενημέρωση: 16.01.2011 | 22:50
Πρώτη δημοσίευση: 16.01.2011 | 22:50

“Έκρηξη” του Γιώργου Βαρδινογιάννη που ζήτησε το λόγο από τον σπίκερ της NOVA την ώρα του αγώνα ΠΑΟ – Καβάλα. Δείτε το διάλογο. H ανακοίνωση του συνδρομητικού.

Ο Σισέ νίκησε μόνος του την Καβάλα
 
Όλα ξεκίνησαν δύο λεπτά μετά την φάση του πέναλτι με την οποία προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός με 3-2. Ο σπίκερ της αναμέτρησης Άγγελος Στυλιάδης είχε εκφράσει την άποψή του για την ανατροπή του Νίνη από τον Ντικρόκ, λέγοντας πως δεν είναι πέναλτι. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης μπήκε στο μπουθ όπου γινόταν η περιγραφή του αγώνα. Διαβάστε τους διαλόγους ανάμεσα στον “Καπετάνιο”, τον σπίκερ Άγγελο Στυλιάδη και τον αρχισυντάκτη του συνδρομητικού Μάκη Μπεκιάρη.
 
Γ. Βαρδινογιάννης: (Χτυπάει στην πλάτη τον σπίκερ) “Εσύ σπικάρεις;”
 
Ο σπίκερ δεν δίνει σημασία, συνεχίζει την δουλειά του και τον λόγο παίρνει ο αρχισυντάκτης της NOVA, Μάκης Μπεκιάρης: “Σας παρακαλώ, περάστε έξω”.
 
Γ. Βαρδινογιάννης: “Δεν πάω πουθενά”
 
Τότε ο σπίκερ κλείνει τον ήχο και παίρνει τον λόγο: “Σας παρακαλώ, κάνω την δουλειά μου”.
 
Γ. Βαρδινογιάννης: “Σταματήστε τη μετάδοση”.
 
Α. Στυλιάδης: “Δεν γίνεται αυτό”.
 
Γ. Βαρδινογιάννης: “Δεν βγαίνω έξω αν δεν σταματήσεις”.
 
Α. Στυλιάδης: “Με έστειλαν για δουλειά από τη NOVA. Δεν μπορώ να σταματήσω”.
 
Γ. Βαρδινογιάννης: “Αν δεν σταματήσεις μόνος σου θα σε σταματήσω εγώ”.
 
Α. Στυλιάδης: “Σας σέβομαι άλλα δεν μπορώ να το κάνω αυτό”.
 
Μ. Μπεκιάρης: “Κύριε Βαρδινογιαννη με όλο το σεβασμό σας παρακαλώ περάστε έξω. Δεσμεύομαι μετά το τέλος του αγώνα θα σας δώσουμε βήμα να πείτε ότι θέλετε”.
 
Γ. Βαρδινογιάννης: “Γιατί δε λέτε ότι ήταν πέναλτι; Δεν είστε εδω για να κάνετε κρίση ειστε εδώ για να περιγράφετε”.
 
Α. Στυλιάδης: “Αφήστε να κάνω τη δουλειά μου και μετά θα πούμε ότι θέλετε”.
 
Το συμβάν τελείωσε με τον αρχισυντάκτη του συνδρομητικού να απευθύνεται στον Γιώργο Βαρδινογιάννη και στους άνδρες που τον συνόδευαν: “Σας παρακαλώ περάστε έξω μαζί με τον κύριο Βαρδινογιάννη γιατί είναι αδύνατο να το λύσουμε τώρα”.
Ο “Καπετάνιος” αποχώρησε και είδε τον αγώνα μέχρι αυτός να ολοκληρωθεί, ενώ μετά από τέσσερα λεπτά η περιγραφή συνεχίστηκε.
Κατά την αποχώρηση του ο Γιώργος Βαρδινογιάννης σε δηλώσεις που έκανε μπροστά στις κάμερες τόνισε: “Πρέπει οι σχολιαστές των αγώνων να μην μιλάνε για τη διαιτησία και να γίνονται ειδικοί. Σαν απλός φίλαθλος έχω το δικαίωμα να πω ότι απαγορεύεται στους σπίκερ των αγώνων να κάνουν κρίσεις και μάλιστα ιδιοτελείς. Δεν είναι σωστό, αυτά παράγουν τη βία. Για τα διοικητικά δεν θέλω να κάνω κάποιο σχόλιο”.
 
Η απάντηση του συνδρομητικού καναλιού ήρθε μέσω αιχμηρής ανακοίνωσης.
 
Η ανακοίνωση της Νova τότε:
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=60414&catid=1
 
Η ανακοίνωση της NOVA για το συμβάν στο ΟΑΚΑ

Με αιχμηρή ανακοίνωση το συνδρομητικό κανάλι ζητά την επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και της Superleague για την παρέμβαση του “Καπετάνιου” στο μπουθ της μετάδοσης. “Διαπιστώσαμε συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές”, τονίζεται μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
"Στη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Παναθηναϊκός - Καβάλα, ο δημοσιογράφος της Nova, Aγγελος Στυλιάδης, δέχθηκε την έντονη αντίδραση του τέως προέδρου του Παναθηναϊκού, κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη. 
 
Ο κ. Βαρδινογιάννης διαφωνώντας με τη θέση που πήρε ο δημοσιογράφος μας, ο οποίος μετέδιδε το παιχνίδι και ο οποίος υποστήριξε οτι ήταν λανθασμένη η απόφαση του διαιτητή για τον καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού, ανέβηκε στο booth μετάδοσης του καναλιού, εξέφρασε με απρεπή και έντονο τρόπο τη διαφωνία του και υποχρέωσε σε διακοπή της μετάδοσης από τον δημοσιογράφο μας. 
Με λύπη διαπιστώσαμε σήμερα, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών, συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, με μνήμες απο ένα ποδόσφαιρο του παρελθόντος. 
Η Nova μέσω της κεντρικής διαχειρίσης και της συνεχούς συνεργασίας με τις ομάδες, επιχειρεί την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου και τη βελτίωση της ποιότητάς του σε όλα τα επίπεδα. 
Η διοίκηση της Νova καταδικάζει απερίφραστα την κίνηση αυτή του κ. Γιώργου Βαρδινογιάννη. 
Είναι αδιανόητο οι παράγοντες των ομάδων να προσπαθούν να επιβάλουν με όποιο τρόπο τις δικές τους απόψεις στους δημοσιογράφους, τη στιγμή μάλιστα του καθήκοντός τους. 
Είναι αδιανόητο να επιχειρείται η βίαιη διακοπή της μετάδοσης ενός αγώνα από παράγοντες - τέως ή νυν - ομάδων, οι οποίοι επιχειρούν να κατευθύνουν τους δημοσιογράφους και μετέρχονται τέτοιων μεθόδων. 
Η διοίκηση της Νοva ζητά άμεσα την επίσημη θέση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπεύθυνης για τη διεξαγωγή ενός αγώνα χωρίς φιλάθλους αλλά και υπεύθυνης για την ασφαλή και άρτια μετάδοση του αγώνα καθώς και για την ασφαλή φιλοξενία των δημοσιογράφων και των τεχνικών του συνδρομητικού καναλιού. 
Ζητούμε επίσης την επίσημη θέση της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, της Superleague, η οποία οφείλει να πάρει θέση, να διασφαλίσει την ποιότητα του αθλήματος, να καταδικάσει και να απορρίψει παρόμοιες αναχρονιστικές συμπεριφορές".
 
Όταν έχασε τη δουλειά του ο τωρινός εκδότης και διευθυντής της Μπομπολοφυλλάδας Βαγγέλης Μπραουδάκης από τη NOVA, επειδή είπε το προφανές στο ότι ο Χαβίτο ΔΕΝ ανέτρεψε τον Βύντρα στο Άρης Παναθηναϊκός 0-1 το 2010 και δεν άρεσε αυτό σε Νικόλα Πατέρα-Ανδρέα Βγενόπουλο - Μπύρα 13, δεν έδειξε ο Κεφαλογιάννης κάποια ευαισθησία:
 
 
 
 
Ο Κεφαλογιάννης «ξέχασε» τις περυσινές απολύσεις στον ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου:
 
 
«Ξέχασε» την πρόσφατη απόλυση του βάζελου ΑΡΔ Βασίλη Μοιρώτσου(panathinaikos24, Sportday) από τον ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου, για να κάνει εκπομπή στον Αλαφουζοσταθμό ο Ντέμης Νικολαϊδης - Βανδής.
 
Ιδού μερικά στοιχεία για τον ίδιο:
 
 
 
«Ξέχασε» την απόλυση του βάζελου Χρήστου Σούτου από τον ΣΠΟΡ FM τον περασμένο Γενάρη:
 
 
 
«Θυμήθηκε» την επίθεση στον βάζελο Λάμπρο Γκαραγκάνη από τους πράσινους οπαδούς 3 μέρες μετά την επίθεση και ΑΦΟΥ έβγαλε ανακοίνωση ο ΠΣΑΤ και η ΕΣΗΕΑ (επίσης μετά από 3 μέρες. Σε άλλες περιπτώσεις έχουν πιο γρήγορα αντανακλαστικά π.χ.Ασπρούλιας, Θωμαϊδης) και αφού εδώ και 3 μέρες στο ΣΠΟΡ FM και στο sdna δεν έγραψαν τίποτα για το συμβάν:
 
 
 
 
Το χρονικό της επίθεσης στον Γκαραγκάνη
Θύμα τραμπούκικων συμπεριφορών στα δημοσιογραφικά θεωρεία του «ΟΑΚΑ» έπεσε ο Λάμπρος Γκαραγκάνης, μετά το τέλος του αγώνα Παναθηναϊκός-Μάλαγα για την Ευρωλίγκα
Κατηγορίες: ΜΠΑΣΚΕΤ >> BASKETLEAGUE, READ IT, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ | Δημοσίευση: 9-1-2016 11:35 | από SPORTIT TEAMFacebookTwitter
Άλλο ένα κρούσμα βίας εναντίον δημοσιογράφου ήρθε να προστεθεί στη μακρά λίστα συμβάντων εναντίον των αθλητικών συντακτών. Ο συνάδελφος του Sportit.gr και του Novasports.gr, Λάμπρος Γκαραγκάνης, αντιμετώπισε επίθεση στη θέση του στα δημοσιογραφικά θεωρεία αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα του «τριφυλλιού» με την ισπανική ομάδα για το Top16 της Ευρωλίγκας.
Δέκα περίπου οπαδοί, ορισμένοι εξ αυτών με διακριτικά, εισχώρησαν στο χώρο εργασίας του Τύπου στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων κι επιτέθηκαν λεκτικά στον Λάμπρο Γκαραγκάνη με αφορμή τα γραφόμενά του στα Μέσα που έχει εργαστεί κι εργάζεται και ορισμένα post του στο facebook, τα οποία θεωρήθηκαν ως μομφή για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Κάποιοι εξ αυτών χτύπησαν τον δημοσιογράφο στο κεφάλι και στο δεξί πόδι, εξυβρίζοντας μέλη της οικογενείας του και φτύνοντάς τον στο πρόσωπο. Οι χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησαν ήταν μειωτικοί, προσβλητικοί κι αφορούσαν κι άλλους συναδέλφους με συγκλίνουσες απόψεις, στην επικαιρότητα του «τριφυλλιού», με τον Γκαραγκάνη! Το συμβάν έλαβε χώρα εμπρός στους εμβρόντητους εκπροσώπους του Τύπου και σε φιλάθλους διπλανών θυρών που παρακολούθησαν το τι έγινε. Το όλο σκηνικό κράτησε περίπου δέκα λεπτά, με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στη συνέχεια ν΄ αποχωρούν από τα θεωρεία του «ΟΑΚΑ». Ο δημοσιογράφος του Sportit έφυγε με τη συνοδεία ασφάλειας από το Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου.
 
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα το νέο περιστατικό βίας κατά αθλητικών συναδέλφων, που αυτή τη φορά έλαβε χώρα την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 στο κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Αθήνας, κατά τη διάρκεια του διεθνούς αγώνα μπάσκετ για την Ευρωλίγκα Παναθηναϊκός – Μάλαγα. Ο συνάδελφος , δέχθηκε επίθεση από «αγνώστους», οι οποίοι εισέβαλαν στο χώρο εργασίας του Τύπου στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και του επιτέθηκαν αρχικά λεκτικά, ενώ στη συνέχεια τον χτύπησαν στο κεφάλι και στο δεξί πόδι, εξυβρίζοντας μέλη της οικογενείας του και φτύνοντάς τον στο πρόσωπο.
Δυστυχώς τα συνεχόμενα κρούσματα βίας κατά αθλητικών συντακτών δεν συγκινούν κανέναν αρμόδιο. Αντίθετα, όλοι φαίνεται να συνηθίζουν τη μετατροπή των γηπέδων σε αρένες και τη χρήση βίας ως μέσο επιβολής συγκεκριμένων απόψεων.
Ζητούμε από την ΚΑΕ «Παναθηναϊκός» να παρέχει τη δυνατότητα στους δημοσιογράφους να ασκούν με ασφάλεια και νηφαλιότητα το έργο τους.
Τέλος, καλούμε την Πολιτεία να ασχοληθεί συστηματικά και να δώσει ένα τέλος στα επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας που ταλανίζουν τους αθλητικούς χώρους.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
 
«Ξέχασε» την επίθεση στον δημοσιογράφο του Sport24 Radio 103.3 Γιώργο Συρίγο από βάζελους. Η είδηση της επίθεσης στην ιστοσελίδα του ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου και στο sdna δεν υπάρχει πουθενά!!!

http://www.contra.gr/Columns/contra-epithesi/telikos/frastikh-epithesh-se-dhmosiografoys-sto-oaka.4088385.html

 
Επεισόδιο στα δημοσιογραφικά: Φραστική επίθεση στον Γιώργο Συρίγο
Τελ. ανανέωση : Μάϊος 30 2016 20:09
Μετά από το τζάμπολ του τέταρτου τελικού στο ΟΑΚΑ, οπαδοί του Παναθηναϊκού προσπάθησαν να εισβάλουν στον χώρο των εκπροσώπων του Τύπου και επιτέθηκαν φραστικά στον δημοσιογράφο Γιώργο Συρίγο.
Οπαδοί του Παναθηναϊκού έκαναν "πέσιμο" πέριξ του χώρου των εκπροσώπων του Τύπου λίγο μετά το τζάμπολ του τέταρτου τελικού και στοχοποίησαν το δημοσιογράφο της NOVA και ραδιοφωνικό παραγωγό του Sport24 Radio 103,3, Γιώργο Συρίγο, στον οποίο επιτέθηκαν φραστικά!

Δυνάμεις της αστυνομίας έφτασαν αμέσως στον χώρο και η κατάσταση τελικά ηρέμησε πριν χαθεί ο έλεγχος.
 
Γι’ αυτά εδώ δεν έχει πρόβλημα ανοχής:
 
 
 
 
 
 
Όσο για το γλείψιμο σε έναν ΑΡΔ – ρουφιάνο - υπάλληλο του Αλαφούζου (σε ΣΠΟΡ FM και ΣΚΑΙ 100.3) - τσάτσο του Μελισσανίδη, τον Αρούλη Ασβεστά που δεν έχει κανένα πρόβλημα στο να στοχοποιεί συναδέλφους του από το sdna, τι να πω… Αυτή τη «δημοσιογραφία» θέλει ο Κεφαλογιάννης
 
Δουλεύει υπερωρίες ο μηχανισμός αποδόμησης του Κοντονή
23 Οκτωβρίου 2016, 14:30
Τελευταία ανανέωση: 23 Οκτωβρίου 2016, 14:30

Άρης Ασβεστάς

Μια η μάνα του, μια η νυν σύντροφός του, μια η πρώην σύντροφος του, μια οι «προθέσεις» του να ελέγξει το ελληνικό ποδόσφαιρο, μια η φιλοδοξία του να γίνει… αντιπρόεδρος της κυβέρνησης!
Και τι δεν έχουν σκαρφιστεί όσοι θίγονται από τις πολιτικές του.
 
Διότι κακά τα ψέματα: Το να χτυπάς αλύπητα και πέρα ως πέρα ανήθικα, σε κάθε τι που κάνει, έναν υφυπουργό Αθλητισμού που τόλμησε και ήρθε σε απ’ ευθείας αντιπαράθεση με τα λαμόγια του ποδοσφαίρου νομοθετώντας διατάξεις που τους θίγουν και τους μειώνουν τη δύναμη, σημαίνει ότι έχεις εμπάθεια (στην καλύτερη) ή κάποια σκοπιμότητα επειδή σου χαλάει τις βρωμοδουλειές σου (στην χειρότερη).
Διότι καλή η κριτική και εμείς εδώ στο SDNA έχουμε κάνει αρκετή και αυστηρή στον Κοντονή για πολλές αστοχίες που είχε η πολιτική του. Φτάσαμε να κατηγορηθούμε ως κωλοτούμπες, ενώ στην πραγματικότητα πράτταμε το αυτονόητο δημοσιογραφικό καθήκον: Κάνεις κάτι καλό; Σου λέμε μπράβο! Κάνεις κάτι κακό; Σε «ξεσκίζουμε». Δεν κάνεις τίποτα; Σε ξυπνάμε! Απλά πράγματα, μιας κανονικής δημοσιογραφίας…
Τώρα η συγκυρία είναι ιδανική για όσους αισθάνονται ότι απειλούνται από τον Κοντονή: Έρχεται ανασχηματισμός!
Η καλύτερη στιγμή για αποδόμηση, απαξίωση, για να βγουν δήθεν άπλυτα στη φόρα. Ο σκοπός είναι να ξεκουμπιστεί! Ή τουλάχιστον να φροντίσει ο Τσίπρας να τον βάλει κάπου αλλού ώστε να μην τον έχουν στα πόδια τους όσοι ενοχλούνται.
Οι κραυγές και οι γελοίες «αποκαλύψεις» περιθωριακών εβδομαδιαίων εντύπων, δεν προκαλούν σε κανέναν εντύπωση. Αυτή είναι η αποστολή τους.
Εσχάτως, όμως, βλέπουμε και σε πιο… mainstream ηλεκτρονικά ΜΜΕ να εντείνονται οι προσπάθειες αποδόμησης του Κοντονή, με αστεία και αντικρουόμενη επιχειρηματολογία. Άβυσσος η ψυχή των αρθρογράφων…
Σαν την άβυσσο που χωρίζει τους ιδιοκτήτες στοιχηματικών εταιριών με το νόμο που θέλει να περάσει ο Κοντονής για τις στοιχηματικές. Λέτε ο πόλεμος που του γίνεται να έχει σχέση με αυτό; Και υπάρχει δημοσιογράφος που βάζει την υπογραφή του για να υπερασπιστεί στοιχηματικές εταιρίες;
Καλά, εδώ θα μου πείτε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που βάζουν την υπογραφή τους για να υπερασπιστούν εγκληματικές οργανώσεις, στις στοιχηματικές θα κολλήσουν;
Ο Κοντονής έχει κάνει δέκα καλά και δέκα λάθη. Τα έχουμε απαριθμήσει πάρα πολλές φορές, μην τα ξαναλέμε. Είναι αυτονόητο ότι το να λες πως δεν έχει κάνει τίποτα καλό, ότι είναι ο χειρότερος υφυπουργός και μάλιστα εφευρίσκεις σενάρια επιστημονικής φαντασίας για να τον απαξιώσεις, τότε είσαι «ένα» με αυτούς που θίγονται από τις πολιτικές του, είσαι κομμάτι των λαμογιών που εξανίστανται! Είσαι συνένοχος με λίγα λόγια…
 
Πάμε άλλη μια
Καλά, εδώ θα μου πείτε ότι υπάρχουν δημοσιογράφοι που βάζουν την υπογραφή τους για να υπερασπιστούν εγκληματικές οργανώσεις, στις στοιχηματικές θα κολλήσουν;
 
Βέβαια η στοχοποίηση είναι συνώνυμο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας

Η FIFA ζήτησε από τον Κοντονή... σέντρα στις 10/9!
1 Σεπτεμβρίου 2016, 16:36
Τελευταία ανανέωση: 1 Σεπτεμβρίου 2016, 16:46

SDNA Newsroom

Η FIFA με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού ζητάει να γίνει... σέντρα στο πρωτάθλημα στις 10/9.
Με επιστολή της στον Υφυπουργό Αθλητισμού, η FIFA ζητάει την έναρξη του πρωταθλήματος στις 10 Σεπτεμβρίου σημειώνοντας ότι από την στιγμή που ανακλήθηκε από την ΕΠΟ η μετακίνηση των δικαστών μεταξύ των οργάνων θα πρέπει ο Σταύρος Κοντονής να δώσει το «ok» για τη... σέντρα και να αποσύρει την απόφαση αναβολής.
Κομμάτια της επιστολής έχουν διαρρεύσει προς τους ρεπόρτερ που στηρίζουν την «εγκληματική οργάνωση», ωστόσο αποτελούν μόνο μέρη της επιστολής και όχι το κυρίως σώμα. Το SDNA θα επανέλθει με πλήρες ρεπορτάζ για τα ακριβή και ολοκληρωμένα στοιχεία της επιστολής.

 
Πάμε άλλη μια
Κομμάτια της επιστολής έχουν διαρρεύσει προς τους ρεπόρτερ που στηρίζουν την «εγκληματική οργάνωση», ωστόσο αποτελούν μόνο μέρη της επιστολής και όχι το κυρίως σώμα
 
Δεν θίγονται από τα παραπάνω, αλλά θίγονται από αυτό:
 
http://www.redking.gr/content/media/8931-epimenoyme-o-asbestas-den-einai-atimos

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ: Ο ΑΣΒΕΣΤΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΙΜΟΣ
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2016 - 02:16

               
Εμείς, εδώ στο redking.gr έχουμε μια αρχή! Λέμε πάντα τα πράγματα όπως είναι!!! Και επειδή κάποιοι πέφτουν σε τρολιές για να δείξουν ότι είναι έντιμοι, εμείς θα τους βοηθήσουμε!
Ο Άρης Ασβεστάς λοιπόν πρώτα από όλα ΔΕΝ είναι άτιμος! Το ξαναλέμε!!! ΔΕΝ είναι άτιμος!!! ΔΕΝ τα αρπάζει από Αλαφούζο και Μελισσανίδη και ΔΕΝ είναι ζευγάρι με το  Θάνο, όπως γράφτηκε κάποτε! ΔΕΝ είναι! Το ξαναλέμε!
Ο Ασβεστάς ΔΕΝ είναι κανένας άτιμος που να γυρνάει στην πιάτσα και να λεέι ότι τον έδειραν φίλαθλοι μιας ομάδας ενώ ξέρει ότι έβαλε να τον δείρουν προνομιακός συνομιλητής  των αφεντικών του! Ο Άρης ΔΕΝ θα το έκανε ποτέ αυτό! Γιατί ΔΕΝ είναι άτιμος!!!
Ο Άρης ΔΕΝ ήταν ο μόνος δημοσιογράφος στο "Μακεδονία Παλας" στην συνάντηση της Συμμαχίας. Ήταν μαζί του και μια κοπέλα, η Βασιλική!
Ο Άρης ΔΕΝ γράφει ότι του λέει ο Μελισσανίδης, είναι ανεξάρτητος!!!
Ο κολλητός του ο Παπαθεοδώρου ΔΕΝ είναι αυτός που έγραφε τον Πρασινοφρουρό, ΔΕΝ είναι ρουφιάνος και πουστάκι και ΔΕΝ τα άρπαξε από τον Σαββίδη για να κάνει σάιτ όπως λένε! Επίσης ΔΕΝ τα αρπάζει από τον Αλαφούζο και ΔΕΝ παίρνει διαφήμιση από τον Μελισσανίδη!
Προσοχή και οι δυο παραπάνω ΔΕΝ είναι άτιμοι, ούτε αδερφές! ΔΕΝ είναι έτσι; Να το ξεκαθαρίσουμε!
 
Μάλλον αυτή την «ανεξάρτητη» και «ελεύθερη» δημοσιογραφία ονειρεύεται ο Κεφαλογιάννης. Να στοχοποιείται οτιδήποτε είναι Ολυμπιακό, να διυλίζεται ο Ολυμπιακός κώνωπας και να καταπίνεται η αντιολυμπιακή κάμηλος, να θάβουν τις ειδήσεις που δεν τους βολεύουν, να γίνεται κριτική κατά το δοκούν και καταπώς τους συμφέρει και ούτω καθεξής .Με λίγα λόγια,
 
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ «2 ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ 2 ΣΤΑΘΜΑ».
 
ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ?
 
Υ.Γ.: Προφανώς και δεν ενθαρρύνω επιθέσεις σε δημοσιογράφους. Όποιος τους επιτεθεί είναι απλά ηλίθιος.

Σχόλια

Εικόνα Γιάννης ο Red

Απολύουν οι Αλαφούζοι?Δεν το πιστεύω.

http://www.typologies.gr/2017/02/01/apolysis-stin-kathimerini/
"Απολύσεις στην “Καθημερινή”
01/02/2017

Απολύθηκαν από την “Καθημερινή” οι Δημήτρης Μπούρας (κριτικός κινηματογράφου) και Σωκράτης Τσιχλιάς, επικεφαλής των περιοδικών εκδόσεων γεύσης της εφημερίδας."

Εικόνα Γιάννης ο Red

Απολύθηκε από το ΣΠΟΡ FM του Αλαφούζου ο βάζελος Σάββας Λιβάνιος(έκανε εκπομπή με τον Βασίλη Βέργη)

Εικόνα Γιάννης ο Red

http://www.typologies.gr/2017/02/15/echmes-282/
Απομακρύνσεις στο ΣΠΟΡ FM:(Σάββας)Λιβάνιος,(ο παοκτσής Πέτρος) Πολυχρονίδης κι ένα ακόμη πρόσωπο

Εικόνα Γιάννης ο Red

http://e-tetradio.gr/article/14581/Kammenoi-kai-alloi-telos-apo-ton-Spor...

"«Καμμένοι» (και άλλοι) τέλος από τον Σπορ FM 94.6

Η εκπομπή που «ταξίδεψε» για χρόνια στα αθλητικά ραδιόφωνα έβαλε μια άνω τελεία.

Σας παρουσιάσαμε ΕΔΩ το νέο πρόγραμμα του Σπορ FM 94.6. Με πολλές αλλαγές και προσθήκες, όπως αυτή του Βαγγέλη Περρή στο πρωινό 7 με 10. Ο οποίος όμως αντικατέστησε ένα ιστορικό ραδιοφωνικό δίδυμο της πόλης.
Οι «Καμμένοι στο ζέσταμα» (8 με 10 το πρωί) αποτελούν παρελθόν από το πρόγραμμα του αθλητικού ραδιοσταθμού του Σκάι, από την προηγούμενη Δευτέρα. Αιτία, όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στο facebook ο Πέτρος Πολυχρονίδης, ένας εκ των συντελεστών της εκπομπής, μια δελεαστική πρόταση που του έγινε από άλλο ραδιόφωνο για άλλου είδους εκπομπή.

Ο Μάνος Σπανόπουλος ωστόσο παρέμεινε στο δυναμικό του Σπορ FM, καθώς μετακινήθηκε στο καθημερινό 2-3 το μεσημέρι παρέα με τον Αλέξη Σπυρόπουλο. Το εν λόγω ντουέτο συνυπήρξε για χρόνια στους 89.2, στον Sentra 103.3 και εσχάτως στους 94.6, αντικαθιστώντας τους «Φουνταριστούς» Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο.
Μια ακόμα σημαντική αποχώρηση, πάλι από την πρωινή ζώνη, ήταν αυτή του Σάββα Λιβάνιου από το 10 με 12. Η εκπομπή «Αντεπίθεση» που έκανε από κοινού με τον Βασίλη Βέργη, είναι ουσιαστικά ένα διάδοχο σχήμα της «Φουλ Επίθεσης», που άλλαξε σύνθεση λόγω της αποχώρησης του Νίκου Ασημακόπουλου. Ο αντικαταστάτης του Σάββα Λιβάνιου είναι ο Βάιος Τσούτσικας."

Εικόνα Γιάννης ο Red

Μπα,απολύει κόσμο το τσιράκι του Μελισσανίδη,ο Γιάννης Φιλιππάκης στη φυλλάδα "Δημοκρατία" όπου γράφουν ο κολλητός του Μελισσανίδη,ο Σάββας Καλεντερίδης,ο κουμπάρος του γιου του Μελισσανίδη,Γιώργου και διευθυντής σύνταξης Νίκος Ελευθερόγλου,ο δικηγόρος του Μελισσανίδη,ο Φαήλος Κρανιδιώτης και ο πρώην διευθυντής της Ψ-Ώρας των σπορ,ο Γιώργος Σηφάκης?Δεν το πιστεύω.
Δείτε την ανακοίνωση της Ε.Σ.Η.Ε. Μ.-Θ.:
http://www.esiemth.gr/apolyi-dimosiografous-sti-thessaloniki-o-omilos-fi...

"Απολύει δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη ο Όμιλος Φιλιππάκη
19 Ιουλίου 2017
Οι απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη ήταν ο τρόπος που διάλεξε ο Όμιλος «Δημοκρατικός Τύπος» για να δώσει συνέχεια στα μεγαλόστομα σχέδια ανάπτυξης που υποσχόταν για τα γραφεία των Μέσων του στην πόλη πριν από λίγους μήνες.

Δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας «Δημοκρατία» και ένας της «Espresso», μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ όλοι τους, απομακρύνθηκαν χωρίς εξηγήσεις από την εργασία τους, τη στιγμή που μάλιστα η εργοδοσία τούς οφείλει, όπως και σε όλους τους εργαζόμενους, δεδουλευμένα τριών μηνών.

Προφανώς, ο Όμιλος Φιλιππάκη αντιλαμβάνεται την τοπική ενημέρωση, την οποία επικαλούνταν ως κίνητρο για την έκδοση Βόρειας Ελλάδας της «Δημοκρατίας» ως υπηρεσία την οποία μπορούν να παρέχουν απλήρωτοι και ολοένα λιγότεροι δημοσιογράφοι. Αυτή η εξαιρετικά ελαστική αντίληψη, όμως, δεν θίγει απλώς τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά προσβάλλει το κοινό στο οποίο απευθύνονται τα φύλλα: Οι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αξιόπιστη ενημέρωση χωρίς επαρκές δημοσιογραφικό δυναμικό δεν υπάρχει.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ομίλου «Δημοκρατικός Τύπος»:

Να ανακαλέσει τις απολύσεις των συναδέλφων.
Να εξοφλήσει σε όλους τους εργαζόμενους το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλει."

Να θυμίσουμε ότι ο όμιλος Φιλιππάκη έχει την "Δημοκρατία",την κουτσομπολίστικη "Espresso" την οποία πήρε από τον Πέτρο Κυριακίδη(μάλλον το 2012),την ιστορική εφημερίδα Εστία και για λίγες μέρες τον περασμένο Μάρτιο μέχρι και Απρίλιο την "Ελευθερία στην Ενημέρωση".Η τελευταία βγήκε την ίδια μέρα(19/3) με την "Ελευθερία του Τύπου",με παρόμοιο τίτλο,προφανώς για να σαμποτάρει "την Ελευθερία του Τύπου".

Εικόνα Γιάννης ο Red

Και στα πιο φρέσκα φρούτα, μέσα απ' το site της ΕΣΗΕΜ-Θ:
http://www.esiemth.gr/nea-apolysi-dimosiografou-apo-tin-efimerida-dimokr...

"Νέα απόλυση δημοσιογράφου από την εφημερίδα «Δημοκρατία»
1 Νοεμβρίου 2017
Η απόλυση ενός ακόμη δημοσιογράφου-μέλους της ΕΣΗΕΜ-Θ από την εφημερίδα «Δημοκρατία» προστίθεται στην ολισθηρή διαδρομή που οδηγούν οι επιλογές του Ομίλου Φιλιππάκη τα Μέσα με τα οποία ισχυρίζεται ότι υπηρετεί την τοπική ενημέρωση.

Μετά τις απολύσεις τριών δημοσιογράφων στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούλιο, και ενώ οι οφειλές δεδουλευμένων στους εργαζόμενους έφτασαν τους τέσσερις μήνες, η επιχείρηση εντείνει την απαξίωση του κοινού στο οποίο απευθύνεται: Οι αναγνώστες γνωρίζουν πολύ καλά ότι αξιόπιστη ενημέρωση με ελλιπές και απλήρωτο δημοσιογραφικό δυναμικό δεν υπάρχει.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί την εργοδοσία του Ομίλου «Δημοκρατικός Τύπος»:

Να ανακαλέσει την απόλυση του συναδέλφου.
Να εξοφλήσει σε όλους τους εργαζόμενους το σύνολο των δεδουλευμένων που τους οφείλει."

Εικόνα Γιάννης ο Red

Επίσης,ο όμιλος Φιλιππάκη έχει και τη θρησκευτική εφημερίθδα "Ορθόδοξη Αλήθεια"

Εικόνα Γιάννης ο Red

Για την αποχώρηση Μοιρώτσου.Sportday 31/7:
http://www.newsbeast.gr/files/1/newspapers/2016/08/31/22420483_1480.jpg

Εικόνα Γιάννης ο Red

31/8 θέλω να πω

Εικόνα Γιάννης ο Red

Απολύει κόσμο ο πρεζάκιας?Δεν το πιστεύω.Που είναι ο Κεφαλογιάννης?Οι λαλίστατοι ΠΣΑΤ και ΕΣΗΕΑ?

http://www.typologies.gr/2017/01/22/apolythike-o-k-kyriakopoulos-apo-to-...

"Απολύθηκε ο Κ. Κυριακόπουλος από το CNN Greece
22/01/2017

Απολύθηκε από το CNN Greece ο Κώστας Κυριακόπουλος. Ο δημοσιογράφος κατείχε τη θέση του διευθυντή σύνταξης. Η ανακοίνωση της απόλυσής του, έγινε με τρόπο προσβλητικό, όπως αναφέρει ο ίδιος στη σελιδα του στο FB:
“Την περασμένη Τετάρτη, το απόγευμα, μια νεαρή κοπέλα με κάλεσε στα κεντρικά γραφεία της DPG Digital Media στο 14ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού, για να μου πει με φοβισμένο ύφος ότι “λύεται η συνεργασία μου με το CNN Greece για λόγους μείωσης των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας…”, μόλις έξι μήνες μετά από την έναρξη της συνεργασίας μας από τη θέση του διευθυντή σύνταξης. Είχαμε έναν μονομερώς έντονο διάλογο, σχετικά με τις αιτίες, κατά τη διάρκεια του οποίου η συγκεκριμένη κοπέλα με κοιτούσε με απλανές βλέμμα χωρίς να μου δώσει την οποιαδήποτε λογική εξήγηση. Μιλούσε σαν ρομποτάκι. Κανένα επιχείρημα. Μετά από το σοκ και όλα όσα συνοδεύουν μιαν απόλυση την αναζήτησα στο FB. Την είδα να φωτογραφίζεται με λουλούδια, άλλα να τα κρατάει, άλλα να τα φυσάει. Τη λυπήθηκα, την κακομοίρα. Δεν δημοσιοποιώ το όνομά της γιατί σε αντίθεση με τον συγκεκριμένο όμιλο, θέλω να σέβομαι τους ανθρώπους…Το σημαντικότερο είναι ότι ο συγκεκριμένος όμιλος επέδειξε την προσβλητικότερη συμπεριφορά που θα μπορούσε εις βάρος μου, μετά από 25 χρόνια δημοσιογραφίας και την όποια πορεία και αν έχω κάνει… “

Το CNN Greece ανήκει στην D.G.Newsagency S.A..Και ποιος είναι το αφεντικό της?Μα φυσικά ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
http://www.findbiz.gr/el/company-page/param/name/110082607-dg-newsagency-sa

Εικόνα Γιάννης ο Red

Αλήθεια,ο Κεφαλογιάννης και η ιστοσελίδα του γιατί δεν είπαν τίποτα όταν ο Οντόνι "παραίτησε"(για την ακρίβεια έδιωξε) πριν από λίγους μήνες τον ρεπόρτερ του μπασκετικού βάζελου Άρη Λαούδη από το gazzetta(ο οποίος τώρα μαζί με τη μπομπολοφυλλάδα εργάζεται στο sdna)επειδή δεν τους άρεσε ένα άρθρο?
Για την ακρίβεια,αυτό το άρθρο:
http://www.sportdog.gr/sports/mpasket/article/340479/o-megalos-panathina...

"Ο μεγάλος Παναθηναϊκός δεν κάνει ενστάσεις, παίζει και νικάει...
23.05.2016 - 10:16
Ο Αρης Λαούδης γράφει για τη μελαγχολία της επόμενης ημέρας στο ελληνικό μπάσκετ και τον μεγάλο Παναθηναϊκό που δεν κάνει ενστάσεις και απειλές, αλλά πάει στην έδρα του αντιπάλου και... λυσσάει για να νικήσει.

Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία του αν ήταν βήματα ή όχι.

Πέραν του ότι ακόμη και τώρα, μετά από 20 ριπλέι, δεν έχω ξεκάθαρη άποψη, θεωρώ πως μπαίνοντας σ' αυτό το τριπάκι βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε (πάλι) το δάσος.

Και το δάσος δεν είναι αν ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός θα πάρουν ένα ακόμη πρωτάθλημα, αλλά το τι θα κάνουμε σ' ένα 10ήμερο από σήμερα, γνωρίζοντας πως δεν θα ξαναδούμε αυτούς τους δύο παικταράδες μαζί στο παρκέ.

Η παράσταση που έδωσαν την Κυριακή στο ΟΑΚΑ έμοιαζε σαν το μπιζάρισμα που παίρνουν οι ηθοποιοί στο τέλος ενός θεατρικού, έμοιαζε σαν το δικό τους τελευταίο ρεσιτάλ πριν σβήσουν τα φώτα, κλείσει η κουρτίνα και κατέβουν από τη σκηνή.

Μόνο ο Διαμαντίδης και ο Σπανούλης θα μπορούσαν ύστερα από 0/8 και 2/9 να πάρουν αυτά τα σουτ, με αυτό τον τρόπο και τις άμυνες υποδειγματικά κολλημένες πάνω τους. Ούτε στον Χάντερ μπορεί να πει κανείς τίποτα για τον τρόπο που προσπάθησε να γλιτώσει, ούτε στον Καλάθη μπορεί να διαμαρτυρηθεί κανείς για τον τρόπο που αντιμετώπισε τον Σπανούλη.

Το τρομερό είναι πως τόσο ο Χάντερ, όσο και ο Καλάθης ήξεραν τι θα ακολουθήσει, ήταν σχεδόν βέβαιοι για την τελική επιλογή των Διαμαντίδη και Σπανούλη. Κι αυτό δεν μειώνει βεβαίως τους αμυνόμενους, αλλά δίνει μεγαλύτερη αξία στους επιτιθέμενους που μοιάζουν να λένε μέσα τους «μωρέ θα στο βάλω ό,τι κι αν κάνεις».

Από 'κει και πέρα, οι απειλές του Παναθηναϊκού για ενστάσεις και αποχωρήσεις αλά 1993 δεν ταιριάζουν στο μέγεθος ενός συλλόγου που έχει κατακτήσει 6 πρωταθλήματα Ευρώπης, έχει όσα πρωταθλήματα έχουν όλοι οι υπόλοιποι μαζί κι όλα αυτά συνοδεύονται από την τελευταία χρονιά του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο μεγάλος Παναθηναϊκός, αυτός που κυριάρχησε στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια, μετατρέπει την όποια αδικία θεωρεί ότι έχει υποστεί, σε κίνητρο, πάει στο ΣΕΦ και... λυσσάει για το «διπλό». Ολα τα υπόλοιπα είναι περιττά...

Η στάση του Αργύρη Πεδουλάκη αντίθετα ήταν σαφώς πιο συμβατή με το μέγεθος του συλλόγου. Ελάχιστη αναφορά στην τελευταία φάση, ατάκες τύπου «δεν στέκομαι στη φάση, ακόμη κι αν ήταν βήματα» και ανάλυση των λαθών της ομάδας του που εξηγούν για ποιο λόγο ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο 1-1 κι όχι στο 2-0. Αυτό εκφράζει και τον μέσο Παναθηναϊκό κι όχι βεβαίως οι απειλές για αποχώρηση και ενστάσεις που δεν έχουν νόημα.

Τι έκανε λάθος ο Παναθηναϊκός την Κυριακή; Δε νομίζω πως ήταν θέμα «λάθους», αλλά δυσκολότερης διαχείρισης του «πρέπει». Είναι άλλο να πηγαίνεις στο ΣΕΦ με τη λογική «τι έχω να χάσω;» κι άλλο να «ΠΡΕΠΕΙ» να νικήσεις για να «καπαρώσεις» ένα πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός άλλαξε τον τρόπο αντιμετώπισης του παιχνιδιού στην άμυνα, με αποτέλεσμα να φανούν και οι γνωστές αδυναμίες του Παναθηναϊκού.

O Πεδουλάκης εμπιστεύτηκε τον τρίτο ακριβότερο παίκτη της ομάδας (Ραντούλιτσα) μόλις 11:46, με πιο χαρακτηριστική την στιγμή στο τελευταίο πεντάλεπτο, όταν αποβλήθηκε ο Γκιστ, επανέφερε τον Σέρβο και τον απέσυρε στην πρώτη κιόλας άμυνα για να ξαναβάλει τον άπειρο Χάντερ. Δεύτερον και πιο σημαντικό το γεγονός ότι αυτή τη φορά είχε μόλις έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων, τον εκπληκτικό Νίκο Παππά.

Ο Ουίλιαμς μοιάζει πιο προβλέψιμος από ποτέ για τις αντίπαλες άμυνες, ο Καλάθης επέστρεψε στα φυσιολογικά του, ο Διαμαντίδης ήταν πολύ άστοχος και ο Γκιστ έδωσε τόσες μάχες στην άμυνα και πάνω στο καλάθι που θα ήταν αδύνατον να βοηθήσει περισσότερο στο επιθετικό κομμάτι.

Τι γίνεται από δω και πέρα; Επιστρέφουμε στα θεωρητικά, αυτά που λέγαμε όλοι και πριν από την έναρξη της σειράς. Η διαχείριση των συναισθημάτων είναι το πιο δύσκολο πράγμα στη φάση των play offs. Είναι πολλοί αυτοί που λένε «καλύτερα μια ήττα με 15 πόντους διαφορά, παρά μια ήττα μ΄ αυτόν τον τρόπο» και μπορεί να έχουν δίκιο, αλλά είναι τέτοια η εμπειρία του Παναθηναϊκού που θα πρέπει να βρει κίνητρο από τον τρόπο που ηττήθηκε.

Πλέον ο Ολυμπιακός είναι ξανά το φαβορί, αποκατέστησε την ηρεμία στο εσωτερικό του, σταμάτησε την γκρίνια που προήλθε από το αποτέλεσμα του πρώτου ματς κι αν κάνει το 2-1 τότε θα έχει κάνει και το πιο αποφασιστικό βήμα για το πρωτάθλημα."

Αυτά που γράφει είναι φυσικά γελοία.
Ας δούμε τι είπε στον λογαριασμό του στο facebook

"Aris Laoudis
27 Μαΐου 2016 ·
TO «ΑΝΤΙΟ» ΜΟΥ ΣΤΟ GAZZETTA.GR
Επειδή δεν είμαι καλός στους αποχωρισμούς και τα συναισθηματικά κομμάτια, θα περιοριστώ στο να μεταφέρω τα δεδομένα.
Την Δευτέρα (23/5) το πρωί ανήρτησα το blog μου με τίτλο «Ο μεγάλος Παναθηναϊκός δεν κάνει ενστάσεις, παίζει και νικάει...» (εδώ υπάρχει ακόμη... http://www.sportdog.gr/…/o-megalos-panathinaikos-den-kanei-…) με αφορμή τον δεύτερο τελικό των «αιωνίων».
Δύο ώρες αργότερα, η διοίκηση της επιχείρησης με ενημέρωσε πως θα έπρεπε να γίνουν τροποποιήσεις στο υπάρχον κείμενο ή να αποσυρθεί άμεσα από το gazzetta.gr.
Απάντησα πως τίποτα από τα δύο δεν μπορεί να γίνει δεκτό και ενημέρωσα για την πρόθεσή μου να υποβάλω την παραίτησή μου, σε περίπτωση που τελικά συνέβαινε κάτι από τα δύο, χωρίς την έγκρισή μου.
Δέκα λεπτά αργότερα ενημερώθηκα εκ νέου πως με απόφαση της διοίκησης, το κείμενο «κατέβηκε» από το gazzetta.gr, παρότι ήταν απόλυτα σύμφωνο με τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας και παρότι δεν υπήρχε η παραμικρή ένσταση για το περιεχόμενό του από τη διοίκηση ή τους διευθυντές.
Όπως ήταν φυσικό, επανέλαβα την απόφασή μου να αποχωρήσω και η παραίτησή μου έγινε δεκτή από τη διοίκηση.
Με δεδομένα τα παραπάνω, θα ήθελα να ευχαριστήσω:
1. Τον Βασίλη Παπανδρέου για την ευκαιρία που μου έδωσε και την στήριξη μέχρι τέλους, αν και μεταξύ φίλων δεν υπάρχουν «ευχαριστώ» και «παρακαλώ».
2. Τους διευθυντές Βασίλη Σαμπράκο και Μιχάλη Τσόχο για τις αντοχές τους στις ασφυκτικές πιέσεις που δέχονταν επί δύο χρόνια για τα γραφόμενά μου από εξωγενείς παράγοντες.
3. Το Gazzetta.gr για την τεράστια ευκαιρία που μου έδωσε.
4. Τους συναδέλφους του Gazzetta.gr και ειδικά το τμήμα μπάσκετ, με το οποίο είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ στενότερα το τελευταίο 6μηνο.
5. Τους αναγνώστες του Gazzetta.gr για τα τιμητικά σχόλιά, την κριτική, τις διαφωνίες τους και τις χρήσιμες συζητήσεις που κατά καιρούς αναπτύξαμε..
Καλή συνέχεια στο gazzetta.gr, ακόμη περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον και εις το επανιδείν."

Φυσικά,μην περιμένετε υποστήριξη από εμένα στο συγκεκριμένο ΑΡΔ. Ειδικά μετά από αυτά που έγραψε σήμερα

Εικόνα REDNYC

ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΟΑΕΔ. ΜΟΥΝΟΣΚΥΛΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΙΓΑ...

Εικόνα Panos77777

με λένε ριζο και όπως θέλω τα γυρίζω ! Απολαυστικός αυλακιωτης για το περσινό πέναλτυ σε χέρι του Ηρακλή
https://m.youtube.com/watch?v=SVAyDjVsf2shttps://m.youtube.com/watch?v=S...

Εικόνα red7neck

Να ταν μόνο ο Κεφαλογιάννης

Η λίστα με τις πληρωμένες πουτάνες του 20ευρου είναι ατελείωτη (Παπαθεοδώρου, Ασβεστάς, Βέργης, Κόλκας, Χεσετζόγλου, Νικωλογιάννης, Καραγιαννίδης, Βασιλαράς, Θωμαϊδης, Παπαθεοδώρου Νο. 2 = Αυλακιώτης, Τζορμπατζόγλου, Γαρρής, Γρηγοράκης = stisgrigores του ξεκωλιάρικου dna, Φασούλας).... Η υπομονή μας πότε θα τελειώσει δεν ξέρω!!

Σίγουρα είναι ΠΑΝΗΛΙΘΙΟΣ όποιος τους βαρέσει, αλλά με τα πληρωμένα τους άρθρα προκαλούν! Και δεν είναι δύσκολο με δαύτους να σου λασκάρει η βίδα!

ΜΟΝΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ! Μόνοι μας και όλοι τους!

Εικόνα Eleni

Βάλε στους παραπάνω κι ένα ακόμα αρχίδι,Τζαντζαράς νομίζω λέγεται,και είσαι μέσα.Όλοι αυτοί θέλουν πολύ ξύλο.Εγώ δεν μπορώ να τους δείρω,μια ροχάλα όμως θα τους ρίξω όπου τους πετύχω.

Εικόνα Harry red logic

Ελένη μου, προσθέστε και τον ξεδοντιάρη του Real FM που παριστάνει τον προφεσσόρο της μπάλας.Κάνει τεράστια ζημιά στον Θρύλο μας μέσω σταθμού του Χατζηνικολάου, το παίζει αντικειμενικός αλλά είναι ολοφάνερο οτι είναι φανατικός αντιολυμπιακός και παρασύρει αφελείς ακροατές...βρε ουστ τσατσόνι του νιάου.

Εικόνα aris belem

Προς απανταχού ΑΡΔακες: την ευκαιρία σ ένα διάλογο με το "σεις και με το σας", την έχετε χάσει ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ, απ την στιγμή που στρατευτήκατε στο αντιολυμπιακό στρατόπεδο και εκεί παρέχετε με το αζημίωτο τις εκδουλεύσεις σας. Την αντιμετώπιση με το "σεις και με το σας", την χάσατε όταν το επίπεδο της αντικειμενικότητας που διατυμπανίζετε, το έχετε οι ίδιοι παραχώσει στην μοναδική οπή που ο Θρύλος ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ διαρρηγνύει! Την υποδοχή με το "σεις και με το σας", την χάσατε όταν κάνετε το άσπρο-μαύρο, όταν καταπίνετε τα ψάρια και τα μπουκάλια της Τούμπας (αλλά σας ενοχλούν τα καπνογόνα στο Καραϊσκάκη), όταν θυμάστε τον Παπουτσέλη αλλά ξεχνάτε τον Στεφανόπουλο, όταν βράζετε από "ιερή αγανάκτηση" με το χέρι του Ιντέγε αλλά καταπίνετε αυτό του Κουτρουμπή, όταν αποσιωπείτε ή υποβαθμίζετε τα "ντου" των αφεντικών σας σε Κύρκους, Μάνταλους, Παππάδες, Αρετόπουλους και τις ευθείες απειλές, ΑΛΛΑ τολμάτε ακόμα να γράφετε και να μιλάτε για φούρνους πουστράκια! Ναι ρε πουστράκια, σας γλεντάει ο Καράπαππας, όπως σας αρμόζει και σας αξίζει, γιατί όσο επίπεδο και να έχεις και ό, τι και να χεις διαβάσει, στον ΒΟΘΡΟ πρέπει ν απαντάς ανάλογα για να σε καταλαβαίνει! Το πιάσατε; Αυτό είναι το επίπεδο του Ολυμπιακού, να σας γλεντάει και στο χόρτο και στο παρκέ και στις κερκίδες και στις πισίνες και να σας κάνει πλάκα ο Σωκράτης, ο Βαγγέλης, ο Καράππαπας, ο Σάββας, οι Αγγελόπουλοι, ο Μιχάλης, η Μαρίνα, ο Τάκης και ο Άκης και όποιος σας γλεντάει, ΓΑΥΡΟΣ είναι πουστράκια!!!

Εικόνα koropi48

Κεφαλογιάννης. Η ντροπή της κρήτης και των Ανωγείων. Βρέθηκε με τους βαλτούς του βορρά, που επιδιώκουν χρόνια τώρα να διχάσουν την ελλάδα. Κρίμα γιατί ο τόπος που κατάγεται έστειλε πολλούς μαχητές στις αρχές του 20ου αιώνα και πολέμησαν για τη μακεδονία. Κόψε φάτσα όμως και βγάλε συμπέρασμα. Τί διάολο, κανένας νορμάλ αντιολυμπιακός δεν υπάρχει; Όλους το ίδιο χαλασμένο μηχάνημα τους ξέρασε; Τί ναι τούτοι ρε; Πόσα σαββατοκύριακα τους έχει πηδήξει ο ΘΡΥΛΟΣ; Θα βρεθεί άκρη και μ αυτόν, στα υπόψη... Γαμώ τα γκρέμλιν γαμώ βραδιάτικα! Να δείτε πόσοι καραπαπάδες θα ξεπηδήσουν τουφεκαλεύρηδες, δεκαευρωκυνηγοί, μυαλοφυγόδικοι, σιχάματα της κοινωνίας.

Εικόνα Harry red logic

Το τέλος των ψευδαισθήσεων αδελφέ!Καραλυσσάνε γιατί νόμιζαν οτι εφέτος θα κάνουν περίπατο!
Χθές ο Σπανός μας ξαναθύμισε οτι έιναι τσατσόνι του νιαουρίδη...βυσσοδομούν τα βρωμερά τρομακτικά εις βάρος μας!
Προσοχή πιθανόν να έρθουν με στημένη διαιτησία να μας σφάξουνε στο Ναό με τα βαζέλια για να αγανακτήσει ο κόσμος και να μας τιμωρήσει ο "δούλος του νιαου χουντονής" με 10 αγωνιστικές!
Όσο βλέπουν την πλάτη μας θα λυσσάνε περισσότερο. Αλλά κοιτάξτε ποιός τους στηρίζει?"αριστερός κομπλεξικός δικηγορϊσκος" και ο παμπόνηρος επαναστάτης ο προστάτης των αδυνάτων ντε...ο δικός μας ..."Τσε"!
Αδέλφια στις επάλξεις!!!Θρύλε γερά με Τσαμπουκά!Μόνοι μας και όλοι τους!
Δεν διχάζουμε εμείς ενώνουμε αλλά η σαπίλα των αρδομέμεδων θέλει νυστέρι και καθαρτικό!Να αναπνεύσει το αθλητικό τοπίο.
Υ.Γ.1 Στα δικά μας, επιτακτική ανάγκη:3 ποιοτικές μεταγραφές(όλοι ξέρουμε) τον Γενάρη και θα μας βλέπουν με τα κυάλια!
Υ.Γ.2 Μπέντο μπορείς καλύτερη διαχείριση και νωρίτερα τις αλλαγές...
Υ.Γ.3 Φορτούνη μπορείς πολυ καλύτερα, παίξε με ψυχή, πιο απλά και πιο ομαδικά και τα γκόλ θα έρθουν!